2008. november 1. szombat

nov. 1
8:18
Álruhás rendőrök kémkednek a buszsofőrök után (Infostart)
Titkosrendőrök szállják meg az ugandai buszokat, hogy így felügyeljék a sofőröket. Egyre több ugyanis a baleset, mert a járművek vezetői nem tartják be a szabályokat. A buszok állapota is lehangoló, és az úthálózatot sem ártana fölújítani.
nov. 1
8:36
Nem kérhet bevándorlási engedélyt, aki nem beszéli a nyelvet (Infostart)
Egy új rendelet szerint december elsejétől csak azok kérhetnek bevándorlási engedélyt Franciaországban családegyesítés címen, akik beszélnek franciául.
nov. 1
9:48
Az ukránok elfogadták az IMF feltételeit (Infostart)
Ukrajnában elfogadta a parlament a Nemzetközi Valutaalap által kért válságkezelő intézkedéseket tartalmazó törvényt. Kijev 16 és fél milliárd dolláros készenléti hitelt kért az IMF-től, hogy stabilizálhassa gazdasági-pénzügyi helyzetét.
nov. 1
10:39
Még több katona szállhat szembe a felkelőkkel (Infostart)
Afganisztán keleti részén 25 tálib felkelő halt meg a koalíciós erőkkel vívott tűzharcban. Közben az amerikai védelmi miniszter arról beszélt, hogy jövőre 10 ezer katonával többet vezényelne a közép-ázsiai országba.
nov. 1
10:57
Bush-nál biztosan jobb következik Európa számára (Infostart)
Akármelyik amerikai elnökjelölt győz, sokkal szorosabban együttműködik majd az európai szövetségesekkel - jelentette ki Orbán Anita az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Energy Constellation Institute igazgatója az orosz energiapolitika meghatározó céljairól is beszélt.
nov. 1
12:27
Al-Kaida parancsnokot likvidáltak (Infostart)
Pakisztánban meghalt az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik magas rangú parancsnoka egy rakétacsapásban.
nov. 1
12:29
"Kivégzése után meggyalázták Szaddam Huszein holttestét" (Infostart)
Felakasztása után hatszor is kést döftek Szaddam Huszein holttestébe - állítja a korábbi iraki elnök sírját őrző fegyveresek vezetője, aki két évvel ezelőtt közreműködött a bukott diktátor temetésén. Egy törzsi vezető határozottan visszautasította az állítást.
nov. 1
13:39
"Az euró megóvhat minket a magyarországi forgatókönyvtől" (Infostart)
Csehországot elkerülte eddig a pénzügyi válság, de nem igaz, hogy a magyarországi forgatókönyvet ki lehetne zárni - írja a Lidové Noviny cseh konzervatív napilap kommentárjában.
nov. 1
14:51
Bélyegen is megörökítik az Everest első meghódítóját (Infostart)
Bélyegsorozattal tiszteleg az új-zélandi posta Sir Edmund Hillary emléke előtt.
nov. 1
15:27
Uniós segítséget kaphat Kongó (Infostart)
Kész humanitárius segélyszállítmányokkal segíteni a kongói menekülteknek az Európai Unió - közölte a közösség soros elnöki tisztét betöltő Franciaország külügyminisztere.
nov. 1
19:57
Mégis McCain vezetne? (Infostart)
Egy amerikai elemző cég felmérése szerint a demokrata párti Barack Obama 6 százalékkal több szavazatot fog kapni a keddi amerikai elnökválasztáson, mint republikánus vetélytársa.

2008. november 2. vasárnap

nov. 2
8:48
A háborús hős vagy a médiakedvenc - ki lesz Amerika 44. elnöke? (Infostart)
Mindenképpen történelmi az idei elnökválasztás, amelynek tétje, hogy a legidősebb vagy a legelső fekete bőrű vezető költözik-e be a Fehér Házba.
nov. 2
10:36
Amiben Kína beérte az Egyesült Államokat (Infostart)
Kína beérte az Egyesült Államokat mint az üvegházhatású gázok legfőbb kibocsátóját - tudósít a Der Standard című osztrák lap online kiadása.
nov. 2
10:54
A szlovák főrendőr elégedett a rendőri fellépéssel (Infostart)
A szlovák országos rendőrfőkapitány helyettese szerint indokolt és helyénvaló volt a rendőrség szombati kemény fellépése a dunaszerdahelyi focimeccsen.
nov. 2
11:48
Víz alatt áll Velence (Infostart)
Víz alá került Velence történelmi központjának egy része: a nap közepére 108 centiméterrel megemelkedett víz a lagúnaváros mintegy tíz százalékát öntötte el, egyebek közt a Szent Márk teret és a Rialtót is - olvasható a velencei árapály-felügyelő és -előrejelző központ honlapján.
nov. 2
13:00
Románia lehet a következő segélyezett (Infostart)
Magyarország után Románia lehet a következő európai uniós tagállam, amely nemzetközi pénzügyi segítségre szorul - írta a Welt am Sonntag tekintélyes német gazdasági szakértőket idézve.
nov. 2
14:12
Földcsuszamlás Kínában (Infostart)
Földcsuszamlásban legkevesebb 15 ember életét vesztette és 35 eltűnt vasárnap Kína délnyugati részén.
nov. 2
14:45
A szlovák diplomácia tiltakozik a budapesti tüntetés ellen (Metropol)
Nyilatkozatban tiltakozott a szlovák külügyminisztérium vasárnap az ellen, hogy Szlovákia budapesti nagykövetségének épülete előtt előző nap összegyűlt "magyar szélsőségesek szlovákellenes jelszavakat skandáltak és szlovák állami jelképeket meggyalázva elégették a Szlovák Köztársaság zászlaját".
nov. 2
14:48
A magyar kormány vizsgálatot kér a dunaszerdahelyi ügyről (Infostart)
A Magyar Köztársaság Kormánya azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálatot kér az illetékes szlovák hatóságoktól a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen való rendőri fellépés jogszerűségéről - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
nov. 2
15:06
Minden, amit a jelöltek programjairól tudni érdemes (Infostart)
Barack Obama és John McCain, a demokrata párti, illetve republikánus amerikai elnökjelölt sokszor kifejtette álláspontját politikai, gazdasági és egyéb témákban; az amerikai sajtó azonban figyelmeztet: egyelőre csak ígéretekről, nem pedig a leendő elnök garantált magatartásáról van szó.
nov. 2
16:18
Kim Dzsong Il a pártvezető temetését kihagyta, de focimeccsre elment (Infostart)
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető megjelent egy futballmérkőzésen vasárnapi észak-koreai médiajelentések szerint; külföldön továbbra is folynak a találgatások az egészségi állapotáról.
nov. 2
16:33
Szélsőséges időjárás Európában (Metropol)
Sokan strandoltak vasárnap Görögországban az évszakhoz képest rendkívül enyhe időjárást kihasználva, eközben Észak-Európában lehullott az idei első hó.
nov. 2
22:06
Fico: "ne hagyjuk magunkat provokálni" (Kripto Akadémia)
Robert Fico szlovák kormányfő vasárnap este egy televíziós nyilatkozatában azt vetítette előre, hogy a visegrádi országok kormányfőinek e héten esedékes varsói csúcstalálkozóján felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt: tegye meg a magyarországi szlovákok elleni támadások, valamint a budapesti szlovák állami jelképek elégetésének megfékezéséhez szükséges lépéseket.

2008. november 3. hétfő

nov. 3
7:33
Emelkedésben a dél-koreai és az ausztrál tőzsde (Infostart)
Dél-Koreában 2,33 százalékos emelkedéssel nyitott az értéktőzsde. A börze irányadó mutatója 25,95 pontos emelkedéssel 1.139 ponton állt 15 perccel a nyitás után.
nov. 3
7:33
Irak eladja Szaddám Huszein luxusjachtját (Metropol)
Irak úgy döntött, hogy eladja Szaddám Huszein néhai iraki diktátor luxusjachtját, miután megnyerte a tulajdonjogért folytatott pert.
nov. 3
7:33
Sztálin lánya az életéről vall (Kripto Akadémia)
Sztálin 82 éves lánya hosszú hallgatás után ismét megszólalt. Ennek köszönhetően október első hetében az orosz televízió egyes csatornája bemutathatta a róla készült, kétrészes filmet. Szvetlána Allilujeva az Egyesült Államokban, egy öregek otthonában él. Két és fél hónapig tartott, amíg a tévések az interjúra rábeszélték.
nov. 3
7:35
Már 46-an haltak meg a hondurasi árvízben (Infostart)
Hondurasban 46 halálos áldozata van az október közepe óta tartó özönvízszerű esőzések okozta árvíznek.
nov. 3
7:35
Az Egyesült Államok a változás küszöbén: holnap választás (Kripto Akadémia)
Történelmi választás előtt állnak az amerikaiak, s ennek megfelelően hatalmas az izgalom, rendkívüli a várakozás, az utolsó pillanatig sem enyhül a feszültség. Két különleges egyéniség áll egymással szemben: a 47 éves afrikai-amerikai Barack Obama, Illinois állam demokrata szenátora és a 72 éves veterán republikánus szenátor, az arizonai John McCain. A közvélemény-kutatások szerint Obama elsöprő…
nov. 3
7:37
Washington Post: McCainnek nincs esélye (Infostart)
A Washington Post számítása szerint John McCainnek republikánus elnökjelölt még a számára legkedvezőbb szövetségi állami szavazati arányok mellett sem nyerheti meg a keddi amerikai elnökválasztást.
nov. 3
7:37
A The Washington Post szerint McCain nem győzhet (Kripto Akadémia)
John McCain republikánus jelölt még a számára legkedvezőbb szövetségi állami szavazati arányok mellett sem nyerheti meg a keddi amerikai elnökválasztást - jósolta a The Washington Post.
nov. 3
7:51
Nem tudni, miért támadtak a szlovák rohamrendőrök (Metropol)
Egy, a youtube.com-on közzétett videón úgy látszik, hogy semmilyen előzménye nem volt a rohamrendőrök támadásának.
nov. 3
8:45
Újabb adatvesztési botrány van kibontakozóban (Infostart)
A brit kormányzat számítógépes rendszeréhez tartozó felhasználói neveket és azonosító kódokat tartalmazó adathordozót találtak Nagy-Britanniában egy kocsmai parkolóban. Az elmúlt néhány évben ez más a sokadik alkalom, hogy egy alkalmazott fontos és titkos adatokat tartalmazó mappát vagy adathordozót hagyott el nyilvános helyen.
nov. 3
8:45
Dalai láma: el kell fogadnom a kudarcot (Metropol)
Kudarcnak tekinti a Tibet autonómiájáról eddig Kínával folytatott tárgyalásokat a dalai láma, aki hétfőn Tokióban nyilatkozott újságíróknak.
nov. 3
9:03
Minden, amit az amerikai választási rendszerről tudni kell (Infostart)
Az amerikai kongresszus által 1845-ben elfogadott törvény értelmében minden negyedik év novemberének első hétfőjét követő kedden elnökválasztást kell tartani. Idén ez a nap november 4.
nov. 3
9:21
Két pokolgép is robbant Bagdadban (Kripto Akadémia)
Két pokolgépes merényletben meghaltak hatan, több mint húszan pedig megsebesültek hétfő reggel az iraki főváros, Bagdad központjában - közölte az iraki belügyminisztérium és egy kórházi forrás.
nov. 3
10:15
Elraboltak egy afgán minisztériumi tanácsost Pakisztánban (Kripto Akadémia)
Pakisztánban elraboltak egy afgán minisztériumi tanácsost, aki magánlátogatáson járt az ország hazájával határos északnyugati részén.
nov. 3
11:09
"Vérengzésbe fordult a szlovák futball" (Kripto Akadémia)
Sem a szlovák, sem a magyar térfél nacionalistái nem várhattak volna jobbat a szombaton "Dunaszerdahely mellett" megvívott csatánál, ahol feltűnően sok volt a politikus; ez pedig azt jelzi: mindkét fél buzgón készült az eseményre, hogy a várható botrányt azonnal politikai propagandájuk műsorára tűzzék - írta hétfőn a SME.
nov. 3
12:03
Részegen vezetnek a lengyelek (Metropol)
A hétvégén 1416 ittas gépkocsivezetőt füleltek le a lengyel utakon. "Ez csak a jéghegy csúcsa" - kommentálta a hírt Krzysztof Brzozka közlekedési szakértő a TVN24 televízióban.
nov. 3
12:21
Kolerajárvány terjed a kínai Hajnan szigetén (Infostart)
Kínában elérte Hajnan üdülősziget székhelyét, Hajkout is a tartományban kitört kolerajárvány, emiatt vesztegzár alá helyeztek egy ottani egyetemet.
nov. 3
13:03
A politikusokat is megosztja a dunaszerdahelyi botrány (Infostart)
Megosztja a szlovákiai politikusokat a Dunaszerdahely és a pozsonyi Slovan Bratislava közötti labdarúgó-mérkőzésen tapasztalt rendőri beavatkozás. A szlovák miniszterelnök-helyettes szerint jogszerűen léptek fel a rendőrök, a Magyar Koalíció Pártjának elnökhelyettese viszont megkérdőjelezi az akció jogosságát.
nov. 3
13:03
"Reméljük, hogy a rendőri intézkedés oka nem a szurkolók magyarsága volt" (Kripto Akadémia)
Gyurcsány Ferenc szerint azért van szükség a Dunaszerdahelyen a hétvégén történtek kivizsgálására, mert nem világos, mi volt a magyar szurkolók bűne: elkövettek-e olyan rendbontást, amelyre ez volt a jogszerű és arányos rendőri válasz, vagy az volt az ok, hogy magyarok voltak.
nov. 3
13:05
Túlzsúfoltság miatt éhségsztrájkba kezdtek a rabok Görögországban (Kripto Akadémia)
Határozatlan idejű éhségsztrájkba kezdtek a rabok hétfőn több görögországi börtönben a zsúfoltság miatti tiltakozásul - közölte a megmozdulást szervező jogvédő szervezet képviselője.
nov. 3
14:15
Hiába a jó idő, lezárták a magaslati turistautakat a Tátrában (Infostart)
A szlovákiai Magas-Tátrában a szokatlan meleg ellenére már érvénybe lépett a hegyi turistautak látogatásának tilalma. A rendelet - amelynek biztonsági és környezetvédelmi okai vannak - június 15-ig lesz érvényben.
nov. 3
14:33
Több tízezer oktatási dolgozó sztrájkol Romániában (Kripto Akadémia)
Mintegy 75 ezer tanár és az oktatásban dolgozó kisegítő alkalmazott lépett hétfőn figyelmeztető sztrájkba Romániában. Egyelőre csak egy szakszervezet, a Spiru Haret döntött úgy, hogy már hétfőn elindítja a novemberre tervezett közalkalmazotti sztrájkhullámot. A többi oktatási érdekvédelmi szervezet várhatóan november 10-én tiltakozik hasonló módon a kormány döntése ellen, amellyel a jövő év…
nov. 3
15:27
Utolsó percig folyik a kampány (Infostart)
Az utolsó pillanatig folytatja kampányát mind a két elnökjelölt az Egyesült Államokban, ahol az idén 130 millió szavazatra számítanak. A felmérések szerint az amerikaiaknak már legalább a negyede előzetesen leadta a voksát.
nov. 3
16:03
A szlovák államfő egyetért a rendőri fellépéssel (Kripto Akadémia)
A szlovák államfő hétfőn védelmébe vette a rendőrség dunaszerdahelyi fellépését.
nov. 3
16:05
Az amerikai elnökjelöltek csatája a papíron (Kripto Akadémia)
A határozatlan szavazók meggyőzését célzó cikket jelentetett meg az amerikai demokrata párti, illetve republikánus elnökjelölt a The Wall Street Journal hétfői számában, egy nappal az elnökválasztás előtt.
nov. 3
16:39
Ajádék-52 páncélozott harcjárművet kapott Bulgária (Kripto Akadémia)
Több mint félszáz páncélozott harcjárművet adományozott az Egyesült Államok a bolgár hadseregnek, a juttatás összértéke meghaladja a 12 millió eurót.
nov. 3
16:57
Nem kizárt McCain "visszatérése" (Kripto Akadémia)
A hétfői közvélemény-kutatási adatok döntő többsége a demokrata párti amerikai elnökjelölt 7-11 pontos előnyét mutatják republikánus vetélytársával szemben; egyes orgánumok ennek ellenére nem zárják ki John McCain "visszatérését".
nov. 3
17:51
Rendőröknek jók lehetnek az elbocsátott bankárok (Infostart)
A pénzügyi válság nyomán elbocsátott bankárokat toboroz a londoni City rendőrsége. A pénzügyi központ tevékenységét figyelő hatóságok az egykori banki dolgozók alkalmazásával vennék elejét a várható csalásoknak.

Keresés