2008. február 28. csütörtök

febr. 28
0:05
Félnek a romák - nem hisznek a kislánynak! (C-Press)
Félnek a putnoki romák a szélsõségesek támadásától. Még annak ellenére is, hogy kiderült, a K. Lajos utcai házrongáló egy 11...
febr. 28
0:09
Pályázati kiírás (C-Press)
SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM (SZMM) ÉS VALAMINT A MAGYARORSZÁGI CIGÁNYOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY KÖZÖSEN 60 MILLIÓ FORINTOS KERETÖSSZEGGEL MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATOT HIRDET a...
febr. 28
0:10
5 millió Guild Wars a polcokon (SG)
Az NCSoft MMO-ja ugyan nem büszkélkedik olyan sok eladott példánnyal és regisztrációval, mint a toronymagasan vezető WoW, de a piac második helyét könnyedén őrzi a vállalat.
febr. 28
0:19
Táplálkozás az öt elem jegyében (NLCafé)
A hagyományos kínai orvoslás tana szerint öt elem befolyásolja életünket, testünk egész működését megszületésünktől halálunkig.
febr. 28
0:23
Olvasnivaló: Egyszerű teszt a baba besárgulási hajlamára (Mindmegette)
A Philadelphia Gyermekkórház kutatói nemrég kifejlesztettek egy olyan egyszerű tesztet, mely segítségével megjósolható, hogy melyik kisbaba fog később súlyos mértékben besárgulni.
febr. 28
0:23
Trükkös inkontinencia-kezelések (HáziPatika)
A kezelések között jó néhány az orvos tudtával, javaslatára, de más szakemberek segítségével zajlik. A jó orvos a vizelettartási nehézségek megoldására csak végső esetben alkalmazza a gyógyszereket vagy a szikét.
febr. 28
0:27
Cukorbeteg? Veszélyben van a mája! (HáziPatika)
A kettes típusú cukorbetegségben szenvedő betegek körében sokkal gyakoribb a zsírmáj, mint az azonos életkorú és nemű, ugyanolyan súlyú, nem diabéteszes embereknél - állítják finn kutatók mágneses rezonanciás (MR) vizsgálatok...
febr. 28
0:34
Pennék újra randiznak (est.hu)
Na nem egymással: a válófélben lévő pár hölgy tagja, Robin Wright Penn korábbi barátjával, Jason Patrickel, míg a jövendőbeli exférj, Sean Penn a szupermodell Petra Nemcovával találkozgat.
febr. 28
0:41
Oroszország megcélozta a MotoGP-t (F1világ)
Brit lapértesülések szerint Oroszország két éven belül versenyt rendezne a MotoGP-ben, amit az is bizonyít, hogy a jelenleg is épülő versenypálya minden tekintetben kielégíti majd a FIM igényeit.
febr. 28
0:51
Gyermeket vár Jennifer Jason Leigh? (est.hu)
Amint az a szombati Film Independent Spirit Awards díjátadón kiszivárgott, Jennifer Jason Leigh színésznő állítólag terhessége miatt marad ki legújabb filmjéből, a Spread című romantikus komédiából.
febr. 28
0:57
Hogyan készüljek a gyermekáldásra? (NLCafé)
34 éves vagyok, a párommal kisbabát szeretnénk. Tavaly sajnos elvetéltem. Ez annak a jele, hogy még nem álltunk készen a baba fogadására? Hogyan tudhatnám meg, mi hiányzik? Rendbe tenném a lelkemet
febr. 28
1:20
High-tech Magyarországot építene az NKTH (SG)
Magyarország legyen high-tech ország - ezt az ambiciózus célt tűzte ki Pártos Ferenc, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) elnöke.
febr. 28
1:24
Szoftvercéggel hadakozik az államkincstár (SG)
Újsághirdetésben árulja a Magyar Államkincstár egyes számlavezető szoftvereit egy informatikai cég.
febr. 28
1:30
Szembenézni a múlttal: német újfilmes sorozat az Örökmozgóban (est.hu)
Szembenézni a múlttal címmel Csejk Miklós tart filmklubot minden hónap utolsó csütörtökén, 18.30-kor az Örökmozgóban, melynek során a német újfilm darabjaiból válogat.
febr. 28
2:22
Chris Rea (Hetek)
Éppen két éve vettünk búcsút Chris Reától. Akkor úgy tűnt, betegsége nem engedi vissza többé a koncertek világába. Sokak örömére a zenész nem tartotta meg fogadalmát, és most The Fabulous Hofner Blue Notes című turnéja keretében egy új formáció kíséri Budapestre.
febr. 28
2:28
Reményteli korosztály (Hetek)
Reménykeltő változások történtek a magyar labdarúgó-válogatott keretben: míg a csapat négy-öt évvel ezelőtt, néhány kivételtől eltekintve idősödő játékosokból állt, akik itthon vagy Németországban futballoztak, a mai válogatott kerethez fiatal focisták tartoznak, akiknek több mint 95 százaléka külföldön rúgja a bőrt.
febr. 28
2:33
Dacpolitika foglya Sólyom (Hetek)
Lapzártánkat követően látja vendégül a parlamenti frakciók vezetőit Sólyom László, miután a hét elején újabb két ombudsmanjelöltjére mondott nemet az országgyűlés.
febr. 28
2:37
A választás szabadsága (Hetek)
Az amerikai elnökválasztás kapcsán sokan felhívták a figyelmet arra, hogy milyen politikai előnyökkel jár egy társadalom számára az, ha már az előzetes kampányban több tízmillió ember véleményt nyilvánít. A szabad választás tradíciója azonban Amerikában nem korlátozódik csupán a politikai életre.
febr. 28
2:39
Kapcsolat nem volt, csak gyűlölet (Hetek)
Belgrádban súlyos sérelemként és egyben jogellenes lépésként élik meg Koszovó függetlenségének kikiáltását és annak nyugati elismerését, ugyanakkor nem tapasztalható háborús hangulat.
febr. 28
2:44
Pokoli hálóban (Hetek)
A cannabisszármazékok fogyasztása tekintetében Magyarország az európai mezőny alsó harmadában, az egyéb tiltott drogokat tekintve viszont a középmezőnyben áll.
febr. 28
3:22
JOY Black Elite Party (Joy)
Már készülünk a másodikra is!
febr. 28
4:32
(Hírek) Búcsú és egy új kezdet! (PC Guru)
Ideje mindenkinek szépen lassan elbúcsúznia a jelenlegi PC GURU Online-tól, mert sötétedésre már egy másik oldal fog visszaköszönni, aminek a neve PGO 3.0. Hogy pontosan mikor?
febr. 28
5:00
Gyurcsány most sokkolással próbálkozik (Népszava)
Ráharaptak a munkaadók és a munkavállalók a kormányfő új munkahelyteremtő programjára - ennyit bizton állíthatunk. A máskor - eltérő pozíciójukból fakadóan - egymással és a kormánnyal is hevesen csatázó két oldal, néhány perccel a kormány Út a munkához programjának bejelentése után ezúttal nem afölött fanyalgott, hogy az milyen újabb terheket rak rájuk, miért nem jó a kis vagy a nagy…
febr. 28
5:07
Egy sztártragédia története 1.: "Borzalmas örökséget cipel" (Infostart)
Alighanem minden idők legnyilvánosabb és legdrámaibb összeomlása Britney Spears nevéhez fűződik. Az egykori pophercegnőből mára az elvonókúrák rendszeres látogatója, a gyermekei láthatási jogát elvesztő édesanya lett. De miként jutott veszített el mindent az egykori tinibálvány? Íme, egy bukás természetrajza.
febr. 28
5:19
Forradalmat robbanthat ki a Firefox (Infostart)
Jelentősen megváltoztathatja az internetes keresést a Mozilla készülő 3-as Firefox böngészője - állítják a fejlesztők. A jelenleg a piacon második, nyílt forráskódú program fejlesztése a bétatesztelés harmadik fázisánál tart és ha megjelenik, forradalmasíthatja az internetes keresést.
febr. 28
5:21
Egyelőre nem hívják össze a parlament rendkívüli ülését a gázvezeték ügyében (Népszava)
Nem halasztják el a Déli Áramlat gázvezetékről szóló megállapodás mai moszkvai aláírását, és egyelőre nem lesz rendkívüli parlamenti ülés sem az ügyben. Így tegnap nem teljesült egyik Fidesz- javaslat sem. Az ellenzéki pártnak az a kifogása a gázvezetékkel szemben, hogy azzal Oroszországtól egyoldalú függőség alakulna ki. A kormánypártok azzal nyugtatják az ellenzéket, hogy ők nemcsak az orosz…
febr. 28
5:27
Nem pornó, de lég durva (Népszava)
Nem pornó filmben ritkán látni olyan merész szeretkezési jeleneteket, mint a finom hangú hongkongi születésű filmrendező, Ang Lee legújabb filmjében. Ezek a merészen „képkimondó” jelenetek az Ellenséges vágyak című filmben azonban híjával vannak a leghalványabb provokatív szándéknak is. Őszinték, magafeledtek és szépek, amilyenek a valóságban a testi örömben egymásra találók mozdulatai és…
febr. 28
5:30
Börtönben Jack Nicholson gyermekeinek anyja (Infostart)
Öt nap börtönbüntetésre és három év próbaidőre ítélte egy Los Angeles-i bíróság Rebecca Broussardot ittas vezetés miatt. A 44 éves színésznő az Oscar-díjas jack Nicholson két tizenéves gyermekének anyja.
febr. 28
5:32
Zavart keltett lapunk értesülése egy eltitkolni szándékozott elfogásról (Népszava)
Zavart keltett a Nemzeti Nyomozó Irodán (NNI) belül a Népszava múlt csütörtöki értesülése, mely szerint őrizetbe vették H. Ferencet. Információink – és több lap – szerint a biztonsági cég vezetőjét a Csányi Sándor ellen elkövetett 12 milliárdos zsarolással összefüggésben fogták el. A rendőrség ezt egy héten át semmilyen formában nem kívánta kommentálni. Az NNI szerint ez mindössze kommunikációs…
febr. 28
5:34
Bedák kiesett (Híradó)
febr. 28
5:36
Varga győzött (Híradó)
febr. 28
5:39
"Ha a kormányzat ezt a kezdeti háromszázat is elbukja, akkor csak imádkozhatunk" (Népszava)
Talán nem lepem meg az olvasót, ha kijelentem: ember vagyok. Feltevésem szerint ő is az, így hát könnyűszerrel megértjük egymást. Nem úgy a politikusok, akik mindenféle marketing- illetve médiaszakember segítségével kommunikálnak velünk, hogy szavukat megértse a mainstream (uralkodó osztály) épp úgy, mint "Mari néni és János bácsi" (kézkezi emberek).
febr. 28
5:41
Sztárvallomás: "Három év házasság már hosszú Hollywoodban" (Infostart)
Negyedik házassági évfordulójára készül Kate Beckinsale. A brit színésznő azt mondja, még mindig szerelmes rendező férjébe, ami szerinte szinte elképesztő teljesítmény Hollywoodba, ahol egy három évig tartó házasság már hosszúnak számít.
febr. 28
5:43
Felkészültünk egy világjárványra (Népszava)
Magyarország – nemzetközi összehasonlításban is – jól felkészült egy esetleges világjárványra, amelyet valószínűsíthetően a madárinfluenza vírusának mutációja okozhat. Ezt szerdán a parlament egészségügyi bizottsága állapította meg. Kökény Mihály, a bizottság elnöke kérdésünkre elmondta: nincs ok aggodalomra, pillanatnyilag nem fenyeget bennünket világjárvány, azonban a kormány és a közvélemény…
febr. 28
5:48
Bekapcsoltuk a tv-t (Népszava)
Aki még nem fedezte fel magának a Kulisszát, de kedveli az új, fiatal művészarcokat, az kockáztassa meg a kalandot. Tényleg kaland, ez az adás ugyanis kézen fogja a nézőt, és odaülteti harmadiknak a kérdező és a válaszoló mellé. Legutóbb Fassang László orgonista, Kokas Katalin hegedűművész és Lackfi János költő mellé lett meginvitálva a nyájas néző.
febr. 28
5:52
"Mindig szeretni fogom a volt férjemet" (Infostart)
Még mindig szerelmes volt férjébe Kate Hudson amerikai színésznő, aki állítja: bár elváltak, még mindig egy családnak tartják magukat és az is maradnak.
febr. 28
5:56
Brutális horror - Agyonrúgta a magatehetetlen őzet (Híradó)
Motorozás közben felzavarta az őzeket, majd egyiküket agyonrúgta egy fiatalember a szalaszendi gyümölcsösben
febr. 28
5:58
Kalucza remek teljesítménnyel nyert (Híradó)
febr. 28
5:59
Nem vicc: bejárat nélkül építették meg a mélygarázst! (Infostart)
Bejárat nélküli mélygarázst építettek Prága központjában. A Palacky utcai egészségügyi központ épülete alatti több tucatnyi férőhelyes garázs tízmillió koronájába került a belvárosi önkormányzatnak, s most újabb tíz millióra van szükség ahhoz, hogy a több mint öt éve kész parkolót az eredeti célra használni is tudják.
febr. 28
5:59
Kilencszáz bevont jogosítvány (Népszava)
Jelentős javulás tapasztalható a közlekedésbiztonságban az utóbbi hónapokban. Idén már majdnem kilencszáz jogosítványt vontak be a rend őrei, viszont az ittasan okozott balesetek száma rohamosan csökken.Komoly visszatartó erejük van a rendőrség által kezdeményezett átfogó közúti ellenőrzéseknek, valamint a zéró tolerancia újbóli bevezetésének – mondta tegnap Samu István, az ORFK Rendészeti…
febr. 28
6:00
Bejárat nélküli mélygarázst építettek (Híradó)
"A parkolóról nem feledkeztünk meg, csak éppen nem reagáltunk időben"
febr. 28
6:02
Eltörött egy víznyomócső a Dohány utcában (Híradó)
A rendőrség a baleset helyszínét teljesen lezárta, csütörtökön előreláthatólag a trolibuszok sem fognak közlekedni arra
febr. 28
6:02
Szili győzött (Híradó)
febr. 28
6:04
Halálos baleset Miskolcon (Híradó)
A gyalogos nem a zebrán ment át az úton, s egy személygépkocsi ütötte el
febr. 28
6:05
Utazás Gaskóval, vissza a kezdetekhez (Népszava)
Rövidemlékezetű politikai memóriánk sajnos azt is hajlamos igen hamar elfelejteni, ami szinte tegnap történt. Átkok hullanak - mellesleg jogosan - a vasutas sztrájkot rendületlenül szervező makacs Gaskó István fejére, és hovatovább a múlté, hogyan is kezdődött az egész.
febr. 28
6:07
Húszmillió jár az olimpiai aranyéremért (Híradó)
Az ezüstéremért 18, bronzéremért 14 millió forint jár
febr. 28
6:11
Búcsút inthet a pénzének, ha lemarad az elvonóról (Infostart)
Elveszíthetik a nekik folyósított juttatást azok a drogfüggők, akik nem tesznek a leszokás érdekében; ez is része a brit kormány tízéves kábítószerellenes stratégiájának.
febr. 28
6:17
Radioaktív csomag egy skót nyelviskolában? (Népszava)
A skót főváros, Edinburgh központjában szerda este a hatóságok lezártak egy épületet, ahol három gyanús csomagot találtak, melyekről azt feltételezik, hogy radioaktív anyagot tartalmaznak.
febr. 28
6:18
A Dunába csúszott egy autó Dunaújváros mellett (Híradó)
A baleset oka egyelőre ismeretlen
febr. 28
6:20
Kislányra zuhant egy emeletről kidobott televízió (Infostart)
Életveszélyes sérülésekkel ápolnak a kassai kórházban egy hároméves kislányt, akinek a fejére esett egy emeletről kidobott televíziókészülék.

Keresés