2008. november 1. szombat

nov. 1
9:12
Világzene divatbemutatóval a Gödörben (Infostart)
Divatbemutatóval egybekötött nagyszabású koncertet tart a Napra zenekar szombat este a Gödör Klubban. A Fonogram-díjas együttes a fellépésen jövő évre tervezett két új lemezéből is ízelítőt ad.
nov. 1
9:21
Mától drágul a távfűtés a fővárosban (Metropol)
A hődíj 9,2 százalékkal emelkedik novembertől Budapesten; ez egy 52 négyzetméteres lakás esetében nem egészen ezernégyszáz forint többletkiadást jelent havonta.
nov. 1
9:30
Halottak napja: sűríti járatait a BKV (Infostart)
Több BKV-járat gyakrabban közlekedik hétvégén, hogy könnyebb legyen kijutni a temetőkbe. Tavalyhoz hasonlóan az idén is rendkívüli járatokat állít forgalomba a közlekedési társaság.
nov. 1
11:33
Temetőt dúltak fel Komárom-Esztergom megyében (Infostart)
Megrongálták a katolikus és a református temetőt hajnalban a Komárom-Esztergom megyei Nagyigmándon - közölte a rendőrség.
nov. 1
13:03
Rendben ment az egri átállás a Hospinvest szerint (Infostart)
Zökkenőmentes volt az átállás a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórházban - közölte a működtetést az éjjel átvevő HospInvest Zrt.
nov. 1
14:33
Az élet legnyilvánvalóbb élménye (Infostart)
Idén vasárnapra esik a halottak napja, az ünnep, amikor szembenézünk saját halandóságunkkal, megemlékezünk eltávozott családtagjainkról és barátainkról. Az egyház először a naptárban nem szereplő szentekre, majd az elhunytakra emlékezik.
nov. 1
16:03
Hatalmas botrány a Dunaszerdahely-Slovan meccsen - képekkel (Infostart)
Több embert letartóztattak a Dunajska Streda-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt, a meccs közben, a kommandósok rohamában több szurkoló megsérült. A találkozón a vendégcsapat nyert 4-0-ra.
nov. 1
19:39
Gyurcsány szerint államcsőd alakulhatott volna ki - a nap hírei (Infostart)
A miniszterelnök szerint államcsőd és szociális válság alakulhatott volna ki a pénzügyi krízis miatt. Emelt összegű juttatást kapnak novemberben a nyugdíjasok. Tömegesen keresték fel a hozzátartozók a fővárosi temetőket, de a közlekedésben sehol sem volt komolyabb fennakadás. A nap hírei 2008. november 1-jén, szombaton.
nov. 1
19:41
Kordonnal vette körbe a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetséget (Infostart)
Kordonnal vette körbe a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetséget, miután néhány száz fős tömeg gyűlt össze az épületnél. A Stefánia út mindkét oldalát lezárták.
nov. 1
19:51
DAC-Slovan: demonstráció a szlovák nagykövetség előtt - lezárják a Stefánia utat (Metropol)
Mintegy ötvenen demonstrálnak a budapesti szlovák nagykövetség előtt szombaton kora este - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
nov. 1
20:54
A Magyar Gárda is ott van a szlovák nagykövetség előtt (Alternatív Energia)
Kettős kordont állított fel a rendőrség a budapesti szlovák nagykövetség köré, ahol szombat este demonstráció kezdődött - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A tüntetők a dunaszerdahelyi focimeccsen történtek ellen tiltakoznak, azt állítják, hogy a szlovákiai településen rendőri túlkapás történt.
nov. 1
22:39
Zászlót égettek a szlovák nagykövetség előtt (Alternatív Energia)
Szlovák zászlót égettek tüntetők Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt, a lobogót a kordon tetejére tűzték és öngyújtókkal valamint mécsesekkel lobbantották lángra - jelentette MTI tudósítója a helyszínről.
nov. 1
23:51
HospInvest-Hosszú csata volt, de vajon vége... (Alternatív Energia)
A HospInvest Zrt. működteti szombattól az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat; a cég szerint az átállás zökkenőmentes volt, biztonságosnak ítéli a betegellátást a helyszínen tájékozódó megyei közgyűlési elnök is, a volt "kórházvédő" bizottság egyik orvos tagja szerint azonban több osztályon bizonytalan az orvosellátás és ezért közérdekű bejelentést tett a rendőrségen. Az ügyben az ÁNTSZ a jövő…

2008. november 2. vasárnap

nov. 2
8:30
Fokozott rendőri készenlét Budapesten a botrányos meccs után (Infostart)
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a fővárosban hétfőn reggelig, miután szombaton este spontán demonstrációt tartottak a szlovák nagykövetség épülete előtt.
nov. 2
9:45
Módosulnak a közlekedési törvények (Alternatív Energia)
A közutak építőivel, üzemeltetőivel, valamint a katonai légi kutató-mentők katasztrófa esetén történő bevetésével is foglalkozik az egyes közlekedési tárgyú törvényeket módosító javaslat, amelyet pénteken nyújtott be a parlamentnek Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, a módosítás szövege az Országgyűlés honlapján olvasható.
nov. 2
10:33
25 éves a paksi atomerőmű (Metropol)
Huszonöt éve, 1983. november 3-án adták át a paksi atomerőmű első blokkját. Az első áramot termelő atomreaktort 1951-ben helyezték üzembe az Egyesült Államokban, ez egy épület világítását látta el.
nov. 2
10:35
Ötödik a magyar csapat a rejtvényfejtő vb-n (Metropol)
A magyar csapat az ötödik lett a Fehéroroszországban, Minszkben megrendezett 17. Rejtvényfejtő világbajnokságon; az egyéni versenyt a német Ulrich Voigt nyerte - közölte a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnöke.
nov. 2
10:39
Ötpárti egyeztetés lesz a költségvetési plafonról (Alternatív Energia)
Ötpárti egyeztetést tartanak az SZDSZ kezdeményezésére a párt által javasolt úgynevezett költségvetési plafontörvényről ma délután a Parlamentben.
nov. 2
11:09
A legtöbb temető környékén nem volt tumultus (Metropol)
A fővárosi temetők többségének környékén vasárnap délelőtt nem alakult ki torlódás, de erős a forgalom a nagyobb temetők - mint a rákoskeresztúri Új köztemető, az óbudai temető és a farkasréti temető - környékén - mondta el a Fővinform ügyeletese.
nov. 2
11:48
Terrorvád tetézi a pénzügyi válságot (Napi)
nov. 2
11:51
A Fidesz szerint tarthatatlan a kormány hallgatása (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint tarthatatlan a kormány hallgatása, a kabinetnek magyarázatot kell követelnie Pozsonytól a szombati dunaszerdahelyi futballmérkőzésen magyar nemzetiségű, illetve magyar állampolgárságú szurkolókat ért brutális rendőri fellépésről - mondta Szijjártó Péter országgyűlési képviselő, a párt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
nov. 2
12:42
Sirathatják hárommilliós jutalmaikat a főosztályvezetők (Infostart)
A miniszterelnök várhatóan hétfőn aláírja azt a kormányrendeletet, amely 12 milliárd forintról kétmilliárdra csökkenti a minisztériumoknál és a háttérintézményeknél a jutalomra felhasználható keretet. Idén akár bruttó hárommillió forintos jutalmat is kaphatott volna egy főosztályvezető, de már szinte biztos, hogy nem fog.
nov. 2
13:18
Gyurcsány: Államcsődöt kerültünk el (Napi)
nov. 2
13:21
Karsai Péter: "csináljunk egy teljes leltárt!" (Alternatív Energia)
Az MDF minden alapszervezetének átvilágítását javasolja Karsai Péter, a párt országgyűlési képviselője a választmány tagjainak írt levelében; a képviselő szerint ki kell derülnie, "hol sértik meg nap mint nap alapszabályunkat".
nov. 2
13:23
Csökkentik jutalomkeretet a minisztériumoknál (Alternatív Energia)
A miniszterelnök várhatóan hétfőn aláírja azt a kormányrendeletet, amely 12 milliárdról kétmilliárdra csökkenti a minisztériumoknál és a háttérintézményeknél a jutalomra felhasználható keretet - tudta meg kormányzati és minisztériumi forrásból az MTI vasárnap.
nov. 2
13:54
Elkészült a jövő évi költségvetési javaslat módosítása (Infostart)
A bevétel, a kiadás és a hiány egyaránt csökken, és kisebb lesz az állami szervezetek támogatása is - egyebek mellett ezt tartalmazza a jövő évi költségvetés módosításáról szóló pénzügyminisztériumi tájékoztató, amely az Országgyűlés honlapján olvasható.
nov. 2
14:48
Csökken, de marad a minisztériumi jutalom (Napi)
nov. 2
15:27
Tájékoztatást kért a magyar rendőség a Dunaszerdahelyen történtekről (Alternatív Energia)
Hivatalos tájékoztatást kért a szlovák rendőrségről az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a dunaszerdahelyi labdarúgó mérkőzésen történt intézkedések okairól, azok jogi megalapozottságáról, az előállított személyekről, a folyamatban lévő eljárásokról, valamint a sérültek számáról és állapotáról; a tájékoztatást vasárnap délután kapja meg a magyar rendőrség - közölte honlapján az ORFK vasárnap.
nov. 2
15:29
A szlovák diplomácia tiltakozik a budapesti tüntetés ellen (Alternatív Energia)
Nyilatkozatban tiltakozott a szlovák külügyminisztérium vasárnap az ellen, hogy Szlovákia budapesti nagykövetségének épülete előtt előző nap összegyűlt "magyar szélsőségesek szlovákellenes jelszavakat skandáltak és szlovák állami jelképeket meggyalázva elégették a Szlovák Köztársaság zászlaját".
nov. 2
15:45
A KDNP még nem érkezett meg az ötpárti egyeztetésre (Alternatív Energia)
Az öt parlamenti párt képviselőjének részvételével vasárnap délután megkezdődött az egyeztetés a költségvetési plafontörvényről.
nov. 2
16:03
Lemond az MDF-frakció a képviselői költségtérítés egy részéről (Alternatív Energia)
A Magyar Demokrata Fórum Országos Választmány Elnökségének döntése értelmében felkéri a párt parlamenti frakcióját, és ezt javasolja a többi országgyűlési képviselőnek is, hogy novembertől mondjanak le a képviselői költségtérítés 18 százalékáról, amely összeg így a költségvetésben marad.
nov. 2
17:48
A pártok megállapodtak a plafontörvény lényeges pontjairól (Infostart)
A parlamenti pártok megállapodtak az úgynevezett költségvetés plafonról szóló törvényjavaslat leglényegesebb pontjairól - jelentette be az ötpárti egyezetést kezdeményező Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője.
nov. 2
17:51
Ötpárti megegyezés (Alternatív Energia)
A parlamenti pártok megállapodtak az úgynevezett költségvetés plafonról szóló törvényjavaslat leglényegesebb pontjairól - jelentette be az ötpárti egyezetést kezdeményező Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője vasárnap Budapesten.
nov. 2
18:27
A Fidesz durván szankcionálná a költségvetés manipulálását (Alternatív Energia)
A Fidesz módosító javaslatot nyújtott be az SZDSZ plafontörvény javaslatához, amelyben azt kívánja elérni, hogy a kormány tagjai anyagi felelősséget is vállaljanak az elfogadott költségvetés megvalósításért - közölte a párt alelnöke az egyeztetést követően vasárnap, Budapesten.
nov. 2
18:39
Nem tudni, miért támadtak a szlovák rohamrendőrök (Metropol)
Egy, a youtube.com-on közzétett videón úgy látszik, hogy semmilyen előzménye nem volt a rohamrendőrök támadásának.
nov. 2
18:45
A kormányszóvivő egyetért Szijjártóval (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc vasárnap tájékoztatást kapott a dunaszerdaihelyi futballmérkőzésen történtekről a szakminiszterektől azokról az információkról, amelyek rendelkezésre állnak a magyar hatóságoknál és a Külügyminisztériumnál, valamint tájékozódott Magyarország szlovákiai nagykövetétől is, mivel a magyar közvéleményt felkavarták a televízióban illetve az interneten látható képek. Erről a…
nov. 2
19:15
Az egyik szervező szerint legalább ötven magyar sérült meg (Metropol)
Nagyjából ötvenre teszi a Dunaszerdahely-Slovan Bratislava labdarúgó-mérkőzésen, a szlovák rendőrök beavatkozása során megsérült magyar szurkolók számát Gőbl Gábor, a drukkerek utazásának egyik szervezője.
nov. 2
19:57
Hiller: a tudomány eloszlathatja a válságot (Alternatív Energia)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint az oktatás, a kultúra és a tudomány olyan területek, amelyek eloszlathatják a válságot Európában és ezen belül Közép-Európában a mostani válságot, amely még nem is látszik teljes egészében.
nov. 2
22:36
Többszázezren keresték fel a temetőket - a nap hírei (Infostart)
Többszázezren keresték fel a sírkerteket országszerte Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából. Azonnali vizsgálatot és részletes tájékoztatást vár a magyar kormány a szlovák hatóságoktól a szombati dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történt rendőri fellépés jogszerűségéről. A McLaren-Mercedes pilótája, Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 2008-as szezonját. A nap…

2008. november 3. hétfő

nov. 3
7:33
Csak óvatosan a budapesti villamosokon! Szigorú ellenőrzések (Infostart)
Szigorú ellenőrzés kezdődik a 4-es és a 6-os jelzésű villamosok végállomásain; hétfőtől csak érvényes jegy vagy bérlet felmutatása után lehet felszállni a járművekre.
nov. 3
7:33
A pályán és a lelátón is magyarokat vertek (Alternatív Energia)
Bel- és külpolitikai üggyé dagadt a szombati dunaszerdahelyi futballmérközés, amely után mindenki a másik oldalt okolja a rendőri fellépésért. Pozsony szerint törvényes és indokolt volt a rendőrattak, sok szemtanú viszont azt állítja: nem volt szükség a beavatkozásra, amelyben 11-en megsérültek és 31 embert - köztük 16 magyart - előállítottak. A magyar kormány azonnali, minden részletre kiterjedő…
nov. 3
7:35
Ma kezdődik a költségvetés vitája (Infostart)
Hétfőn megkezdődik a 2009-es költségvetés vitája az Országgyűlésben.
nov. 3
7:35
Jövő évi költségvetés, harmadszor (Alternatív Energia)
A számvevők három ponton tartják kockázatosnak a jövő évi költségvetés legújabb tervezetét. Túl optimistának látják a foglalkoztatottak számát, a keresetek és a fogyasztás, illetve az export alakulását. Számításaik szerint az államháztartás bevételi oldalán 10-30 milliárd forinttal kevesebb jelenhet majd meg a kormány által számítottnál.
nov. 3
7:37
Képriport: három kamion ütközött az M5-ösön (Infostart)
Három kamion ütközött össze az M5-ös 22-es kilométerszelvényében, jelentős fennakadást okozva az autópálya közlekedésében - közölte Virág Ferenc, a tűzoltóság ügyeletese.
nov. 3
7:37
Sztrájkkal fenyegetnek a munkavállalók, ha nem lesz béremelés (Alternatív Energia)
A munkavállalók ragaszkodnak az átlagkeresetnövekedéshez, és a minimálbér emeléséhez, a munkáltatók szerint viszont a béreket a bázisév szintjén kell tartani. Ez derült ki az Országos Érdekegyeztető Tanácsban. A foglalkoztatók szerint a bérnövekedés olyan terheket róna a cégekre, amelyek miatt veszélybe kerülnének a munkahelyek, a munkavállalók viszont úgy vélték, ha nincs egyezség, sztrájkok…
nov. 3
7:39
Bajban vannak a kórházak a nővér- és orvoshiány miatt - lapszemle (Infostart)
A fűtési időszak beköszöntével a falopási szezon is elkezdődik - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet arról számol be, hogy óriási bajban vannak a kórházak az egyre ijesztőbb méreteket öltő nővér- és orvoshiány miatt.
nov. 3
7:51
Gyurgyák János: 2009 sem a minőségi könyv éve lesz (Infostart)
A következő nem a felfutás éve lesz a minőségi könyvek számára - mondta az Osiris Kiadó igazgató-főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában. Gyurgyák János - akinek nemrég jelent meg a Magyarország története képekben című munkája - ennek ellenére bízik abban, hogy az emberek az elektronikai termékek helyett személyesebb ajándékot, például könyvet vásárolnak szeretteiknek karácsonyra.
nov. 3
7:51
A sportszervező tudott a támadások tervéről (Metropol)
Gőbl Gábor napokkal korábban levélben tájékoztatta Heizer Antal pozsonyi magyar nagykövetet arról, hogy értesülései szerint a szlovák biztonsági erők részéről tartani lehet a meccsre, illetve a nagyudvarnoki koncertre érkező magyar szurkolók inzultálásától.
nov. 3
8:27
Molotov-koktélos támadás Nagycsécsen - két halott (Infostart)
Hétfőre virradóra ismeretlen tettesek Molotov-koktélt dobtak, és rálőttek két egymással szemben lévő nagycsécsi családi házra; a támadásban ketten meghaltak - közölte a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Dobi Tamás.
nov. 3
8:29
Diákokat szállító busz karambolozott: egy halott, 29 sérült - képek (Infostart)
Egy 17 éves tanuló meghalt, 30 ember pedig megsérült reggel, amikor egy diákokat szállító busz és egy kamion ütközött össze a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszafüred közelében, a 34-es számú főút 1-es kilométerénél.

Keresés