2008. február 27. szerda

febr. 27
0:36
Veres János, Szabolcs-Szatmár megye országgyûlési képviselõje feljelenti a Hír Televíziót (C-Press)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek – jelentette ki Veres János pénzügyminiszter hétfõn a Magyar Televízió Nap-kelte címû mûsorában annak kapcsán,...
febr. 27
0:40
Roma napló 33. (C-Press)
Konferencia az Országház felsõházi termében a kisiskolák megmentésérõl. Ez azért szép sikere az Élõláncnak. Személyesen Lányi Andrásnak, a mozgalom alapítójának...
febr. 27
0:44
Veres János a "magát Hír TV-nek nevezõ fideszes intézmény"-rõl (C-Press)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek - mondta Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte címû mûsorában annak kapcsán, hogy felmerült:...
febr. 27
6:42
Csaba László: A kormány üzent (Infostart)
Csaba László közgazdász szerint az árfolyamsáv eltörlése növeli a kormány mozgásterét, illetve árfolyam- és kamatügyekben ezentúl kizárólag a Magyar Nemzeti Bank felel. A monetáris tanács a kormánnyal egyetértésben kedden döntött úgy, hogy eltörli a forintárfolyam euróval szemben rögzített sávját, és lebegő árfolyamrendszert vezet be.
febr. 27
6:43
Potyautaslista az APEH-nél (boon)
Eddig csak figyelmeztető levelet kaptak, mostantól azonban az APEH is jelentkezhet azoknál, akik a taj számuk alapján nem jogosultak ingyenes egészségügyi ellátásra.
febr. 27
6:43
Búcsúzás a tollpárnától (szon)
Állítólag kétfajta ember van: az egyiknél már kimutatták az allergiát, a másiknál ezután fogják. M. Magyar László jegyzete.
febr. 27
6:45
Búcsúzás a tollpárnától (boon)
Állítólag kétfajta ember van: az egyiknél már kimutatták az allergiát, a másiknál ezután fogják. M. Magyar László jegyzete.
febr. 27
7:11
Az új kuratóriumi elnök, a fodrász és a Petőfi Rádió (Infostart)
A Magyar Rádió kuratóriumának új elnöke a digitális átállást tekinti az egyik legizgalmasabb feladatának. A több mint három évtizeden át meghatározó rádiós és televíziós újságíróként dolgozó Rangos Katalin szerint nem a függetlenségének feladását jelenti, hogy most az MSZP jelöltjeként került a kuratórium elnöki székébe.
febr. 27
7:11
Postánkból: Fogjam be a pofámat? (boon)
Február 20-án megjelent cikk, a „Kelthetünk-e gyűlöletet” címmel igencsak felháborított. A parlament módosította a BTK-t, büntethető lesz a gyűlöletbeszéd. A 181. paragrafusról van szó...
febr. 27
7:15
Aki nem kapott értesítést a népszavazásról, még ma igényelheti a névjegyzékbe vételt (ma.hu)
Aki nem kapott a március 9-i népszavazásra értesítőt, az a helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdán délután négy óráig; ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.
febr. 27
7:17
Postánkból: Fogjam be a pofámat? (szon)
Február 20-án megjelent cikk, a „Kelthetünk-e gyűlöletet” címmel igencsak felháborított. A parlament módosította a BTK-t, büntethető lesz a gyűlöletbeszéd. A 181. paragrafusról van szó...
febr. 27
7:22
Ellenséget és vírust öl, ha kell (szon)
Napkor - Kisdiákokat kérdeztünk: milyen szerepet játszik életükben a számítógép és a világháló. Hüse Csongorral a napkori Jósika Miklós Általános Iskolában találkoztunk...
febr. 27
7:31
Potyautaslista az APEH-nél (ma.hu)
Eddig csak figyelmeztető levelet kaptak, ám mostantól az APEH is jelentkezhet azoknál, akik a taj számuk alapján nem jogosultak a közfinanszírozott egészségügyi ellátásra - írta a szerdai Népszabadság.
febr. 27
7:33
Nem kapott hitelt, mert túl kicsi faluban lakik (Infostart)
Az egyik Vas megyei településen élő asszony azért nem kapott lakáshitelt, mert a kiszemelt ingatlan - a bank indoklása szerint - "túl kicsi" faluban van - írja a Népszabadság. A térség országgyűlési képviselője állítja: nem egyedülálló ez az eset, egyes bankok hátrányosan megkülönböztetik azokat, akik aprófalvakban lévő házak, telkek megvásárlásához kérnek kölcsönt.
febr. 27
7:33
Törvény kereteit feszegető akció a vasutassztrájk? (ma.hu)
Elsősorban a Gaskó István vezette VDSZSZ által szervezett vitatható hátterű és célú akcióknak köszönhető, hogy a munkaügyi tárca a sztrájktörvény módosítását fontolgatja - írta a szerdai Népszava.
febr. 27
7:44
Még a héten folytatódhat a vasutassztrájk (boon)
Elképzelhető, hogy még a héten folytatódik a vasutassztrájk - mondta Gaskó István kedden a Magyar Televízió esti műsorában. A Vasúti Dolgozók Szabad szakszervezetének vezetője azt is közölte, hogy követeléseik változatlanok és szerinte a MÁV tudná is azokat teljesíteni.
febr. 27
7:59
Semjén: a sikeres népszavazás döntéseit "akár utcai tüntetésekkel is" kikényszerítik (ma.hu)
Március 9-én a népszavazáson a magyar nemzet a jövőjéről szavaz, és megmutathatja, hogy nem hagyja magát jogaitól megfosztani és kifosztani - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kedden Hajóson.
febr. 27
8:05
Az adócsökkentés nem csodafegyver (Hetek)
Tavaszra a parlament elé vihető törvényjavaslatot kell készíteni ahhoz, hogy az adóváltoztatások 2009-ben bevezethetők legyenek. Három lehetséges, 2009-ben megvalósítható adóváltoztatási koncepciót vázolt fel előadásában Gyurcsány Ferenc.
febr. 27
8:07
Jótékonysági fogadás, Ön is segíthet (szon)
Nyíregyháza - Az örökösföldi Móra Ferenc Általános Iskola február 29-én 19 órától tartja hagyományos jótékonysági fogadását. Az iskola dolgozói saját készítésű ételekből rendeznek vendéglátást.
febr. 27
8:16
Változik az idő - gyenge hidegfront érkezik (ma.hu)
Ma eleinte délkeleten néhány órára kisüt a nap. Északnyugat felől azonban megnövekszik a felhőzet, és szórványosan számíthatunk esőre, záporra.
febr. 27
8:29
Tovább drágulhat a kenyér (boon)
Tovább emelkedhet a nemzetközi árutőzsdéken a gabona ára, ez pedig a kenyér drágulásához is vezethet - írja a Magyar Nemzet.
febr. 27
8:44
Mellényt osztanak az óvatlan közlekedőknek (ma.hu)
Bírságolás helyett ezer láthatósági mellényt oszt szét a fényvisszaverő eszközök nélkül autóúton közlekedő gyalogosoknak és kerékpárosoknak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a következő héten - jelentette be a főkapitányság rendészeti igazgatója.
febr. 27
8:44
Nincs több titok: Gyurcsány beszélni kezdett a cégekről (Infostart)
A miniszterelnök szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópálya-kezelő benne lehet az új tulajdonosi programban. A miniszterelnök erről a TV2 reggeli műsorában beszélt.
febr. 27
8:44
Gyurcsány: 300 Ft marad 2010-ig a vizitdíj (HVG)
Gyurcsány Ferenc szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópálya-kezelő benne lehet az új tulajdonosi programban. A miniszterelnök erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt.
febr. 27
8:46
Gyurcsány elárulta, mely vállalatok lehetnek benne az új tulajdonosi programban (ma.hu)
Gyurcsány Ferenc szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópályakezelő benne lehet az új tulajdonosi programban. A miniszterelnök erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt szerdán reggel.
febr. 27
8:49
Márciusra készülnek - Tíznapos összetartás a Készenléti Rendőrségnél - Lapszemle (orientpress)
A Köztársasági Őrezrednél fokozott szolgálatellátást, a Készenléti Rendőrségnél tíznapos összetartást rendeltek el március 8-tól- írja keddi számában a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a rohamrendőröknek még a pihenőidejükben is készenlétben kell állniuk a bevetésre. Ehhez képest az országos rendőrfőkapitány azt állította, hogy nem számítanak szélsőséges megmozdulásokra a népszavazás után és a…
febr. 27
8:54
Felcserélt politikai szerepek? (orientpress)
Szabados Krisztián, a Political Capital igazgatója szerint teljes a helycsere a politikai palettán - nyilatkozta a politikai elemző a Népszabadságnak.
febr. 27
8:59
Lefokozák a száját jártató ügyészségi szóvivőt (ma.hu)
Megrótták és lefokozták a Fővárosi Főügyészség januárban felmentett szóvivőjét, Varga Gergelyt. A volt szóvivő ellen indított vizsgálat szerint fegyelmi vétséget követett el.
febr. 27
9:06
Havi 1,2 milliót költ kommunikációra a fideszes önkormányzat (HVG)
Kommunikációs és tanácsadói feladatok ellátásáért három külső cégnek havonta nettó több mint 1 millió 200 ezer forintot fizet a fideszes többségű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat – írta a Kelet-Magyarország.
febr. 27
9:11
Kiraboltak egy pesterzsébeti játéktermet (HVG)
Kiraboltak egy pesterzsébeti szórakozóhelyet reggel, a rablónak sikerült elmenekülnie – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
febr. 27
9:22
Déli áramlat: Az SZDSZ ott lesz a rendkívüli ülésen (orientpress)
Hazánk gázellátása nem kizárólag energiapolitikai, hanem biztonságpolitikai és geostratégiai kérdés is, ezért az SZDSZ részt vesz majd a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli, Fidesz által kezdeményezett parlamenti ülésen- közölte a párt.
febr. 27
9:29
Verjük vissza a depresszió támadását (szon)
Nyíregyháza - Jellemző a túlevés, főleg a szénhidrát dús ételek (pl: csoki) fogyasztása. Ilyenkor nehezebb összpontosítani, gyakrabban vagyunk ingerültek, emiatt a balesetek száma is nő.
febr. 27
9:29
A fél világ Debrecenbe járna kutatni (boon)
Debrecen - A Mikepércsi út mentén található Déli Ipari Park eredetileg 86 hektáros területét azért fejlesztette a város 113 hektárra, hogy adott esetben ott épülhessen fel az Európai Neutronkutató Központ
febr. 27
9:31
Hová meneküljünk? Óvóhelyek megyénkben (szon)
Szabolcs megye lakosságának 8-10 százalékát tudják veszély esetén óvóhelyekre menekíteni.
febr. 27
9:38
Nem a Tubest védők öntötték a murvát az útra (orientpress)
A Civilek a Mecsekért Mozgalom a leghatározottabban visszautasítja azokat az állításokat, amelyek arra utalnak, hogy a CMM aktivistái emeltek volna a Tubesre vezető úton az ott levő murvából akadályt. Aki leborította a murvát az útra, leginkább az felel érte - tudta meg hírügynökségünk.
febr. 27
9:40
Horn Gábor a legsötétebb rákosizmushoz hasonlította Mikola kijelentéseit (Népszava)
A vizitdíj adónak minősítése és mértékének emelése, a névjegyzékek manipulálása, a szabolcsi szavazatvásárlási ügy. Ezeket sorolta a fideszes népszavazási kampány „eszeveszett rágalmai” közé az MSZP elnökhelyettese, a Fidesz alelnöke pedig a kormányt vádolta a hazugság politikájával. A választási bizottság eközben azt kérte, ne kérdőjelezzék meg a választási szervek korrekt eljárását.
febr. 27
9:42
Jelentős járulékcsökkentést hirdetett meg a kormányfő (Népszava)
Adó- és járulékcsökkentési programot ismertetett tegnap a kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint a programnak a foglalkoztatás bővülését kell szolgálnia. Ehhez kapcsolódik majd a szociális támogatások rendszerének átalakítása oly módon, hogy az inkább a munkavállalást, mint a segélyre várást ösztönözze. Három javaslatot bocsátanak társadalmi vitára, s ennek során dől majd el, hogy 2009-ben milyen…
febr. 27
9:43
A Civilek visszautasítják: nem ők zárták el a Tubesre vezető utat (ma.hu)
A Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM) a leghatározottabban visszautasítja azokat az állításokat, amelyek arra utalnak, hogy aktivistái emeltek volna akadályt murvából a Tubesre vezető úton kedden - mondta a szervezet szóvivője az MTI-nek szerdán.
febr. 27
9:45
Népszavazás: ma van a névjegyzékbe vétel utolsó napja (HVG)
Aki nem kapott a március 9-iki népszavazásra értesítőt, az a helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdán délután négy óráig. Ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.
febr. 27
9:46
Meg is hiúsulhat a MÁV Cargo értékesítése (Népszava)
Elsősorban a Gaskó István vezette VDSZSZ által szervezett vitatható hátterű és célú akcióknak köszönhető, hogy információink szerint a munkaügyi tárca a sztrájktörvény módosítását fontolgatja. A sztrájkjog szűkülésétől tart ennek kapcsán az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége.
febr. 27
9:56
Képriport: elképesztő munka folyik a gödör mélyén (Infostart)
Éjjel-nappal dolgoznak a kispesti telefonhálózat működésének helyreállításán a munkások.
febr. 27
9:59
Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett a Fidesz - az SZDSZ részt vesz (ma.hu)
Az SZDSZ részt vesz majd a Déli áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli parlamenti ülésen - közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter és Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán az MTI-vel.
febr. 27
10:01
Az SZDSZ elmegy a rendkívüli parlamenti ülésre (HVG)
Az SZDSZ részt vesz majd a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli parlamenti ülésen – közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter és Kóka János, az SZDSZ elnöke.
febr. 27
10:02
Népszavazás - Névjegyzékbe vétel szerda délutánig (Népszava)
Aki nem kapott a március 9-i népszavazásra értesítőt, az a helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdán délután négy óráig; ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.
febr. 27
10:03
Eltűntek az irataim, mit tegyek!? (szon)
A legtöbb személyes okmány a járművekből tűnik el, illetve lopják el azokat. Ezt igazolják a gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények, amelyek legnagyobb hányadát az autófeltörések alkotják. Olvasók mondták:
febr. 27
10:14
Fenyegetnek az avartüzek, előzzék meg! (szon)
Nyíregyháza - Az elmúlt csapadékszegény időszakot követően az erdő- és mezőgazdaság területén jelentős mértékben megnövekedett az erdő- és avartüzek száma a Kisvárdai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság működési területén.
febr. 27
10:15
A kormány támogatja a dokumentumot, a Fidesz nem írná alá (ma.hu)
A Déli Áramlat gázvezetékről szóló magyar-orosz kormányközi megállapodásnak nincs olyan feltétele, amely a már meglévő, illetve később megkötendő más szerződések tartalmát bármilyen módon befolyásolná vagy korlátozná - mondta Veres János pénzügyminiszter szerdán, összevont parlamenti bizottsági meghallgatáson.
febr. 27
10:18
Pénzkiadó automatát akartak ellopni a TESCO-ból (HVG)
Pénzkiadó automatát akartak ellopni hajnalban a karcagi TESCO áruházból ismeretlen tettesek, de a biztonsági őr megzavarta őket – közölte a rendőrség.
febr. 27
10:19
Az SZDSZ részt vesz a rendkívüli parlamenti ülésen (Népszava)
Az SZDSZ részt vesz majd a Déli áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli parlamenti ülésen - közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter és Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán.
febr. 27
10:19
Vízszennyezés a Rimán (boon)
Háztartási hulladékból, műanyag palackokból álló szennyezés képez torlaszt a Heves megyei Rima folyón, Maklár és Szihalom között, a szakemberek 100 köbméternyire becsülik a szemét mennyiségét.

Keresés