2008. február 27. szerda

febr. 27
0:36
Veres János, Szabolcs-Szatmár megye országgyûlési képviselõje feljelenti a Hír Televíziót (C-Press)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek – jelentette ki Veres János pénzügyminiszter hétfõn a Magyar Televízió Nap-kelte címû mûsorában annak kapcsán,...
febr. 27
0:40
Roma napló 33. (C-Press)
Konferencia az Országház felsõházi termében a kisiskolák megmentésérõl. Ez azért szép sikere az Élõláncnak. Személyesen Lányi Andrásnak, a mozgalom alapítójának...
febr. 27
0:44
Veres János a "magát Hír TV-nek nevezõ fideszes intézmény"-rõl (C-Press)
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek becsületes emberek - mondta Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió Nap-kelte címû mûsorában annak kapcsán, hogy felmerült:...
febr. 27
6:42
Csaba László: A kormány üzent (Infostart)
Csaba László közgazdász szerint az árfolyamsáv eltörlése növeli a kormány mozgásterét, illetve árfolyam- és kamatügyekben ezentúl kizárólag a Magyar Nemzeti Bank felel. A monetáris tanács a kormánnyal egyetértésben kedden döntött úgy, hogy eltörli a forintárfolyam euróval szemben rögzített sávját, és lebegő árfolyamrendszert vezet be.
febr. 27
7:11
Az új kuratóriumi elnök, a fodrász és a Petőfi Rádió (Infostart)
A Magyar Rádió kuratóriumának új elnöke a digitális átállást tekinti az egyik legizgalmasabb feladatának. A több mint három évtizeden át meghatározó rádiós és televíziós újságíróként dolgozó Rangos Katalin szerint nem a függetlenségének feladását jelenti, hogy most az MSZP jelöltjeként került a kuratórium elnöki székébe.
febr. 27
7:15
Aki nem kapott értesítést a népszavazásról, még ma igényelheti a névjegyzékbe vételt (MaHu)
Aki nem kapott a március 9-i népszavazásra értesítőt, az a helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdán délután négy óráig; ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.
febr. 27
7:31
Potyautaslista az APEH-nél (MaHu)
Eddig csak figyelmeztető levelet kaptak, ám mostantól az APEH is jelentkezhet azoknál, akik a taj számuk alapján nem jogosultak a közfinanszírozott egészségügyi ellátásra - írta a szerdai Népszabadság.
febr. 27
7:33
Nem kapott hitelt, mert túl kicsi faluban lakik (Infostart)
Az egyik Vas megyei településen élő asszony azért nem kapott lakáshitelt, mert a kiszemelt ingatlan - a bank indoklása szerint - "túl kicsi" faluban van - írja a Népszabadság. A térség országgyűlési képviselője állítja: nem egyedülálló ez az eset, egyes bankok hátrányosan megkülönböztetik azokat, akik aprófalvakban lévő házak, telkek megvásárlásához kérnek kölcsönt.
febr. 27
7:33
Törvény kereteit feszegető akció a vasutassztrájk? (MaHu)
Elsősorban a Gaskó István vezette VDSZSZ által szervezett vitatható hátterű és célú akcióknak köszönhető, hogy a munkaügyi tárca a sztrájktörvény módosítását fontolgatja - írta a szerdai Népszava.
febr. 27
7:59
Semjén: a sikeres népszavazás döntéseit "akár utcai tüntetésekkel is" kikényszerítik (MaHu)
Március 9-én a népszavazáson a magyar nemzet a jövőjéről szavaz, és megmutathatja, hogy nem hagyja magát jogaitól megfosztani és kifosztani - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kedden Hajóson.
febr. 27
8:05
Az adócsökkentés nem csodafegyver (Hetek)
Tavaszra a parlament elé vihető törvényjavaslatot kell készíteni ahhoz, hogy az adóváltoztatások 2009-ben bevezethetők legyenek. Három lehetséges, 2009-ben megvalósítható adóváltoztatási koncepciót vázolt fel előadásában Gyurcsány Ferenc.
febr. 27
8:16
Változik az idő - gyenge hidegfront érkezik (MaHu)
Ma eleinte délkeleten néhány órára kisüt a nap. Északnyugat felől azonban megnövekszik a felhőzet, és szórványosan számíthatunk esőre, záporra.
febr. 27
8:44
Mellényt osztanak az óvatlan közlekedőknek (MaHu)
Bírságolás helyett ezer láthatósági mellényt oszt szét a fényvisszaverő eszközök nélkül autóúton közlekedő gyalogosoknak és kerékpárosoknak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a következő héten - jelentette be a főkapitányság rendészeti igazgatója.
febr. 27
8:44
Nincs több titok: Gyurcsány beszélni kezdett a cégekről (Infostart)
A miniszterelnök szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópálya-kezelő benne lehet az új tulajdonosi programban. A miniszterelnök erről a TV2 reggeli műsorában beszélt.
febr. 27
8:44
Gyurcsány: 300 Ft marad 2010-ig a vizitdíj (HVG)
Gyurcsány Ferenc szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópálya-kezelő benne lehet az új tulajdonosi programban. A miniszterelnök erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt.
febr. 27
8:46
Gyurcsány elárulta, mely vállalatok lehetnek benne az új tulajdonosi programban (MaHu)
Gyurcsány Ferenc szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópályakezelő benne lehet az új tulajdonosi programban. A miniszterelnök erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt szerdán reggel.
febr. 27
8:49
Márciusra készülnek - Tíznapos összetartás a Készenléti Rendőrségnél - Lapszemle (orientpress)
A Köztársasági Őrezrednél fokozott szolgálatellátást, a Készenléti Rendőrségnél tíznapos összetartást rendeltek el március 8-tól- írja keddi számában a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a rohamrendőröknek még a pihenőidejükben is készenlétben kell állniuk a bevetésre. Ehhez képest az országos rendőrfőkapitány azt állította, hogy nem számítanak szélsőséges megmozdulásokra a népszavazás után és a…
febr. 27
8:54
Felcserélt politikai szerepek? (orientpress)
Szabados Krisztián, a Political Capital igazgatója szerint teljes a helycsere a politikai palettán - nyilatkozta a politikai elemző a Népszabadságnak.
febr. 27
8:59
Lefokozák a száját jártató ügyészségi szóvivőt (MaHu)
Megrótták és lefokozták a Fővárosi Főügyészség januárban felmentett szóvivőjét, Varga Gergelyt. A volt szóvivő ellen indított vizsgálat szerint fegyelmi vétséget követett el.
febr. 27
9:06
Havi 1,2 milliót költ kommunikációra a fideszes önkormányzat (HVG)
Kommunikációs és tanácsadói feladatok ellátásáért három külső cégnek havonta nettó több mint 1 millió 200 ezer forintot fizet a fideszes többségű Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat – írta a Kelet-Magyarország.
febr. 27
9:11
Kiraboltak egy pesterzsébeti játéktermet (HVG)
Kiraboltak egy pesterzsébeti szórakozóhelyet reggel, a rablónak sikerült elmenekülnie – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
febr. 27
9:22
Déli áramlat: Az SZDSZ ott lesz a rendkívüli ülésen (orientpress)
Hazánk gázellátása nem kizárólag energiapolitikai, hanem biztonságpolitikai és geostratégiai kérdés is, ezért az SZDSZ részt vesz majd a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli, Fidesz által kezdeményezett parlamenti ülésen- közölte a párt.
febr. 27
9:38
Nem a Tubest védők öntötték a murvát az útra (orientpress)
A Civilek a Mecsekért Mozgalom a leghatározottabban visszautasítja azokat az állításokat, amelyek arra utalnak, hogy a CMM aktivistái emeltek volna a Tubesre vezető úton az ott levő murvából akadályt. Aki leborította a murvát az útra, leginkább az felel érte - tudta meg hírügynökségünk.
febr. 27
9:40
Horn Gábor a legsötétebb rákosizmushoz hasonlította Mikola kijelentéseit (Népszava)
A vizitdíj adónak minősítése és mértékének emelése, a névjegyzékek manipulálása, a szabolcsi szavazatvásárlási ügy. Ezeket sorolta a fideszes népszavazási kampány „eszeveszett rágalmai” közé az MSZP elnökhelyettese, a Fidesz alelnöke pedig a kormányt vádolta a hazugság politikájával. A választási bizottság eközben azt kérte, ne kérdőjelezzék meg a választási szervek korrekt eljárását.
febr. 27
9:42
Jelentős járulékcsökkentést hirdetett meg a kormányfő (Népszava)
Adó- és járulékcsökkentési programot ismertetett tegnap a kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint a programnak a foglalkoztatás bővülését kell szolgálnia. Ehhez kapcsolódik majd a szociális támogatások rendszerének átalakítása oly módon, hogy az inkább a munkavállalást, mint a segélyre várást ösztönözze. Három javaslatot bocsátanak társadalmi vitára, s ennek során dől majd el, hogy 2009-ben milyen…
febr. 27
9:43
A Civilek visszautasítják: nem ők zárták el a Tubesre vezető utat (MaHu)
A Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM) a leghatározottabban visszautasítja azokat az állításokat, amelyek arra utalnak, hogy aktivistái emeltek volna akadályt murvából a Tubesre vezető úton kedden - mondta a szervezet szóvivője az MTI-nek szerdán.
febr. 27
9:45
Népszavazás: ma van a névjegyzékbe vétel utolsó napja (HVG)
Aki nem kapott a március 9-iki népszavazásra értesítőt, az a helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdán délután négy óráig. Ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.
febr. 27
9:46
Meg is hiúsulhat a MÁV Cargo értékesítése (Népszava)
Elsősorban a Gaskó István vezette VDSZSZ által szervezett vitatható hátterű és célú akcióknak köszönhető, hogy információink szerint a munkaügyi tárca a sztrájktörvény módosítását fontolgatja. A sztrájkjog szűkülésétől tart ennek kapcsán az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége.
febr. 27
9:56
Képriport: elképesztő munka folyik a gödör mélyén (Infostart)
Éjjel-nappal dolgoznak a kispesti telefonhálózat működésének helyreállításán a munkások.
febr. 27
9:59
Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett a Fidesz - az SZDSZ részt vesz (MaHu)
Az SZDSZ részt vesz majd a Déli áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli parlamenti ülésen - közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter és Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán az MTI-vel.
febr. 27
10:01
Az SZDSZ elmegy a rendkívüli parlamenti ülésre (HVG)
Az SZDSZ részt vesz majd a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli parlamenti ülésen – közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter és Kóka János, az SZDSZ elnöke.
febr. 27
10:02
Népszavazás - Névjegyzékbe vétel szerda délutánig (Népszava)
Aki nem kapott a március 9-i népszavazásra értesítőt, az a helyi jegyzőnél kérheti a választói névjegyzékbe vételét szerdán délután négy óráig; ha ezt nem teszi, nem vehet majd részt a népszavazáson.
febr. 27
10:15
A kormány támogatja a dokumentumot, a Fidesz nem írná alá (MaHu)
A Déli Áramlat gázvezetékről szóló magyar-orosz kormányközi megállapodásnak nincs olyan feltétele, amely a már meglévő, illetve később megkötendő más szerződések tartalmát bármilyen módon befolyásolná vagy korlátozná - mondta Veres János pénzügyminiszter szerdán, összevont parlamenti bizottsági meghallgatáson.
febr. 27
10:18
Pénzkiadó automatát akartak ellopni a TESCO-ból (HVG)
Pénzkiadó automatát akartak ellopni hajnalban a karcagi TESCO áruházból ismeretlen tettesek, de a biztonsági őr megzavarta őket – közölte a rendőrség.
febr. 27
10:19
Az SZDSZ részt vesz a rendkívüli parlamenti ülésen (Népszava)
Az SZDSZ részt vesz majd a Déli áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló rendkívüli parlamenti ülésen - közölte Kákosy Csaba gazdasági miniszter és Kóka János, az SZDSZ elnöke szerdán.
febr. 27
10:32
Lefokozzák a száját jártató ügyészségi szóvivőt (MaHu)
Megrótták és lefokozták a Fővárosi Főügyészség januárban felmentett szóvivőjét, Varga Gergelyt. A volt szóvivő ellen indított vizsgálat szerint fegyelmi vétséget követett el.
febr. 27
10:34
Több vizsgálat is indult a váratlanul meghalt gyerek ügyében (MaHu)
Több vizsgálat is indult annak a tizenéves fiúnak az ügyében, aki minden előzmény nélkül, alig két óra leforgása alatt hunyt el Nagykanizsán - értesült a HavariaPress.
febr. 27
10:37
Helycsere az MTV- ben (orientpress)
Rangos Katalinból kuratóriumi elnök lett, ezért A szólás szabadsága című műsor vezetésével Kardos Ernőt bízta meg a köztévé.
febr. 27
10:48
Március 9.: Egyelőre nincs döntés a kordonról (orientpress)
Az OrientPress megkeresésére a Köztársasági Őrezred sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudta a köztévé Híradójának értesülését, mely szerint március 9- én újra kordonnal veszik körbe a Kossuth teret. A szervezet sajtóreferense leszögezte: nincs döntés az ügyben, ám folyamatosan egyeztetnek arról.
febr. 27
11:02
Déli Áramlat: az MFB lehet a kiválasztott (HVG)
Az MFB vagy valamelyik projekttársasága lehet az a 100 százalékos állami tulajdonban levő magyar vállalat, amelyik részt vesz a Déli Áramlat megépítésében – derült ki Veres János pénzügyminiszter szavaiból az Országgyűlés ezzel foglalkozó összevont bizottsági ülésén.
febr. 27
11:07
Irtózatos pénzeket fizet ki a BKV egy tanácsadó cégnek? (Infostart)
Az Index információi szerint öt év alatt csaknem 3 milliárd forintot fizethet ki a BKV tanácsadásra egy cégnek.
febr. 27
11:19
A kétarcú légió (168 Óra Online)
Valóban a magyar fiatalok elől veszik el a játéklehetőséget a messzi földről érkezett labdazsonglőrök? [Dátum: 2008. 02. 27. 09:06]
febr. 27
11:24
Fegyverkereskedőket fogtak el a Józsefvárosban (HVG)
A rendőrség terrorelhárító szolgálata a BRFK szervezett bűnözés elleni osztályával közösen kedden késő este őrizetbe vett egy józsefvárosi lakásban két személyt; mindkettőjüket lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel gyanúsítja.
febr. 27
11:24
Milliárdokat költ tanácsokra a BKV az Index szerint (Népszava)
Öt év alatt csaknem hárommilliárd forintot fizethet ki a BKV tanácsadásra egy cégnek az Index információi szerint. A közlekedési vállalat vezérigazgató-helyettese azt közölte: jelenleg vizsgálják a portál értesüléseit.
febr. 27
11:57
Nem lesz rendkívüli ülés a Déli áramlat miatt (Népszava)
Nem hívják össze az Országgyűlés rendkívüli ülését a Déli áramlat gázvezetékről szóló orosz-magyar megállapodás aláírása miatt. Ezt Mandur László, az Országgyűlés alelnöke jelentette be szerdán a házbizottság rendkívüli ülése után. Elmondta: a testület ülésén nem volt egyetértés a kérdésben, ezért a külföldön tartózkodó házelnököt helyettesítve, nem hívja össze a rendkívüli plenáris ülést.…
febr. 27
12:03
A Fidesz puccsszerű megállapodást emleget (Népszava)
A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet, hogy csütörtökön ne írja alá a Déli Áramlat megépítéséről szóló szerződést - mondta a külügyi bizottság fideszes elnöke a három érintett bizottság összevont ülését követően, a Parlament épületében. "Parlamenti jóváhagyás hiányában arra szólítjuk fel Gyurcsány Ferencet, hogy a holnapi napon semmiképpen ne írja alá a Déli Áramlatról szóló szerződést;…
febr. 27
12:07
Lamperth: minél több ember dolgozhasson (Hetek)
A célunk, hogy minél több ember dolgozhasson - erről Lamperth Mónika beszélt az ATV Reggeli Jam című műsorában. „Magyarország 1990 óta cipeli, annak terhét, hogy kétszázezer ember elvesztette a munkáját."
febr. 27
12:08
"A Fidesznek Oroszország-fóbiája van" (Népszava)
A Fidesznek semmilyen szakmai érve nincs arra, miért nem támogatja a Déli Áramlat gázvezetékről megkötendő szerződést, inkább csak Oroszország-fóbiája van. Erről Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt szerdán Budapesten újságíróknak.
febr. 27
12:13
Drámai változás az időjárásban: rettenetes szelek jönnek a hideggel (Infostart)
Több mint 100 kilométer/órás széllökésekre kell számítani a hétvégén. Elsősorban vasárnap lesz zivataros és rendkívül szeles az idő. Az ilyen erejű viharok kisebb fákat téphetnek ki.
febr. 27
12:19
Módosíthatják a sztrájktörvényt (HVG)
Elsősorban a Gaskó István vezette VDSZSZ által szervezett vitatható hátterű és célú akcióknak köszönhető, hogy a munkaügyi tárca a sztrájktörvény módosítását fontolgatja - írta a szerdai Népszava.

Keresés