2008. november 1. szombat

nov. 1
9:12
Világzene divatbemutatóval a Gödörben (Infostart)
Divatbemutatóval egybekötött nagyszabású koncertet tart a Napra zenekar szombat este a Gödör Klubban. A Fonogram-díjas együttes a fellépésen jövő évre tervezett két új lemezéből is ízelítőt ad.
nov. 1
9:21
Mától drágul a távfűtés a fővárosban (Metropol)
A hődíj 9,2 százalékkal emelkedik novembertől Budapesten; ez egy 52 négyzetméteres lakás esetében nem egészen ezernégyszáz forint többletkiadást jelent havonta.
nov. 1
9:30
Halottak napja: sűríti járatait a BKV (Infostart)
Több BKV-járat gyakrabban közlekedik hétvégén, hogy könnyebb legyen kijutni a temetőkbe. Tavalyhoz hasonlóan az idén is rendkívüli járatokat állít forgalomba a közlekedési társaság.
nov. 1
11:33
Temetőt dúltak fel Komárom-Esztergom megyében (Infostart)
Megrongálták a katolikus és a református temetőt hajnalban a Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándon - közölte a rendőrség.
nov. 1
13:03
Rendben ment az egri átállás a Hospinvest szerint (Infostart)
Zökkenőmentes volt az átállás a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházban - közölte a működtetést az éjjel átvevő HospInvest Zrt.
nov. 1
14:33
Az élet legnyilvánvalóbb élménye (Infostart)
Idén vasárnapra esik a halottak napja, az ünnep, amikor szembenézünk saját halandóságunkkal, megemlékezünk eltávozott családtagjainkról és barátainkról. Az egyház először a naptárban nem szereplő szentekre, majd az elhunytakra emlékezik.
nov. 1
16:03
Hatalmas botrány a Dunaszerdahely-Slovan meccsen - képekkel (Infostart)
Több embert letartóztattak a Dunajska Streda-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt, a meccs közben, a kommandósok rohamában több szurkoló megsérült. A találkozón a vendégcsapat nyert 4-0-ra.
nov. 1
19:39
Gyurcsány szerint államcsőd alakulhatott volna ki - a nap hírei (Infostart)
A miniszterelnök szerint államcsőd és szociális válság alakulhatott volna ki a pénzügyi krízis miatt. Emelt összegű juttatást kapnak novemberben a nyugdíjasok. Tömegesen keresték fel a hozzátartozók a fővárosi temetőket, de a közlekedésben sehol sem volt komolyabb fennakadás. A nap hírei 2008. november 1-jén, szombaton.
nov. 1
19:41
Kordonnal vette körbe a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetséget (Infostart)
Kordonnal vette körbe a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetséget, miután néhány száz fős tömeg gyűlt össze az épületnél. A Stefánia út mindkét oldalát lezárták.
nov. 1
19:51
DAC-Slovan: demonstráció a szlovák nagykövetség előtt - lezárják a Stefánia utat (Metropol)
Mintegy ötvenen demonstrálnak a budapesti szlovák nagykövetség előtt szombaton kora este - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

2008. november 2. vasárnap

nov. 2
8:30
Fokozott rendőri készenlét Budapesten a botrányos meccs után (Infostart)
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a fővárosban hétfőn reggelig, miután szombaton este spontán demonstrációt tartottak a szlovák nagykövetség épülete előtt.
nov. 2
10:33
25 éves a paksi atomerőmű (Metropol)
Huszonöt éve, 1983. november 3-án adták át a paksi atomerőmű első blokkját. Az első áramot termelő atomreaktort 1951-ben helyezték üzembe az Egyesült Államokban, ez egy épület világítását látta el.
nov. 2
10:35
Ötödik a magyar csapat a rejtvényfejtő vb-n (Metropol)
A magyar csapat az ötödik lett a Fehéroroszországban, Minszkben megrendezett 17. Rejtvényfejtő világbajnokságon; az egyéni versenyt a német Ulrich Voigt nyerte - közölte a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnöke.
nov. 2
11:09
A legtöbb temető környékén nem volt tumultus (Metropol)
A fővárosi temetők többségének környékén vasárnap délelőtt nem alakult ki torlódás, de erős a forgalom a nagyobb temetők - mint a rákoskeresztúri Új köztemető, az óbudai temető és a farkasréti temető - környékén - mondta el a Fővinform ügyeletese.
nov. 2
11:48
Terrorvád tetézi a pénzügyi válságot (Napi)
nov. 2
12:42
Sirathatják hárommilliós jutalmaikat a főosztályvezetők (Infostart)
A miniszterelnök várhatóan hétfőn aláírja azt a kormányrendeletet, amely 12 milliárd forintról kétmilliárdra csökkenti a minisztériumoknál és a háttérintézményeknél a jutalomra felhasználható keretet. Idén akár bruttó hárommillió forintos jutalmat is kaphatott volna egy főosztályvezető, de már szinte biztos, hogy nem fog.
nov. 2
13:18
Gyurcsány: Államcsődöt kerültünk el (Napi)
nov. 2
13:54
Elkészült a jövő évi költségvetési javaslat módosítása (Infostart)
A bevétel, a kiadás és a hiány egyaránt csökken, és kisebb lesz az állami szervezetek támogatása is - egyebek mellett ezt tartalmazza a jövő évi költségvetés módosításáról szóló pénzügyminisztériumi tájékoztató, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.
nov. 2
14:48
Csökken, de marad a minisztériumi jutalom (Napi)
nov. 2
17:48
A pártok megállapodtak a plafontörvény lényeges pontjairól (Infostart)
A parlamenti pártok megállapodtak az úgynevezett költségvetés plafonról szóló törvényjavaslat leglényegesebb pontjairól - jelentette be az ötpárti egyezetést kezdeményező Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője.
nov. 2
18:39
Nem tudni, miért támadtak a szlovák rohamrendőrök (Metropol)
Egy, a youtube.com-on közzétett videón úgy látszik, hogy semmilyen előzménye nem volt a rohamrendőrök támadásának.
nov. 2
19:15
Az egyik szervező szerint legalább ötven magyar sérült meg (Metropol)
Nagyjából ötvenre teszi a Dunaszerdahely-Slovan Bratislava labdarúgó-mérkőzésen, a szlovák rendőrök beavatkozása során megsérült magyar szurkolók számát Gőbl Gábor, a drukkerek utazásának egyik szervezője.
nov. 2
22:36
Többszázezren keresték fel a temetőket - a nap hírei (Infostart)
Többszázezren keresték fel a sírkerteket országszerte Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából. Azonnali vizsgálatot és részletes tájékoztatást vár a magyar kormány a szlovák hatóságoktól a szombati dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történt rendőri fellépés jogszerűségéről. A McLaren-Mercedes pilótája, Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 2008-as szezonját. A nap…

2008. november 3. hétfő

nov. 3
7:33
Csak óvatosan a budapesti villamosokon! Szigorú ellenőrzések (Infostart)
Szigorú ellenőrzés kezdődik a 4-es és a 6-os jelzésű villamosok végállomásain; hétfőtől csak érvényes jegy vagy bérlet felmutatása után lehet felszállni a járművekre.
nov. 3
7:35
Ma kezdődik a költségvetés vitája (Infostart)
Hétfőn megkezdődik a 2009-es költségvetés vitája az Országgyűlésben.
nov. 3
7:37
Képriport: három kamion ütközött az M5-ösön (Infostart)
Három kamion ütközött össze az M5-ös 22-es kilométerszelvényében, jelentős fennakadást okozva az autópálya közlekedésében - közölte Virág Ferenc, a tűzoltóság ügyeletese.
nov. 3
7:39
Bajban vannak a kórházak a nővér- és orvoshiány miatt - lapszemle (Infostart)
A fűtési időszak beköszöntével a falopási szezon is elkezdődik - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy óriási bajban vannak a kórházak az egyre ijesztőbb méreteket öltő nővér- és orvoshiány miatt.
nov. 3
7:51
Gyurgyák János: 2009 sem a minőségi könyv éve lesz (Infostart)
A következő nem a felfutás éve lesz a minőségi könyvek számára - mondta az Osiris Kiadó igazgató-főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában. Gyurgyák János - akinek nemrég jelent meg a Magyarország története képekben című munkája - ennek ellenére bízik abban, hogy az emberek az elektronikai termékek helyett személyesebb ajándékot, például könyvet vásárolnak szeretteiknek karácsonyra.
nov. 3
7:51
A sportszervező tudott a támadások tervéről (Metropol)
Gőbl Gábor napokkal korábban levélben tájékoztatta Heizer Antal pozsonyi magyar nagykövetet arról, hogy értesülései szerint a szlovák biztonsági erők részéről tartani lehet a meccsre, illetve a nagyudvarnoki koncertre érkező magyar szurkolók inzultálásától.
nov. 3
8:27
Molotov-koktélos támadás Nagycsécsen - két halott (Infostart)
Hétfőre virradóra ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek két egymással szemben lévő nagycsécsi családi házra; a támadásban ketten meghaltak - közölte a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Dobi Tamás.
nov. 3
8:29
Diákokat szállító busz karambolozott: egy halott, 29 sérült - képek (Infostart)
Egy 17 éves tanuló meghalt, 30 ember pedig megsérült reggel, amikor egy diákokat szállító busz és egy kamion ütközött össze a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszafüred közelében, a 34-es számú főút 1-es kilométerénél.
nov. 3
10:33
Leégett egy ház a Győr megyei Koroncón - egy halott (Infostart)
Meghalt egy 47 éves férfi, amikor lakóháza valószínűsíthetően gyújtogatás miatt csaknem teljesen leégett hétfő hajnalban a Győr-Moson-Sopron megyei Koroncó községben - közölte a rendőrség.
nov. 3
10:35
Kisbusz karambolozott az M5-ösön (Infostart)
Egy ember súlyosan, három könnyebben megsérült, amikor egy Budapest felé haladó kisbusz eddig még ismeretlen okból az M5-ös autópálya 66-os kilométerszelvényénél az elválasztó sávnak ütközött hétfő reggel - közölte a rendőrség.
nov. 3
11:27
Fidesz: öt szempontból is kockázatos a költségvetés (Infostart)
Öt szempontból is kockázatos a 2009-es költségvetés, amely újabb megszorításokat jelent majd - mondta Varga Mihály, a párt alelnöke a Fidesz frakcióülésén.
nov. 3
11:29
SZDSZ: John Emese indul a Ferencvárosban (Infostart)
John Emese indul az SZDSZ színeiben a fővárosi IX. kerületi időközi országgyűlési képviselőválasztáson - jelentette be Fodor Gábor pártelnök és a jelölt közösen hétfőn Budapesten.
nov. 3
11:31
Átvágtak egy gázvezetéket Ercsiben (Infostart)
Átvágott egy gázvezetéket egy áruház építkezésén dolgozó munkagép a Fejér megyei Ercsiben.
nov. 3
12:03
Gyurcsány ezúttal gazdasági csúcsot javasol (Infostart)
Gazdasági csúcsértekezlet összehívását javasolta a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.
nov. 3
12:21
Közelebb került egymáshoz a Fidesz és az MSZP (Napi)
nov. 3
12:21
Nyomozás a zászlóégetés ügyében (Infostart)
Nyomozást rendelt el a rendőrség a szombat esti, szlovák nagykövetség előtt történt zászlóégetés miatt - közölte a rendőrség.
nov. 3
13:03
Az MSZP egyeztetne a képviselői költségtérítésekről (Infostart)
Az MSZP a képviselői jövedelmek és költségtérítés ügyében az ötpárti tárgyalások haladéktalan összehívását javasolja - mondta Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője.
nov. 3
13:03
Gyurcsány: nem világos a magyar szurkolók bűne (Metropol)
Gyurcsány Ferenc szerint azért van szükség a Dunaszerdahelyen a hétvégén történtek kivizsgálására, mert nem világos, mi volt a magyar szurkolók bűne: elkövettek-e olyan rendbontást, amelyre ez volt a jogszerű és arányos rendőri válasz, vagy az volt az ok, hogy magyarok voltak.
nov. 3
13:05
Nem lesz népszavazás a több-biztosítós rendszerről (Infostart)
Az Alkotmánybíróság hétfőn megsemmisítette azt az országgyűlési határozatot, amelyben az Országgyűlés országos népszavazást rendelt el a több-biztosítós egészségbiztosítási rendszerrel összefüggésben.
nov. 3
13:07
Orbán: A "legapróbb részletekig" ki kell vizsgálni a Dunaszerdahelyen történteket (Infostart)
Orbán Viktor szerint a "legapróbb részletekig" ki kell vizsgálni a szombati dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történteket, a parlamenti képviselőknek rá kell szorítaniuk a kormányt, hogy tegyen jelentést az ügyben a rendészeti bizottság előtt; a Fidesz elnöke erről újságírói kérdésre beszélt hétfőn.
nov. 3
13:21
Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a közigazgatási hivatalokról szóló kormányrendeletet (Infostart)
Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a közigazgatási hivatalokról szóló kormányrendeletet hétfői ülésén.
nov. 3
13:36
Három kamion ütközött össze az M5-ösön, kora reggel (PestMost.hu)
Három kamion ütközött össze az M5-ös 22-es kilométerszelvényében, jelentős fennakadást okozva az autópálya közlekedésében - közölte hétfőn reggel Virág Ferenc, a tűzoltóság ügyeletese. Az egyik jármű török vezetője beszorult a vezetőfülkébe.
nov. 3
13:38
Még egy baleset az M5-ösön (PestMost.hu)
Egy ember súlyosan, három könnyebben sérült, amikor egy Budapest felé haladó kisbusz az elválasztósávnak ütközött az M5-ös autópálya 66-os kilométerénél hétfő reggel. A baleset miatt forgalomkorlátozás volt a főváros felé vezető szakaszon, délelőtt.
nov. 3
13:39
Fokozott rendőri ellenőrzés a fővárosban (Infostart)
Fokozott ellenőrzést rendelt el hétfőig a fővárosban Budapest rendőrfőkapitánya. Tóth Gábor közleménye szerint az akció célja a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása.
nov. 3
13:40
Eddig tizenegy cég vette meg a mobil- és frekvenciapályázati kiírást (PestMost.hu)
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) pre-bid konzultációt tartott a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internet lefedettségének növelése érdekében, október 22-én meghirdetett pályázatokról.
nov. 3
13:42
Edzőteremből loptak (PestMost.hu)
A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság okirattal visszaélés gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.
nov. 3
13:44
Hamvas Bélára emlékeznek (PestMost.hu)
Negyven évvel ezelőtt, 1968. november 7-én halt meg Hamvas Béla - ezen évforduló alkalmából, november 7-én emléknapot tartanak Szentendrén. A résztvevők közös tiszteletadáson vesznek részt a szentendrei köztemetőben, Hamvas Béla és felesége, Kemény Katalin sírjánál, majd fogadásra mennek a Pest Megyei Könyvtárba. Ezt követően ünnepi megemlékezés veszi kezdetét a szentendrei városháza dísztermében,…

Keresés