2008. január 30. szerda

jan. 30
8:42
Izrael már nem tiltja a Beatlest (est.hu)
A zsidó állam feloldotta a tiltást, meghívta a Beatles-tagokat.
jan. 30
8:44
Nem duplázhat a Klaxons (est.hu)
A brit Mercury-díj nyertese nem került az amerikai testvér, a Shortlist-díj jelöltje közé.
jan. 30
11:59
Garfield (est.hu)
Garfield idén tölti be harmincadik születésnapját, amely egy átlagos macska élethosszának két-háromszorosának felel meg. Mégsem kell félnie attól, hogy kora miatt nem fogják szeretni, hiszen ő minden idők egyik legismertebb és legnépszerűbb macskája, aki feltehetőleg még jó darabig nem megy ki a divatból.
jan. 30
15:08
Foo Fighters: Echoes, Silence, Patience & Grace (est.hu)
(RCA / Sony BMG)A Nirvana dobosából a Foo Fighters dalszerző-gitáros-énekesévé avanzsált Dave Grohl a 2005-ös In Your Honor dupla album akusztikus dominanciájú második fele, illetve az ahhoz kapcsolódó Skin And Bones unplugged koncertlemez és DVD után visszatért a rockoláshoz (ha nem is annyira ördögi metállal, mint a Tenacios D In The Pick Of Destiny filmben és filmzenelemezen tehette), és a…
jan. 30
15:14
Goin' Home – A Tribute To Fats Domino (est.hu)
(EMI)"Mindenkinek voltak külön kedvencei, az egyiknek Perry Como, a másiknak Elvis, a harmadiknak Paul Anka, a Fats Domino rajongók például olyan zárt kört alkottak az imádására, mint egy szekta" – az ismert magnósklubos-diszkós Cintula emlékezett így vissza az időszakra, amikor belopakodott Magyarországra a modern nyugati zene és a rock'n'roll. A dagi fekete zongorista-énekesért persze nem…
jan. 30
16:08
Charlie Wilson háborúja (est.hu)
A hidegháború vége felé a Szovjetunió által elnyomott Afganisztán szabadságharcosait titokban felfegyverző texasi kongresszusi képviselőről, Charlie Wilsonról a Nem félünk a farkastól, a Diploma előtt és a Közelebb rendezője forgatott politikai szatírát.
jan. 30
17:13
Big Daddy Wilson, Ripoff Raskolnikov, Nagy Szabolcs (est.hu)
Senki ne higgyen a tanároknak, az Osztrák-Magyar Monarchia a mai napig létezik, ja és hazánk szomszédos az USA-val, leginkább pedig a dagonyás Mississippi deltával. Big Daddy Wilson, Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs február első hétfőjén, az A38-on tartanak értekezést a blues-internacionalizmus jegyében.
jan. 30
19:08
Koncertek a Hunniában (est.hu)
A Hunnia Mozi mindig is több volt egyszerű filmszínháznál. A matinéelőadások, filmklubok, fesztiválok színhelyéül is szolgáló mozi emeleti kávézója számos generációt vonzott már film előtti, után, esetleg helyetti füstös, italozós beszélgetésekre. A kávézó legújabb korszakában azonban már koncerteket is látogathatunk az emeleten, nem is akármilyeneket.
jan. 30
23:40
Elvonón a Szárnyas fejvadász sztárja (est.hu)
Sean Young hollywoodi színésznő először a rendezők céhének díjkiosztóján rendezett balhét, majd bevallotta, hogy alkoholizmusban szenved és be is vonul az elvonóra.
jan. 30
23:51
Eljegyezte barátnőjét az Amerikai pite sztárja (est.hu)
Megkérte barátnője, a szintén színész Jenny Mollen kezét az Amerikai pite sztárja, Jason Biggs – erősítette meg a People magazin értesülését a színész szóvivője.

Keresés