2008. február 20. szerda

febr. 20
6:51
Ismét elhangzott a jelszó: Mindenki hozzon magával még egy embert! (Infostart)
Magabiztosan nyert a demokratáknál Barack Obama, a republikánusoknál pedig John McCain szenátor az amerikai előválasztási fordulóban Wisconsin államban. A CNN adatai szerint Obama Hillary Clintonnal szemben 57-42, McCain pedig Mike Huckabee-vel szemben 54-38 arányú győzelmet aratott.
febr. 20
8:30
Súlyos leírások a BNP-nél (Napi)
febr. 20
8:53
Egy kommunista vezér csendes eltűnése (Kitekintő)
Fidel Castro kedden bejelentette lemondását a kubai elnöki posztról, amely hír már többször felrebbent korábban a vezér betegsége miatt.
febr. 20
10:03
Erős földrengés volt Indonézia nyugati részén (Infostart)
A Richter-skála szerinti 7,6-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia nyugati részét, a térségben szökőárriadót rendeltek el.
febr. 20
10:25
Transznyisztria máris függetlenedne (Kitekintő)
Koszovó sikerétől felbátrodva, Transznyisztria az Egyesült Nemzetek Szövetségétől készül függetlenségének elismerését kérni.
febr. 20
10:25
A britek külön adót szednének a bevándorlóktól (Infostart)
A brit kormány azt tervezi, hogy az országba belépő emigránsokkal egy speciális adót fizettet, hogy ebből fedezze az általuk használt egészségügyi ellátást és oktatást.
febr. 20
10:46
Jó eredmény a HP-nél (Napi)
febr. 20
10:47
Németország elismerte Koszovót (Infostart)
Németország új, független államként elismerte Koszovót. A döntést a berlini kormány hozta meg.
febr. 20
11:40
Medve kilövések lesznek Szlovákiában? (Kitekintő)
Szlovákia már nem képes úrrá lenni az országban élő sok barnamedve fölött. "Túlságosan sokan vannak az ország nagyságához képest".
febr. 20
12:02
Puszifón és távtapi szerelmes mobilosoknak (Napi)
febr. 20
13:29
Újabb Obama siker - ki lesz a befutó? (Kitekintő)
Tegnap Wisconsinban és Hawaiin is győzött Obama. Clinton a Szuperkedd óta nem nyert semmit, és helyzete egyre kilátástalanabb.
febr. 20
13:45
Az ING megúszta (Napi)
febr. 20
13:45
Az EP jóváhagyta a lisszaboni szerződést (Infostart)
Strasbourgban nagy többséggel jóváhagyta a közösség új reformszerződését az Európai Parlament. A végszavazásnál 525 képviselő voksolt igennel, 115 nemmel a Lissszaboni Szerződésre, 29-en pedig tartózkodtak. A parlament elutasította a népszavazást követelő módosító indítványokat.
febr. 20
14:01
Büntetés tolta el a Heineken évét (Napi)
febr. 20
14:19
Dzurindát leváltják? (Kitekintő)
A Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió az egyetlen ellenzéki párt, amely a választások óta nem oldotta meg a párton belüli ellentéteket. Tegnaptól viszont ez már nem érvényes.
febr. 20
14:36
Egy kávét kért és felrobbantotta magát (168 Óra Online)
A Hamasz teheráni szóvivője bejelentette, hogy a szervezet felújítja az öngyilkos merényleteket Izrael területén, és a dimonai volt az első a sorozatban. [Dátum: 2008. 02. 20. 11:17]
febr. 20
15:02
"Irán hegemóniát akar kialakítani a Közel-Keleten" (Infostart)
Nemcsak izraeli probléma a közel-keleti konfliktus - nyilatkozta az InfoRádiónak a zsidóállam budapesti nagykövete. Aliza Bin-Noun reméli, hogy a nemzetközi szervezetek Irán elleni szankciói elegendőek lesznek, és nem lesz szükség katonai beavatkozásra. Németh Zoltán összeállítása.
febr. 20
15:30
Fekete lyuk: Évi egymilliárd euró folyik el (Kitekintő)
1 milliárd 143 millió euró: ennyi 2006-os uniós kifizetésnél észleltek szabálytalanságot. A Csaláselleni Hivatallal (OLAF) való együttműködésének fokozásától remélik a csalások visszaszorítását az EP-ben.
febr. 20
15:30
Vihágyiiiláá náberekátyusa (168 Óra Online)
A háború utáni csodavárás idején még nem jelentkeztek a maguk teljében a nagy ellentmondások, de eseménytöredékeivel már egy furcsa világ adott hírt magáról. [Dátum: 2008. 02. 20. 15:00]
febr. 20
16:14
Djukanovics alakíthat kormányt Montenegróban (Metropol)
A várakozásoknak megfelelően Milo Djukanovics, a kormányon lévő Szocialisták Demokratikus Pártjának vezetője kapott megbízást az új montenegrói kormány megalakítására.
febr. 20
17:31
Régi - új stratégia a NATO-ban (Kitekintő)
A világ bármely részén beavatkozhat az észak-atlanti csendőrség? - Úgy tűnik, válságról beszélhetünk a NATO stratégiai koncepciójának végrehajtása kapcsán.
febr. 20
18:09
Megnyitották a határátkelőket Szerbia és Koszovó északi része között (Metropol)
Megnyitották szerda délután Szerbia és Koszovó északi része között azt a két határátkelőt, amelyet kedden este kellett lezárni feldühödött szerbek támadása miatt.
febr. 20
18:34
Koszovó megihlette a palesztinokat (Infostart)
A koszovói függetlenség kikiáltása már a Közel-Keleten is éreztette hatását. A palesztinok egyik főtárgyalója ugyanis azt mondta: egyoldalúan ki kéne kiáltani a függetlenséget, ha Izrael nem állítja le a zsidó telepek építését Ciszjordániában. Mahmúd Abbász elnök egyelőre hűvösen reagált az elképzelésre, de nem is utasította el azt.
febr. 20
18:45
Barack Obama már 14 ponttal vezet Hillary Clinton előtt (Infostart)
Tetemes, 14 pontos előnyre tett szert a Demokrata Párt színeiben elnökjelöltségre pályázó Barack Obama vetélytársával, Hillary Clintonnal szemben. Alig több mint egy hónapja még a volt first lady vezetett.
febr. 20
19:41
A gazdasági krach évében járunk? (Kitekintő)
Vajon az amerikai jegybank szerepét betöltő FED azon bejelentése, hogy jelentős mértékben csökkenti a hitelkamatokat, elvezethet-e az Egyesült Államokban a recesszió elkerüléséhez, valamint a világméretű krach rémképének szertefoszlatásához?
febr. 20
20:02
Imecs: Szervezett formában követik el a szerbek a támadásokat (Infostart)
A pristinai magyar összekötő csoport vezetője szerint szervezett formában követték el a szerbek a Koszovó függetlensége ellen tiltakozó erőszakos akciókat. Kedden Koszovó és Szerbia határán több száz feldühödött szerb megtámadott és felgyújtott két határátkelőt, ezért kivonták az összes albán nemzetiségű rendőrt Koszovó északi, többségében szerbek lakta területéről. Imecs Zoltán úgy vélte: a…
febr. 20
20:07
A főkém vallomása: "Jogunk van gyilkolni, de Dianát nem végeztük ki" (Infostart)
"Nevetségesnek" és "teljes képtelenségnek" minősítette a brit külső elhárítás (MI6) volt főnöke azokat a vádakat, amelyek szerint a királyi család parancsára a szolgálat ölte volna meg a néhai Diana hercegnőt.
febr. 20
20:52
Újra megnyílt a határ Szerbia és Koszovó közt (Kitekintő)
Az ENSZ égisz alatt működő rendfenntartó erőket a NATO békefenntartók segítették abban, hogy újra megnyithassák azt a két koszovói határátkelőt szerda délután, amelyet korábban szerb aktivisták gyújtottak fel.
febr. 20
21:40
Minden harmadik háztartásban felélik a havi jövedelmet (Infostart)
A gyors gazdasági növekedés ellenére a szlovákiai lakosság nagy része még mindig jelentős anyagi gondokkal küszködik, és nem képes egy koronát sem megtakarítani.
febr. 20
21:56
A nők aránya a beosztás szintjének emelkedésével csökken (Infostart)
Németország élén - történelmében először - női kancellár áll. Angela Merkel kormányában több minisztériumot is nő vezet, azonban az állami hivatalokban a gyengébb nem képviselői továbbra is csak elszórtan töltenek be vezető tisztségeket. Mint a Financial Times német kiadása megállapította, az államtitkárok népes táborában egyetlen nő sem akad.

Keresés