2008. január 30. szerda

jan. 30
6:16
60 millió forint a jogosítvány (Blikk)
Kimi Räikkönennek 230 ezer eurót kell fizetnie, hogy Forma–1-es autóba ülhessen!
jan. 30
6:18
Zsarolja szeretőit Ashley Cole (Blikk)
A Chelsea sztárja egyre kínosabb botrányokba keveredik
jan. 30
6:20
Grosics még kórházban (Blikk)
Változatlanul stabil, de súlyos az állapota Grosics Gyulának
jan. 30
6:22
Sebők már közönségkedvenc (Blikk)
Sebők Vilmos (34) már otthon érzi magát a Diósgyőrben
jan. 30
6:24
Öt évet is kaphat a viperás támadó (Blikk)
Egy futballhuligán viperával esett a vendégdrukkereknek
jan. 30
8:30
Tenisz: a francia Jo-Wilfried Tsonga Svájcba költözik (She)
Valószínűleg Svájcban telepedik le Jo-Wilfried Tsonga (képünkön), az ausztrál nyílt teniszbajnokság vasárnap döntős francia tehetség. A 22 éves Le Mans-i születésű játékos már beadta a szükséges kérvényeket a Svájc dél-nyugati részén elhelyezkedő La Rippe város polgármesterének, aki ezeket még nem írta alá.
jan. 30
8:32
Tenisz: Jani Réka kapta a Körmöczy Zsuzsa-vándordíjat (She)
Jani Réka, a Soproni VSE versenyzője kapta az idén a másfél éve elhunyt Körmöczy Zsuzsa emlékére alapított örökös vándordíjat, amelyet minden esztendőben a legjobb tizenhatodik évében járó teniszezőnek ítél oda a felkért kuratórium (Temesvári Andrea, Juhász Gábor és Gáspár Balázs).
jan. 30
8:34
Kosárlabda: nem hozott döntést a versenybizottság Cegléd-ügyben (She)
Összeült kedd délután a honi kosárlabda szövetség versenybizottsága, mert egy panaszt és egy óvást is meg kellett tárgyalnia. Előbbi arra vonatkozott, hogy a Ceglédi EKK női csapata hét mérkőzésen is három Európai Unión kívüli játékost szerepeltetett egyszerre, miközben a szabályok eggyel kevesebbet engednek meg.
jan. 30
8:36
Manchester United: Patrice Evra sztárfizetést követel (She)
Patrice Evra kedden közölte a Manchester United vezérkarával, csak akkor marad, ha a jövőben 120 ezer fontot tehet zsebre hetente. Ha teljesítenék kérését, csaknem három és félszeresére emelkedne a fizetése, hiszen a szenegáli származású, kilencszeres francia válogatott védő jelenleg 36 ezer fontot keres.
jan. 30
8:36
Cselgáncs: Hangyási meggyógyult, Baczkó még betegeskedik (She)
?Ha edzeni kéne, nem biztos, hogy menne, de egyébként már jól vagyok? ? mondta Hangyási László a dzsúdósok szokásos kedd délutáni keretedzésén. A paksiak mestere influenzája miatt a múlt hét végi, tbiliszi Világkupa-versenyt is kihagyta. Nem ő az egyetlen azonban, aki küszködik a betegséggel.
jan. 30
8:42
Newcastle United: nem befolyásolja Keegan szerepét Wise kinevezése (She)
Dennis Wise, a Leeds United volt menedzsere is csatlakozott a Newcastle United szakmai stábjához. A korábbi Chelsea-szélső az észak-angliai klub sportigazgatója lesz, ahol új játékosok felkutatásáért és igazolásáért, valamint az utánpótlás fejlesztéséért lesz felelős.
jan. 30
10:28
A légiósokra számít Várhidi Péter (Infostart)
Egy héttel a Szlovákia elleni, limasszoli barátságos mérkőzés előtt Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a Ciprusra utazó keretét.
jan. 30
10:45
Adebayor visszaforgatta az idő kerekét Londonban (Infostart)
Az Arsenal és benne togói csatára visszaforgatta az idő kerekét: kedd esti bajnokiján éppen úgy 3-0-ra nyert a Newcastle United ellen, mint a két csapat szombati kupamérkőzésén. Ráadásul éppen úgy Emmanuel Adebayor volt a mérkőzés legjobbja.
jan. 30
11:02
Szerbia: játékvezetők és klubvezetők letartóztatása (She)
A szerb rendőrség öt személyt, köztük két játékvezetőt őrizetbe vett labdarúgó-mérkőzések manipulálása miatt. A legismertebb a letartóztatottak közül Ratko Butorovics, az FC Vojvodina tulajdonosa.
jan. 30
11:04
Írország: Giovanni Trapattoni ír kapitány lehet (She)
Giovanni Trapattoni (képünkön) az Ír Labdarúgó-szövetséggel (FAI) tárgyal arról, hogy milyen feltételekkel vállalná el a szigetország válogatottjának irányítását. Erről a brit Sky Sport televíziós csatorna számolt be.
jan. 30
11:19
NBA, San Antonio Spurs: Tony Parker megsérült (She)
Bizonytalan ideig nem léphet pályára Tony Parker (képünkön), az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő San Antonio Spurs játékosa. A 25 éves francia irányító, aki decemberben a bal bokája miatt kihagyott négy mérkőzést, az utóbbi időben a jobb sarkát fájlalja.
jan. 30
11:35
Rögbi, Hat Nemzet: Vainikolo a cserepadról mutatkozhat be (She)
A hétvégén rajtol az 1871-ben induló patinás rögbi sorozat 104. kiírása, amely 200 óta Hat Nemzet néven fut. A 2008-s kiírás első fordulójában Anglia hazai pályán fogadjka az egyik ősi riválist, Wales együttesét.
jan. 30
11:47
Héraklész Gála: a vízilabdázók és kajak-kenusok a befutók (She)
Az idei Héraklész Gálán ? az elmúlt évekhez hasonlóan ? a 2007-ben legeredményesebben teljesítő, még utánpótláskorú sportolókat díjazták. A Program 20 sportágának tehetségeit az egyéni és összetett mellett csapat kategóriában is jutalmazták.
jan. 30
12:25
Kajak-kenu: Csabai Edvin váltott és szabad kezet kapott (She)
A 2008-as év az olimpia jegyében telik, ám kajak-kenuban a nem olimpiai versenyszámok legjobbjai sem tétlenkednek. A maratonisták legeredményesebb versenyzője, a tizenhárom világbajnoki címmel büszkélkedő, a tavalyi győri világbajnokságon duplázó kenus, Csabai Edvin egyesületet váltott, a Kis-Dunai Sport Egyesületet elhagyva az Alois Dallmayr Tolnatexthez igazolt.
jan. 30
12:33
Brazil igazolás az Olympique Lyonban (Behaviour)
Brazil futballistával erősítette meg keretét a francia labdarúgó-bajnokságban címvédő Olymique Lyon. Honorato Campos Ederson az OGC Nice-től érkezik négy és fél évre. A 22 éves támadó középpályás megszerzése mintegy 15 millió eurójába került az OL-nek, amely azonban vélhetően tavasszal még nélkülözi majd őt, mert - ha erről megállapodás születik - a nyárig kölcsönben a Nice-ben marad.
jan. 30
12:35
Szobrot emelnek Győrben Fehér Miklós emlékére (Behaviour)
Győrött is szobrot állítanak Fehér Miklósnak, a Benfica és a magyar válogatott négy éve elhunyt labdarúgójának. A lisszaboni Luz Stadionban, a Benfica otthonában három évvel ezelőtt emeltek egy bronzszobrot a tehetséges csatár tiszteletére - aki 2004. január 25-én a Guimaraes elleni bajnoki mérkőzésen összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt -, és néhány személyes tárgyát (mezét,…
jan. 30
13:52
Zidane visszatérhet a Real Madridhoz (Infostart)
Zinedine Zidane szívesen visszatérne a Real Madridhoz, és esetleges szerepvállalásáról már tárgyalt is a királyi klub vezetőivel.
jan. 30
14:35
Euro 2008: Domenech nem vár első helyet saját csapatától (She)
Döntőről álmodozik ugyan, de nem tartja az idei Európa-bajnokságon győzelemre esélyesnek csapatát Raymond Domenech, a legutóbb vb-ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 30
14:52
Peking 2008: a NOB nem szól bele a kézilabdázók ázsiai vitájába (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem szól bele a Nemzetközi (IHF) és az Ázsiai Kézilabda-szövetségnek (AHF) az ázsiai ötkarikás selejtezők kapcsán kialakult vitájába.
jan. 30
15:41
Fed Kupa: román, svéd és fehérorosz siker az 1. fordulóban (She)
A román, a svéd és a fehérorosz válogatott sikerrel vette az első fordulót a női tenisz Fed Kupa Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának nyitó napján, a Syma Sport- és Rendezvényközpontban, Budapesten.
jan. 30
15:50
Újra Budapesten a Bamakósok (Behaviour)
Megérkeztek a Budapest-Bamako rali első hazatérő résztvevői szerda délután Budapestre. Az Air France párizsi gépével kora délután landolt Budapesten a futamon indulók közül mintegy 80 fő, akiket hozzátartozók, barátok vártak a repülőtéren. Amikor megpillantották a versenyzőket tapsoltak és hangosan kurjongattak. Volt, aki szív alakú lufival, volt, aki virággal várta kedvesét. A viszontlátás öröme…
jan. 30
16:19
Filkor az olasz másodosztályban (Infostart)
Filkor Attila, az Internazionale magyar válogatott labdarúgója a következő fél évben a másodosztályú Grosetto csapatában folytatja pályafutását kölcsönjátékosként.
jan. 30
16:30
Felkészülési mérkőzés: rendbontás miatt félbeszakadt az FTC meccse (She)
A Nemzeti Sport helyszínről tudósító munkatársa szerint szurkolói rendbontás miatt a 78. percben félbeszakadt a Ferencváros labdarúgócsapatának dunaszerdahelyi mérkőzése, mivel a magyar csapat szurkolói kővel dobták meg az Artmedia egyik játékosát.
jan. 30
16:30
Felfüggesztett börtön a világbajnok jégtáncosnak (Behaviour)
Két és féléves, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a bolgárok világbajnoki címvédő jégtáncpárosának férfi tagját, Makszim Sztaviszkit, aki augusztusban ittasan halálos közlekedési balesetet okozott. Sztaviszki a dzsipjét vezetve összeütközött két másik autóval a Fekete-tenger partján lévő Primorszko mellett. A karambol következtében egy 24 éves férfi életét vesztette, egy 18 éves nőt pedig…
jan. 30
16:46
Fed Kupa: Arn nyert Dyrnberg ellen, vezetnek a magyarok (She)
Arn Gréta két sima játszmában nyert Eva Dyrnberg ellen és ezzel a magyar női tenisz Fed Kupa-válogatott 1-0-ra vezet Dánia ellen az Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának nyitó napján, a Syma Sport- és Rendezvényközpontban, Budapesten.
jan. 30
17:08
Kézilabda: a férfiaknál Dél-Korea lesz az olimpiai induló Ázsiából (She)
A Koreai Köztársaság férfi kézilabda-válogatottja indulhat a 2008-as pekingi olimpián, miután szerdán a tokiói Jojogi Nemzeti Stadionban több mint tízezer néző előtt 14-11-es félidei eredmény után 28-25-re legyőzte Japán együttesét.
jan. 30
17:20
Vízilabda: Varga I Zsolt, a Cremona centere olasz lett (She)
Varga I. Zsolt, a 2000-ben, Sydneyben olimpiai bajnokságot nyert magyar vízilabda-válogatott centere olasz állampolgár lett. A harmincöt éves játékos nem utasítaná vissza azt sem, ha új hazájában kapna válogatott meghívót.
jan. 30
17:25
Felkészülési mérkőzés: hét gólt rúgott Mosonmagyaróváron a Pápa (She)
Fölényes győzelmet aratott a Lombard Pápa együttese felkészülési mérkőzésen a Mosonmagyaróvár otthonában.
jan. 30
17:31
Labdarúgás, Olasz Kupa: bejutott a legjobb négy közé a Catania (She)
Bejutott a legjobb négy közé a Catania együttese az Olasz Kupában, miután hazai pályán 2-1-re legyőzte az Udinesét.
jan. 30
17:42
Bundesliga: görög válogatott játékost igazolt a Frankfurt (She)
A cseh Martin Fenin és a brazil Caio megszerzése után újabb légióssal erősítette meg keretét a német labdarúgó-bajnokság első osztályában szereplő Eintracht Frankfurt együttese.
jan. 30
17:47
Nagyfelbontásban jön a pekingi olimpia (Behaviour)
A pekingi olimpiát a tervek szerint már a korszerű televíziós formátumban, az úgynevezett HD-ben (high definition, nagyfelbontásban) közvetíti a Magyar Televízió (MTV) - hangzott el a témában rendezett budapesti beszélgetésen szerdán. Az MTV által Küszöbön a HDTV címmel szervezett háttérbeszélgetésen Vigh Zoltán, a digitális átállás koordinátora elmondta, hogy a köztévé azért döntött a korszerű…
jan. 30
17:53
Wijk aan Zee: Polgár kikapott, Lékó remizett (Metropol)
Polgár Judit kikapott az ukrán Pavel Eljanovtól, Lékó Péter pedig remizett az orosz Vlagyimir Kramnyikkal az év első sakk szuperversenyén, a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló hagyományos tornán, a 11. fordulóban.
jan. 30
17:55
Wijk aan Zee: Lékó remizett (Metropol)
Lékó Péter remizett az azeri Tejmur Radzsabovval, Polgár Judit viszont győzött az angol Michael Adams ellen az év első sakk szuperversenyén, a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló hagyományos tornán, a 12., azaz utolsó előtti fordulóban.
jan. 30
17:57
Férfi tőr GP: szerény magyar eredmények (Metropol)
A legjobb magyarként Mazza Lorenzo az 55. helyen végzett a férfi tőrözők párizsi Grand Prix-versenyén.
jan. 30
17:59
Műkorcsolya Eb: Sebestyén negyedik, Hadford a huszadik (Metropol)
Sebestyén Júlia jó kűrt futott, ezzel a negyedik helyen végzett a zágrábi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon.
jan. 30
18:01
Lékó ötödik, Polgár kilencedik lett (Metropol)
Lékó Péter nyert, Polgár Judit pedig remizett a záró fordulóban az év első sakk szuperversenyén, a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló hagyományos tornán. A viadal honlapja szerint mindkét magyar a világos bábukat vezette.
jan. 30
18:03
Női párbajtőr Vk, Prága: Szász aranyérmes (Metropol)
Újabb nagy lépést tett az olimpiai részvétel felé vezető úton Szász Emese azzal, hogy megnyerte a hétvégi prágai női párbajtőr Világkupa-versenyt.
jan. 30
18:05
Elismerte, hogy kokainozott (Metropol)
Tom Vannoppen belga terepkerékpáros elismerte, hogy kokaint fogyasztott, ám azt cáfolta, hogy Tom Boonen korábbi világbajnoktól kapta volna a szert.
jan. 30
18:07
A férfi párbajtőrcsapat már kvótás (Metropol)
Nem hivatalos számítás szerint olimpiai résztvevőnek tekinthető a magyar férfi párbajtőrcsapat. A válogatott azzal javította tovább amúgy is jó pozícióját, hogy bő egy hete Dohában ezüstérmet szerzett, most vasárnap Kuvaitvárosban pedig győzött Világkupa-versenyen.
jan. 30
18:09
Veres Zoltán műrepülő bronzérme (Metropol)
Veres Zoltán bronzérmet szerzett az egyesült arab emírségekbeli al-Alainban megrendezett műrepülő Világkupa-versenyen.
jan. 30
18:11
Asztalitenisz Klubcsapatok Szuperligája: továbbjutottak a magyar csapatok (Metropol)
A magyar együttesek jutottak tovább az asztalitenisz Klubcsapatok Szuperligájának keddi visszavágóin.
jan. 30
18:32
Fed Kupa: Szávay villámgyőzelme (Behaviour)
Szávay Ágnes két gyors játszmában, 54 perc alatt nyert Karina Ildor Jacobsgaard ellen és ezzel a magyar női tenisz Fed Kupa-válogatott 2-0-ás, behozhatatlan előnyre tett szert Dánia ellen az Euro-Afrikai Zóna I. csoportjának nyitó napján, a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban.
jan. 30
19:20
MotoGP: Talmácsi Gábor három tizedet javult a keddi tesztelés óta (She)
Folytatódott a munka a spanyolországi Valenciában, ahol ma napsütéses kellemes időben motorozhattak Talmáék. Több beállítással is megpróbálkozott a stáb, amelynek segítségével sikerült előrébb lépni, és ezzel csütörtökre tovább javulhat a motor.
jan. 30
19:31
Felkészülési mérkőzés: döntetlent játszott a Vác-Újbuda és a Siófok (She)
A Vác-Újbuda és a Siófok együttese 2-2-s döntetlent játszott egymással felkészülési mérkőzésen.
jan. 30
19:37
Felkészülési mérkőzés: döntetlent játszott a Paks Budaörsön (She)
A másodosztályban szereplő Budaörs együttese 2-2-s döntetlent játszott a Pakssal felkészülési mérkőzésen.

Keresés