2008. február 1. péntek

febr. 1
8:11
Kamionokat és kompokat borogat a szélvihar Nagy-Britanniában (Infostart)
Jelentős károkat okoz az ítéletidő Nagy-Britanniában.
febr. 1
8:36
Bejött a Forma-1 az ING-nek (Napi)
febr. 1
8:42
Ítéletidő tombol Nagy-Britanniában (Metropol)
Súlyos baleseteket okozó ítéletidő tört rá csütörtökön Nagy-Britanniára; a nyugat-angliai partok előtt helikopterekkel kellett kimenteni egy komp utasait.
febr. 1
8:59
Rekordszinten az eurózóna inflációja (Kitekintő)
A januári infláció volt a legmagasabb azóta, hogy az EKB felelős az övezet monetáris politikájáért.
febr. 1
9:27
Még 20 milliárd ajándék az ostoba polgároknak (Napi)
febr. 1
9:32
Észak-Korea nagyrészt felszámolta gyanús nukleáris programját (Metropol)
Észak-Korea nyolc intézkedést már végrehajtott abból a tizenegyből, amelynek célja nukleáris programja gyanús elemeinek a felszámolása - közölte pénteken egy szöuli szemináriumon Dél-Korea főtárgyalója.
febr. 1
10:16
Minden idők legnagyobb sarkvidéki népszámlálása (Kitekintő)
Összeírják az Déli-sarkot övező tengerek lakóit. A felmérést egy nemzetközi kutatócsoport végzi minden idők legnagyobb szabású sarkvidéki kutatóprogramjának keretében.
febr. 1
10:26
Egyre több halott Bagdadban (Infostart)
Az iraki fővárosban legkevesebb 73 ember halt meg, amikor nem sokkal egymás után pokolgépek robbantak két piacon.
febr. 1
11:22
Lassan helyreáll a vasúti közlekedés Kínában, de a pályaudvarok továbbra is zsúfoltak (Metropol)
Lényegében helyreállt pénteken Kínában a közel egy hete beköszöntött ítéletidő miatt megbénult vasúti közlekedés, de a pályaudvarokon továbbra is tömegek várakoznak, hogy hazajussanak a holdújévi ünnepekre.
febr. 1
11:34
Nyisszant a Nissan (Napi)
febr. 1
11:37
Képregényben mutatják be a nácik rémtetteit (Infostart)
Hamarosan képregényből is megismerhetik a német középiskolások a náci korszak borzalmait, mivel Berlin és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány iskoláiban honosítják a holland Anna Frank Központ kezdeményezését.
febr. 1
11:45
Komoly al-Kaida egységet zúztak szét a törökök (Kitekintő)
Titkosszolgálati jelentések valószínűsítették, hogy a terroristák „látványos támadásokat” terveztek különböző célpontok, köztük amerikai és izraeli létesítmények ellen.
febr. 1
13:10
A németek nem hajlandók háborúzni (Infostart)
Németország az Egyesült Államok kérése ellenére sem küld harcoló egységeket Afganisztán déli tartományaiba.
febr. 1
13:16
Megvenné a Microsoft a Yahoot (Napi)
febr. 1
13:23
Bloggert tartóztattak le - mianmari körkép (Kitekintő)
Mianmarban továbbra is a junta az úr: bloggert tartóztattak le, mert kifejtette kritikáját. Suu Kyi harcol, az ENSZ-megbízott tárgyal. De mikor lesz eredmény?
febr. 1
14:17
Mindenki bányavállalatot akar venni (Napi)
febr. 1
14:17
Szlovákiában belpolitikai vita veszélyezteti a Lisszaboni Szerződés ratifikációját (Kitekintő)
Szlovákiában az új sajtótörvény körül kialakult belpolitikai ellentét hátráltatja az EU reformjáról szóló Lisszaboni Szerződés ratifikációját, miután a parlament hétfő óta képtelen megegyezni az ügyben.
febr. 1
14:40
Kivonta stábját Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül (Metropol)
Kivonta mind a 87 külföldi alkalmazottját Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezet, miután három kollégájuk hétfőn életét vesztette a kelet-afrikai országban.
febr. 1
15:01
"Nem volt rossz stratégia, csak nem működött" (Infostart)
Az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint nem a pénz, hanem a biztonsággal kapcsolatos ígéretek lesznek a döntőek az amerikai elnökválasztási kampányban. April Foley az InfoRádiónak elmondta: izgatottan várja a jövő keddet, amikor 22 államban tartanak egyszerre előválasztást és jelölőgyűlést. A nagykövet úgy véli, a héten visszalépett John Edwards szenátor lehet a demokraták…
febr. 1
15:23
Hedvig-ügy: vallomást tesz a volt titkosügynök (Kitekintő)
Korček volt az, akinek 2006-ban tett feljelentése nyomán büntetőjogi eljárás indult a szélsőségesek által bántalmazott lány ellen, hamis tanúzás ügyében.
febr. 1
15:28
"Valószínűleg előre kitervelték" a brutális támadást (Infostart)
Mind a 87 külföldi alkalmazottját kivonta Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet, miután három munkatársuk hétfőn életét vesztette a kelet-afrikai országban. A támadást a szervezet szerint valószínűleg előre kitervelték.
febr. 1
16:17
Nem lesz többé Motorola-mobil? (Napi)
febr. 1
16:23
Rekordok az Exxonnál (Napi)
febr. 1
16:23
Sorsdöntő napok előtt "Hollywood legmenőbb párosa" (Infostart)
A sorsdöntőnek számító keddi előválasztássorozat előtti utolsó vitájukat tartották a demokrata párt elnökjelöltjei az Egyesült Államokban. Hillary Clinton és az afro-amerikai Barack Obama kilenc jelölt közül maradt versenyben, és elsősorban Irakról, illetve az egészségügy átalakításáról ütköztették nézeteiket.
febr. 1
19:47
Brutálisan kivégezték Szappant (Infostart)
Egy venezuelai lövöldözésben meggyilkolták az egyik legnagyobb kolumbiai drogkartell főnökét. Az alvilágban csak "Szappan" ragadványnéven ismert férfi az egyik vezetője volt annak a kartellnak, amely az Egyesült Államokba irányuló irányuló kokainszállítmányok közel 70 százalékát ellenőrizte.
febr. 1
20:43
Hazafiság-vita: "Az ország történelme morálisan bizonytalan" (Infostart)
A diákokat nem kellene hazafiasságra nevelni az iskolákban - vélik kutatók. A Londoni Egyetem Képzési Intézetének munkatársai szerint a gyerekeket azért nem szabad Nagy-Britannia szeretetére buzdítani, mert az ország történelme "morálisan bizonytalan".
febr. 1
21:54
Hóvihar okozott hatalmas káoszt - nézze meg! (Infostart)
Hóviharok sújtották pénteken Skóciát és Angliát, ahol százak rekedtek a behavazott utakon. A szigetországban szokatlan módon több mint 15 centiméteres hó esett.

2008. február 2. szombat

febr. 2
8:50
Botrány a parlamentben: saját családtagjaikat alkalmazzák a képviselők (Infostart)
A konzervatív párt alsóházi frakciójának hetvennél is több tagja alkalmaz családtagokat a képviselői költségtérítési keretből - jelentette be az ellenzéki Konzervatív Párt vezére pénteken. David Cameron egyben közölte: április elsejétől árnyékkormánya tagjait kötelezi a családtagok alkalmazásának bejelentésére.
febr. 2
8:59
Kiszivárgott a márciustól esélyes Gazprom-vezér neve (Kitekintő)
Az orosz vezetéshez közeli források szerint ugyanis a közeledő elnökválasztások miatt a vállalat irányításában változások várhatóak.
febr. 2
9:26
Kiszivárgott a márciustól esélyes Gazprom-vezér neve (Kitekintő)
Az orosz vezetéshez közeli források szerint ugyanis a közeledő elnökválasztások miatt a vállalat irányításában változások várhatóak.
febr. 2
9:39
Könnyebb a franciaországi munkavállalás (Infostart)
Franciaország tovább könnyítette az új uniós tagországok állampolgárainak munkavállalását, így az eddigi 61 szakma helyett 150-nél a munkaerő-piaci helyzet vizsgálata nélkül adják ki a munkavállalási engedélyt.
febr. 2
9:50
Csapatokat követelnek az amerikaiak (Infostart)
Intenzív diplomáciai kampányt indított a NATO-országoknál az Egyesült Államok. Washington azt akarja elérni, hogy szövetségesei újabb csapatokat küldjenek Afganisztánba.
febr. 2
9:55
Újabb áldozatok Kenyában (Infostart)
Huszonheten haltak meg az újabb etnikai zavargásokban Kenyában.
febr. 2
11:16
Drákói intézkedésekkel készülnek a nagy eseményre (Infostart)
Az olimpia alatt mintegy hárommillió ingázó munkást tiltanak ki Pekingből, hogy így csökkentsék a kínai főváros zsúfoltságát - mondta el az InfoRádiónak a pekingi magyar nagykövetség oktatási és kulturális tanácsosa. Az olimpia miatt közlekedési megszorításokra is számíthatnak a pekingiek.
febr. 2
11:25
Újabb mérföldkő az OMV-Mol fúziós vitában (Kitekintő)
Az OMV csütörtökön hivatalosan is értesítette az Európai Bizottságot arról a szándékáról, hogy többségi tulajdont kíván szerezni a Mol-ban.
febr. 2
11:48
Megbolondult időjárás: szélsőségek világszerte (Infostart)
A zord téli időjárás továbbra is megnehezíti az életet Észak-Amerikában és Kínában, az indonéz fővárosban pedig áradás pusztít.
febr. 2
13:10
Elfoglalták a lázadók a csádi fővárost (Infostart)
A lázadók erők hatalmukba kerítették Csád fővárosát, miután három órán át tűzharcot vívtak a kormány csapataival - közölte egy katonai forrás.
febr. 2
14:26
"Leszek elnök, ha valódi hatalmat kapok" (Infostart)
Legbensőbb tanácsadóival vitatta meg az Európai Tanács elnöki posztja megszerzésének esélyeit Tony Blair. A korábbi brit miniszterelnök barátai szerint a politikus egyre inkább hajlik arra, hogy lépéseket tegyen a tisztség megszerzésére, ha ahhoz valódi jogosítványok tartoznak majd.
febr. 2
14:26
Globális vízkészleteink apadnak (Kitekintő)
Az egyre csökkenő ivóvízkészlet, valamint a tengervíz szintjének emelkedése csupán két következménye az elkövetkezendő években várható éghajlatváltozásnak.
febr. 2
14:28
Részben szabad az út a fejkendő előtt (Infostart)
Jóváhagyta a török parlament illetékes bizottsága az egyetemi fejkendőviselés tilalmának feloldását. Az intézkedéshez módosítani kell az alkotmányt is.
febr. 2
14:48
Olcsó benzin: az oroszok meghálálják a barátságot (Infostart)
Csökkenhet a benzin ára Szerbiában annak az államközi megállapodásnak köszönhetően, amely szerint a Gazprom orosz gázipari óriás leányvállalata, a Gazprom Nyeft megszerzi a NIS szerb állami kőolajipari vállalat többségi részesedését.
febr. 2
16:00
Összeházasodott a francia elnök és a szupermodell (Infostart)
Összeházasodott Nicolas Sarkozy francia államfő és Carla Bruni olasz származású énekesnő. Az elnöki palotában lezajlott eseményről a ceremóniát vezető párizsi kerületi polgármester számolt be. Az elnöki hivatal nem kívánta kommentálni a hírt.
febr. 2
16:22
Hedvig feljelentője: "Ez az ország a miénk,meg kell védenünk" (Kitekintő)
Több mint négy órán keresztül tartott pénteken a szlovák Főügyészségen Malina Hedvig egyik feljelentőjének, Peter Korčeknek a kihallgatása.
febr. 2
16:32
Nem foglal állást Koszovó ügyében a Vatikán (Infostart)
Nem változott a Szentszék Koszovó végleges státusával összefüggő álláspontja - hangsúlyozta a Vatikán, miután XVI. Benedek pápa magánkihallgatáson fogadta Fatmir Sejdiu koszovói elnököt.
febr. 2
17:16
Lezárják a felrobbantott határt (Infostart)
Hétfőtől ismét lezárják Egyiptom és a Gázai övezet határát - jelentette be a palesztin területet ellenőrző Hamász egyik vezető tisztségviselője az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban, miután megbeszéléseket folytatott Egyiptomban.
febr. 2
18:24
Basescu: Kollektív jogokról beszélni nevetséges (Kitekintő)
Sógor Csaba tisztázó kérdéseket tett fel Traian Băsescu román elnöknek, aki többek között a délkelet-európai helyzettel kapcsolatos román álláspontot is ismertette.

2008. február 3. vasárnap

febr. 3
8:01
Viking temetőt találtak Nagy-Britanniában (Infostart)
Viking temetőre bukkantak Yorkshire grófság déli részén, egy építkezést megelőző régészeti feltárás során.
febr. 3
9:37
Kutyaszorítóban az iraki kurdok (Kitekintő)
Az egyre nyilvánvalóbb kurd függetlenedési törekvések borzolják fel a kedélyeket mostanság az amúgy is viharos iraki politikai életben.
febr. 3
10:12
Az al-Kaida vállalta a mauritániai izraeli nagykövetség elleni támadást (Metropol)
Az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat vállalta a mauritániai izraeli nagykövetség elleni támadást - közölte vasárnap az al-Dzsazíra arab műholdas hírcsatorna.
febr. 3
10:39
Szerbiában megkezdődött az elnökválasztás második fordulója (Infostart)
Szerbiában megkezdődött az elnökválasztás második fordulója.

Keresés