2008. március 1. szombat

márc. 1
4:41
A HospInvest üzemeltetheti az összes Heves megyei fekvőbeteg-intézményt (Alternatív Energia)
Dulakodás, tüntetés, útlezárás közepette döntött a Heves megyei közgyűlés arról: a HospInvest Zrt. üzemeltetheti a jövőben az egri Markhot Ferenc kórházat. A városban kampányoló Orbán Viktor lapunknak azt mondta: szeretnék, ha a köztulajdonban lévő kórházak országszerte így is maradnának. Ennek ellenére számos ellenzéki vezetésű település döntött másképp.
márc. 1
5:25
Az ügyészség megerősítette a Simon Miklóst vádló férfi állítását (Alternatív Energia)
Valóban elítélték szavazatvásárlás miatt azt a nyírbogáti férfit, aki Simon Miklós fideszes képviselőnek segített a 2002-es kampányban. Ez derül ki a lapunk birtokába került bírósági ítéletből. Az ügyészség a férfi másik állításának valódiságát is igazolta; eszerint jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének a gyanúja miatt nyomoznak abban az ügyben, melyben Simon is érintett.
márc. 1
5:30
Karcsúsított állami protokoll lesz 15-én (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc nem mond szabadtéri beszédet a március 15-i ünnepségsorozaton - erősítette meg a Népszava korábbi információját tegnap a Kormányszóvivői Iroda.
márc. 1
5:36
Újraindulhat a Fidesz-képviselők elleni per (Alternatív Energia)
Heteken belül újraindulhat a Kossuth-téri kordont tavaly februárban elbontó fideszes országgyűlési képviselők pere; az első tárgyalást akár még a nyári szünet előtt, vagy ősszel megtarthatják. A kordonbontók ellen indult szabálysértési ügyet tavaly júliusban felfüggesztették a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az Orbán Viktor és társai ellen rendzavarás és garázdaság miatt indított eljárás azért…
márc. 1
6:03
A szélsőségesek támogatói is büntetőjogi következményekre számíthatnak (Alternatív Energia)
A polgári nemzetbiztonsági szolgálatok továbbra is mindent megtesznek, hogy keresztülhúzzák az olyan szélsőséges tényezők számítását, amelyek fenyegetéssel, megfélemlítéssel, gyújtogatással és politikai zsarolással próbálkoznak – jelentette ki Szilvásy György a szolgálatok ünnepnapján tegnap. Ugyanis akik házilag készített Molotov-koktélokkal kezdik, gyakran sokszorosan pusztító eszközökkel…
márc. 1
6:13
Nyilvános a Déli Áramlat magyarországi szakaszáról szóló megállapodás (Alternatív Energia)
Törvényi garanciát követel a Fidesz arra, hogy nem csökken 50 százalék alá a magyar részesedés a Déli Áramlat gázvezetékben. Az SZDSZ a Fidesszel egyeztetne egy Nabucco melletti határozati javaslatról, miközben a kabinet "felgyorsítja" az uniós gázvezetékről folyó egyeztetést. Eközben nyilvánosságra hozták a csütörtökön Moszkvában megkötött egyezményt, amelyről a Fidesz azt állította, titokban…
márc. 1
7:56
Népszavazás - a közvélemény-kutatási adatok a kampánycsendig nyilvánosságra hozhatók (Alternatív Energia)
Mivel az Alkotmánybíróság 2007 februárjában eltörölte a választások előtti közvélemény-kutatási adatok nyilvánosságra hozatalát tiltó törvényi rendelkezést, így egészen a választást megelőző napig nyilvánosságra lehet hozni ilyen felméréseket.
márc. 1
8:07
Népszavazás Döbröközön az óvodáért (Alternatív Energia)
Helyi népszavazást tartanak ma a Tolna megyei Döbröközön, ahol az óvoda bezárása miatt kezdeményeztek referendumot a szülők. Az úgynevezett Hegyi Óvoda megszüntetéséről először 2005-ben döntött a település önkormányzata, akkor az érintett harminc család egy közhasznú alapítvány támogatásával elérte, hogy további két tanévig működhetett az intézmény, majd tavaly ismét a bezárásáról határozott a…
márc. 1
8:09
MSZP-nagygyűlés a Millenáris parkban (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke lesz a fő szónoka a szocialista párt Új Magyarország és új polgárosodás című nagygyűlésének ma Budapesten, a Millenáris parkban. A rendezvényen a pártelnök mellett felszólal Varga László, a Fiatal Baloldal elnöke és Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese is.
márc. 1
9:34
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben (Metropol)
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben szombat hajnalban, az önkormányzat egyeztet a lakókkal, hogy kit hol helyezzenek el - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
márc. 1
9:38
Felsőoktatás: a hallgatók elégedettek, az oktatók kevésbé (Infostart)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, többségük ezért is ellenzi a tandíj bevezetését - derül ki a Népszabadság megbízásából készült felmérésből. Lapszemle.
márc. 1
10:27
Behajtási korlátozás: jobb lesz-e a fővárosi levegő? (Infostart)
Hatályba lépett a behajtási korlátozás Budapesten a 12 tonnásnál nagyobb tehergépjárművekre, amelyek mostantól csak néhány kijelölt tranzitútvonalon közlekedhetnek ingyenesen. A szigorítástól a városháza a levegőminőség javulását várja.
márc. 1
10:49
Orbán: "A baloldal jövője a tét" (Infostart)
Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.
márc. 1
11:14
Nem valamilyen pártlojalitás miatt kell nemmel szavazni (Alternatív Energia)
Nem valamilyen pártlojalitás miatt kell nemmel szavazni a március 9-ei népszavazáson, hanem azért, hogy színvonalasabb, versenyképesebb legyen az egészségügy - mondta az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió szombati Nap-kelte című műsorában, hozzátéve, az sem árt sokat, aki nem megy el szavazni.
márc. 1
11:36
Orbán Viktor nem számol a népszavazás sikertelenségével (Alternatív Energia)
Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.
márc. 1
11:37
Jön a vihar: három régióban és Budapesten piros riasztás van érvényben (Infostart)
Piros, tehát első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros térségére és az ország északkeleti régióira a következő órákra. A legmagasabb fokozatú riasztás az emberi életeket is fenyegető időjárási jelenségek előfordulásának lehetőségét jelzi.
márc. 1
12:45
Medián: elégedett hallgatók, elégedetlen oktatók (Alternatív Energia)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, az oktatók már jóval kevésbé. Ezért is lehet, hogy a diákok többsége ellenzi, míg az oktatók többsége támogatja a tandíj bevezetését - derül ki a Medián kutatásából, amelyet a cég a Népszabadság megbízásából készített, és a lap a szombati számában közölt.
márc. 1
12:53
Elhúzódik az amerikai vízummentesség ügye (Infostart)
Márciustól ismét vízummentesen utazhatnak a magyar állampolgárok Kanadába - értesült a Népszabadság. Ugyanakkor úgy tűnik, az Egyesült Államok és a közép-kelet-európai országok között lelassulhatnak a vízummentességről szóló tárgyalások. Az Európai Unió nehezményezi, hogy Washington nem kezeli egységesen a tagországokat. A demokrata elnökjelöltségre törekvő Hillary Clinton kampányüzenetben…
márc. 1
12:55
Két halálos gázolás Rákoscsaba-Újtelepnél (Infostart)
Egy 21 éves lány és egy 70 éves asszony is életét vesztette szombaton, amikor Rákoscsaba-Újtelep állomás közelében vonat gázolta el őket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 1
13:04
Gyurcsány: "Március 9-e nem lesz bukás a baloldalnak" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás nem vesz el semmit a kormánytól és a lényeges ügyeket nem befolyásolja a referendum - a miniszterelnök, az MSZP elnöke erről a szocialisták szombati budapesti nagygyűlésén beszélt.
márc. 1
14:07
Piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a fővárosra és az ország északnyugati régióira (Metropol)
Piros, tehát első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros térségére és az ország északnyugati régióira a következő órákra.
márc. 1
14:37
Ismét elkerültek az árpádsávos és nemzetiszínű zászlók (Alternatív Energia)
Mintegy félszáz ember vonult több fővárosi kórház elé szombat délelőtt, hogy tiltakozzanak az egészségügyi reform ellen, valamint megemlékezzenek arról a férfiról, akit január végén a mentők mintegy 8 órán keresztül szállítottak több kórházba, s végül gyomorvérzésébe belehalt.
márc. 1
14:43
Juhász Ferenc: Elég, Orbán Viktor! (Alternatív Energia)
Juhász Ferenc szerint a népszavazás nem a tandíjról, a vizitdíjról vagy a kórházi napidíjról szól, hanem az emberek személyes jövőjéről. Az MSZP kampánykoordinátora a szocialisták szombati budapesti nagygyűlésén úgy fogalmazott: ha igent mondanak a saját jövőjükre, akkor nemmel szavaznak március 9-én; "elég, Orbán Viktor"! - jelentette ki, felsorolva, hogy a Fidesz elnöke szerinte hányszor nem…
márc. 1
14:45
Semjén Zsolt: van létalapjuk a biblikus hagyományoknak a politikában (Alternatív Energia)
Van létalapjuk a biblikus hagyományoknak a politikában, mert Jézus egyetemes jelleggel, az élet egészére adott útmutatást - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Budapesten szombaton.
márc. 1
14:49
Lecsapott a vihar a fővárosra, fennakadások voltak a közlekedésben - képgalériák (Infostart)
Fákat csavart ki, tetőket szakított le, teherautókat borított fel és közlekedési fennakadásokat okozott az a vihar, amely szombaton söpört át az országon. A zivatarokat kísérő széllökések többfelé meghaladták a 100-120 kilométer/órás sebességet.
márc. 1
14:55
Gyurcsány: a népszavazás nem a baloldal bukása lesz (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás nem vesz el semmit a kormánytól és a lényeges ügyeket nem befolyásolja a referendum - a miniszterelnök, az MSZP elnöke erről a szocialisták szombati budapesti nagygyűlésén beszélt. Március 9-e nem lesz bukása a baloldalnak, de bukása lesz a szabad, demokratikus jobboldal nagyobbik részének - mondta Gyurcsány Ferenc. Téved, aki azt gondolja, hogy ez a…
márc. 1
15:11
Orbán Viktor: vissza kell venni a demokráciát (Alternatív Energia)
Megpróbáljuk tizennyolc évvel a rendszerváltás után visszavenni a demokráciát, "mármint az emberek megpróbálják visszavenni a demokráciát", ez is a népszavazás tétje - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az észak-magyarországi régióban fogható MR6 Régió Rádió szombat délelőtti élő műsorában.
márc. 1
15:48
Az egészségügyi törvény ellen demonstráltak Budapesten (Infostart)
Mintegy félszáz ember vonult több fővárosi kórház, az Országos Mentőszolgálat, majd a Parlament épülete elé szombaton, hogy tiltakozzanak az egészségügyi reform ellen, valamint megemlékezzenek arról a férfiról, akit január végén a mentők mintegy 8 órán keresztül szállítottak több kórházba, s végül gyomorvérzésébe belehalt.
márc. 1
16:05
"Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság" alakult (Alternatív Energia)
Jobboldali politikusok és közéleti személyiségek megalakították a "Gyurcsány Ferenc Baráti Társaságot", amelynek célja, hogy emlékeztetessen a miniszterelnök kijelentéseire, tetteire és arra is, hogy "ki a felelős Magyarország tönkretételéért" - az alapítók az "emlékeztető kampány" indulásáról szombaton tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.
márc. 1
16:33
Gyurcsány: a népszavazás nem a baloldal bukása lesz (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint a március 9-i népszavazás "nem lesz bukása az országnak és a baloldalnak, de bukása lesz a jobb sorsra érdemes demokratikus jobboldal nagyobbik részének" - a miniszterelnök, az MSZP elnöke erről a szocialisták szombati budapesti nagygyűlésen beszélt.
márc. 1
16:37
Öt elfogatóparancsot adtak ki ellene, most lecsaptak rá - képriport (Infostart)
Öt elfogatóparancs volt hatályban az ellen a férfi ellen, akit az éjszakai órákban sikerült elfogniuk a rendőröknek Budapesten - írta a police.hu.
márc. 1
16:47
Kóka: A Fidesz megijedt, ezért képtelenségeket állít (Infostart)
Kóka János, az SZDSZ elnöke szerint a Fidesz politikusai azért állítanak képtelenségeket a népszavazás kapcsán, mert az ellenzéki párt megijedt. A pártelnök az SZDSZ országos tanácsának ülése után még nem tudta megmondani, mikorra zárul le az esetleges pártelnök-választási visszaélések vizsgálata.
márc. 1
17:05
Vihar miatt késnek a vonatok (Metropol)
Az országon átvonuló viharos erejű szél több helyen fákat döntött a sínekre, és leszakította a felső vezetékeket, ezért késésekre kell számítani a vasúti közlekedésben szombaton - közölte a MÁV az MTI-vel.
márc. 1
17:38
Gyurcsány: jusson annyi a nőknek, mint a férfiaknak! (Alternatív Energia)
A nőnap mögött több van, mint a csodálat és a tisztelet: lássa és ismerje el a világ, hogy nőnek lenni nem egyszerű - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke a szocialista párt nőtagozatának szombati budapesti ünnepségén, hangsúlyozva, jusson annyi a nőknek is, mint a férfiaknak.
márc. 1
17:43
MSZP-kampányzáró viharban (168 Óra Online)
A Fidesz még javában kampányol, ennek ellenére a szocialisták  már szombaton megtartották kampányzáró nagygyűlésüket. [Dátum: 2008. 03. 01. 14:45]
márc. 1
17:54
Elmaradt a fővárosban a miniszterelnök melletti szimpátiatüntetés (Alternatív Energia)
A viharos erejű szél és a jégeső miatt elmaradt a fővárosban szombat délután a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök melletti szimpátiatüntetés - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A szervezők azt mondták a XIII. kerületi Szent István parknál gyülekező, mintegy 50 embernek, hogy köszönik a megjelenésüket, de tekintettel az időjárásra, elhalasztják a demonstrációt.
márc. 1
17:56
Kóka: a Fidesz megijedt a népszavazástól (Alternatív Energia)
A Fidesz megijedt a március 9-i népszavazástól, már nem biztos abban, hogy sikeres lesz az általa kezdeményezett referendum a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról, ezért a legnagyobb ellenzéki párt "képtelenségeket" állít - jelentette ki Kóka János, az SZDSZ elnöke a párt országos tanácsa (OT) budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón.
márc. 1
18:37
A tandíjnak nincs köze a felsőoktatás jövőjéhez (Alternatív Energia)
A kormány "lúzernek nézi a magyar fiatalokat a tandíjdumával", el akarja hitetni, hogy a tandíjnak köze van a felsőoktatás jövőjéhez, pedig nincs - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Miskolcon.
márc. 1
18:47
Hétfő hajnalig marad a rendkívül szeles idő (Infostart)
Elhagyta a Magyarországot a mai zivatarokat okozó hidegfront - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Kolláth Kornél hozzátette: hétfő hajnalig, csaknem az ország minden részén, továbbra is heves széllökésekre lehet számítani.
márc. 1
19:09
Kanadába ezentúl vízum nélkül utazhatunk (Infostart)
Kanada március másodikától eltörli a vízumkötelezettséget Magyarországgal, Lengyelországgal, Litvániával és Szlovákiával szemben - jelentette be Diane Finley bevándorlásügyi miniszter, közölte Szelestey Lajos külügyi szóvivő szombaton.
márc. 1
19:15
Szamizdatárus a kínai étteremben (168 Óra Online)
Hegedűs Sándort választották az MSZDP budapesti elnökévé. Eddig alig beszélt önmagáról. Pedig édesapja miniszterelnök volt 56-ban. [Dátum: 2008. 03. 01. 19:00]
márc. 1
19:30
Ezernél is többször riasztották a tűzoltókat a szélviharok miatt - a nap hírei (Infostart)
Országszerte több mint ezer riasztást kaptak délután a tűzoltók a viharos erejű szél miatt. A népszavazás után nyújtja be az adóreformról szóló javaslatait az Országgyűlésnek az SZDSZ. Biztonsági okokból visszatért Nagy-Britanniába afganisztáni bevetéséről Harry herceg. A nap hírei 2008. március elsején.
márc. 1
19:36
Pokorni: Törvényjavaslatot tervez a Fidesz, ha eredményes a népszavazás (Infostart)
A Fidesz a március 9-iki népszavazás eredményessége esetén törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésben annak érdekében, hogy a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat ne csak jövő év január elsejétől, hanem az addig hátra lévő időszakban se lehessen beszedni - jelentette be Pokorni Zoltán Pécsett.
márc. 1
19:48
Lamperth kezdeményezi a Fidesszel kötött koalíciós együttműködést (Alternatív Energia)
A Somogy megyei közgyűlésben a Fidesszel együttműködő MSZP-frakciónak a koalíciós megállapodás felülvizsgálatát kezdeményezi Lamperth Mónika, a szocialisták megyei ügyvezető elnöke. Erről ő maga beszélt szombaton Kaposváron.
márc. 1
20:53
Rovartrükkel repülnek a denevérek (Infostart)
A denevérek olyan aerodinamikai jelenség segítségével maradnak a levegőben repülés közben, amelyről eddig azt hitték, hogy csak a rovarok élnek vele - jelentették be svéd tudósok.
márc. 1
21:31
Előzetes normalkontrollt kért az államfő (Infostart)
Előzetes normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól a büntető törvénykönyv gyűlöletbeszédről szóló módosításáról a köztársasági elnök.
márc. 1
21:38
A népszavazásra buzdítottak a Lungo Drom kongresszusán Jász-Nagykun-Szolnok megye (Alternatív Energia)
A népszavazáson való részvételre és a három igenre buzdítottak a Lungo Drom Szolnokon megrendezett szombati kongresszusának felszólalói; a tanácskozáson újra Farkas Flóriánt választották meg a szervezet elnökének.
márc. 1
23:54
Pártatlan, feddhetetlen és tiszteletreméltó kormányt szeretnének a magyarok (Alternatív Energia)
Pártatlan, fedhetetlen és tiszteletreméltó kormányt szeretnének a magyarok, hazugságra nem lehet építeni - jelentette ki a Fidesz elnöke szombati lakossági fórumán Kazincbarcikán. Orbán Viktort a szocialista vezetésű észak-borsodi városban telt ház fogadta a helyi tornacsarnokban. Vastapssal és felállva köszöntötték, "Viktor, Viktor!" üdvözléssel.

Keresés