2008. február 28. csütörtök

febr. 28
5:59
Nem vicc: bejárat nélkül építették meg a mélygarázst! (Infostart)
Bejárat nélküli mélygarázst építettek Prága központjában. A Palacky utcai egészségügyi központ épülete alatti több tucatnyi férőhelyes garázs tízmillió koronájába került a belvárosi önkormányzatnak, s most újabb tíz millióra van szükség ahhoz, hogy a több mint öt éve kész parkolót az eredeti célra használni is tudják.
febr. 28
6:11
Búcsút inthet a pénzének, ha lemarad az elvonóról (Infostart)
Elveszíthetik a nekik folyósított juttatást azok a drogfüggők, akik nem tesznek a leszokás érdekében; ez is része a brit kormány tízéves kábítószerellenes stratégiájának.
febr. 28
6:33
USA vízum és Schengen a téma Brüsszelben (Népszava)
Az amerikai vízumkönnyítési programot is megvitatják napirenden kívül az Európai Unió bel- és igazságügyi miniszterei csütörtöki brüsszeli tanácskozásukon.
febr. 28
7:06
Bloomberg meghozta döntését (Infostart)
A New York-i polgármester bejelentette, hogy nem indul az amerikai elnökválasztáson.
febr. 28
7:09
Elkezdődött a nők helyzetének javítását szolgáló nemzeti stratégia (MaHu)
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke arról tájékoztatta az esélyegyenlőségről rendezett nemzetközi konferencia részvevőit szerdán New Yorkban: Magyarországon elkezdődött a nők helyzetének javítását szolgáló nemzeti stratégia előkészítése, amelynek a nemek közötti esélyegyenlőséget célzó költségmegosztás is része.
febr. 28
7:25
Összefogásra szólította fel a Balkán államait a szlovén külügyminiszter (MaHu)
Összefogásra és a nézeteltéréseken való felülemelkedésre szólította fel a Balkán államait Dimitrij Rupel, a soros EU-elnök Szlovénia külügyminisztere a Délkelet-európai Stabilitási Paktum szófiai tanácskozását megnyitó beszédében.
febr. 28
7:39
Bloomberg mégsem indul az elnökségért (Népszava)
Hosszú hónapok találgatásait eloszlatva Michael Bloomberg közölte, hogy nem indul az amerikai elnökválasztáson. New York polgármestere a The New York Times csütörtöki számában közölt cikket döntéséről.
febr. 28
7:50
Szétlőttek egy házat az afgán határon (Népszava)
Rakétatalálat ért egy házat csütörtök hajnalban az al-Kaida terrorszervezet menedékhelyeként számon tartott, Afganisztánnal határos pakisztáni térségben, legkevesebb nyolc feltételezett szélsőséges életét vesztette - közölték hírszerzési illetékesek és helyi lakosok.
febr. 28
8:06
Ingrid Betancourt súlyos beteg az egyik kiszabadult túsz szerint (Népszava)
A kolumbiai marxista gerillák fogságában lévő Ingrid Betancourt volt elnökjelölt súlyos beteg, és fogva tartói nagyon rosszul bánnak vele - mondta el az egyik elengedett túsz szerdán (helyi idő szerint) a venezuelai fővárosban.
febr. 28
8:11
Jól fialt a veszteséges cég a főnöknek (Napi)
febr. 28
8:44
Már látható a jövő alakváltó Nokia-telefonja (Napi)
febr. 28
9:09
Tovább pusztítanak a Fülöp-szigeteken az áradások és földcsuszamlások (MaHu)
Negyvenötre emelkedett a Fülöp-szigetek középső és déli tartományait második hete sújtó áradások halálos áldozatainak száma - közölte csütörtökön a manilai kormány.
febr. 28
9:44
Eladja székházát a Sony (Napi)
febr. 28
9:58
Kubis: Szlovákia minden autonómiatörekvést elutasít (Kitekintő)
Szlovákia elutasítja minden elképzelhető csoport, párt, vagy mozgalom autonómiatörekvéseit, és ez a jövőben sem lesz másképp – jelentette ki a szlovák külügyminiszter.
febr. 28
10:16
Pusztító vihar a BMW-nél (Napi)
febr. 28
10:39
A MiGek visszavágnak (Napi)
febr. 28
10:42
Visszacserélnék a hidrogénbuszokat (Kitekintő)
A Santa Clara-i Valley Transportation Authority (VTA) három évvel ezelőtt kezdte kísérletét, melynek során három hidrogén-cellával üzemelő buszt tesztelt. Azonban ma már kérdések merültek fel a program folytatásával kapcsolatban, mivel a próbaüzem is túl sokba került.
febr. 28
11:03
Hiába utazott Ankarába az amerikai miniszter (Népszava)
Törökország nem hajlandó meghatározni az Irakból való kivonulásának időpontját. A PKK kurd lázadói ellen harcoló katonák egészen addig maradnak a térségben, amíg szükséges - közölte Vecdi Gonul török védelmi miniszter azután, hogy megbeszélést folytatott Robert Gates védelmi miniszterrel Ankarában. A tárcavezető egyben hozzátette, hogy hazája nem kíván egy egész területet elfoglalni.
febr. 28
11:15
Kubis lehet az ENSZ afganisztáni különmegbízottja (Népszava)
Nagy valószínűség szerint a jelenlegi szlovák külügyminiszter, Ján Kubis lesz nagyköveti rangban az ENSZ afganisztáni különmegbízottja. Amennyiben a négy kiszemelt személy közül őt választják, Kubis minden bizonnyal feláll a pozsonyi külügyminiszteri székből.
febr. 28
11:17
Hatalmas pofon Hillarynak (Népszava)
Újabb súlyos veszteséget kellett elkönyvelnie a demokraták elnökjelöltjének, Hillary Clintonnak. Kihátrált ugyanis mögüle az ismert néger emberi jogi aktivista, John Lewis, aki bejelentette: a jövőben Barack Obamát támogatja. A 68 éves georgiai demokrata kongresszusi képviselő megfogalmazása szerint "a nép és a történelem szellemének oldalára" kíván állni. Számára Obama jelképezi a változást.…
febr. 28
11:23
Pusztulás a legnagyobb lapoknál is (Napi)
febr. 28
11:59
Irán Oroszországot is maga ellen fordíthatja (Kitekintő)
Bejelentése szerint Moszkva lehet, hogy meg fogja szavazni az ENSZ-BT következő ülésén az atomprogramja miatt Irán ellen bevezetendő szankciókat.
febr. 28
12:02
Gyurcsány neje megszelídítette az Árpád-sávosokat (Napi)
febr. 28
12:13
Éljen és virágozzék a mobiltelefon-kalózkodás! (Napi)
febr. 28
12:53
Tíz órát úszott, hogy kimenekítse társait (orientpress)
10 órát úszott egy ausztrál halász, hogy kimenekítse hátrahagyott társait, miután hajójuk elsüllyedt Ausztrália keleti partjainál. A férfi úgy nyilatkozott: soha többé nem szeretne tengerre szállni.
febr. 28
13:04
Halálos légitámadás Pakisztánban (orientpress)
Legaláb tíz - feltehetőleg milicista - áldozata van annak a légitámadásnak, amely egy házat ért Pakisztánban, közel az afgán határhoz.
febr. 28
13:21
Szerbia nem mond le sem Koszovóról, sem az EU-csatlakozásról (HVG)
Boris Tadics szerb elnök megerősítette, hogy hazája nem mond le sem Koszovóról, sem az Európai Unióhoz való csatlakozásról.
febr. 28
13:26
Orbán: "Magyarországon éppen puccs van" (Infostart)
Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen - mondta a Fidesz elnöke a szlovákiai Losoncon, egy konferencián.
febr. 28
13:26
Szerbia nem mond le sem Koszovóról, sem az EU-csatlakozásról (MaHu)
Boris Tadic szerb elnök megerősítette egy csütörtökön közölt nyilatkozatában, hogy hazája nem mond le sem Koszovóról, sem az Európai Unióhoz való csatlakozásról.
febr. 28
13:32
Véget érhet az adóparadicsomok aranykora (Infostart)
A berlini kormány minden eszközt megpróbál megragadni az úgynevezett adóparadicsomok felszámolására. A monacói herceggel folytatott megbeszélésén a kancellár erre a témára helyezte a fő hangsúlyt. Közben a pénzügyminiszter újabb fenyegető hangú nyilatkozatot tett Liechentsteinnel kapcsolatban.
febr. 28
13:43
Amerikai érdek is Európa orosz energiafüggőségének felszámolása (Infostart)
Vízummentesség kiterjesztése, rakétavédelmi rendszer, Nabucco gázvezeték - egy-egy Washingtont közvetlenül, vagy részben, illetve elméletileg egyáltalán nem érintő ügy, amelyekben a szakértők szerint az a közös, hogy az Egyesült Államok ezekkel igyekszik gyengíteni az elnökválasztásra készülő Oroszországot.
febr. 28
14:05
A szerb kormány leállítaná a koszovói adósságok törlesztését (HVG)
A szerb kormány megfontolja a javaslatot, miszerint Szerbia állítsa le Koszovó nemzetközi adósságainak törlesztését. A szerb gazdasági miniszter bejelentése szerint a kormány különbizottságot állít fel a kérdés vizsgálatára és a külföldi hitelezőkkel való tárgyalásra.
febr. 28
14:11
Magyarország az oroszok megbízható partnere - lapvélemények a Déli Áramlatról (Infostart)
Bulgária, Szerbia és Magyarország az oroszok megbízható partnerei - kommentálja az orosz sajtó a magyar miniszterelnök moszkvai látogatását a Déli Áramlat gázvezetékről szóló megállapodás aláírása alkalmából. A 900 kilométer hosszúra tervezett gázvezeték orosz források szerint 10 milliárd dollárba kerül, és az orosz sajtó is beszámol arról, hogy a magyar csatlakozás fájdalmas pont az EU számára a…
febr. 28
15:44
Gyurcsány Putyinnak: "Önök gyorsabbak voltak" (Infostart)
Az orosz elnökkel is találkozott Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök Moszkvában, ahol csütörtökön aláírták a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszáról szóló megállapodást. A magyar kormányfő kijelentette: "Önök gyorsabbak voltak mint a Nabucco".
febr. 28
16:36
"Az orosz könyvvizsgálók még mindig maszkos, géppisztolyos figurák" (Infostart)
Aggasztónak találja a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa, hogy Vlagyimir Putyin elnökségének utolsó időszakában ismét fellángolt a versengés az orosz maffia különböző csoportjai között. Deák András Oroszország-szakértő hozzátette: Putyin idején a legfelsőbb vezetésben valamelyest csökkent a leszámolások száma és egyértelműbbek lettek a törvények, de ezek betartatása továbbra is nagyon…
febr. 28
16:36
Óriás naperőmű épül Arizonában (Kitekintő)
Arizonában, az Egyesült Államokban építi fel a világ talán legnagyobb naperőművét egy spanyol cég.
febr. 28
16:42
Tragikus túszdráma: "ez élet és halál kérdése" (Infostart)
Egyre nagyobb a nemzetközi aggodalom a hat éve elrabolt kolumbiai politikus, Ingrid Betancourt egészségi állapota miatt. A helyi lázadók által fogva tartott, francia származású asszony gyakorlatilag haldoklik - állítja négy, a napokban elengedett képviselő. Nicolas Sarkozy francia elnök közölte: ha ez a lázadók feltétele, személyesen megy el Ingrid Betancourtért.
febr. 28
17:03
"Országunk neve ökölcsapásként rengeti meg a nagyhatalmakat" (Infostart)
Az iráni elnök szerint országa a világ első hatalma. Mahmúd Ahmadinezsád elnök hangsúlyozta azt is, hogy országa az atomprogramja miatti Nyugattal kialakult szembenállásból győztesen kerül ki.
febr. 28
17:30
Drámai jóslat a romániai magyarokról (Infostart)
A kolozsvári székhelyű román Kisebbségkutató Intézet első jelentése szerint a romániai magyarság létszáma 2032-ig egymillió főre apad. A 2002-es népszámláláskor még 1,4 millió romániai állampolgár vallotta magát magyarnak.
febr. 28
17:35
A csehek vízummentesen mehetnek Amerikába (HVG)
Magyarország üdvözli az Amerikai Egyesült Államok és a Cseh Köztársaság között létrejött együttműködési megállapodást, amelynek értelmében a cseh fél bekerül az amerikai vízummentes programba.
febr. 28
17:41
Próbára teszi az unió egységét az amerikai vízumkérdés (Kitekintő)
Az EU belügyminisztereinek brüsszeli találkozóján heves vita várható az amerikai vízummentességet élvező, s a 2004-ben csatlakozott tagállamok között arról, milyen választ adjanak az Egyesült Államok beutazást érintő, újabb biztonsági követeléseire.
febr. 28
17:41
A Reichstag furcsa fényei (168 Óra Online)
Aligha szimbolizálhatná a német demokrácia átláthatóságát kézzelfoghatóbban egy építmény, mint a hetvenöt esztendeje felgyújtott Reichstagsgebäude. [Dátum: 2008. 02. 28. 15:15]
febr. 28
18:02
Letartóztatták a párizsi alvilág egyik keresztapját (HVG)
A párizsi alvilágot uraló Hornec-testvérek közül a legfiatalabbat őrizetbe vette a csendőrség csütörtökön a Párizshoz közeli Nerville-la-Foret-ban. Két bátyja már 2006 óta rács mögött ül.
febr. 28
18:23
Kitörhet a béke Kenyában (Infostart)
Kenyában megszületett a megállapodás a kormány és az ellenzék között a hatalommegosztásról; az egyezség véget vethet az afrikai országban a tavaly év végi választások után kitört belpolitikai válságnak.
febr. 28
18:29
Négy gyermek halt meg egy izraeli légicsapás során (orientpress)
Négy palesztin gyermek vesztette életét Gáza északi részében, Dzsabáliában egy katonai akció során – közölték helyi orvosok. Az izraeli légierő eredetileg Hamász-állásokat bombázott volna.
febr. 28
18:31
Az elefántok is nyugdíjba mennek (Kitekintő)
Sangduen ?Lek? Chailert elhivatottságáról mi sem árulkodik jobban, mint a pompás állatokról készített képekből álló vándorkiállítása: Élet az Elefánt Parkban.
febr. 28
18:35
Nem vesz át vízumkérelmeket a belgrádi német konzulátus (HVG)
Németország belgrádi konzulátusa, bár ismét működik, továbbra sem vesz át vízumkérelmeket szerb állampolgároktól - tudta meg a Beta hírügynökség.
febr. 28
18:42
Bizalmas kormányinformációk egy eladott laptopban (Népszava)
Bizalmas adatokat tartalmazó lopott CD-t talált egy szerelő egy internetes árverésen vásárolt, javításra bevitt laptopban - közölte egy észak-angliai számítástechnikai üzlet csütörtökön. A kliens hétfőn vitte be a készüléket a boltoni Leapfrog Computers üzletbe, s kérte a javítását - mondta el Jonathan Parry értékesítési igazgató. "Egy technikus kinyitotta a gépet, hogy megnézze a belsejét, és egy…
febr. 28
18:44
Bush: nincs találkozó Raúl Castróval (Népszava)
George Bush amerikai elnök csütörtökön egy fehér házi sajtótájékoztatón leszögezte: nincs szándékában Fidel Castro utódával, Raúl Castró új kubai elnökkel tárgyalni. Bush egy újságírói kérdésre válaszolva elutasította, hogy Kuba demokratikus nyitását az új elnökkel folytatandó tárgyalásokkal ösztönözze. Az amerikai elnök talán az eddigi legkeményebb szavakkal beszélt a kubai vezetőről. Arra a…
febr. 28
19:02
Egymillió főre apad a romániai magyarság létszáma 2032-ig (HVG)
A romániai magyarság létszáma 2032-ig egymillió főre apad, a legutóbbi, 2002-es népszámlálás során még 1,4 millió magyart jegyeztek Romániában - derül ki a tavaly megalapított, kolozsvári székhelyű román Kisebbségkutató Intézet csütörtökön bemutatott első kutatásjelentéséből.

Keresés