2008. február 6. szerda

febr. 6
14:21
Korunk digitális jelképei (Metropol)
A vágy egyre kevésbé titkos tárgyai hódítanak a fiatalok között: Mp3-ak és 4-ek, rá­diós, kamerás mobiltelefonok és egyéb kütyük lógnak rajtuk jól láthatóan. A vágy ezen tárgyai a közöttük dúló presztízsharc eszközei, amelyeket leplezetlenül meg kell mutatni. A leplezetlen­ség persze azok éhségét is felkelti, akik nem engedhetik meg maguk­nak, hogy megvegyék ezeket, így aztán inkább elveszik,…
febr. 6
14:23
Spicliskedhet a PC (Metropol)
A komputerünk megfigyelheti pillanatnyi élettani folyamatainkat a munkahelyünkön, ha szabadalmaztatják azt a szoftvert, amelyet sajtóhírek szerint a Microsoft fejlesztett ki. A Monitoring System 500 a The Times információi szerint a hazugságvizsgálókhoz hasonló módszerrel figyelné az embereket: mérné a pulzusszámot, naplózná az úgynevezett galvanikus bőrreakciót, a légzés- számot, követné agyunk…
febr. 6
14:25
Megvenné a Microsoft a Yahoo!-t (Metropol)
A Microsoft Corp. 44,6 milliárd dolláros készpénzes és részvénycserés felvásárlási ajánlatot tett pénteken a Yahoo! internetes keresőrendszerre és tartalomszolgáltatóra. Az ajánlat részvényenként 31 dollár, ez 62 százalékos felár a Yahoo! csütörtöki, 19,18 dolláros Nasdaq piaci záróárához képest. A Yahoo! Inc. üzemelteti a világ egyik leglátogatottabb oldalának számító Yahoo! internetes portált és…
febr. 6
14:27
Lefagyott a biztonságos szex (Metropol)
Akkora érdeklődést váltott ki a szabályozott prostitúciójáról híres Amszterdamban egy biztonságos szexre oktató egészségügyi honlap, hogy pénteken a nagy érdeklődés következtében egy időre "lefagyott", megközelíthetetlenné vált.
febr. 6
14:29
„Jótékony céllal” tesztelik a levélszemét szűrőket? (Metropol)
Az adók 1 százalékának felajánlása örvén tesztelik a levélszemét (spam) szűrőket ismeretlenek, hogy kiismerve a szűrők fogyatékosságait újabb levelekkel bombázhassák az e-mail tulajdonosakat - állítja a szűrőket értékesítő Sunbelt Software közleménye.
febr. 6
14:31
Vagyonokba kerül a külföldi mobiltelefonos netezés (Metropol)
A telekommunikációs tanácsadással foglalkozó SciamuS Kft. szerint akár 37.500 forintot is kifizethet egy magyar mobil előfizető egy egyperces külföldi internetezésért.
febr. 6
17:27
Lázadás készül az eBay-en (Metropol)
Bojkottal, perrel és sztrájkkal fenyegetőzik több ezer eladó az eBay aukciós portálon a partnerértékelési rendszer megváltoztatása miatt. Erre a „bosszúértékelés” terjedő gyakorlata miatt van szükség.
febr. 6
18:48
Új internetkábelt fektetnek le a Földközi-tenger fenekén (Metropol)
Az eddiginél ellenállóbb kábelt fektetnek le a Földközi-tenger fenekén annak a súlyos problémának kiküszöbölésére, amely múlt héten keletkezett számos közel- és közép-keleti országban, valamint Indiában az internetszolgáltatás terén tenger alatti távközlési kábelek elszakadása miatt.
febr. 6
22:04
E-játékkiállítás nyílt (Metropol)
Tanterem költözött a Klikk 2.0 galériájára, a Millenárisra. Az osztályterem természetesen nem olyan, mint az iskolában: az itt elhelyezett gépek segítségével a Sun Micro­systems mutatja meg, milyen hatékonyan alkalmazható a zajtalan vékonykliens-architektúra az oktatásban.

Keresés