2008. november 1. szombat

nov. 1
9:12
Világzene divatbemutatóval a Gödörben (Infostart)
Divatbemutatóval egybekötött nagyszabású koncertet tart a Napra zenekar szombat este a Gödör Klubban. A Fonogram-díjas együttes a fellépésen jövő évre tervezett két új lemezéből is ízelítőt ad.
nov. 1
9:21
Mától drágul a távfűtés a fővárosban (Metropol)
A hődíj 9,2 százalékkal emelkedik novembertől Budapesten; ez egy 52 négyzetméteres lakás esetében nem egészen ezernégyszáz forint többletkiadást jelent havonta.
nov. 1
9:30
Halottak napja: sűríti járatait a BKV (Infostart)
Több BKV-járat gyakrabban közlekedik hétvégén, hogy könnyebb legyen kijutni a temetőkbe. Tavalyhoz hasonlóan az idén is rendkívüli járatokat állít forgalomba a közlekedési társaság.
nov. 1
11:33
Temetőt dúltak fel Komárom-Esztergom megyében (Infostart)
Megrongálták a katolikus és a református temetőt hajnalban a Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándon - közölte a rendőrség.
nov. 1
11:51
Ketten meghaltak egy balesetben Tüskevárnál (hvg.hu)
Ketten életüket vesztették a Veszprém megyei Tüskevárnál, amikor egy személyautó fának ütközött szombat délelőtt. A rendőrség közlése szerint lengyel rendszámú kocsi szenvedett balesetet.
nov. 1
12:27
Hospinvest: zökkenőmentes volt az kórházi átállás (hvg.hu)
Zökkenőmentes volt az átállás az egri Markhot Ferenc Kórházban - közölte a HospInvest Zrt. szombat délelőtt. A kórházat november 1-től üzemelteti a cég.
nov. 1
13:03
Rendben ment az egri átállás a Hospinvest szerint (Infostart)
Zökkenőmentes volt az átállás a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházban - közölte a működtetést az éjjel átvevő HospInvest Zrt.
nov. 1
13:21
BKV: járatsűrítések, zsúfoltság a temetők környékén (hvg.hu)
Zsúfoltak a fővárosi temetőket érintő járatok, de nincs fennakadás a közlekedésben.
nov. 1
14:33
Az élet legnyilvánvalóbb élménye (Infostart)
Idén vasárnapra esik a halottak napja, az ünnep, amikor szembenézünk saját halandóságunkkal, megemlékezünk eltávozott családtagjainkról és barátainkról. Az egyház először a naptárban nem szereplő szentekre, majd az elhunytakra emlékezik.
nov. 1
16:03
Hatalmas botrány a Dunaszerdahely-Slovan meccsen - képekkel (Infostart)
Több embert letartóztattak a Dunajska Streda-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt, a meccs közben, a kommandósok rohamában több szurkoló megsérült. A találkozón a vendégcsapat nyert 4-0-ra.
nov. 1
16:39
Válságban a nyugdíjkasszák (hvg.hu)
Példátlan, több százmilliárd forintos vagyonvesztés várható a nyugdíjpénztáraknál, ami csak hosszú évek alatt dolgozható le.
nov. 1
17:33
Autóbusz ütközött személyautóval a 83-as főúton (hvg.hu)
Távolsági autóbusz ütközött személyautóval szombaton a Pápát Győrrel összekötő 83-as főúton, Gyarmat térségében.
nov. 1
18:09
Megkéseltek egy férfit a Margit körúton (hvg.hu)
Megkéseltek egy férfit a fővárosban, aki ezután életét vesztette.
nov. 1
19:39
Gyurcsány szerint államcsőd alakulhatott volna ki - a nap hírei (Infostart)
A miniszterelnök szerint államcsőd és szociális válság alakulhatott volna ki a pénzügyi krízis miatt. Emelt összegű juttatást kapnak novemberben a nyugdíjasok. Tömegesen keresték fel a hozzátartozók a fővárosi temetőket, de a közlekedésben sehol sem volt komolyabb fennakadás. A nap hírei 2008. november 1-jén, szombaton.
nov. 1
19:41
Kordonnal vette körbe a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetséget (Infostart)
Kordonnal vette körbe a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetséget, miután néhány száz fős tömeg gyűlt össze az épületnél. A Stefánia út mindkét oldalát lezárták.
nov. 1
19:51
DAC-Slovan: demonstráció a szlovák nagykövetség előtt - lezárják a Stefánia utat (Metropol)
Mintegy ötvenen demonstrálnak a budapesti szlovák nagykövetség előtt szombaton kora este - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
nov. 1
20:54
A Magyar Gárda is ott van a szlovák nagykövetség előtt (Alternatív Energia)
Kettős kordont állított fel a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetség köré, ahol szombat este demonstráció kezdődött - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A tüntetők a dunaszerdahelyi focimeccsen történtek ellen tiltakoznak, azt állítják, hogy a szlovákiai településen rendőri túlkapás történt.
nov. 1
22:39
Zászlót égettek a szlovák nagykövetség előtt (Alternatív Energia)
Szlovák zászlót égettek tüntetők Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt, a lobogót a kordon tetejére tűzték és öngyújtókkal valamint mécsesekkel lobbantották lángra - jelentette MTI tudósítója a helyszínről.
nov. 1
23:51
HospInvest-Hosszú csata volt, de vajon vége... (Alternatív Energia)
A HospInvest Zrt. működteti szombattól az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat; a cég szerint az átállás zökkenőmentes volt, biztonságosnak ítéli a betegellátást a helyszínen tájékozódó megyei közgyűlési elnök is, a volt "kórházvédő" bizottság egyik orvos tagja szerint azonban több osztályon bizonytalan az orvosellátás és ezért közérdekű bejelentést tett a rendőrségen. Az ügyben az ÁNTSZ a jövő…

2008. november 2. vasárnap

nov. 2
8:30
Fokozott rendőri készenlét Budapesten a botrányos meccs után (Infostart)
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a fővárosban hétfőn reggelig, miután szombaton este spontán demonstrációt tartottak a szlovák nagykövetség épülete előtt.
nov. 2
8:33
Tűz egy budapesti családi házban (hvg.hu)
Tűz volt vasárnap reggel Budapesten, a XXII. kerületben egy lakóházban, két személy könnyebben megsérült - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság ügyeletes tisztje.
nov. 2
8:35
Újabb gyanúsított a Gripen-ügyben (hvg.hu)
Kurt Dalmata osztrák származású svéd üzletember személyében a csehországi Gripen-ügynek - jelentette szombaton az STV svéd televízió. Dalmata hat kanadai és amerikai cég vezetőségének tagja és két svéd cég képviselője.
nov. 2
8:37
Egy embert állítottak elő a szlovák követségnél (hvg.hu)
A rendőrség éjjel fél tizenegykor nyitotta meg a forgalmat újra az autósok előtt a Stefánia úton, a budapesti szlovák nagykövetség előtt tartott demonstráció után. A tüntetés helyszínéről egy embert állítottak elő, mert az ellenőrzés során - mint a BRFK tájékoztatott - "kábítószergyanús növényi származékot találtak nála".
nov. 2
9:09
A pártok a költségvetési plafonról egyeztetnek (hvg.hu)
Ötpárti egyeztetést tartanak az SZDSZ kezdeményezésére a párt által javasolt úgynevezett költségvetési plafontörvényről ma délután a Parlamentben.
nov. 2
9:27
DAC-botrány: fokozott ellenőrzés, ellentmondó beszámolók (hvg.hu)
Hétfő reggel nyolc óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros területén a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tegnapi szlovák nagykövetségnél kialakult spontán demonstráció miatt. Közben a dunaszerdahelyi brutális rendőri fellépést másképp magyarázta a szlovák rendőrség és másképp mutatták be a helyszínen levő tudósítók.
nov. 2
9:45
Módosulnak a közlekedési törvények (Alternatív Energia)
A közutak építőivel, üzemeltetőivel, valamint a katonai légi kutató-mentők katasztrófa esetén történő bevetésével is foglalkozik az egyes közlekedési tárgyú törvényeket módosító javaslat, amelyet pénteken nyújtott be a parlamentnek Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, a módosítás szövege az Országgyűlés honlapján olvasható.
nov. 2
10:33
25 éves a paksi atomerőmű (Metropol)
Huszonöt éve, 1983. november 3-án adták át a paksi atomerőmű első blokkját. Az első áramot termelő atomreaktort 1951-ben helyezték üzembe az Egyesült Államokban, ez egy épület világítását látta el.
nov. 2
10:35
Ötödik a magyar csapat a rejtvényfejtő vb-n (Metropol)
A magyar csapat az ötödik lett a Fehéroroszországban, Minszkben megrendezett 17. Rejtvényfejtő világbajnokságon; az egyéni versenyt a német Ulrich Voigt nyerte - közölte a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnöke.
nov. 2
10:39
Ötpárti egyeztetés lesz a költségvetési plafonról (Alternatív Energia)
Ötpárti egyeztetést tartanak az SZDSZ kezdeményezésére a párt által javasolt úgynevezett költségvetési plafontörvényről ma délután a Parlamentben.
nov. 2
11:09
A legtöbb temető környékén nem volt tumultus (Metropol)
A fővárosi temetők többségének környékén vasárnap délelőtt nem alakult ki torlódás, de erős a forgalom a nagyobb temetők - mint a rákoskeresztúri Új köztemető, az óbudai temető és a farkasréti temető - környékén - mondta el a Fővinform ügyeletese.
nov. 2
11:51
Lefújták a pilisszentkereszti szlovák helységnévtáblákat (hvg.hu)
Fekete festékkel mázolták le vasárnapra virradóra ismeretlen tettesek a részben szlovákok lakta magyarországi Pilisszentkereszt község mindhárom szlovák helységnévtábláját - értesült az Új Szó a luno.hu portálon keresztül.
nov. 2
11:51
A Fidesz szerint tarthatatlan a kormány hallgatása (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint tarthatatlan a kormány hallgatása, a kabinetnek magyarázatot kell követelnie Pozsonytól a szombati dunaszerdahelyi futballmérkőzésen magyar nemzetiségű, illetve magyar állampolgárságú szurkolókat ért brutális rendőri fellépésről - mondta Szijjártó Péter országgyűlési képviselő, a párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
nov. 2
12:27
Az átdolgozott költségvetésről tárgyalnak (hvg.hu)
Az Országgyűlés költségvetési bizottsága ma késő délután tárgyalja a kormány által írásban benyújtott, harmadjára átdolgozott költségvetés makroszámait. A terv 1 százalékos GDP csökkenést, 4,5 százalékos infláció növekedést feltételez jövőre. Az az államháztartási kiadások 400 milliárd forinttal mérséklődnek.
nov. 2
12:42
Sirathatják hárommilliós jutalmaikat a főosztályvezetők (Infostart)
A miniszterelnök várhatóan hétfőn aláírja azt a kormányrendeletet, amely 12 milliárd forintról kétmilliárdra csökkenti a minisztériumoknál és a háttérintézményeknél a jutalomra felhasználható keretet. Idén akár bruttó hárommillió forintos jutalmat is kaphatott volna egy főosztályvezető, de már szinte biztos, hogy nem fog.
nov. 2
13:03
Radikálisan csökkenő jutalmak a minisztériumoknál (hvg.hu)
A miniszterelnök várhatóan hétfőn aláírja azt a kormányrendeletet, amely 12 milliárdról kétmilliárdra csökkenti a minisztériumoknál és a háttérintézményeknél a jutalomra felhasználható keretet - tudta meg kormányzati és minisztériumi forrásból az MTI vasárnap.
nov. 2
13:21
Karsai Péter: "csináljunk egy teljes leltárt!" (Alternatív Energia)
Az MDF minden alapszervezetének átvilágítását javasolja Karsai Péter, a párt országgyűlési képviselője a választmány tagjainak írt levelében; a képviselő szerint ki kell derülnie, "hol sértik meg nap mint nap alapszabályunkat".
nov. 2
13:23
Csökkentik jutalomkeretet a minisztériumoknál (Alternatív Energia)
A miniszterelnök várhatóan hétfőn aláírja azt a kormányrendeletet, amely 12 milliárdról kétmilliárdra csökkenti a minisztériumoknál és a háttérintézményeknél a jutalomra felhasználható keretet - tudta meg kormányzati és minisztériumi forrásból az MTI vasárnap.
nov. 2
13:54
Elkészült a jövő évi költségvetési javaslat módosítása (Infostart)
A bevétel, a kiadás és a hiány egyaránt csökken, és kisebb lesz az állami szervezetek támogatása is - egyebek mellett ezt tartalmazza a jövő évi költségvetés módosításáról szóló pénzügyminisztériumi tájékoztató, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.
nov. 2
15:09
Szlovákia tiltakozik a szombati tüntetés miatt (hvg.hu)
Nyilatkozatban tiltakozik a szlovák külügyminisztérium az ellen, hogy Szlovákia budapesti nagykövetségének épülete előtt előző nap összegyűlt "magyar szélsőségesek szlovákellenes jelszavakat skandáltak és szlovák állami jelképeket meggyalázva elégették a Szlovák Köztársaság zászlaját".
nov. 2
15:11
Halottak napja háborítatlanul- videó (hvg.hu)
Tömegesen keresték fel a hozzátartozók országosan és a fővárosban is a temetőket. A megemlékezések méltóságát eddig semmi nem zavarta meg. A hvg.hu munkatársának videóesszéje az ünnepi hétvége alkalmából.
nov. 2
15:27
Dunaszerdahely: az ORFK tájékoztatást kért a szlovákoktól (hvg.hu)
Hivatalos tájékoztatást kért a szlovák rendőrségről az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a dunaszerdahelyi labdarúgó mérkőzésen történt intézkedések okairól. Az intézkedések jogi megalapozottságáról, az előállított személyekről, az eljárásokról, a sérültek számáról és állapotáról.
nov. 2
15:27
Tájékoztatást kért a magyar rendőség a Dunaszerdahelyen történtekről (Alternatív Energia)
Hivatalos tájékoztatást kért a szlovák rendőrségről az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a dunaszerdahelyi labdarúgó mérkőzésen történt intézkedések okairól, azok jogi megalapozottságáról, az előállított személyekről, a folyamatban lévő eljárásokról, valamint a sérültek számáról és állapotáról; a tájékoztatást vasárnap délután kapja meg a magyar rendőrség - közölte honlapján az ORFK vasárnap.
nov. 2
15:29
A szlovák diplomácia tiltakozik a budapesti tüntetés ellen (Alternatív Energia)
Nyilatkozatban tiltakozott a szlovák külügyminisztérium vasárnap az ellen, hogy Szlovákia budapesti nagykövetségének épülete előtt előző nap összegyűlt "magyar szélsőségesek szlovákellenes jelszavakat skandáltak és szlovák állami jelképeket meggyalázva elégették a Szlovák Köztársaság zászlaját".
nov. 2
15:45
A KDNP még nem érkezett meg az ötpárti egyeztetésre (Alternatív Energia)
Az öt parlamenti párt képviselőjének részvételével vasárnap délután megkezdődött az egyeztetés a költségvetési plafontörvényről.
nov. 2
16:03
Lemond az MDF-frakció a képviselői költségtérítés egy részéről (Alternatív Energia)
A Magyar Demokrata Fórum Országos Választmány Elnökségének döntése értelmében felkéri a párt parlamenti frakcióját, és ezt javasolja a többi országgyűlési képviselőnek is, hogy novembertől mondjanak le a képviselői költségtérítés 18 százalékáról, amely összeg így a költségvetésben marad.
nov. 2
17:15
Hétfőtől szigorúan ellenőrzött villamosok (hvg.hu)
Szigorú ellenőrzés kezdődik a 4-es és a 6-os jelzésű villamosok végállomásain; hétfőtől csak érvényes jegy vagy bérlet felmutatása után lehet felszállni a járművekre - közölte a főváros közlekedési vállalata, a BKV.
nov. 2
17:33
Az MDF-es képviselők lemondanak pénzük egy részéről (hvg.hu)
A Magyar Demokrata Fórum választmányi elnöksége felkéri a párt parlamenti frakcióját, hogy novembertől mondjanak le a képviselői költségtérítés 18 százalékáról, amely összeg így a költségvetésben marad - közölte a párt, amely a Nemzeti csúcson tett javaslataikra emlékeztet.
nov. 2
17:48
A pártok megállapodtak a plafontörvény lényeges pontjairól (Infostart)
A parlamenti pártok megállapodtak az úgynevezett költségvetés plafonról szóló törvényjavaslat leglényegesebb pontjairól - jelentette be az ötpárti egyezetést kezdeményező Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője.
nov. 2
17:51
Ötpárti megegyezés (Alternatív Energia)
A parlamenti pártok megállapodtak az úgynevezett költségvetés plafonról szóló törvényjavaslat leglényegesebb pontjairól - jelentette be az ötpárti egyezetést kezdeményező Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője vasárnap Budapesten.
nov. 2
18:27
A Fidesz durván szankcionálná a költségvetés manipulálását (Alternatív Energia)
A Fidesz módosító javaslatot nyújtott be az SZDSZ plafontörvény javaslatához, amelyben azt kívánja elérni, hogy a kormány tagjai anyagi felelősséget is vállaljanak az elfogadott költségvetés megvalósításért - közölte a párt alelnöke az egyeztetést követően vasárnap, Budapesten.

Keresés