2008. február 13. szerda

febr. 13
5:35
Szexbotránya után akart öngyilkos lenni az államtitkár (Infostart)
Belpolitikai válságot okozott Görögországban egy államtitkár szexbotránya. Krisztosz Zahopoulosz öngyilkos akart lenni, de tette csak felnyitotta az emberek szemét. A botrány akár új választások kiírásához is vezethet.
febr. 13
6:55
Újabb három államban nyert előválasztást a demokrata Barack Obama (Infostart)
Barack Obama az amerikai demokrata előválasztási verseny egyértelmű éllovasává lépett elő: a Potomac-előválasztások mindhárom helyszínén nyert Hillary Clintonnal szemben. A Virginia és Maryland államban, valamint a fővárosban, Washington D.C.-ben rendezett előválasztási fordulókban a republikánus versengésben John McCain is mindenhol legyőzte vetélytársát, Mike Huckabee-t, megszilárdítva ezzel…
febr. 13
8:45
Az olimpikonok menekülnek Pekingből (Kitekintő)
Több olimpikon is az indulástól való visszalépést fontolgatja. Áramkimaradás és ivóvízhiány: Peking alig 200 nappal az olimpia előtt.
febr. 13
8:55
Európa is az űrben van (Napi)
febr. 13
10:01
Bevándorlási paktumot készít elő Párizs (Kitekintő)
A francia elnökség alatt valószínűleg sikerül tető alá hozni az európai bevándorlási és menekültügyi paktumot – jelentette be Francois Fillon miniszterelnök.
febr. 13
11:17
Meghalt Badri Patarkacisvili grúz milliomos (Metropol)
Szívrohamban meghalt Londonban Badri Patarkacisvili grúz milliomos, volt ellenzéki elnökjelölt - jelentette be szerdán egy szóvivő. A brit rendőrség gyanúsnak tartja a halálesetet.
febr. 13
11:22
Több magyarországnyi lebegő szeméttelep az óceánon (Kitekintő)
Charles Moore óceánkutató véletlenül fedezte fel az óceáni szemétfoltot. Egy hajóversenyről hazafelé tartva megdöbbenve tapasztalta, hogy több ezer mérföldre a szárazföldtől egy héten keresztül sűrű szemétben kellett hajóznia.
febr. 13
12:27
Juscsenko-Timosenko: szétcsúsznak az orosz gázon? (Kitekintő)
Beigazolódni látszik azok félelme, akik attól tartottak, hogy a Timosenko–Juscsenko tandem közti összhang (ha volt egyáltalán) könnyen felborulhat.
febr. 13
12:48
Szerbia nem mozgósít Koszovó miatt (Metropol)
Szerbia több diplomáciai lépésre is készül belgrádi lapjelentések szerint Koszovó miatt, de hadseregének parancsnoka szerint nem mozgósít, és nem tervez katonai akciót.
febr. 13
13:24
Vasérc nyomta fel a Rio Tinto profitját (Napi)
febr. 13
13:24
Spielberg Darfúr miatt hátat fordít a pekingi olimpiának (Infostart)
Bojkottálja a pekingi nyári olimpiát Steven Spielberg amerikai filmrendező, aki eddig az esemény egyik művészeti tanácsadója volt. Spielberg a szudáni kormánnyal szoros kapcsolatot fenntartó Kínára akar nyomást gyakorolni. Aktivisták szerint Peking a darfúri atrocitások ellenére az afrikai ország egyik legjelentősebb üzleti partnere. A brit olimpikonokat közben kötelezték egy politikamentes…
febr. 13
13:32
Sarkozy népszerűsége mélyponton (Kitekintő)
A franciák elnöke azonban nem ijed meg, sőt, nyugtat.
febr. 13
13:45
Sorban hagyják el a diplomaták Belgrádot (Infostart)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kérte Szerbia, az állam vezetői szerint ugyanis Koszovó függetlenségéről csak ez a testület dönthet. Az elszakadás kinyilvánításának még nincs meg a pontos időpontja, Belgrádból azonban már pánikszerűen menekülnek az emberek.
febr. 13
14:02
Az UBS elcsábította a Morgan Stanley egyik vezetőjét (Napi)
febr. 13
14:08
Elszúrták a francia brókerek évét (Napi)
febr. 13
14:11
A nap győztese: Obama és McCain (Kitekintő)
A három keleti parti államban tartott előválasztásokon egyhangú eredménnyel, bár eltérő arányban győzött az illinois-i és az arizonai szenátor.
febr. 13
14:29
Lecsaptak a számítógép-kereskedőkre (Napi)
febr. 13
15:18
A miniszter, aki mindig puhára esik (Infostart)
A jelenlegi angol kormányban az 55 éves Geoff Hoon az, aki népszerűtlensége és botrányos ügyek elkenése ellenére, a változtatások után mindig a kabinet tagja maradt.
febr. 13
15:26
Basescunál a Tőkés-csomag (Kitekintő)
Hat kérdést érint az a dokumentumcsomag, amelyet a tavaly decemberi Basescu–Tőkés-találkozón felmerült témák alátámasztásaképpen a püspök munkatársai tegnap iktattattak az államelnöki hivatalban.
febr. 13
15:34
Elfogadták az iraki költségvetést (Infostart)
Irakban jóváhagyta az idei költségvetést a parlament, amely elfogadott egy amnesztiatörvényt, és a tartományokhoz kerülő egyes központi hatáskörökről is jogszabályt alkotott. A törvényhozás október 1-jére tűzte ki a tartományi választások megkezdésének időpontját.
febr. 13
15:48
Több mint másfél mázsát nyom a Szlovákiában lefoglalt kokain (Metropol)
Összesen 163,8 kilogramm kokaint foglalt le a szlovák rendőrség egy Dunaszerdahelyhez közeli vámraktárban, ahová az áru egy dél-amerikai országból, bornak álcázva, palackokban érkezett - derült ki a szlovák rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott első közlésből.
febr. 13
15:51
A frissesség és a tapasztalat csap össze (Infostart)
Hillary Clintont kampánystábja "tapasztalt politikusként" próbálja eladni az amerikai választóknak, míg pártbeli vetélytársa, Barack Obama az "új politikai stílus jelszavával" kampányol - úgy tűnik, egyre sikeresebben. Az előválasztások során azonban még hátravan néhány nagy állam, ahol Clinton behozhatja hátrányát.
febr. 13
16:22
Tömeges baleset Szlovákiában (Metropol)
Mintegy negyven gépkocsi hajtott egymásba szerdán reggel Szlovákiában, a Nyitráról Érsekújvárba vezető út egy alig tíz kilométernyi szakaszán.
febr. 13
16:49
"Ha nincs Szent István király, nincs szlovák nép" (Kitekintő)
Szerdán délelőtt újra arról vitáztak a szlovák parlamentben, legyen-e hivatalos emléknapja Szent István királynak?
febr. 13
17:22
Ütik a befektetők a Pannon anyacégét (Napi)
febr. 13
17:24
Robbantott a Coca-Cola (Napi)
febr. 13
17:38
EBESZ-biztos segíti a romániai kisebbségi törvényről szóló tárgyalásokat (Metropol)
A romániai kisebbségi törvényről és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről (BBTE) tárgyalt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerdán Bukarestben Knut Vollebaekkel, az EBESZ kisebbségi főbiztosával.
febr. 13
17:49
Olmert és Merkel együtt dorgálják Iránt (Kitekintő)
Ehud Olmert izraeli miniszterelnök berlini látogatásán Merkel kancellárral karöltve, újra vitatott atomprogramjának felfüggesztésére szólította fel Iránt.
febr. 13
20:14
Már megint rosszul számolt a kormány (Infostart)
A kormányzat állításával szemben a bevándorlók kétharmada nem az Európai Unióból érkezik Nagy-Britanniába. A kabinet ugyanis a bevándorlók közé számolta azokat a briteket is, akik egy-egy hosszabb külföldi út után térnek haza.
febr. 13
20:25
A tolmácsot már elengedték (Metropol)
Elengedték szerdán a CBS News iraki tolmácsát, akit az amerikai tévéállomás brit nemzetiségű újságírójával ejtettek túszul a hét végén Irakban.
febr. 13
20:59
Tom Lantost csütörtökön búcsúztatják az amerikai kongresszusban (Metropol)
Tom Lantos hétfőn elhunyt magyar származású amerikai képviselőt csütörtökön búcsúztatják a washingtoni kongresszusban.

Keresés