2008. március 25. kedd

márc. 25
5:14
Teljes zűrzavar uralkodik a szabad demokraták soraiban (Alternatív Energia)
Legalább tizenhárom éve ki kellett volna zárni az SZDSZ-ből Vass Albertet, aki helyett valaki úgy vett részt a liberálisok tavalyi tisztújításán, hogy a gulácsi polgármester állítólag nem is tagja a pártnak. Az újabb álküldött „felbukkanása” tovább mélyítheti a szabad demokraták válságát, hiszen felmerül a teljes tagrevízió kérdése is. Politológusok szerint szükség lenne új választásra. Az…
márc. 25
5:21
Érezhető politikai áthallás egyes egyházi vezetők húsvéti beszédeiben (Alternatív Energia)
Nincs reménytelen helyzetű ember vagy nép, hiszen húsvét üzenete, hogy az Istennek terve van velünk – jelentette ki Erdő Péter katolikus bíboros húsvétvasárnapi szentmiséjén Esztergomban. Ittzés János, a Magyar Evangélikus Egyház elnök-püspöke arról beszélt: a hit a legszélesebb közügy, ami nem privatizálható. A félelmet szeretettel lehet csak legyőzni – ezt már Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi…
márc. 25
5:27
Először ülésezik a magyar uniós elnökséget előkészítő testület (Infostart)
Kedden tartja első ülését a 2011-es magyar európai uniós elnökséget előkészítő munkacsoport.
márc. 25
5:30
Újabb avatásra készül a Magyar Gárda (Alternatív Energia)
Újabb avatásra készül a Magyar Gárda március 29-én. Vona Gábor, a Jobbik elnökének bejelentése alapján szeretnék megduplázni a létszámot. A szombaton három órára a Hősök terére szervezett újabb avatással a szervezet létszáma ezer fő fölé nőhet, ami Vona nem titkolt tervei közt is szerepel. A „hagyományőrző egyesület” létszáma már jelenleg is jócskán hatszáz fő felett van, mivel két országos és…
márc. 25
5:50
Válság az SZDSZ-ben: feljelentés és vádaskodás (Infostart)
Válság van az SZDSZ-ben. Újabb, ezúttal rendőrségi vizsgálati indult okirat hamisítás gyanúja miatt. Az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke azután fordult a rendőrséghez, miután kiderült, hogy az egyik megyei küldött nem volt jelen a párt tavaly tisztújító küldöttgyűlésén. Eközben a múlt héten felfüggesztette tagságát négy szabaddemokrata politikus, köztük Fodor Gábor, aki Kóka Jánossal…
márc. 25
5:57
Kincses: Az egészségügyben "nem lehet fénymásolással eredményt elérni" (Infostart)
Az Egészségügyi Minisztérium álláspontja szerint a Healthconsumer Powerhouse svéd kutatóintézet nem mindig a helytálló adatok alapján sorolta Magyarországot csaknem az utolsó helyre az uniós országok között az egészségügyi rendszer minőségét illetően. A tárca államtitkára az InfoRádiónak azt mondta: a betegszervezetek véleményét a tárca a jövőben az eddigieknél jobban figyelembe veszi.
márc. 25
6:50
Áttekinthetetlen a kormány támogatási rendszere (Infostart)
A Népszabadság szerint áttekinthetetlen a kormány külföldi működőtőke-beáramlást elősegítő támogatásainak rendszere és azok mértéke. A felelős Gazdasági és Közlekedési Minisztérium több listát bocsátott a lap rendelkezésére a támogatott cégekről.
márc. 25
7:04
"Gyakrabban kellene közmunkára kötelezni a szociális segélyt kapókat" (Infostart)
A Szociális és Munkaügyi Minisztériumban polgármesterek javaslata alapján dolgozzák ki az "Út a munkához" programot, amely többek között a segélyezési rendszer átalakítását is tartalmazza. A programban felkínált munkaalkalmak az elképzelés szerint lehetőséget biztosítanának arra, hogy folyamatosan nyomon kövessék a segélyezettek munkavállalási hajlandóságát.
márc. 25
7:12
Egyeztetés a MÁV és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Folytatódik ma az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV társaságai között Herczog László munkaügyi közvetítő bevonásával a szakszervezet sztrájkköveteléséről és a munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.
márc. 25
7:21
Vecsei: A munka, az oktatás és a rend lenne a megoldás a cigányság problémáira (Infostart)
A munka, az oktatás és a rend jelenthet megoldást a cigányság problémáira - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. Vecsei Miklós szerint nincs értelme hibát, vagy okot keresni, amikor a hajléktalanságról van szó.
márc. 25
7:44
Újabb álszavazó az SZDSZ-ben (Alternatív Energia)
Egy újabb, az SZDSZ tavalyi küldöttgyűlésen történt visszásságot bizonyító fénykép került a Népszabadság birtokába: a fotón Zagyvai Márton, Fodor Gábor legszűkebb kampánystábjának tagja látható a küldöttgyűlésen, kezében egy szavazókártyával. A Népszabadság hétfőn azt írta, hogy Zagyvai Márton nem volt regisztrált küldött, tehát nem volt szavazati joga sem.
márc. 25
7:59
Nekik Gyurcsány kell! (168 Óra Online)
Nyílt levélben kérik baloldali szavazók a Szocialista Párt vezetőit arra, hogy tartsanak ki Gyurcsány és a reformok mellett. A levél mellett aláírásgyűjtés is folyik több nagyobb baloldali internetes portálon. [Dátum: 2008. 03. 25. 22:33]
márc. 25
9:37
Feri ahhoz az "oldalhoz" tartozik (168 Óra Online)
Maradt, aki volt. Ő valóban ahhoz az oldalhoz tartozik, amelynek fontos a tisztesség, a bátorság, a szolidaritás, az érzelmi nyitottság, a derű, a reneszánsz életöröm. [Dátum: 2008. 03. 25. 09:00]
márc. 25
9:53
Gusztos: megkerülhetetlen egy új küldöttgyűlés elrendelése (Alternatív Energia)
Gusztos Péter szerint átgondolatlan és felelőtlen lépés, hogy az SZDSZ ügyvivő testületének (üt) több tagja felfüggesztette mandátumát. A testület tagja hétfőn "rossz ízű, nyomásgyakorló eszköznek" nevezte a kivonulást.
márc. 25
10:29
Feloldották a lezárást az M5-ös bevezető szakaszán - képek (Infostart)
Feloldották a pályazárat az M5-ös autópálya bevezető szakaszán az M0-ás körgyűrű előtt, mivel sikerült elvontatni a balesetben az útról lesodródott kamiont.
márc. 25
10:36
Az uniós energiapolitikáról is tárgyal Magyarországon a lengyel államfő (Infostart)
Az uniós együttműködés és energiapolitika lesz várhatóan a fő témája a mai lengyel-magyar államfői találkozónak. Lech Kaczynski tárgyal Sólyom László köztársasági elnökkel, találkozik a kormányfővel és a házelnökkel is.
márc. 25
10:40
TGM ezt nem írt alá (Alternatív Energia)
Tévedés folytán rákerült a nevem a tanárverés ellen tiltakozó nyílt levélre. Az eset csakugyan szörnyű, de a nyílt levél elemzése téves.
márc. 25
10:44
Bokros Lajos áprilisig ad haladékot a kormánynak (Infostart)
Újabb megszorításokat követelnek vezető baloldali közgazdászok, akik egyúttal megkérdőjelezik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök alkalmasságát is. Lehetséges utódjaként Simor András jelenlegi jegybankelnök is szóba került.
márc. 25
11:26
Kiskunhalason több "fiktív" MSZP-tag kapott a pártközpontból levelet (Alternatív Energia)
Kiskunhalason olyan személyek is kaptak Gyurcsány Ferenc pártelnöktől levelet az elmúlt napokban, akik nem tudtak arról, hogy az MSZP helyi szervezetének tagjai - közölte Halász Balázs kiskunhalasi önkormányzati képviselő. Jekő Attila, az MSZP kiskunhalasi szervezetének alelnöke szerint viszont csak adminisztrációs hibáról van szó.
márc. 25
11:41
A nép nem bír a néppel (168 Óra Online)
Bár egyesek szerint Magyarország elsöprő győzelmet aratott a népszavazáson, a Baranya megyei Szárászon vizitdíj kérdésében 8:8-as döntetlennel zárult a voksolás. [Dátum: 2008. 03. 25. 00:37]
márc. 25
12:27
Kóka a küldöttgyűlés összehívását kezdeményezi (Alternatív Energia)
Az SZDSZ elnöke azt javasolja a párt ügyvivő testületének, hogy kezdeményezze rendkívüli küldöttgyűlés összehívását az országos tanácsnál. Kezdettől fogva azon a véleményen voltam, hogy legyenek nyilvánosak a tavalyi elnökválasztás körüli visszaéléseket feltáró vizsgálati jegyzőkönyvek, legyen elég a hazugságokból és a hazug szivárogtatásokból. Azt képviseltem, hogy ha a vizsgálat után bármi…
márc. 25
12:42
Kóka rendkívüli küldöttgyűlés összehívását kezdeményezi (Infostart)
Összevont frakció- és ügyvivői ülésen tárgyalnak a szabad demokraták a tavalyi elnökválasztáson történt visszaélésekről. Kóka János pártelnök a tanácskozás előtt elmondta: kezdeményezni fogja, hogy javasolják a párt országos tanácsának a tisztújító küldöttgyűlés újbóli összehívását.
márc. 25
12:57
Kiírta az NHH a digitális műsorszóró pályázatokat (Infostart)
Kiírta kedden az öt digitális földfelszíni televízió, valamint a VHF-sávban működő digitális rádió műsorszóró-hálózat üzemeltetési jogosultságára vonatkozó nemzetközi tenderét a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
márc. 25
13:06
Kevesen jelentkeznek rendőrnek (Infostart)
A korábbi évekhez képest ezerrel kevesebben jelentkeztek a rendészeti szakközépiskolába az idén - mondta az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium oktatási főigazgatóságának helyettes vezetője. Csiba Károly hozzátette: a jelentkezők közül csak kevés diákot vesznek fel, mert sokan megbuknak az egészségügyi és fizikai vizsgán.
márc. 25
13:14
A költségvetés tartalékaiból lehetne pótolni a háziorvosok kieső jövedelmét (Metropol)
A költségvetés tartalékaiból lehetne biztosítani a vizitdíj miatt kieső jövedelmeket, s ebben számítanak az MSZP-frakció felelősséget érző tagjaira – elmondta Turi-Kovács Béla kisgazda politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
márc. 25
13:15
"A kormányt csak a pénzbevétel és a profit érdekli" (Alternatív Energia)
A költségvetés tartalékaiból lehetne biztosítani a vizitdíj miatt kieső jövedelmeket, s ebben számítanak az MSZP-frakció felelősséget érző tagjaira - mondta Turi-Kovács Béla kisgazda politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A források rendelkezésre állnak, a kormányzati szándék azonban nincs meg, hiszen a kormányt csak a pénzbevétel és a profit érdekli - hangsúlyozta Kisgazda Polgári…
márc. 25
13:30
Vasi, győri és nógrádi rendőrök vigyáznak a főváros rendjére (Metropol)
A győri és nógrádi rendőrök mellett Vas megyében szolgálatot teljesítő rendőröket is átvezényelnek ideiglenesen Budapestre a közbiztonsági helyzet javítása érdekében – közölte Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.
márc. 25
13:30
Szimpátiatüntetés Karsai mellett (Alternatív Energia)
Szimpátiatüntetést tartanak Karsai József mellett jövő hétfőn a képviselői irodaház előtt azok a szocialisták, akik tiltakoznak a képviselő esetleges kizárása ellen. A hírt maga Karsai József, a dél-békési körzet szocialista párti országgyűlési képviselője közölte. Mint elmondta: koordinatív testületet hoztak létre a demonstráció megszervezése érdekében.
márc. 25
13:53
"Egyetértek Kóka Jánossal, hogy tiszta vizet kell önteni a pohárba" (Alternatív Energia)
Az SZDSZ Új Generáció választmánya - ami a szervezet parlamentjének felel meg - olyan határozatot hozott, amely szerint minél hamarabb teljes tisztújítást szeretnének a pártban - közölte Léderer András, az Új Generáció elnöke. A fiatal politikus elmondta, hogy határozatukat mind a párt ügyvivői testületéhez, mind az országos tanács elnökéhez eljuttatták, néhány, a küldöttgyűlést megelőző lépéssel…
márc. 25
13:55
Vasutassztrájk: nincs változás (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult ismét az egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról, illetve a 38 vasúti mellékvonal ügyéről. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke kedden a tárgyalás utánelmondta: egy hét múlva folytatják az egyeztetést a MÁV Zrt.-vel. A VDSZSZ alelnöke közölte: a…
márc. 25
14:22
Nem értik egymást (Infostart)
Eredménytelenül zárult ismét az egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról, illetve a 38 vasúti mellékvonal ügyéről.
márc. 25
14:31
OCÖ: meg kell szüntetni a pártok díszcigánymandátumait (Metropol)
Ahhoz, hogy a romáknak valós képviseletük legyen a Parlamentben, szorgalmazni kell a kisebbségek parlamenti képviseletének megteremtését, hogy megszűnhessen a díszcigánymandátumok kiosztása jobb- és baloldalon egyaránt – jelentette ki az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, Kolompár Orbán a testület keddi, budapesti elnökségi ülésén.
márc. 25
14:54
Ma vesézi az MSZP az egészségügyi reformot (168 Óra Online)
A frakcióülésen eldőlhet a reform sorsa, az eredménytől függően pedig vagy rendeződik a viszony az SZDSZ-el, vagy szakad a koalíció. [Dátum: 2008. 03. 25. 15:46]
márc. 25
15:03
Foglalkoztatási program hátrányos helyzetűeknek (Alternatív Energia)
Csaknem 1800 hátrányos helyzetű ember foglalkoztatását segítő program kezdődött európai uniós támogatással, 2,46 milliárd forint forrásból a közép-dunántúli régióban - közölte a regionális munkaügyi központ főigazgató-helyettese kedden Székesfehérváron.
márc. 25
15:09
Szili: A politika is okozhatja a tanárveréseket! (Infostart)
A Parlament oktatási bizottságának elnökéhez fordul Országgyűlés elnöke az elmúlt hetek tanárverései miatt. Szili Katalin az InfoRádiónak elmondta: azt kéri a testülettől, hogy tekintsék át, megfelelőek-e a jogszabályok, valamint szükséges-e és ha igen, akkor miként lehet javítani a diákok erkölcsi nevelésén. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége jogszabály-változtatással számolná fel a pedagógusok…
márc. 25
15:33
Megint jöttek, vizsgálódtak (Infostart)
Nyolc üzletet zárt be és 5,2 millió forint bírságot szabott ki az APEH a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséggel közösen a Kikelet hadművelet keretében Hatvanban és környékén.
márc. 25
15:41
Spórol a BKV: csökkentik a járatokat (Infostart)
Csökkenti a járatok számát a BKV, de hogy pontosan milyen mértékben, azt egyelőre nem lehet tudni. A főpolgármesteri kabint döntése értelmében a változtatást egy lépcsőben hajtja végre a közlekedési vállalat, amellyel 3 milliárd forintos megtakarítást érhet el.
márc. 25
16:25
Gyurcsány: Az Új Tulajdonosi Program terepe a tőkepiac (Alternatív Energia)
A nyilvános tőkepiac, azaz a tőzsde hosszabb távon méri egy vállalkozás teljesítményét, ezért az Új Tulajdonosi Programba (ÚTP) bevont állami vállalatokat is tőzsdére érdemes vinni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Budapesten, az Új Tulajdonosi Programról rendezett konferencián.
márc. 25
16:28
Húsvét: a fővárosban egyetlen ittas sofőr vesztette el a jogosítványát (Infostart)
Egyetlen ittas járművezető jogosítványát vonták vissza a rendőrök a húsvéti ünnepek alatt a fővárosban. A közlekedésbiztonsági akció szombattól hétfőig tartott és több mint kétezer sofőrt ellenőriztek a rendőrök.
márc. 25
16:30
"Még nem történt leszámolás kábítószer miatt" (Infostart)
Vannak új kábítószerek a haza drogpiacon, de ezek csak hatóanyagban különböznek a már piacon lévőktől - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálatának vezetője. Ródler Norbert szerint Magyarországon a heroint főleg török és albán csoportok tagjai árulják, míg a szintetikus drogokat elsősorban magyarok.
márc. 25
16:41
Sólyom aláírta népszavazásokon hozott döntések végrehajtásáról szóló törvényt (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök kedden aláírta a 2008. március 9-i országos népszavazásokon hozott döntések végrehajtásáról szóló törvényt; álláspontja szerint, ha a kormány korábban szünteti meg a fizetési kötelezettségeket, akkor annak a pénzügyi következményeit is rendeznie kell.
márc. 25
16:49
Fidesz: lépjen vissza a kormány a több-pénztáras modelltől (Alternatív Energia)
Az lenne a helyes, ha a kormány visszalépne a több-pénztáras egészségbiztosítási rendszer modelljétől és visszatérne az egységes kockázatközösségen nyugvó társadalombiztosításhoz - mondta Pesti Imre, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa keddi budapesti sajtótájékoztatóján, egy kérdésre válaszolva.
márc. 25
16:57
Fokozott ellenőrzés az M3-as autópályán Gelejnél (Metropol)
A migráció kiszűrése és a közlekedésbiztonság javítása érdekében teljes körű ellenőrzést tartottak kedden az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, a geleji benzinkútnál, minden autóst megállítottak.
márc. 25
17:05
SZDSZ: bizalmatlanság a Veszprém megyei elnökkel szemben (Alternatív Energia)
Az SZDSZ Veszprém Megyei Választmányának három alelnöke írta alá azt a levelet, amelyben arról értesítik a megyei elnököt, hogy a 22 tagú testületből döntő többségben (tizenheten) e héten péntekre rendkívüli választmányi ülést hívtak össze, és ott vele szemben bizalmatlansági indítványt terjesztenek elő, illetve lemondásra szólítják fel.
márc. 25
17:14
Az államfő aláírta és figyelmeztet (Infostart)
A köztársasági elnök aláírta a március 9-i országos népszavazásokon hozott döntések végrehajtásáról szóló törvényt.
márc. 25
17:14
„Kórházi rendszerváltás” Egerben (168 Óra Online)
Elfogadta Heves megye közgyűlése az egri kórház funkcionális privatizációjáról szóló szerződéstervezetet. A HospInvest szerint legkésőbb március 27-én szignózhatják a megállapodást. [Dátum: 2008. 03. 25. 16:00]
márc. 25
17:53
Főpolgármesteri Kabinet: egyeztetések az új egészségügyi modellről (Alternatív Energia)
A kormánypárti frakciók rövidesen véglegesülő álláspontjától függően kerülhetnek napirendre csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülésén az egészségügy szerkezetátalakításával kapcsolatos újabb döntések Horváth Csaba előterjesztésében - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel.
márc. 25
18:01
A kormány elsunnyogja az alvószámlák ügyét? (Infostart)
Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa arra kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, vizsgálja meg, miért nem kaptak megfelelő tájékoztatást igényeik teljesítésének módjáról az úgynevezett svájci alvószámlák tulajdonosai, és gondoskodjon arról, hogy az érintettek megkapják a szükséges információkat.
márc. 25
18:03
Hétvégén visszatér az igazi tavasz (Infostart)
A hét végére várhatóan megérkezik a tavasz; akár 15 fokra is számíthatunk - tudta meg az InfoRádió az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársától. Az előrejelzések szerint jövő hét közepéig enyhe lesz az időjárás.
márc. 25
18:24
A Külügyminisztériumba kérették Kína budapesti nagykövetét (Alternatív Energia)
A Külügyminisztérium szakállamtitkára kedden hivatalába kérette Kína budapesti nagykövetét a tibeti események miatt - tájékoztatta az MTI-t a külügyi tárca szóvivője kedden.

Keresés