2008. február 6. szerda

febr. 6
1:14
Nellie McKay: Obligatory Villagers (est.hu)
(Hungry Mouse)Az elképesztően tehetséges, páratlanul sokoldalú, pofátlanul nagyszájú és lenyűgözően csinos Nellie McKay két eklektikus lemezanyag (Get Away From Me – 2004, Pretty Little Head – 2006) után elérkezettnek látta az időt, hogy megmutassa: tudása akkor sem csorbul, ha visszavesz virgonc hozzáállásából. Az 1982-es születésű szöszke New York-i zongorista-énekesnő – akit…
febr. 6
1:36
Boksz a sötétben (est.hu)
Egy sérült bokszoló tragédiáját menekülős krimibe fordító régimódi (bár csak néhány éve készült) orosz akciófilm, amiben ott kísért a nagy orosz lélek is.
febr. 6
8:38
Feist meghódította Amerikát (est.hu)
A kanadai énekesnő nyerte az idei Shortlist Prize-t.
febr. 6
8:40
Lopásért perlik a White Stripest (est.hu)
Jack White-ék még nyolc évvel ezelőtt használtak fel jogosulatlanul egy felvételt.
febr. 6
15:51
Forgasd meg te is a világ első internetes imamalmát! (est.hu)
A tibeti buddhisták egyik jellegzetes vallási eszköze az imamalom, melynek belsejében szent szövegekkel teleírt papírtekercs található. Az imamalom megforgatása egy-egy ima elmondásával egyenértékű, így bárki, aki fordít egyet a keréken, a szövegek ismételgetésével vallási érdemeket szerez. Mindennek most már földrajzi akadálya sincsen, hiszen interneten keresztül a világ bármely tájáról…
febr. 6
15:53
Országos Diákzsűri: bestOFF 99-08 Filmfesztivál (est.hu)
A Magyar Filmszemlét követő szokásos díjkiosztó gálája előtt a szemlén immár tíz éve tevékenykedő Országos Diákzsűri idén egy külön minifesztivál keretében vetíti le az elmúlt évtized legjobb magyar filmjeit.
febr. 6
15:55
Szerelem a kolera idején (est.hu)
Rendező legyen a talpán, aki Gabriel Garcia Marquez regények adaptálásába vágja a fejszéjét. Mike Newell rendező nemes küzdelemben marad alul a Nobel-díjas nyelvmágussal szemben.
febr. 6
15:57
Falra kell mászni tőle (est.hu)
Megvan a triatlon téliesített változata? Nincs? Nos amellett, hogy az egész teremben zajlik, az úszást egyszerűen fel kell cserélni falmászással, és már kész is. S mindezt már élesben is ki lehet próbálni.
febr. 6
15:57
Napkirálynő (est.hu)
Az ókori Egyiptom csodás hely lehetett, bazi nagy építkezésekkel, furcsa temetkezési szokásokkal, ráadásul mindenkinek raszta frizurája volt, nem is csoda, hogy a rajzfilmesek annyira szeretik.
febr. 6
15:59
Cloverfield (est.hu)
Bár már elég régen volt 1999, biztos sokan emlékszünk még az Ideglelés - The Blair Witch Project című áldokumentum-horrorfilmre, ami nemcsak az Egyesült Államokban, de hazánkban is nagyot ütött.
febr. 6
16:01
A terror ügyvédje (est.hu)
Carlos, a Sakál; Klaus Barbie, a lyoni hóhér; Slobodan Milošević - csak néhány név azok közül, akiket eddigi pályája során a francia-vietnami születésű hírhedt ügyvéd, Jacques Vergès védett.
febr. 6
16:03
9 és ½ randi (est.hu)
Az újmagyar romantikus vígjátékok koronázatlan királya, Sas Tamás idén is Bálint-napon támad, hogy színes figurákkal és nyugatias poénokkal kísérelje meg feltámasztani azt a műfajt, mely itthon utoljára a két világháború között volt igazán sikeres.

Keresés