2008. február 13. szerda

febr. 13
5:35
Szexbotránya után akart öngyilkos lenni az államtitkár (Infostart)
Belpolitikai válságot okozott Görögországban egy államtitkár szexbotránya. Krisztosz Zahopoulosz öngyilkos akart lenni, de tette csak felnyitotta az emberek szemét. A botrány akár új választások kiírásához is vezethet.
febr. 13
6:13
Autóba rejtették a bombát (Kripto Akadémia)
Nagy erejű robbanás tépett szét egy gépkocsit Damaszkusz egyik kerületében kedden este, és a detonáció egy járókelő életét kioltotta, két másikat pedig megsebesített.
febr. 13
6:24
Több milliárd dollát keresnek az emberkereskedők (Kripto Akadémia)
Az emberkereskedelem elleni küzdelem fokozása és a problémakör súlyosságának tudatosítása a témája annak a nagyszabású nemzetközi tanácskozásnak, amely Bécsi Fórum elnevezéssel szerdán kezdődik az osztrák fővárosban az ENSZ égisze alatt.
febr. 13
6:35
Hillary Clinton mindhárom helyszínen alul maradt (Kripto Akadémia)
Barack Obama az amerikai demokrata előválasztási verseny egyértelmű éllovasává lépett elő kedden: a Potomac-előválasztások mindhárom helyszínén nyert Hillary Clintonnal szemben.
febr. 13
6:55
Újabb három államban nyert előválasztást a demokrata Barack Obama (Infostart)
Barack Obama az amerikai demokrata előválasztási verseny egyértelmű éllovasává lépett elő: a Potomac-előválasztások mindhárom helyszínén nyert Hillary Clintonnal szemben. A Virginia és Maryland államban, valamint a fővárosban, Washington D.C.-ben rendezett előválasztási fordulókban a republikánus versengésben John McCain is mindenhol legyőzte vetélytársát, Mike Huckabee-t, megszilárdítva ezzel…
febr. 13
7:19
60 évig jogsértő törvényeket hoztak az őslakosok ellen (Kripto Akadémia)
Az ausztrál kormány szerdán terjeszti elő a parlamentben azt a történelmi jelentőségű indítványt, amelyben ünnepélyesen bocsánatot kérnek az őslakosoktól azokért az igazságtalanságokért, amelyeket 1910-1970 között követtek el ellenük az egymást követő kormányok.
febr. 13
8:29
Előrehozott választások Malajziában (Kripto Akadémia)
A malajziai miniszterelnök feloszlatta szerdán a parlamentet, és bejelentette, hogy előre hozott választásokat tartanak a délkelet-ázsiai országban.
febr. 13
8:45
Az olimpikonok menekülnek Pekingből (Kitekintő)
Több olimpikon is az indulástól való visszalépést fontolgatja. Áramkimaradás és ivóvízhiány: Peking alig 200 nappal az olimpia előtt.
febr. 13
8:51
Szívroham végzett a milliomossal (Kripto Akadémia)
Szívrohamban meghalt Londonban Badri Patarkacisvili grúz milliomos, volt ellenzéki elnökjelölt.
febr. 13
10:01
Bevándorlási paktumot készít elő Párizs (Kitekintő)
A francia elnökség alatt valószínűleg sikerül tető alá hozni az európai bevándorlási és menekültügyi paktumot – jelentette be Francois Fillon miniszterelnök.
febr. 13
10:03
Három jelölt indul a cseh elnökválasztáson (Kripto Akadémia)
Az első választáson is induló Václav Klaus és Jan Svejnar mellett a harmadik jelölt Jana Bobosíková európai parlamenti képviselő - jelentették be Prágában, miután kedden éjfélkor lejárt a jelölési határidő.
febr. 13
10:40
Belgrád és Moszkva kéri az ENSZ BT sürgős összehívását Koszovó ügyében (Kripto Akadémia)
Szerbia és Oroszország kéri az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását amiatt, hogy Koszovó nagyon rövid időn belül ki akarja kiáltani függetlenségét - jelentette be szerdán a szlovén fővárosban Benita Ferrero-Waldner, az Európai Unió külügyi biztosa.
febr. 13
11:17
Meghalt Badri Patarkacisvili grúz milliomos (Metropol)
Szívrohamban meghalt Londonban Badri Patarkacisvili grúz milliomos, volt ellenzéki elnökjelölt - jelentette be szerdán egy szóvivő. A brit rendőrség gyanúsnak tartja a halálesetet.
febr. 13
11:22
Több magyarországnyi lebegő szeméttelep az óceánon (Kitekintő)
Charles Moore óceánkutató véletlenül fedezte fel az óceáni szemétfoltot. Egy hajóversenyről hazafelé tartva megdöbbenve tapasztalta, hogy több ezer mérföldre a szárazföldtől egy héten keresztül sűrű szemétben kellett hajóznia.
febr. 13
11:29
Újra Mohamed-karikatúra a dán lapokban (Kripto Akadémia)
Újraközölték a vezető dán újságok szerdán azt a korábban nemzetközi felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrát, amelyen a próféta egy atombombát szimbolizáló turbánt visel.
febr. 13
12:27
Juscsenko-Timosenko: szétcsúsznak az orosz gázon? (Kitekintő)
Beigazolódni látszik azok félelme, akik attól tartottak, hogy a Timosenko–Juscsenko tandem közti összhang (ha volt egyáltalán) könnyen felborulhat.
febr. 13
12:48
Szerbia nem mozgósít Koszovó miatt (Metropol)
Szerbia több diplomáciai lépésre is készül belgrádi lapjelentések szerint Koszovó miatt, de hadseregének parancsnoka szerint nem mozgósít, és nem tervez katonai akciót.
febr. 13
13:24
Spielberg Darfúr miatt hátat fordít a pekingi olimpiának (Infostart)
Bojkottálja a pekingi nyári olimpiát Steven Spielberg amerikai filmrendező, aki eddig az esemény egyik művészeti tanácsadója volt. Spielberg a szudáni kormánnyal szoros kapcsolatot fenntartó Kínára akar nyomást gyakorolni. Aktivisták szerint Peking a darfúri atrocitások ellenére az afrikai ország egyik legjelentősebb üzleti partnere. A brit olimpikonokat közben kötelezték egy politikamentes…
febr. 13
13:27
Izraelt vádolja a Hamász a damaszkuszi merényletért (Kripto Akadémia)
Izraeli "bűntettnek" nevezte a Hamász palesztin szervezet az Emád Mugnije Hezbollah-vezető elleni damaszkuszi robbantásos merényletet szerdán.
febr. 13
13:32
Sarkozy népszerűsége mélyponton (Kitekintő)
A franciák elnöke azonban nem ijed meg, sőt, nyugtat.
febr. 13
13:45
Sorban hagyják el a diplomaták Belgrádot (Infostart)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kérte Szerbia, az állam vezetői szerint ugyanis Koszovó függetlenségéről csak ez a testület dönthet. Az elszakadás kinyilvánításának még nincs meg a pontos időpontja, Belgrádból azonban már pánikszerűen menekülnek az emberek.
febr. 13
13:49
Órákon belül kiszabadulhat a CBS két újságírója (Kripto Akadémia)
Órákon belül kiszabadulhat a CBS News amerikai tévéállomás két eltűnt, elrabolt munkatársa, ügyükben sikerült alkut kötni - mondta szerdán egy vezető síita fegyveres csoport és az amerikai hadsereg.
febr. 13
14:11
A nap győztese: Obama és McCain (Kitekintő)
A három keleti parti államban tartott előválasztásokon egyhangú eredménnyel, bár eltérő arányban győzött az illinois-i és az arizonai szenátor.
febr. 13
14:11
Teroristák a pszichiátriáról (Kripto Akadémia)
Letartóztatták a bagdadi ar-Rasad pszichiátriai klinika ügyvezető igazgatóját, mert felmerült a gyanú, hogy a férfi szolgáltatta ki az iraki al-Kaidának azt a két szellemileg fogyatékos nőt, aki február elsején öngyilkos merényletet követett el az iraki főváros két forgalmas kisállatpiacán.
febr. 13
14:16
Továbbra is rendkívüli állapot Kelet-Timoron (Kripto Akadémia)
Tíz nappal meghosszabbították szerdán Kelet-Timoron a rendkívüli állapotot, amelyet a hétfői puccskísérlet miatt vezettek be.
febr. 13
15:18
A miniszter, aki mindig puhára esik (Infostart)
A jelenlegi angol kormányban az 55 éves Geoff Hoon az, aki népszerűtlensége és botrányos ügyek elkenése ellenére, a változtatások után mindig a kabinet tagja maradt.
febr. 13
15:26
Basescunál a Tőkés-csomag (Kitekintő)
Hat kérdést érint az a dokumentumcsomag, amelyet a tavaly decemberi Basescu–Tőkés-találkozón felmerült témák alátámasztásaképpen a püspök munkatársai tegnap iktattattak az államelnöki hivatalban.
febr. 13
15:34
Elfogadták az iraki költségvetést (Infostart)
Irakban jóváhagyta az idei költségvetést a parlament, amely elfogadott egy amnesztiatörvényt, és a tartományokhoz kerülő egyes központi hatáskörökről is jogszabályt alkotott. A törvényhozás október 1-jére tűzte ki a tartományi választások megkezdésének időpontját.
febr. 13
15:48
Több mint másfél mázsát nyom a Szlovákiában lefoglalt kokain (Metropol)
Összesen 163,8 kilogramm kokaint foglalt le a szlovák rendőrség egy Dunaszerdahelyhez közeli vámraktárban, ahová az áru egy dél-amerikai országból, bornak álcázva, palackokban érkezett - derült ki a szlovák rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott első közlésből.
febr. 13
15:51
A frissesség és a tapasztalat csap össze (Infostart)
Hillary Clintont kampánystábja "tapasztalt politikusként" próbálja eladni az amerikai választóknak, míg pártbeli vetélytársa, Barack Obama az "új politikai stílus jelszavával" kampányol - úgy tűnik, egyre sikeresebben. Az előválasztások során azonban még hátravan néhány nagy állam, ahol Clinton behozhatja hátrányát.
febr. 13
16:22
Tömeges baleset Szlovákiában (Metropol)
Mintegy negyven gépkocsi hajtott egymásba szerdán reggel Szlovákiában, a Nyitráról Érsekújvárba vezető út egy alig tíz kilométernyi szakaszán.
febr. 13
16:49
"Ha nincs Szent István király, nincs szlovák nép" (Kitekintő)
Szerdán délelőtt újra arról vitáztak a szlovák parlamentben, legyen-e hivatalos emléknapja Szent István királynak?
febr. 13
17:06
Az animációs filmekről nyílik kiállítás a kArton Galériában (Kripto Akadémia)
Rajzos filmhíradós részleteket, bábanimációs filmeket, valamint az animációs mozgóképekhez használt bábfigurát is láthatnak az érdeklődők a budapesti kArton Galéria és Múzeumban csütörtökön nyíló tárlaton - mondta el Lázár Eszter, a tárlat egyik kurátora az MTI-nek.
febr. 13
17:16
Berlusconi cigányozott (Kripto Akadémia)
Mohácsi Viktória liberális európai parlamenti képviselő, valamint több tucat európai civil szervezet felháborodásának adott hangot szerdán amiatt, hogy Silvio Berlusconi - mint közleményükben írták - esetleges száznapos kormányzati programjával kapcsolatban kijelentette: "zéró toleranciát" hirdet "a romákkal, az illegális bevándorlókkal és bűnözőkkel szemben".
febr. 13
17:22
Az 1989 utáni bolgár kormányok tagjainak állítólag egyhatoda volt kommunista ügynök (Kripto Akadémia)
Az 1989-es rendszerváltás utáni bolgár kormányok minisztereinek egyhatoda volt a kommunista titkosszolgálatok ügynöke vagy kollaboránsa egy jelentés szerint, amelyet szerdán tett közzé a titkos archívumok megnyitásával foglalkozó bizottság.
febr. 13
17:24
Lavrov: Moszkva nem tervez szankciókat Koszovó függetlenségének kihirdetése esetére (Kripto Akadémia)
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán az Európai Unió képviselőivel tartott találkozója után közölte: Oroszország senki ellen sem tervez szankciókat abban az esetben, ha Koszovó egyoldalúan kikiáltja a függetlenségét. A szlovéniai Brdóban tartott tárgyaláson amelyen Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Benita Ferrero-Waldner, az Európai Bizottság külügyi biztosa,…
febr. 13
17:38
EBESZ-biztos segíti a romániai kisebbségi törvényről szóló tárgyalásokat (Metropol)
A romániai kisebbségi törvényről és a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemről (BBTE) tárgyalt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerdán Bukarestben Knut Vollebaekkel, az EBESZ kisebbségi főbiztosával.
febr. 13
17:49
Olmert és Merkel együtt dorgálják Iránt (Kitekintő)
Ehud Olmert izraeli miniszterelnök berlini látogatásán Merkel kancellárral karöltve, újra vitatott atomprogramjának felfüggesztésére szólította fel Iránt.
febr. 13
18:28
A Magyar Gárda tünet egy amerikai liberális lap szerint (Kripto Akadémia)
A Magyar Gárda a legújabb példánya a Kelet-Európába visszatérő jobboldali nacionalizmusnak - írta szerdán a Los Angeles Times. Az Európai Unió keleti bővítésével a keményvonalas nacionalizmus régi szellemeket ébreszt fel nemcsak Magyarországon, hanem Bulgáriában, Szlovákiában, Romániában és más olyan államokban is, amelyek egykor a szovjet tömbhöz tartoztak és ma az új Európa tagjai szeretnének…
febr. 13
18:30
Lemondott a római polgármester (Kripto Akadémia)
Lemondott posztjáról szerdán Walter Veltroni, Róma polgármestere, hogy ő vezethesse a középbal irányzatú Demokrata Párt listáját az áprilisi parlamenti választásokon. A lemondásra az olasz törvények kötelezték Veltronit: ezek szerint a 20 ezernél nagyobb lakosságú települések hivatalban lévő polgármesterei nem indulhatnak képviselői vagy szenátori mandátumért a választásokon.
febr. 13
20:10
Súyos miniszteri hiba (Kripto Akadémia)
Gyalogost gázolt Viktor Kirjanov, az orosz közlekedésrendészet (GIBDD) főnökének kocsija, amikor két záróvonalon át a szembejövő forgalmi sávban akarta előzni a dugót. A tábornok a közlekedési szabálysértések miatti büntetések és bírságok január 1-vel bevezetett szigorításának egyik legeltökéltebb támogatójaként ismert.
febr. 13
20:14
Már megint rosszul számolt a kormány (Infostart)
A kormányzat állításával szemben a bevándorlók kétharmada nem az Európai Unióból érkezik Nagy-Britanniába. A kabinet ugyanis a bevándorlók közé számolta azokat a briteket is, akik egy-egy hosszabb külföldi út után térnek haza.
febr. 13
20:25
A tolmácsot már elengedték (Metropol)
Elengedték szerdán a CBS News iraki tolmácsát, akit az amerikai tévéállomás brit nemzetiségű újságírójával ejtettek túszul a hét végén Irakban.
febr. 13
20:59
Tom Lantost csütörtökön búcsúztatják az amerikai kongresszusban (Metropol)
Tom Lantos hétfőn elhunyt magyar származású amerikai képviselőt csütörtökön búcsúztatják a washingtoni kongresszusban.
febr. 13
21:38
Tom Lantost csütörtökön búcsúztatják az amerikai kongresszusban (Kripto Akadémia)
Tom Lantos hétfőn elhunyt magyar származású amerikai képviselőt csütörtökön búcsúztatják a washingtoni kongresszusban - tájékoztatta Nancy Pelosi házelnök irodája az MTI-t. A kupolacsarnok melletti szoborcsarnokban, a régi képviselőházi teremben tartandó szertartáson a magyar kormányt Somogyi Ferenc washingtoni nagykövet, Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke és Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc…

Keresés