2008. november 1. szombat

nov. 1
8:18
Álruhás rendőrök kémkednek a buszsofőrök után (Infostart)
Titkosrendőrök szállják meg az ugandai buszokat, hogy így felügyeljék a sofőröket. Egyre több ugyanis a baleset, mert a járművek vezetői nem tartják be a szabályokat. A buszok állapota is lehangoló, és az úthálózatot sem ártana fölújítani.
nov. 1
8:36
Nem kérhet bevándorlási engedélyt, aki nem beszéli a nyelvet (Infostart)
Egy új rendelet szerint december elsejétől csak azok kérhetnek bevándorlási engedélyt Franciaországban családegyesítés címen, akik beszélnek franciául.
nov. 1
8:45
Választások a kakaó hazájában (Kitekintő)
Fontos, és remélhetőleg békés választásokra készül Nyugat-Afrika két fontos országában, Ghánában és Elefántcsontparton. Sorozatunk első részében Ghánát vesszük nagyító alá.
nov. 1
9:48
Az ukránok elfogadták az IMF feltételeit (Infostart)
Ukrajnában elfogadta a parlament a Nemzetközi Valutaalap által kért válságkezelő intézkedéseket tartalmazó törvényt. Kijev 16 és fél milliárd dolláros készenléti hitelt kért az IMF-től, hogy stabilizálhassa gazdasági-pénzügyi helyzetét.
nov. 1
9:57
Megoldhatná a pénzügyi válságot az önellátó mezőgazdasági termelés? (Kitekintő)
Az élelmiszerválság, az energiaválság és a pénzügyi krízis mind abba az irányba mutatnak, hogy ezen folyamatok szorosan összekapcsolódnak és nem kezelhetőek külön-külön -nyilatkozta Bill Clinton a FAO gyűlésén, amelyet egybekötöttek a Világélelmezés Napjáról való megemlékezéssel.
nov. 1
10:33
Vajdaság: Törvény a nemzeti tanácsokról (Kitekintő)
A nemzeti tanácsokról szóló törvény elfogadása világos jelzés lesz, hogy a szerbiai politikai elit milyen mértékben kész átengedni a határkörök egy részét ezeknek a testületeknek - mondta Józsa László.
nov. 1
10:39
Még több katona szállhat szembe a felkelőkkel (Infostart)
Afganisztán keleti részén 25 tálib felkelő halt meg a koalíciós erőkkel vívott tűzharcban. Közben az amerikai védelmi miniszter arról beszélt, hogy jövőre 10 ezer katonával többet vezényelne a közép-ázsiai országba.
nov. 1
10:57
Bush-nál biztosan jobb következik Európa számára (Infostart)
Akármelyik amerikai elnökjelölt győz, sokkal szorosabban együttműködik majd az európai szövetségesekkel - jelentette ki Orbán Anita az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Energy Constellation Institute igazgatója az orosz energiapolitika meghatározó céljairól is beszélt.
nov. 1
11:45
Brazil tervek a válság utánra (Kitekintő)
A jelenlegi pénzügyi válság miatt új gazdasági rendszert kell kialakítani.
nov. 1
12:27
Al-Kaida parancsnokot likvidáltak (Infostart)
Pakisztánban meghalt az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik magas rangú parancsnoka egy rakétacsapásban.
nov. 1
12:29
"Kivégzése után meggyalázták Szaddam Huszein holttestét" (Infostart)
Felakasztása után hatszor is kést döftek Szaddam Huszein holttestébe - állítja a korábbi iraki elnök sírját őrző fegyveresek vezetője, aki két évvel ezelőtt közreműködött a bukott diktátor temetésén. Egy törzsi vezető határozottan visszautasította az állítást.
nov. 1
13:33
Az idei Halloween bomba: Sarah Palin jelmez (Kitekintő)
Halloween 2008 trendbarométer:  Az Egyesült Államokban a Sarah Palin jelmez vezeti a népszerűségi listát.
nov. 1
13:39
"Az euró megóvhat minket a magyarországi forgatókönyvtől" (Infostart)
Csehországot elkerülte eddig a pénzügyi válság, de nem igaz, hogy a magyarországi forgatókönyvet ki lehetne zárni - írja a Lidové Noviny cseh konzervatív napilap kommentárjában.
nov. 1
14:09
Tajvani egyetemisták az amerikai elnökjelöltekről (Kitekintő)
nov. 1
14:45
Evo Morales a kisvállalkozásokban látja a megoldást (Kitekintő)
A XVII. Iberoamerikai Csúcstalálkozón Evo Morales, Bolívia elnöke arról beszélt, hogy a kapitalizmus nem volt eddig se megoldás, és ezután sem lesz az.
nov. 1
14:51
Bélyegen is megörökítik az Everest első meghódítóját (Infostart)
Bélyegsorozattal tiszteleg az új-zélandi posta Sir Edmund Hillary emléke előtt.
nov. 1
15:03
Csáky: Sajnálatos bohózat Caplovic kijelentése (Kitekintő)
Csáky Pál, az MKP elnöke Čaplovič pénteken elhangzott parlamenti jelentését a magyar párt ezt követő sajtótájékoztatóján "sajnálatos bohózatnak", egyes szlovák politikusok "frusztráltságát bizonyító tünetnek" nevezte.
nov. 1
15:27
Uniós segítséget kaphat Kongó (Infostart)
Kész humanitárius segélyszállítmányokkal segíteni a kongói menekülteknek az Európai Unió - közölte a közösség soros elnöki tisztét betöltő Franciaország külügyminisztere.
nov. 1
15:39
Galéria: az elbűvölő nyaralóváros és rabszolgakikötő (Kitekintő)
A Dél-Karolina dél-keleti csücskében fekvő Charleston árnyas parkjaival, nyüzsgő bevásárlóutcájával és bájos tengerparti villáival máig népszerű turistahely. Ha azonban egy kicsit mélyebbre ásunk, megdöbbentő adatokra lelünk a város múltjából: az Egyesült Államokba behajózott rabszolgák 40 százaléka ide érkezett. Szép új világ?
nov. 1
16:15
Megkezdődött a kampány Romániában (Kitekintő)
A Központi Választási Iroda (BEC) csütörtökön közzétett véglegesített adatai szerint a novemberi parlamenti választásokon 2965 jelölt indul.
nov. 1
16:51
Labdarúgó Európa-bajnokság: "Készen leszünk" (Kitekintő)
A héten találkozott az ukrán elnök, Viktor Juscsenko és Lech Kaczynski, Lengyelország elnöke Donyeckben a 9. Ukrán-Lengyel Gazdasági Fórum keretein belül.
nov. 1
17:27
Amerikai katonai attasé járt Debrecenben (Kitekintő)
nov. 1
17:45
Ötvenezren várnak a ex-kormányfő üzenetére (Kitekintő)
A puccsal eltávolított miniszterelnök, Thakszin Sinavatra beszédére gyűlt össze több tízezer ember Bangkokban. A biztonsági erők a kormányellenes csoport és a vezetést támogatók összetűzésétől tartanak.
nov. 1
18:03
Dánia is bebújna az eurózóna védelmébe (Kitekintő)
A pénzügyi válság rámutatott az eurózónán kívüli tagállamok pénzügyi sebezhetőségére, így az euró lehetséges bevezetése Dániában is ismét napirendre került.
nov. 1
19:15
Ötvenezren várnak a ex-kormányfő üzenetére (Kitekintő)
A puccsal eltávolított miniszterelnök, Thakszin Sinavatra beszédére gyűlt össze több tízezer ember Bangkokban. A biztonsági erők a kormányellenes csoport és a vezetést támogatók összetűzésétől tartanak.
nov. 1
19:57
Mégis McCain vezetne? (Infostart)
Egy amerikai elemző cég felmérése szerint a demokrata párti Barack Obama 6 százalékkal több szavazatot fog kapni a keddi amerikai elnökválasztáson, mint republikánus vetélytársa.

2008. november 2. vasárnap

nov. 2
8:48
A háborús hős vagy a médiakedvenc - ki lesz Amerika 44. elnöke? (Infostart)
Mindenképpen történelmi az idei elnökválasztás, amelynek tétje, hogy a legidősebb vagy a legelső fekete bőrű vezető költözik-e be a Fehér Házba.
nov. 2
9:21
Kövekkel támadtak az újságírókra a zsidó telepesek (Kitekintő)
Az AFP palesztin fotósa a fején, a Reuters-é a lábán sérült pénteken, amikor mintegy féltucat zsidó telepes kövekkel támadt a nyugati parti Hebron közelében dolgozó újságírók csoportjára.
nov. 2
9:39
Ötvenezren várnak a ex-kormányfő üzenetére (Kitekintő)
A puccsal eltávolított miniszterelnök, Thakszin Sinavatra beszédére gyűlt össze több tízezer ember Bangkokban. A biztonsági erők a kormányellenes csoport és a vezetést támogatók összetűzésétől tartanak.
nov. 2
9:42
Nem lesz francia-japán a Chrysler (Napi)
nov. 2
10:15
Szétverték a rendőrök a magyar szurkolókat Dunaszerdahelyen (Kitekintő)
Közel tízezer néző volt tanúja annak a rendőri brutalitásnak, amely a dunaszerdahelyi stadionban történt. A szlovákok a magyar politikusokat hibáztatják.
nov. 2
10:36
Amiben Kína beérte az Egyesült Államokat (Infostart)
Kína beérte az Egyesült Államokat mint az üvegházhatású gázok legfőbb kibocsátóját - tudósít a Der Standard című osztrák lap online kiadása.
nov. 2
10:51
„Dán kivételekkel” oldanák meg az ír kérdést? (Kitekintő)
A Robert Schuman Alapítvány tanulmánya szerint, az „ír kérdést” nagy valószínűséggel a „dán megoldáshoz” hasonlóan kezelik majd.
nov. 2
10:54
A szlovák főrendőr elégedett a rendőri fellépéssel (Infostart)
A szlovák országos rendőrfőkapitány helyettese szerint indokolt és helyénvaló volt a rendőrség szombati kemény fellépése a dunaszerdahelyi focimeccsen.
nov. 2
11:45
Pakisztán is IMF kölcsönre szorul (Kitekintő)
Pakisztán sem képes egyedül kikeveredni a gazdasági válságból. Vajon az ország érdeke azt diktálja, hogy elfogadja az IMF által felajánlott nemzetközi kölcsönt? Vagy inkább a baráti országok segítségében bízik Pakisztán?
nov. 2
11:48
Víz alatt áll Velence (Infostart)
Víz alá került Velence történelmi központjának egy része: a nap közepére 108 centiméterrel megemelkedett víz a lagúnaváros mintegy tíz százalékát öntötte el, egyebek közt a Szent Márk teret és a Rialtót is - olvasható a velencei árapály-felügyelő és -előrejelző központ honlapján.
nov. 2
12:21
Portré: Hoszni Mubarak egyiptomi elnök (Kitekintő)
Hoszni Mubarak katona, vadászpilóta, a leghosszabb hivatali időt letöltő egyiptomi elnök. Végigjárta a légierő szamárlétráját mielőtt elnökké választották.
nov. 2
13:00
Románia lehet a következő segélyezett (Infostart)
Magyarország után Románia lehet a következő európai uniós tagállam, amely nemzetközi pénzügyi segítségre szorul - írta a Welt am Sonntag tekintélyes német gazdasági szakértőket idézve.
nov. 2
13:15
Legfeljebb 10 millió dollárra taksálnak egy parlamenti helyet (Kitekintő)
A legfontosabb kérdés persze mindenekelőtt az, kinek áll érdekében az előrehozott választások megtartása.
nov. 2
14:09
Medvegyev kirúgta az ingus elnököt (Kitekintő)
Murad Zjazikov menesztését régóta követelik a konfliktusoktól terhelt kaukázusi köztársaságban.
nov. 2
14:12
Földcsuszamlás Kínában (Infostart)
Földcsuszamlásban legkevesebb 15 ember életét vesztette és 35 eltűnt vasárnap Kína délnyugati részén.
nov. 2
14:45
Ön is hozzászólhat: mit változtasson a Bizottság? (Kitekintő)
Az Európai Bizottság 2008. október 28-án nyilvános konzultációt indított a vállalkozások közötti összefonódások ellenőrzéséről szóló 139/2004/EK tanácsi rendelet alkalmazásáról.
nov. 2
14:45
A szlovák diplomácia tiltakozik a budapesti tüntetés ellen (Metropol)
Nyilatkozatban tiltakozott a szlovák külügyminisztérium vasárnap az ellen, hogy Szlovákia budapesti nagykövetségének épülete előtt előző nap összegyűlt "magyar szélsőségesek szlovákellenes jelszavakat skandáltak és szlovák állami jelképeket meggyalázva elégették a Szlovák Köztársaság zászlaját".
nov. 2
14:48
A magyar kormány vizsgálatot kér a dunaszerdahelyi ügyről (Infostart)
A Magyar Köztársaság Kormánya azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálatot kér az illetékes szlovák hatóságoktól a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen való rendőri fellépés jogszerűségéről - közölte a Kormányszóvivői Iroda.
nov. 2
15:06
Minden, amit a jelöltek programjairól tudni érdemes (Infostart)
Barack Obama és John McCain, a demokrata párti, illetve republikánus amerikai elnökjelölt sokszor kifejtette álláspontját politikai, gazdasági és egyéb témákban; az amerikai sajtó azonban figyelmeztet: egyelőre csak ígéretekről, nem pedig a leendő elnök garantált magatartásáról van szó.
nov. 2
15:39
Grúzia elítélte az EU nyitottságát Moszkva irányába (Kitekintő)
Georgi Baramidze, Grúzia ügyvivő miniszterelnöke a héten bírálta az Európai Uniót, amiért az nem lép fel elég határozottan Oroszország ellen.
nov. 2
15:57
A nap idézete: Az amerikai kampány legkínosabb pillanata (Kitekintő)
John McCain
nov. 2
16:18
Kim Dzsong Il a pártvezető temetését kihagyta, de focimeccsre elment (Infostart)
Kim Dzsong Il észak-koreai vezető megjelent egy futballmérkőzésen vasárnapi észak-koreai médiajelentések szerint; külföldön továbbra is folynak a találgatások az egészségi állapotáról.
nov. 2
16:33
Argentína: magánnyugdíj-államosítás a válság ellen (Kitekintő)
Az argentin elnökasszony, Cristina Fernández a Kongresszus elé terjesztette a magánnyugdíj államosításának új rendszerének leírását.
nov. 2
16:33
Szélsőséges időjárás Európában (Metropol)
Sokan strandoltak vasárnap Görögországban az évszakhoz képest rendkívül enyhe időjárást kihasználva, eközben Észak-Európában lehullott az idei első hó.

Keresés