2008. február 6. szerda

febr. 6
0:10
Nincs szakszervezeti társ a követelésekhez (Népszava)
A Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) munkabeszüntetése a hétfő után kedden is teljes napra tönkretette az ország vonatközlekedését. A kiszámíthatatlanság miatt az elindított személyszállító szerelvények is döntően üresen jártak. Az újabb tárgyalások a munkáltatókkal eredménytelenül zárultak. A VDSZSZ követeléseit nemcsak a MÁV-vállalatok és az azok tulajdonosi jogait gyakorló…
febr. 6
0:15
Mennyire veszélyes a síelés és a snowboard? (HáziPatika)
A statisztikák szerint eléggé veszélyesek, de kevés sporttevékenység mozgat meg ilyen jól, ráadásul tiszta levegőn, gyönyörű tájakon. Lebeszélés helyett - hiszen nagyon egészséges - inkább rábeszélés a baleset-megelőzésre.
febr. 6
0:16
Mama, nem dark! (NLCafé)
Három- és hatéves korom között hetente kétszer átmenekültem valamelyik felnőtt felmenőm ágyába. Ez volt az egyetlen esély a túlélésre. Rémálmaim voltak, és rettenetesen éreztem magam… Mostanában Lola is hasonló gondokkal küzd.
febr. 6
0:17
Fesztivál - Deszka Fesztivál 2008. (szinhaz.hu)
A Drámaírói Kerekasztal és a Csokonai Színház idén 2. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar dráma fesztiválját és a hozzá kapcsolódó szakmai rendezvényeket, a Debreceni DESZKÁ-t.
febr. 6
0:48
Vendégjáték - A Nézőpont Színház (szinhaz.hu)
A székelyudvarhelyi Nézőpont Színház előadásában Dennis Kelly: Love & Money című darabját láthatják a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, három alkalommal.
febr. 6
0:48
Itt van a fánk, tele a szánk! - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Séfünk, Tamás ezúttal három egészen elképesztően finom fánk-recepttel ajándékoz meg minket, melyek egymástól sokban különböznek, valami nagyon lényegesben hasonlítanak: isteniek!
febr. 6
1:12
Minden idők második legnézettebb tévéműsora (SG)
Az Egyesült Államok, de talán az egész világ meglehetősen nagy izgalomban élhette át a vasárnap estét, ugyanis majd 4 órás küzdelem során derült ki, hogy ki nyeri meg a Super Bowlt, a New England Patriots vagy a New York Giants.
febr. 6
1:14
Nellie McKay: Obligatory Villagers (est.hu)
(Hungry Mouse)Az elképesztően tehetséges, páratlanul sokoldalú, pofátlanul nagyszájú és lenyűgözően csinos Nellie McKay két eklektikus lemezanyag (Get Away From Me – 2004, Pretty Little Head – 2006) után elérkezettnek látta az időt, hogy megmutassa: tudása akkor sem csorbul, ha visszavesz virgonc hozzáállásából. Az 1982-es születésű szöszke New York-i zongorista-énekesnő – akit…
febr. 6
1:19
Önkéntes Program / ÖTLET/2007/7121 (Pályázatfigyelő)
A munkanélküliség veszélyének kitett 18-26 éves fiatalok és a 45 év feletti tartós munkanélküliek munkaerő-piaci bevonását segítő kísérleti projekt megvalósítása önkéntes tevékenység révén. További cél az önkénteseket fogadó szervezetek fejlesztése, az önkéntes tevékenység regionális koordinációjának kialakítása, fejlesztése.
febr. 6
1:23
Felhívás hivatásos nemzetiségi színházak számára (Pályázatfigyelő)
Pályázat helyi önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott hivatásos nemzetiségi színházak 2008. évi művészi programjának támogatására
febr. 6
1:26
Írországban sincs kolbászból a kerítés - Megéri külföldön dolgozni? (NLCafé)
„Elmegyek Nyugatra” – valami különös romantika veszi körül ezt a mondatot. A kaland, a jólét ígérete, a kitörés lehetősége. Mi van a romantika mögött? Írországban jártunk, és kinti magyarokkal beszélgettünk. Azokkal, akik kimentek, és kint is maradtak
febr. 6
1:26
Az MTV megszerezte a MotoGP közvetítési jogát (F1világ)
Továbbra is a Magyar Televízió közvetíti a gyorsasági motoros világbajnokságot. A MotoGP valamennyi futamát élő adásban követhetik az MTV nézői. Talmácsi Gábor idény-nyitó futamát március 9-én este, Katarból közvetíti az m1.
febr. 6
1:27
Ezüstkép fotópályázat (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a kortárs fotóművészet népszerűsítése, a felfedezett és még felfedezésre váró fotográfusok bemutatása, valamint a Falk ART Fórum rendezvényén keresztül egy találkozóra invitálni a művészeket, a művészetkedvelőket, a műgyűjtőket és minden fotográfia iránt érdeklődőt. A rendezők ezúton is szeretnék felhívni a figyelmet a fényképészet szerepére a kortárs művészetben, és a…
febr. 6
1:31
A távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatása (ÖKO-PROGRAM) /… (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelése
febr. 6
1:36
Boksz a sötétben (est.hu)
Egy sérült bokszoló tragédiáját menekülős krimibe fordító régimódi (bár csak néhány éve készült) orosz akciófilm, amiben ott kísért a nagy orosz lélek is.
febr. 6
1:44
Azonosították a Storm botnet szerzőit (SG)
Amerikai és orosz hatóságok végre kiderítették, kik állnak a Storm mögött. Ám letartóztatni őket nem olyan könnyű.
febr. 6
1:50
Sikerfilmeket vett a TV2 (SG)
Több millió dollár értékű együttműködési megállapodás született a TV2 és az SPI International között. A 2007-ben bemutatott SPI-forgalmazású filmek a TV2 képernyőjén 2009-től lesznek láthatók.
febr. 6
1:55
Félszáz pályamű érkezett a Kamera Hungária fesztiválra (SG)
Rekordszámú nevezés érkezett a nyolcadik Kamera Hungária televíziós fesztiválra, ahová ezúttal új médiás tartalmakat is várnak - mondta Csermely Ákos, a szervező Média Hungária elnöke.
febr. 6
1:59
Rajzold oda apát is! - Mentsük meg a férfiakat! (NLCafé)
A férjem nemrég egy baráti vacsorán büszkén mondta: másfél évembe került, míg visszakerültem a lányom rajzára… és tényleg visszakerült. Ahogy családba is. Így mentette meg az édesapját – a lányom.
febr. 6
2:28
vLite: Vista-fogyókúra felsőfokon (SG)
Sok embertársunkhoz hasonlóan a Windows Vista is lefogyhat, ám ehhez nem egészséges életmódra és kalóriaszegény ételekre, hanem egy egyszerű eszközre van szükség. A vLite segítségével akár a tizedére csökkenthető az operációs rendszer mérete, nem beszélve az általa lefoglalt erőforrásokról. Csodát tett, vagy csak a Microsoft feladatát végezte el a programot fejlesztő horvát diák?
febr. 6
2:32
Kell-e választani karrier és anyaság között? (NLCafé)
Régen azt mondták, hogy a gyereknek – hároméves koráig – az anyja mellett a helye. Ma egyre többször hallani, hogy a „minőség” nem a mennyiség számít... Vajon hol az „igazság”? Létezik esetleg arany középút?
febr. 6
3:04
Marsi Anikó: Rohanós az élet, de boldog vagyok - Az e heti Nők Lapja címloldalán (NLCafé)
Nemrég egy anyuka így panaszkodott: könnyű a sztároknak összeegyeztetni a karriert és a kismamaságot, neki bezzeg választania kellett. Úgy gondoltuk, alaposabban körbejárjuk a témát
febr. 6
3:17
Napi TV műsorajánló: Bűvölet (Joy)
Akiket érdekel, mire jók a mágikus erők, az nézze meg a filmet!
febr. 6
3:21
Programajánló-Színház (Joy)
Az eladott menyasszony című darab egy falusi szerelmi történetet dolgoz fel.
febr. 6
4:30
Ötcsillagos sorozat az éjszakában (Népszava)
Igazi közszolgálati televíziót idéz az mtv új Nyugat sorozata (a Nyugat 100) - persze jelenkorunk érthetetlen kívánalmainak megfelelően jól eldugva a késő esti órában. Csodák csodájára színművészek játszottak szerepeket, egyebek mellett Hámori Gabriella, Kocsis Gergely, Szervét Tibor idézték meg a kor legendás alakjait, szerkesztőket, írókat, költőket - Kamarás Iván is remek szövegmondóként…
febr. 6
4:38
Kerepesen sérült az egyenlő bánásmód elve (Népszava)
Még csak részben zárult le az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálata a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, de az már bebizonyosodott, hogy az iskola megsértette az egyenlő bánásmód elvét. Az erről szóló hatátozatot tegnap kapta kézhez a Kerepes polgármestere, Franka Tibor. Az intézményt felszólították a jogsértés megszüntetésére, és 200 ezer forint…
febr. 6
5:00
Az ügyészek szigorítanák a zöldbűnözés szankcióit (Népszava)
Az elmúlt hónapok két legnagyobb vihart kavart környezetkárosítási ügyében (az illegális német szemétimport és az alföldi fekete fakitermelés) eljutott a vádemelésig a nyomozás - jelentették be tegnap a Legfőbb Ügyészségen. Az ügyészek szerint az ilyen cselekményekre vonatkozó büntetési tételeket szigorítani kellene.
febr. 6
5:11
"Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire" (Népszava)
Az SZDSZ népszavazási stratégiájának lényege nem változott: mondjunk nemet a szocializmusra - mondta Kóka János pártelnök a Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel és Magyar Bálint ügyvivővel közösen tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón. "Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire, hiszen Tarlós István kampánykörútja során a szocialista egészségügyet dicsérte, büszkén…
febr. 6
5:15
Náci tudós nevét kapta a német iskola (Infostart)
Komoly felháborodást keltett, hogy egy német kisváros egy olyan náci tudósról nevezte el iskoláját, aki segített kifejleszteni a V2 ballisztikus rakétát.
febr. 6
5:26
Nem tartják tovább a gyertyát a kínaiaknak (Infostart)
Kikelt magából az Európai Gyertyaöntők Szövetsége: a főként német és holland gyertyagyártókat tömörítő szervezet azt kérte Brüsszeltől, indítson eljárást a dömpingáron Európába özönlő kínai gyertya ellen.
febr. 6
5:27
Lakást és béremelést ígért a rendőröknek a kormányfő (Népszava)
A következő két-három évben mintegy ezer lakást építenek Budapesten a rendőrség számára - jelentette be tegnap Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök a 2007-es évet értékelő országos rendőrfőkapitányi értekezleten ezt azzal indokolta, hogy a fővárosban sok betöltetlen rendőri állás van és nagy az elvándorlás, mivel a zömében vidéki fiatalok nem tudják megoldani lakhatásukat. A kormánynak szándéka és…
febr. 6
5:37
Folyik a küzdelem az M6-os továbbépítésének jogáért (Népszava)
Négy konzorcium jelentkezett az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd közötti szakaszának a megépítésére. Ezek közül azonban a második fordulóban csak hárommal folytat majd részletes tárgyalásokat a közlekedési tárca. A beruházás becsült költsége 150,2 milliárd forint. Az építkezéssel 2010 március végére kell elkészülnie a közbeszerzési eljárás során kiválasztott cégcsoportnak.
febr. 6
5:45
Lassan lesz egy találmányból termék (Infostart)
AZ ELTE kutatóinak még mindig nehezen megy a kutatási eredmények átfordítása hasznosítható termékké, tehát a szabadalmaztatás és a licenc megfogalmazása - mondta az InfoRádióban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektora.
febr. 6
5:51
Beyer címre tör (profiboksz.hu)
A visszatérésére készülő Markus Beyer idén ismét világbajnoki címért szeretne bunyózni. A 36 éves korábbi WBC bajnok nemrég szerződött az Arenához, melynek vezetője, Ahmet Öner lát még fantáziát a brémai öklözőben. "Markust nem kell sokáig "felhozni", hiszen már bizonyította a nagyságát. Háromszor v
febr. 6
5:53
Ötszáz éves gyilkosságra derült fény (Infostart)
Megmérgezték Polizianót és Pico della Mirandolát, az 1494-ben rejtélyes körülmények között elhunyt két reneszánsz filozófust - erre a következtetésre jutott a hét hónappal ezelőtt exhumált holttesteket vizsgáló kutatócsoport.
febr. 6
5:53
Gomez kiáll Virchis ellen (profiboksz.hu)
Juan Carlos Gomez bejelentette, hogy az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem hátrál meg Vladimir Virchis elől és készen áll ringbe lépni március 8-án Németországban. A kubai klasszis a találkozóra már új edzőjével, Freddie Roach-csal készülne fel és bár kicsit kevesli a felkészülési időt, mégis
febr. 6
5:54
A társadalomnak lélegzetvételre van szüksége (Népszava)
A leszakadó baloldali szimpatizánsok visszahódítását szolgálhatja Gyurcsány Ferenc által meghirdetett új baloldali politika. A kormányfő a pártbeli kritikák erősödése nyomán már tavaly előre jelezte, hogy bár az ország kisebbsége tart az MSZP-vel, de meg fogják fogni a többség kezét is. A kormányzati sítlusváltás annak felismerése, hogy a megszorítások után a társadalomnak lélegzetvételre van…
febr. 6
5:55
Corrie Sanders visszavonult (profiboksz.hu)
Hivatalosan is bejelentette visszavonulását Corrie Sanders, a WBO egykori nehézsúlyú világbajnoka. A 42 éves dél-afrikai bunyós a hétvégén első menetes KO vereséget szenvedett a sehol sem jegyzett Osborne Machimana ellen. Sanders azzal indokolta a döntést, hogy a teste már nem bírja az élsporttal já
febr. 6
5:57
Peter: Három meneten belül végzek Maskaevvel (profiboksz.hu)
Március 8-án "igazi" világbajnok lehet a WBC interim nehézsúlyú királyából, Samuel Peterből, ha legyőzi a szervezet jelenlegi uralkodóját, Oleg Maskaevet. A Cancunban rendezendő találkozó hosszas halogatások után most már biztosan létrejön, így Peter is felszabadultan nyilatkozott az esélyekről. "Ki
febr. 6
5:59
Jones inkább Woodsra tippel (profiboksz.hu)
Roy Jones szerint az IBF világbajnok Clinton Woodsnak minden esélye megvan arra, hogy április 12-én legyőzze a félnehézsúly egyik legismertebb alakjának számító Antonio Tarvert. Az amerikai sztár szerint Tarver mentálisan nem elég erős és emiatt igen hullámzó a teljesítménye, amit a szívós és kitart
febr. 6
6:07
Félti az életét a lehallgatási botrány "hőse" (Infostart)
Kényszerítették saját bevallása szerint a Munkáspárt muszlim képviselőjének lehallgatására a rendőrség terrorellenes ügyosztályájának tisztjét, aki attól fél: nem fogja élve megúszni ezt az ügyet.
febr. 6
6:10
Nincs garancia népszavazás ellen (Népszava)
Nem befolyásolja lényegesen a több-biztosítós rendszer ellen indított népszavazást, hogy az egészségbiztosítási törvényben várhatóan rögzítik: egybiztosítós marad a rendszer. Az MSZP-ben sem azzal indokolták, hogy a referendum árnyéka miatt kerülne bele a jogszabály szövegébe az egybiztosítós modell, sokkal inkább „szépészeti beavatkozásról” van szó. A módosítókról egyébként ma tárgyal az…
febr. 6
6:14
Nyolc Volán-társaság elfogadja a vasúti bérleteket (Privátbankár)
Újabb Volán társaságok állapodtak meg a MÁV-val arról, hogy járataikon elfogadják a vasúti bérleteket. A MÁV-Start Zrt. közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a vasúti sztrájk ideje alatt t...
febr. 6
6:15
Kifakadt a kebelcsoda: "Utálom a testemet!" - képekkel (Infostart)
Nincs megelégedve a legújabb plasztikai műtétek eredményével a csak Jordanként ismert brit kebelcsoda, Katie Price. A modell ezért már most újabb szépészeti operációkat tervez: tovább akarja kisebbíttetni a melleit.
febr. 6
6:16
Csak óvatosan a barangolással! (Privátbankár)
Legrosszabb esetben a külföldi internetezés több tízezer forintba is kerülhet percenként
febr. 6
6:18
Vasszigor vár az angol válogatottra (Blikk)
Capellónál vége lesz az angol játékosok aranyéletének
febr. 6
6:19
Betörtek Erdélyi Lászlóhoz (Blikk)
Elijesztették a bűnözőket
febr. 6
6:19
Elfogták a két sírrongálót (Blikk)
KAPOSVÁR – Otthonaikban az esti sírrongálásról szóló híreket nézték a televízióban hétfő este szüleikkel a fiatalok, amikor lecsapott rájuk a rendőrségi kommandó Kaposváron.
febr. 6
6:20
Cseh: Jöhet az olimpia! (Blikk)
Két aranyérmet nyert a világbajnok úszó a pekingi előversenyen
febr. 6
6:21
Figyelik Kaszala Claudiát (Blikk)
A kutyáját is megmérgezték a műsorvezetőnek

Keresés