2008. február 28. csütörtök

febr. 28
5:59
Nem vicc: bejárat nélkül építették meg a mélygarázst! (Infostart)
Bejárat nélküli mélygarázst építettek Prága központjában. A Palacky utcai egészségügyi központ épülete alatti több tucatnyi férőhelyes garázs tízmillió koronájába került a belvárosi önkormányzatnak, s most újabb tíz millióra van szükség ahhoz, hogy a több mint öt éve kész parkolót az eredeti célra használni is tudják.
febr. 28
6:11
Búcsút inthet a pénzének, ha lemarad az elvonóról (Infostart)
Elveszíthetik a nekik folyósított juttatást azok a drogfüggők, akik nem tesznek a leszokás érdekében; ez is része a brit kormány tízéves kábítószerellenes stratégiájának.
febr. 28
7:06
Bloomberg meghozta döntését (Infostart)
A New York-i polgármester bejelentette, hogy nem indul az amerikai elnökválasztáson.
febr. 28
8:11
Jól fialt a veszteséges cég a főnöknek (Napi)
febr. 28
8:44
Már látható a jövő alakváltó Nokia-telefonja (Napi)
febr. 28
9:44
Eladja székházát a Sony (Napi)
febr. 28
9:58
Kubis: Szlovákia minden autonómiatörekvést elutasít (Kitekintő)
Szlovákia elutasítja minden elképzelhető csoport, párt, vagy mozgalom autonómiatörekvéseit, és ez a jövőben sem lesz másképp – jelentette ki a szlovák külügyminiszter.
febr. 28
10:16
Pusztító vihar a BMW-nél (Napi)
febr. 28
10:39
A MiGek visszavágnak (Napi)
febr. 28
10:42
Visszacserélnék a hidrogénbuszokat (Kitekintő)
A Santa Clara-i Valley Transportation Authority (VTA) három évvel ezelőtt kezdte kísérletét, melynek során három hidrogén-cellával üzemelő buszt tesztelt. Azonban ma már kérdések merültek fel a program folytatásával kapcsolatban, mivel a próbaüzem is túl sokba került.
febr. 28
11:23
Pusztulás a legnagyobb lapoknál is (Napi)
febr. 28
11:59
Irán Oroszországot is maga ellen fordíthatja (Kitekintő)
Bejelentése szerint Moszkva lehet, hogy meg fogja szavazni az ENSZ-BT következő ülésén az atomprogramja miatt Irán ellen bevezetendő szankciókat.
febr. 28
12:02
Gyurcsány neje megszelídítette az Árpád-sávosokat (Napi)
febr. 28
12:13
Éljen és virágozzék a mobiltelefon-kalózkodás! (Napi)
febr. 28
13:26
Orbán: "Magyarországon éppen puccs van" (Infostart)
Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen - mondta a Fidesz elnöke a szlovákiai Losoncon, egy konferencián.
febr. 28
13:32
Véget érhet az adóparadicsomok aranykora (Infostart)
A berlini kormány minden eszközt megpróbál megragadni az úgynevezett adóparadicsomok felszámolására. A monacói herceggel folytatott megbeszélésén a kancellár erre a témára helyezte a fő hangsúlyt. Közben a pénzügyminiszter újabb fenyegető hangú nyilatkozatot tett Liechentsteinnel kapcsolatban.
febr. 28
13:43
Amerikai érdek is Európa orosz energiafüggőségének felszámolása (Infostart)
Vízummentesség kiterjesztése, rakétavédelmi rendszer, Nabucco gázvezeték - egy-egy Washingtont közvetlenül, vagy részben, illetve elméletileg egyáltalán nem érintő ügy, amelyekben a szakértők szerint az a közös, hogy az Egyesült Államok ezekkel igyekszik gyengíteni az elnökválasztásra készülő Oroszországot.
febr. 28
14:11
Magyarország az oroszok megbízható partnere - lapvélemények a Déli Áramlatról (Infostart)
Bulgária, Szerbia és Magyarország az oroszok megbízható partnerei - kommentálja az orosz sajtó a magyar miniszterelnök moszkvai látogatását a Déli Áramlat gázvezetékről szóló megállapodás aláírása alkalmából. A 900 kilométer hosszúra tervezett gázvezeték orosz források szerint 10 milliárd dollárba kerül, és az orosz sajtó is beszámol arról, hogy a magyar csatlakozás fájdalmas pont az EU számára a…
febr. 28
15:44
Gyurcsány Putyinnak: "Önök gyorsabbak voltak" (Infostart)
Az orosz elnökkel is találkozott Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök Moszkvában, ahol csütörtökön aláírták a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszáról szóló megállapodást. A magyar kormányfő kijelentette: "Önök gyorsabbak voltak mint a Nabucco".
febr. 28
16:36
"Az orosz könyvvizsgálók még mindig maszkos, géppisztolyos figurák" (Infostart)
Aggasztónak találja a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa, hogy Vlagyimir Putyin elnökségének utolsó időszakában ismét fellángolt a versengés az orosz maffia különböző csoportjai között. Deák András Oroszország-szakértő hozzátette: Putyin idején a legfelsőbb vezetésben valamelyest csökkent a leszámolások száma és egyértelműbbek lettek a törvények, de ezek betartatása továbbra is nagyon…
febr. 28
16:36
Óriás naperőmű épül Arizonában (Kitekintő)
Arizonában, az Egyesült Államokban építi fel a világ talán legnagyobb naperőművét egy spanyol cég.
febr. 28
16:42
Tragikus túszdráma: "ez élet és halál kérdése" (Infostart)
Egyre nagyobb a nemzetközi aggodalom a hat éve elrabolt kolumbiai politikus, Ingrid Betancourt egészségi állapota miatt. A helyi lázadók által fogva tartott, francia származású asszony gyakorlatilag haldoklik - állítja négy, a napokban elengedett képviselő. Nicolas Sarkozy francia elnök közölte: ha ez a lázadók feltétele, személyesen megy el Ingrid Betancourtért.
febr. 28
17:03
"Országunk neve ökölcsapásként rengeti meg a nagyhatalmakat" (Infostart)
Az iráni elnök szerint országa a világ első hatalma. Mahmúd Ahmadinezsád elnök hangsúlyozta azt is, hogy országa az atomprogramja miatti Nyugattal kialakult szembenállásból győztesen kerül ki.
febr. 28
17:25
Ahmadinezsád: Irán az első hatalom a világon (Metropol)
Ahmadinezsád szerint - aki az 1980 és 1988 közötti iraki-iráni háború áldozatainak családtagjaihoz intézte szavait, és beszédét a teheráni televízió egyenes adásban közvetítette - Irán neve ökölcsapásként rengeti meg a nagyhatalmakat és helyre utasítja őket.
febr. 28
17:30
Drámai jóslat a romániai magyarokról (Infostart)
A kolozsvári székhelyű román Kisebbségkutató Intézet első jelentése szerint a romániai magyarság létszáma 2032-ig egymillió főre apad. A 2002-es népszámláláskor még 1,4 millió romániai állampolgár vallotta magát magyarnak.
febr. 28
17:41
Próbára teszi az unió egységét az amerikai vízumkérdés (Kitekintő)
Az EU belügyminisztereinek brüsszeli találkozóján heves vita várható az amerikai vízummentességet élvező, s a 2004-ben csatlakozott tagállamok között arról, milyen választ adjanak az Egyesült Államok beutazást érintő, újabb biztonsági követeléseire.
febr. 28
17:41
A Reichstag furcsa fényei (168 Óra Online)
Aligha szimbolizálhatná a német demokrácia átláthatóságát kézzelfoghatóbban egy építmény, mint a hetvenöt esztendeje felgyújtott Reichstagsgebäude. [Dátum: 2008. 02. 28. 15:15]
febr. 28
18:23
Kitörhet a béke Kenyában (Infostart)
Kenyában megszületett a megállapodás a kormány és az ellenzék között a hatalommegosztásról; az egyezség véget vethet az afrikai országban a tavaly év végi választások után kitört belpolitikai válságnak.
febr. 28
18:31
Az elefántok is nyugdíjba mennek (Kitekintő)
Sangduen ?Lek? Chailert elhivatottságáról mi sem árulkodik jobban, mint a pompás állatokról készített képekből álló vándorkiállítása: Élet az Elefánt Parkban.
febr. 28
19:02
Hercegi harc: tálibokat lőtt Diana fia (Infostart)
Tűzharcba keveredett tálib fegyveresekkel a brit Harry herceg. A trónörökös Károly kisebbik fia jelenleg Afganisztánban teljesít katonai szolgálatot.
febr. 28
21:32
Nagy erejű robbanás történt egy bevásárlóközpontban - képpel (Infostart)
Robbanás rázta meg az Egyesült Államokbeli Illinois államban található Waukegan egyik bevásárlóközpontját. Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, a hírügynökségi jelentések legkevesebb hat sérültről szólnak.
febr. 28
21:34
Kevesebbet dolgoznak, mégis sokkal többet tesznek zsebre (Infostart)
A brit számvevőszék jelentése szerint a szigetország háziorvosai annak ellenére kevesebbet dolgoznak, hogy az elmúlt három évben mintegy 60 százalékkal növekedett a fizetésük. A munkát átvállaló nővérek fizetése ezzel szemben jó, ha az inflációt követi

Keresés