2008. február 13. szerda

febr. 13
5:35
Szexbotránya után akart öngyilkos lenni az államtitkár (Infostart)
Belpolitikai válságot okozott Görögországban egy államtitkár szexbotránya. Krisztosz Zahopoulosz öngyilkos akart lenni, de tette csak felnyitotta az emberek szemét. A botrány akár új választások kiírásához is vezethet.
febr. 13
6:13
Autóba rejtették a bombát (Népszava)
Nagy erejű robbanás tépett szét egy gépkocsit Damaszkusz egyik kerületében kedden este, és a detonáció egy járókelő életét kioltotta, két másikat pedig megsebesített.
febr. 13
6:24
Több milliárd dollát keresnek az emberkereskedők (Népszava)
Az emberkereskedelem elleni küzdelem fokozása és a problémakör súlyosságának tudatosítása a témája annak a nagyszabású nemzetközi tanácskozásnak, amely Bécsi Fórum elnevezéssel szerdán kezdődik az osztrák fővárosban az ENSZ égisze alatt.
febr. 13
6:35
Hillary Clinton mindhárom helyszínen alul maradt (Népszava)
Barack Obama az amerikai demokrata előválasztási verseny egyértelmű éllovasává lépett elő kedden: a Potomac-előválasztások mindhárom helyszínén nyert Hillary Clintonnal szemben.
febr. 13
6:55
Újabb három államban nyert előválasztást a demokrata Barack Obama (Infostart)
Barack Obama az amerikai demokrata előválasztási verseny egyértelmű éllovasává lépett elő: a Potomac-előválasztások mindhárom helyszínén nyert Hillary Clintonnal szemben. A Virginia és Maryland államban, valamint a fővárosban, Washington D.C.-ben rendezett előválasztási fordulókban a republikánus versengésben John McCain is mindenhol legyőzte vetélytársát, Mike Huckabee-t, megszilárdítva ezzel…
febr. 13
7:19
60 évig jogsértő törvényeket hoztak az őslakosok ellen (Népszava)
Az ausztrál kormány szerdán terjeszti elő a parlamentben azt a történelmi jelentőségű indítványt, amelyben ünnepélyesen bocsánatot kérnek az őslakosoktól azokért az igazságtalanságokért, amelyeket 1910-1970 között követtek el ellenük az egymást követő kormányok.
febr. 13
7:50
Drámai fordulat: Obama felülkerekedik Clintonon - videóval (MaHu)
Barack Obama az amerikai demokrata előválasztási verseny egyértelmű éllovasává lépett elő kedden: a Potomac-előválasztások mindhárom helyszínén nyert Hillary Clintonnal szemben.
febr. 13
8:21
A csontvázunkat vizsgálhatják a biztonsági őrök (HVG)
Egy új szabadalom nyomán a közeli jövőben új biztonsági módszert vezethetnek be, amelynek segítségével mindenféle beavatkozás nélkül leolvassák az ember csontvázának sajátosságait, majd összevetik egy adatbázisban található képekkel.
febr. 13
8:29
Előrehozott választások Malajziában (Népszava)
A malajziai miniszterelnök feloszlatta szerdán a parlamentet, és bejelentette, hogy előre hozott választásokat tartanak a délkelet-ázsiai országban.
febr. 13
8:37
Befejeződött a hollywoodi írósztrájk (HVG)
Befejeződött a hollywoodi írósztrájk, szerdától már munkába állhatnak a forgatókönyvírók - közölte az Amerikai Írók Céhe (WGA).
febr. 13
8:45
Az olimpikonok menekülnek Pekingből (Kitekintő)
Több olimpikon is az indulástól való visszalépést fontolgatja. Áramkimaradás és ivóvízhiány: Peking alig 200 nappal az olimpia előtt.
febr. 13
8:51
Szívroham végzett a milliomossal (Népszava)
Szívrohamban meghalt Londonban Badri Patarkacisvili grúz milliomos, volt ellenzéki elnökjelölt.
febr. 13
8:55
Európa is az űrben van (Napi)
febr. 13
8:59
Obama és McCain nyert Virginiában, Marylandben és a fővárosban (HVG)
Barack Obama az amerikai demokrata előválasztási verseny egyértelmű éllovasává lépett elő kedden: a Potomac-előválasztások mindhárom helyszínén nyert Hillary Clintonnal szemben.
febr. 13
9:32
Az ausztrál kormány bocsánatot kért az őslakosoktól (HVG)
Az ausztrál kormány ma terjesztette elő a parlamentben azt a történelmi jelentőségű indítványt, amelyben ünnepélyesen bocsánatot kérnek az őslakosoktól azokért az igazságtalanságokért, amelyeket 1910-1970 között követtek el ellenük az egymást követő kormányok.
febr. 13
10:01
Bevándorlási paktumot készít elő Párizs (Kitekintő)
A francia elnökség alatt valószínűleg sikerül tető alá hozni az európai bevándorlási és menekültügyi paktumot – jelentette be Francois Fillon miniszterelnök.
febr. 13
10:03
Három jelölt indul a cseh elnökválasztáson (Népszava)
Az első választáson is induló Václav Klaus és Jan Svejnar mellett a harmadik jelölt Jana Bobosíková európai parlamenti képviselő - jelentették be Prágában, miután kedden éjfélkor lejárt a jelölési határidő.
febr. 13
10:05
A globális felmelegedés következtében eltűnnek a kis szigetek (HVG)
A kutatók szerint az események láncolatát ki lehet számítani: a globális felmelegedés következtében olvad a sarki jég, emelkedik az óceánok szintje, ez pedig elkerülhetetlenül oda vezet, hogy végleg eltűnik sok kis sziget.
febr. 13
10:21
Pakisztán újabb kísérlete atomtöltettel felszerelhető rakétával (HVG)
Pakisztán újabb sikeres kísérletet hajtott végre szerdán egy atomtöltet célba juttatására is alkalmas, rövid hatótávolságú rakétával, az ország védelmi képességének erősítése keretében - jelentette be a hadsereg.
febr. 13
10:22
Sarkozy mélyponton - hidegvért kért a polgároktól (orientpress)
Guyana-i látogatása során – ahol február 12-én érkezett hivatalos minőségben – reagált először érdemben a személyes népszerűségvesztésére. Nem szégyellte bevallani: „Minden kormány, minden méltóság, minden elnök ismeri, mikor beszélhet egyszerűbb időszakról az életében, és úgy tűnik, most gondok vannak.”.
febr. 13
10:40
Belgrád és Moszkva kéri az ENSZ BT sürgős összehívását Koszovó ügyében (Népszava)
Szerbia és Oroszország kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását amiatt, hogy Koszovó nagyon rövid időn belül ki akarja kiáltani függetlenségét - jelentette be szerdán a szlovén fővárosban Benita Ferrero-Waldner, az Európai Unió külügyi biztosa.
febr. 13
10:55
Az újabb előzetes választásokon is győzött Obama (orientpress)
A demokrata elnökjelölt valóságos zöldhullámot kapott az újabb választások folyamán.
febr. 13
11:21
A Moszad ölte meg a világ egyik legkeresettebb terroristáját? (HVG)
Robbantásos merényletben megölték Emád Mugnijét, a libanoni Hezbollah egyik vezetőjét Damaszkuszban - jelentette be a síita szervezet szerdán.
febr. 13
11:22
Több magyarországnyi lebegő szeméttelep az óceánon (Kitekintő)
Charles Moore óceánkutató véletlenül fedezte fel az óceáni szemétfoltot. Egy hajóversenyről hazafelé tartva megdöbbenve tapasztalta, hogy több ezer mérföldre a szárazföldtől egy héten keresztül sűrű szemétben kellett hajóznia.
febr. 13
11:29
Újra Mohamed-karikatúra a dán lapokban (Népszava)
Újraközölték a vezető dán újságok szerdán azt a korábban nemzetközi felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrát, amelyen a próféta egy atombombát szimbolizáló turbánt visel.
febr. 13
12:20
Ukrajna megtiltaná területén NATO-bázisok létesítését (HVG)
A moszkvai látogatáson tartózkodó ukrán elnök szerdán kijelentette: (a NATO-tagságra pályázó) Ukrajna hajlandó egy külön törvényben megtiltani a NATO-nak, hogy támaszpontot létesítsen az ország területén.
febr. 13
12:27
Juscsenko-Timosenko: szétcsúsznak az orosz gázon? (Kitekintő)
Beigazolódni látszik azok félelme, akik attól tartottak, hogy a Timosenko–Juscsenko tandem közti összhang (ha volt egyáltalán) könnyen felborulhat.
febr. 13
13:09
Gyanúsnak találják a grúz iparmágnás halálát (orientpress)
A brit rendőrség vizsgálatot kezdett Badri Patarkacsisvili, grúz politikus és iparmágnás váratlan halálával kapcsolatban. Az ötvenkét éves férfi London közelében, Leatherhadben hunyt el – a mentőorvosok jelentése szerint szívinfarktus következtében.
febr. 13
13:24
Vasérc nyomta fel a Rio Tinto profitját (Napi)
febr. 13
13:24
Spielberg Darfúr miatt hátat fordít a pekingi olimpiának (Infostart)
Bojkottálja a pekingi nyári olimpiát Steven Spielberg amerikai filmrendező, aki eddig az esemény egyik művészeti tanácsadója volt. Spielberg a szudáni kormánnyal szoros kapcsolatot fenntartó Kínára akar nyomást gyakorolni. Aktivisták szerint Peking a darfúri atrocitások ellenére az afrikai ország egyik legjelentősebb üzleti partnere. A brit olimpikonokat közben kötelezték egy politikamentes…
febr. 13
13:27
Izraelt vádolja a Hamász a damaszkuszi merényletért (Népszava)
Izraeli "bűntettnek" nevezte a Hamász palesztin szervezet az Emád Mugnije Hezbollah-vezető elleni damaszkuszi robbantásos merényletet szerdán.
febr. 13
13:32
Sarkozy népszerűsége mélyponton (Kitekintő)
A franciák elnöke azonban nem ijed meg, sőt, nyugtat.
febr. 13
13:45
Sorban hagyják el a diplomaták Belgrádot (Infostart)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kérte Szerbia, az állam vezetői szerint ugyanis Koszovó függetlenségéről csak ez a testület dönthet. Az elszakadás kinyilvánításának még nincs meg a pontos időpontja, Belgrádból azonban már pánikszerűen menekülnek az emberek.
febr. 13
13:49
Órákon belül kiszabadulhat a CBS két újságírója (Népszava)
Órákon belül kiszabadulhat a CBS News amerikai tévéállomás két eltűnt, elrabolt munkatársa, ügyükben sikerült alkut kötni - mondta szerdán egy vezető síita fegyveres csoport és az amerikai hadsereg.
febr. 13
14:02
Az UBS elcsábította a Morgan Stanley egyik vezetőjét (Napi)
febr. 13
14:08
Elszúrták a francia brókerek évét (Napi)
febr. 13
14:11
A nap győztese: Obama és McCain (Kitekintő)
A három keleti parti államban tartott előválasztásokon egyhangú eredménnyel, bár eltérő arányban győzött az illinois-i és az arizonai szenátor.
febr. 13
14:11
Teroristák a pszichiátriáról (Népszava)
Letartóztatták a bagdadi ar-Rasad pszichiátriai klinika ügyvezető igazgatóját, mert felmerült a gyanú, hogy a férfi szolgáltatta ki az iraki al-Kaidának azt a két szellemileg fogyatékos nőt, aki február elsején öngyilkos merényletet követett el az iraki főváros két forgalmas kisállatpiacán.
febr. 13
14:16
Továbbra is rendkívüli állapot Kelet-Timoron (Népszava)
Tíz nappal meghosszabbították szerdán Kelet-Timoron a rendkívüli állapotot, amelyet a hétfői puccskísérlet miatt vezettek be.
febr. 13
14:18
Még mindig nincs biztos időpontja a koszovói függetlenségnek (MaHu)
Szerdán délben még mindig nem lehetett tudni, mikor ül össze a koszovói parlament, hogy kinyilvánítsa a dél-szerbiai tartomány függetlenségét, bár a legtöbb hírforrás változatlanul a vasárnapot, február 17-ét emlegeti.
febr. 13
14:27
Izrael tagadja a Hezbollah-vezető kivégzését (HVG)
Robbantásos merényletben megölték Damaszkuszban Emád Mugnijét, a libanoni Hezbollah egyik legfontosabb katonai vezetőjét - jelentette be a síita szervezet szerdán.
febr. 13
14:29
Lecsaptak a számítógép-kereskedőkre (Napi)
febr. 13
14:44
Fogyatékos öngyilkos merénylőket "adott" egy bagdadi pszichiátria? (HVG)
Letartóztatták a bagdadi ar-Rasad pszichiátriai klinika ügyvezető igazgatóját, mert felmerült a gyanú, hogy a férfi szolgáltatta ki az iraki al-Kaidának azt a két szellemileg fogyatékos nőt, aki február elsején öngyilkos merényletet követett el az iraki főváros két forgalmas kisállatpiacán.
febr. 13
15:01
Ismét Szent Istvánról vitatkoznak a szlovák parlamentben (MaHu)
Ha az államalapító magyar király, Szent István nem lett volna, akkor ma a szlovákok sem léteznének, s így a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) sem - jelentette ki szerdán a szlovák parlamentben Frantisek Miklosko szlovák kereszténydemokrata (KDH) képviselő.
febr. 13
15:18
A miniszter, aki mindig puhára esik (Infostart)
A jelenlegi angol kormányban az 55 éves Geoff Hoon az, aki népszerűtlensége és botrányos ügyek elkenése ellenére, a változtatások után mindig a kabinet tagja maradt.
febr. 13
15:26
Basescunál a Tőkés-csomag (Kitekintő)
Hat kérdést érint az a dokumentumcsomag, amelyet a tavaly decemberi Basescu–Tőkés-találkozón felmerült témák alátámasztásaképpen a püspök munkatársai tegnap iktattattak az államelnöki hivatalban.
febr. 13
15:27
A román felsőház megtiltotta a melegek házasságát (HVG)
A bukaresti parlament felsőháza, a szenátus, ma módosította a családtörvényt, és megszavazta, hogy Romániában a család alapja egy férfi és egy nő szabad akaratából történő házasság. Eddig úgy volt, hogy „a házastársak szabad akaratából”, vagyis meghagyta a kiskaput az azonos neműeknek.
febr. 13
15:34
Elfogadták az iraki költségvetést (Infostart)
Irakban jóváhagyta az idei költségvetést a parlament, amely elfogadott egy amnesztiatörvényt, és a tartományokhoz kerülő egyes központi hatáskörökről is jogszabályt alkotott. A törvényhozás október 1-jére tűzte ki a tartományi választások megkezdésének időpontját.
febr. 13
15:38
Hol tartunk 1984-hez képest? (HVG)
Meg tudná-e valósítani technikailag egy elnyomó rendszer Orwell vízióját a jelenlegi fejlettségi szinten? A Wired magazin kérdésére adott válaszokat járjuk körbe, rövid kitekintéssel az aktuális fejlesztésekre.
febr. 13
15:43
Mohácsi Viktória bocsánatkérésre szólítja fel Berlusconit (HVG)
A volt olasz kormányfő zéró toleranciát hirdetett, amelyben a romákat az illegális bevándorlókkal és a bűnözőkkel együtt emlegette.

Keresés