2008. február 24. vasárnap

febr. 24
5:49
Bolondot csináltak magukból a neonácik Budakeszin (KÉPEKKEL!) (Alternatív Energia)
A kitörés napjának megünneplésére gyűlt össze maroknyi neonáci a Budakeszi Országzászló tövében szombaton kora délután. A Keresztény Nemzeti Szövetség, a különböző gárdák, a Horthy Miklós társaság, és más szervezetek nevében alig néhány tucatnyian ünnepeltek Ekrem Kemál György vezetésével.
febr. 24
7:47
A magyarok többsége szerint nem érdemes bízni senkiben (Infostart)
A magyar társadalom 70 százaléka úgy gondolja, hogy nem érdemes bízni senkiben és a jövőt sem érdemes tervezni - erre a következtetésre jutott a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének Kutatócsoportja mintegy 4.500 ember megkérdezése után. Kopp Mária professzor, a kutatócsoport vezetője hozzátette: az úgynevezett társadalmi tőke romlása, illetve hiánya nagymértékben hozzájárul a…
febr. 24
10:00
Országos gyűjtést tart iskolái javára a katolikus egyház (Metropol)
Idén is február utolsó vasárnapján rendezik a gyűjtést Magyarország összes katolikus templomában a katolikus iskolák javára - tudatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóirodája.
febr. 24
12:46
96 külképviseleten adnak majd le voksot a népszavazáson (Alternatív Energia)
Várhatóan több mint háromezren voksolnak majd a március 9-iki háromkérdéses népszavazáson a külképviseleteken; közülük a legtöbben, majdnem négyszázan Londonban adják le szavazatukat.
febr. 24
12:57
A Fidesz sürgős választ vár az ügyészségtől (Alternatív Energia)
A Fidesz sürgős választ vár az ügyészségtől, Veres Jánostól, illetve a pénzügyminiszter kampányfőnökétől arra a kérdésre, hogy mit kívánnak tenni a napokban kirobbant két, szavazatvásárlásra utaló telefonbeszélgetési ügy tisztázása érdekében; erről a párt országgyűlési képviselője beszélt Budapesten.
febr. 24
13:18
Tiltakoznak a BKV-járatritkítás ellen (Infostart)
Egyeztetést kezdeményez a buszjáratok megszüntetéséről és a HÉV-járatok ritkításáról a BKV, valamint a főváros vezetésével a csepeli polgármester.
febr. 24
13:24
Külföldről háromezer szavazat érkezhet (Infostart)
Várhatóan több mint háromezren voksolnak majd a külképviseleteken a március 9-i népszavazáson - közölte az Országos Választási Iroda.
febr. 24
13:33
Megindult a forgalom az M1-esen Győr felé (Metropol)
Kigyulladt a Budapestről Kisbérre közlekedő távolsági busz vasárnap reggel az M1-es autópálya 34-es kilométerénél, Bicske közelében - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.
febr. 24
13:58
Kolompár Orbán: a cigányságot használják politikai célokra (Alternatív Energia)
Roma vezetők szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek, amit egy jól megtervezett akciónak tartanak. Erről Kolompár Orbán és Teleki László vasárnap beszélt az MTI-nek.
febr. 24
14:19
Fidesz: Bebizonyosodott a választási visszaélés (Infostart)
A Fidesz sürgős választ vár az ügyészségtől, Veres Jánostól, illetve a pénzügyminiszter kampányfőnökétől, Tóth Viktortól arra a kérdésre, hogy mit kívánnak tenni a szavazatvásárlásra utaló telefonbeszélgetési ügy tisztázása érdekében - közölte a párt országgyűlési képviselője.
febr. 24
15:37
Újrakezdődik a vasutassztrájk (Infostart)
Éjféltől folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Az érdekképviselet elnöke az InfoRádióban azt mondta: a munkabeszüntetést határozatlan időre hirdették meg.
febr. 24
15:43
Hétfőn nulla órától ismét sztrájk (Alternatív Energia)
Folytatódik a vasutassztrájk hétfőn.
febr. 24
15:54
A MÁV elítéli a VDSZSZ Szolidaritást (Alternatív Energia)
A MÁV Zrt. rendkívül károsnak tartja a VDSZSZ Szolidaritás hétvégi nyilatkozatait, mert azok folyamatos bizonytalanságban tartják az utazóközönséget és a közvéleményt - közölte Sigulinszky Tibor a társaság szóvivője az MTI-vel vasárnap.
febr. 24
16:02
Hétfőn nulla órától ismét sztrájkolnak a vasutasok (Metropol)
Folytatódik a vasutassztrájk hétfőn. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn, február 25-én nulla órától folytatja a február 1-jén megkezdett és azóta többször is felfüggesztett határozatlan idejű vasutassztrájkot - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.
febr. 24
17:08
Az MNB bizonyítani tudja kik a vétkes rendőrök (Alternatív Energia)
Bizonyíthatóan ártatlan rendőröket vádolt meg az ügyészség a 2006 október 23-iki tömegoszlatás során okozott súlyos testi sértések miatt a Magyar Nemzeti Bizottság (MNB) 2006 szerint.
febr. 24
17:27
Orbán: Anarchia van az egészségügyben (Infostart)
Rendkívüli állapotok uralkodnak az egészségügyben, amire hosszú ideje nem volt példa - mondta a Fidesz elnöke Zalaegerszegen.
febr. 24
17:36
Fidesz: Gyurcsány Ferenc nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc nem méltó arra, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen - mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap, Budapesten. Navracsics Tibor szerint a kormányfő az MSZP szombati választmányi ülésén maga ismerte el, hogy aki hazudik, az nem szolgálhatja a nemesnek mondott célokat.
febr. 24
18:31
Habsburg Ottó Nagyesztergár díszpolgára (Alternatív Energia)
Habsburg Ottónak, a Nemzetközi Páneurópai Unió elnökének díszpolgári címet adományozott vasárnap a Veszprém megyei Nagyesztergár önkormányzata; az ünnepelt tiszteletére a község katolikus templomában szentmisét celebrált Márfi Gyula, veszprémi katolikus érsek.
febr. 24
18:38
Kiszámíthatatlan lesz hétfőn a vonatközlekedés a sztrájk alatt (Metropol)
A vasúttársaságok a lehetőségekhez képest igyekeznek megszervezni a vonatközlekedést a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn nulla órától folytatandó sztrájkja alatt, azonban a vonatközlekedés kiszámíthatatlan lesz a sztrájk alatt.
febr. 24
18:39
Gusztos: A Fidesz hazudik a népszavazási kampányban (Infostart)
A Szabad Demokraták Szövetsége szerint a Fidesz hazudik a népszavazási kampányban, arról pedig hallgat, miből pótolná az egészségügyből kieső bevételt a referendum eredményessége esetén.
febr. 24
19:44
Nincs megállapodás a vasutassztrájk idején még elégséges szolgáltatásokról (Infostart)
Eredménytelenül zárult vasárnap a sztrájk ideje alatt még elégséges szolgáltatásokról szóló egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között.
febr. 24
19:59
Káosz várható holnap a sztrájk miatt (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult vasárnap a sztrájk ideje alatt még elégséges szolgáltatásokról szóló egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között.
febr. 24
23:22
Mérsékelt növekedéssel zárt 2007-ben a magyarországi bankszektor - a nap hírei (Infostart)
Éjféltől folytatódik a vasutassztrájk. Mérsékelt növekedéssel zárta az elmúlt évet a magyarországi bankszektor. Kubában megválasztották Fidel Castro fivérét, Raúlt az államfői posztra. A nap hírei 2008. február 24-én, vasárnap.

Keresés