2008. március 3. hétfő

márc. 3
7:47
Miért vannak óriási különbségek a távhőárak között (Infostart)
A távhőcégek váltig állítják, hogy ők költséghatékonyan szolgáltatnak, csak a lakásokban keletkezik nagy veszteség az egyedi szabályozás hiánya miatt. Ahogy a gáz drágul, egyre kevesebben hisznek ebben, és megpróbálnak menekülni a hatalmas számlák terhe alól - írta a Népszabadság.
márc. 3
8:04
Orbáni védnökség a "teremtés rendje" felett (168 Óra Online)
A Magyar Gárdától a Fideszig a képzeltnél rövidebb és szélesebb út vezet. [Dátum: 2008. 03. 03. 18:01]
márc. 3
9:25
Orbán megelőzte Göncz Kingát (Napi)
márc. 3
9:38
Lap, szem, le (Metropol)
Időhúzásra játszik az SZDSZ vezetése a tavalyi pártelnök-választási botrány kivizsgálása során – írja a Magyar Nemzet. A Magyar Hírlap szerint az szja e-bevallása még a könyvelőket is megtréfálja. A Népszabadság szerint két-háromszoros különbségek is előfordulnak ma településenként a fűtésszámlákban – a veszteség a lakásoknál keletkezik.
márc. 3
10:15
Nem fizet kártérítést az ELMŰ a vihar okozta áramkimaradások miatt (Infostart)
Hétfő reggelre már az összes nagyobb kiterjedésű üzemzavart elhárította a Budapesti Elektromos Művek - mondta az InfoRádiónak Boros Norbert, a cég kommunikációs igazgatója. Hozzátette: a hétvégi üzemzavarok kapcsán az ELMŰ csak akkor tartozna kártérítési felelősséggel, ha valamilyen mulasztás folytán nem történt volna meg a hibaelhárítás.
márc. 3
10:59
Tízmilliós károk: két település, ahol a legnagyobb pusztítást okozta a vihar (Infostart)
Három lakóház is életveszélyessé vált a hétvégi vihar miatt a Békés megyei Dévaványán. Az ezekben lakó családok közül kettőt rokonoknál, egyet pedig egy önkormányzati lakásban helyeztek el - közölte Pap Tibor, Dévaványa polgármestere. A vihar komoly gondokat okozott a Győr-Moson-Sopron megyei Nagyszentjánoson is, ahol több mint 180 lakóházban keletkeztek károk. Unger Vilmos polgármester közölte:…
márc. 3
11:15
Gyurcsány szerint átverés a népszavazás (Napi)
márc. 3
11:36
Durva hideghullám jön, havazni is fog (Infostart)
Akár 10 Celsius-fokkal csökkenhet a hőmérséklet keddre, az ország nyugati területein havas esőre, havazásra is lehet számítani - mondta Vadász Vilmos meteorológus az InfoRádiónak. Kiemelte: ez egyes növényeknél fagykárokat okozhat, de ez az időjárás jobban hasonlít az ilyenkor szokásoshoz, mint a múlt heti meleg.
márc. 3
11:46
Felfüggesztették a Tubesre tervezett katonai lokátor építési engedélyét (Infostart)
A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen felfüggesztette a Tubesre tervezett katonai lokátor másodfokú építési engedélyének végrehajtását - jelentette be Pécs alpolgármestere.
márc. 3
11:57
Egész hétvégén takarították Budapest utcáit a vihar után (Infostart)
Egész hétvégén takarította a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a vihar nyomán az úttestekre került cserepeket, vakolatdarabokat, letört faágakat. Horti Zsófia, a társaság szóvivője elmondta, hogy vasárnapra már eltűntek a közutakról az akadályok.
márc. 3
12:35
A hétvégi vihar nem kímélte a 100-150 éves fákat (Infostart)
Az eddigi adatok szerint több mint ezer köbméter fa dőlt ki a hétvégi vihar miatt a Budai-hegységben és a Pilisben - mondta az InfoRádió kérdésére Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.
márc. 3
12:57
Mégsem lesz minden kórházi ágy mellett széf (Infostart)
Mégsem büntetik meg azokat a kórházakat, amelyek nem szereznek be minden ágy mellé széfet, mert az MSZP megegyezett az Egészségügyi Minisztériummal az erről szóló rendelet módosításáról - mondta Schvarcz Tibor szocialista szakpolitikus.
márc. 3
13:30
Citromdíj a legkárosabb műemléki beruházásoknak (Infostart)
Az esztergomi Északi kanonoksor, a nyírbátori Báthori-várkastély és a váci főtér helyreállítása kapta meg tavaly az ICOMOS Magyar Nemzeti bizottság Citromdíját. A legrosszabb, legkárosabb műemlékvédelmi beruházásokra, jelenségekre a legjobbaknak kiírt pályázattal egy időben lehet jelölni. Az UNESCO műemlékvédelmi világszervezete szakértő intézményének magyarországi elnöke szerint a két díj együtt…
márc. 3
14:37
Gyurcsány: parlamenti vitanap az adóról (Infostart)
Március végére országgyűlési vitanapot kezdeményez a kormány az adóváltozásokról, még mielőtt kialakítaná végleges álláspontját - jelentette be a miniszterelnök napirend előtt az Országgyűlésben.
márc. 3
14:42
Osztrák lesz a magyar találmány (Infostart)
Ausztriában alakítja ki üzemét a kizárólag elektromos meghajtással működő, magyar fejlesztésű autók sorozatgyártására a Brixxon Elektromos Autó Kft. A cég különböző kedvezményeket kap Weiz várostól, ahol az üzem épül. A cég tulajdonos-ügyvezetője az InfoRádiónak elmondta: kényszerűségből települnek ki Ausztriába.
márc. 3
14:53
Horváth Ágnes széfjének titkai (Infostart)
A kötelező kórházi széfekről először tavaly december közepén beszélt az egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes a gyakori kórházi lopásokkal indokolta a berendezések felszerelésének szükségességét. A tárcavezető azóta követekezetesen kiállt a széfek beszerzése mellett, miközben több kórház is jelezte a beszereléshez kapcsolódó aggályait.
márc. 3
15:15
Orbán: "Nem kell elmenni a falig" (Infostart)
Döntő hatása lesz a népszavazásnak az egész egészségbiztosításra, és az arról szóló vitákra - jelentette ki a Fidesz elnöke Gyulán. Orbán Viktor szerint ha az igenek győznek, akkor a legfontosabb kormányzati tanulság az lesz, hogy a rossz döntésekhez nem kell ragaszkodni.
márc. 3
15:20
Szonda Ipsos: Horváth Ágnes a legnépszerűtlenebb (Infostart)
Továbbra is Sólyom László a legnépszerűbb politikus - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A népszerűségi lista élmezőnyében ott van Dávid Ibolya, Szili Katalin és Orbán Viktor is. A legnépszerűtlenebb politikus Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.
márc. 3
15:49
Botrány a kormányzati, több százmilliós páncélozott Audik miatt (Infostart)
Páncélozott Audikat vásárol a kormány, a rendőrség kérésére. Az autókban a közjogi méltóságokat szállítják majd, terrorveszély esetén. A Fidesz azonban úgy látja: szociális válság idején nem kellene több százmillió forintért új kormányzati luxusautókat beszerezni.
márc. 3
16:06
MSZP: a Fidesznek nem a magántőke, hanem a konkurencia fáj (Infostart)
Az MSZP szerint a Fidesz nem a magántőke, hanem a konkurencia kiszorítását akarja elérni az egészségügyben.
márc. 3
16:43
Horváth Ágnes és a "kínos félreértés": "A széfprogram nem bukott meg" (Infostart)
Az egészségügyi miniszter szerint félreértés, hogy az MSZP közbenjárására mégsem lesz kötelező a kórházi széfek beszerzése. Horváth Ágnes hansgúlyozta: azok beszerzése továbbra is kötelező, bár a kormány annak elmulasztását nem szankcionálja.
márc. 3
17:06
Összesen 400 millió forint kárt okozott a hétvégi vihar (Infostart)
A kormány megnyitotta a vis major alapot a hétvégi viharkárok enyhítésére - jelentette be az önkormányzati és területfejlesztési miniszter. Bajnai Gordon hozzátette: az érintett településeknek várhatóan már a héten megkezdi a kormány az előlegek kiutalását.
márc. 3
17:39
Kisgyermekes bérleten gondolkodik a BKV (Infostart)
Kisgyermekes szülők számára vezetne be kedvezményes bérletet a BKV Zrt. - közölte a fővárosi közlekedési vállalat vezérigazgató-helyettese. Az új bérlet 3.250 forintba kerülne.
márc. 3
17:45
Medveczky kezében a köztévé (Infostart)
A Digitális MTV Igazgatóság eddigi vezetőjét nevezte ki hétfői hatállyal a Magyar Televízió egyetlen - gazdálkodásért és stratégiatervezésért felelős - alelnöki posztjára a napokban lejáró mandátumú Rudi Zoltán elnök. Medveczky Balázs az új elnök megválasztásáig alelnökként irányítja az intézményt.
márc. 3
18:28
Áder: jelentősen megnőtt a népszavazás tétje (Infostart)
A parlament fideszes alelnöke szerint a kormánypártok és az ellenzék között az elmúlt héten lezajlott viták azt mutatják, hogy jelentősen megnőtt a vasárnapi népszavazás tétje.
márc. 3
19:18
Sötétben bújkáló "álruhás" riporterek? (Infostart)
"Álruhát húzok, dokumentumokat szerzek meg, titkos hangfelvételeket készítek" - ezt válaszolta tavaly egy, a Népszabadságnak adott interjúban Greg Palast, a BBC és a The Observer munkatársa arra az újságírói kérdésre, hogy milyen módszerrel dolgozik. "Más kérdés, hogy sosem hazudok" - tette hozzá az 52 éves, magyar származású tényfeltáró újságíró. Magyarországon legutóbb a HírTv riportere adta ki…
márc. 3
20:19
Egy halszálka miatt rúgták ki az orvost (Infostart)
Fegyelmi úton elbocsátotta egy orvosát a gyöngyösi kórház, mert a sebész fáradtságra hivatkozva megtagadta egy beteg ellátását - közölte az egészségügyi intézmény vezetője.
márc. 3
20:30
Gyurcsány az adóról is vitázna - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Március végére országgyűlési vitanapot kezdeményez a kormány az adóváltozásokról, még mielőtt kialakítaná végleges álláspontját - jelentette be a miniszterelnök napirend előtt az Országgyűlésben.

Keresés