2008. március 1. szombat

márc. 1
9:34
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben (Metropol)
Csőtörés miatt ki kellett költöztetni hét családot két társasházból a XXII. kerületben szombat hajnalban, az önkormányzat egyeztet a lakókkal, hogy kit hol helyezzenek el - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
márc. 1
9:38
Felsőoktatás: a hallgatók elégedettek, az oktatók kevésbé (Infostart)
A hallgatók elégedettek a felsőoktatás színvonalával, többségük ezért is ellenzi a tandíj bevezetését - derül ki a Népszabadság megbízásából készült felmérésből. Lapszemle.
márc. 1
10:27
Behajtási korlátozás: jobb lesz-e a fővárosi levegő? (Infostart)
Hatályba lépett a behajtási korlátozás Budapesten a 12 tonnásnál nagyobb tehergépjárművekre, amelyek mostantól csak néhány kijelölt tranzitútvonalon közlekedhetnek ingyenesen. A szigorítástól a városháza a levegőminőség javulását várja.
márc. 1
10:49
Orbán: "A baloldal jövője a tét" (Infostart)
Orbán Viktor nem számol azzal, hogy a március 9-i népszavazás sikertelen lesz; a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában a részvételről szólva azt mondta, a baloldal jövője a tét.
márc. 1
11:37
Jön a vihar: három régióban és Budapesten piros riasztás van érvényben (Infostart)
Piros, tehát első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros térségére és az ország északkeleti régióira a következő órákra. A legmagasabb fokozatú riasztás az emberi életeket is fenyegető időjárási jelenségek előfordulásának lehetőségét jelzi.
márc. 1
12:42
Nem izgatja a budapestieket a népszavazás (Napi)
márc. 1
12:53
Gyurcsány: a népszavazás nem lesz bukás a baloldalnak (Napi)
márc. 1
12:53
Elhúzódik az amerikai vízummentesség ügye (Infostart)
Márciustól ismét vízummentesen utazhatnak a magyar állampolgárok Kanadába - értesült a Népszabadság. Ugyanakkor úgy tűnik, az Egyesült Államok és a közép-kelet-európai országok között lelassulhatnak a vízummentességről szóló tárgyalások. Az Európai Unió nehezményezi, hogy Washington nem kezeli egységesen a tagországokat. A demokrata elnökjelöltségre törekvő Hillary Clinton kampányüzenetben…
márc. 1
12:55
Két halálos gázolás Rákoscsaba-Újtelepnél (Infostart)
Egy 21 éves lány és egy 70 éves asszony is életét vesztette szombaton, amikor Rákoscsaba-Újtelep állomás közelében vonat gázolta el őket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
márc. 1
13:04
Gyurcsány: "Március 9-e nem lesz bukás a baloldalnak" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás nem vesz el semmit a kormánytól és a lényeges ügyeket nem befolyásolja a referendum - a miniszterelnök, az MSZP elnöke erről a szocialisták szombati budapesti nagygyűlésén beszélt.
márc. 1
13:31
Orbán: egy elsöprő részvétel elsöprő következményekkel járhat (Napi)
márc. 1
14:07
Piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a fővárosra és az ország északnyugati régióira (Metropol)
Piros, tehát első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a főváros térségére és az ország északnyugati régióira a következő órákra.
márc. 1
14:49
Lecsapott a vihar a fővárosra, fennakadások voltak a közlekedésben - képgalériák (Infostart)
Fákat csavart ki, tetőket szakított le, teherautókat borított fel és közlekedési fennakadásokat okozott az a vihar, amely szombaton söpört át az országon. A zivatarokat kísérő széllökések többfelé meghaladták a 100-120 kilométer/órás sebességet.
márc. 1
15:48
Az egészségügyi törvény ellen demonstráltak Budapesten (Infostart)
Mintegy félszáz ember vonult több fővárosi kórház, az Országos Mentőszolgálat, majd a Parlament épülete elé szombaton, hogy tiltakozzanak az egészségügyi reform ellen, valamint megemlékezzenek arról a férfiról, akit január végén a mentők mintegy 8 órán keresztül szállítottak több kórházba, s végül gyomorvérzésébe belehalt.
márc. 1
16:37
Öt elfogatóparancsot adtak ki ellene, most lecsaptak rá - képriport (Infostart)
Öt elfogatóparancs volt hatályban az ellen a férfi ellen, akit az éjszakai órákban sikerült elfogniuk a rendőröknek Budapesten - írta a police.hu.
márc. 1
16:47
Kóka: A Fidesz megijedt, ezért képtelenségeket állít (Infostart)
Kóka János, az SZDSZ elnöke szerint a Fidesz politikusai azért állítanak képtelenségeket a népszavazás kapcsán, mert az ellenzéki párt megijedt. A pártelnök az SZDSZ országos tanácsának ülése után még nem tudta megmondani, mikorra zárul le az esetleges pártelnök-választási visszaélések vizsgálata.
márc. 1
17:05
Vihar miatt késnek a vonatok (Metropol)
Az országon átvonuló viharos erejű szél több helyen fákat döntött a sínekre, és leszakította a felső vezetékeket, ezért késésekre kell számítani a vasúti közlekedésben szombaton - közölte a MÁV az MTI-vel.
márc. 1
17:43
MSZP-kampányzáró viharban (168 Óra Online)
A Fidesz még javában kampányol, ennek ellenére a szocialisták  már szombaton megtartották kampányzáró nagygyűlésüket. [Dátum: 2008. 03. 01. 14:45]
márc. 1
18:47
Hétfő hajnalig marad a rendkívül szeles idő (Infostart)
Elhagyta a Magyarországot a mai zivatarokat okozó hidegfront - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Kolláth Kornél hozzátette: hétfő hajnalig, csaknem az ország minden részén, továbbra is heves széllökésekre lehet számítani.
márc. 1
19:09
Kanadába ezentúl vízum nélkül utazhatunk (Infostart)
Kanada március másodikától eltörli a vízumkötelezettséget Magyarországgal, Lengyelországgal, Litvániával és Szlovákiával szemben - jelentette be Diane Finley bevándorlásügyi miniszter, közölte Szelestey Lajos külügyi szóvivő szombaton.
márc. 1
19:15
Szamizdatárus a kínai étteremben (168 Óra Online)
Hegedűs Sándort választották az MSZDP budapesti elnökévé. Eddig alig beszélt önmagáról. Pedig édesapja miniszterelnök volt 56-ban. [Dátum: 2008. 03. 01. 19:00]
márc. 1
19:30
Ezernél is többször riasztották a tűzoltókat a szélviharok miatt - a nap hírei (Infostart)
Országszerte több mint ezer riasztást kaptak délután a tűzoltók a viharos erejű szél miatt. A népszavazás után nyújtja be az adóreformról szóló javaslatait az Országgyűlésnek az SZDSZ. Biztonsági okokból visszatért Nagy-Britanniába afganisztáni bevetéséről Harry herceg. A nap hírei 2008. március elsején.
márc. 1
19:36
Pokorni: Törvényjavaslatot tervez a Fidesz, ha eredményes a népszavazás (Infostart)
A Fidesz a március 9-iki népszavazás eredményessége esetén törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésben annak érdekében, hogy a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat ne csak jövő év január elsejétől, hanem az addig hátra lévő időszakban se lehessen beszedni - jelentette be Pokorni Zoltán Pécsett.
márc. 1
20:53
Rovartrükkel repülnek a denevérek (Infostart)
A denevérek olyan aerodinamikai jelenség segítségével maradnak a levegőben repülés közben, amelyről eddig azt hitték, hogy csak a rovarok élnek vele - jelentették be svéd tudósok.
márc. 1
21:31
Előzetes normalkontrollt kért az államfő (Infostart)
Előzetes normakontrollt kért az Alkotmánybíróságtól a büntető törvénykönyv gyűlöletbeszédről szóló módosításáról a köztársasági elnök.

Keresés