2008. január 30. szerda

jan. 30
7:34
Popper-órák a Spinozában (Spa Trend Online)
Ismét beindul a Popper Műhely a Spinozában: februártól májusig havonta három alkalommal, három különböző témájú sorozatot szerveznek. A harmadik sorozatban a hallgatók szabadon kérdezhetnek és megvitathatnak közösen az előadóval egyes élethelyzeteket.
jan. 30
8:19
XII. Csángó Bál szombaton (Spa Trend Online)
Sólyom László köztársasági elnök nyitja meg szombaton a fővárosban a XII. Csángó Bált, amelyen a középkori eredetű kör- és lánctáncok, valamint reneszánsz páros táncok bemutatója mellett balladák és gregorián dallamok is felcsendülnek - mondta el a szervezők nevében Nagy Bercel az MTI-nek.
jan. 30
14:32
Szabó Magda hat kötetét adja ki újra az Európa Könyvkiadó (Spa Trend Online)
A tavaly novemberben elhunyt Szabó Magda hat kötetét jelenteti meg februárban újra az Európa Könyvkiadó, amely az író 90. születésnapja alkalmából kezdte meg munkáinak új, keményfedeles kiadását - tájékoztatta a könyves műhely az MTI-t.
jan. 30
14:57
Filmszemle: programok röviden (Infostart)
A 39. Magyar Filmszemle versenyprogramja és információs vetítései mellett nyilvános szakmai beszélgetéseket és megemlékezéseket is rendeznek.
jan. 30
15:39
Szabó Magda-kötetek új köntösben (Spa Trend Online)
A tavaly novemberben elhunyt Szabó Magda hat kötetét jelenteti meg februárban újra az Európa Könyvkiadó, amely az író 90. születésnapja alkalmából kezdte meg munkáinak új, keményfedeles kiadását - tudatta a könyves műhely. A kiadó közlése szerint a Pilátus, a Régimódi történet, az Ókút, A csekei monológ, A pillanat, A szemlélők és Az a szép fényes nap című írások látnak napvilágot februárban.
jan. 30
16:02
Doris Lessing Londonban vehette át a Nobel-díjat (Spa Trend Online)
Doris Lessing brit írónő, aki egészségi állapota miatt nem lehetett jelen december 10-én a stockholmi hivatalos ünnepségen, Londonban vehette át a Nobel-díjat - az elismerést Staffan Carlsson svéd nagykövet adta át. A 88 éves írónőt hátfájás kínozta, s nem volt elég erős az utazáshoz.
jan. 30
16:19
Hétezer éves romváros Egyiptomban (Spa Trend Online)
Hétezer éves város romjaira bukkantak Egyiptomban, a Fajjúm-oázisban amerikai régészek. Zahi Havasz, az Egyiptom ókori műkincseit felügyelő legfelsőbb tanács vezetője szerint a terület elektromágneses vizsgálata mutatta ki a falak és az utak hálózatát. A település szerkezete hasonlatos a görög-római korban épült városokéhoz - olvasható a Yahoo News hírei között.
jan. 30
16:21
Yoko Onót is Bukarestbe várják (Spa Trend Online)
Yoko Onót is Bukarestbe várják május végén a harmadik Nemzetközi Kortárs Művészeti Biennáléra. John Lennon özvegyének romániai útját több romániai lap is jelezte Razvan Ion, a biennálé egyik szervezőjének bejelentésére hivatkozva. A május 23. és június 21. között sorra kerülő rendezvényen huszonegy ország harminckilenc képzőművésze lesz jelen, akárcsak számos meghívott, köztük a legendás Yoko Ono.
jan. 30
16:30
Minden mozi! (Spa Trend Online)
Minden mozi! címmel a Ludwig Múzeumban őrzött mozgóképalkotások legjavát mutatják be február 8. és március 30. között a kortárs művészeti múzeumban; a válogatás mintegy húsz évet fog át, a magyarországi videoművészet kezdeteitől egészen napjainkig - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.
jan. 30
18:32
Elhunyt Pethes György professzor (Spa Trend Online)
Életének 82. évében elhunyt Pethes György professzor, az Állatorvos-tudományi Egyetem Élettani tanszékének nyugalmazott tanszékvezető tanára. Az Országos Atomenergia Hivatal szaktanácsadóját, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagját, volt alelnökét, a Budapest-Duna Rotary klub alapító tagját, több nemzetközi és hazai tudományos szervezet tisztségviselőjét szerdán érte a halál -…
jan. 30
18:43
A kék kalap keletkezéstörténete (Spa Trend Online)
Lajtha László vígoperája, A kék kalap keletkezéstörténetéről, esztétikai vonatkozásairól, zenetörténeti kapcsolódásairól szól Solymosi Tari Emőke "...magam titkos szobája" című kötete, amelyet szerdán mutattak be Budapesten, a Hagyományok Házában.
jan. 30
19:11
Fotókiállítás Várkonyi Zoltánról (Spa Trend Online)
Várkonyi Zoltán, a filmes címmel fotókiállítás nyílt B. Müller Magda alkotásaiból a 39. Magyar Filmszemle keretében szerdán Budapesten, a Millenáris Teátrumban. A Balázs Béla-díjas fotóművész színes, fekete-fehér és barnított képeken örökítette meg a színész és filmrendező munkáit. A mintegy 150 képet felvonultató tárlaton jelenetek láthatók a kétszeres Kossuth-díjas rendező történelmi munkáiból,…
jan. 30
20:22
Utasi Árpi ismét Bendegúz szerepében (Spa Trend Online)
Utasi Árpád, 15 éves mesemondó játssza Bendegúz szerepét a veszprémi Petőfi Színház Indul a bakterház című darabjában, amelyet március végén mutatnak be - tájékoztatta Bujtor István, a színház igazgatója szerdán az MTI-t. A vajdasági Csantavér községben élő fiú az egyik kereskedelmi televízió Csillag születik című tehetségkutató műsorának a győztese, s Árpin ezen a versenyen látszott, hogy igazi…
jan. 30
21:17
ORTT: az MR2-Petőfi műsoraiban nem jelenik meg a sokszínűség (Spa Trend Online)
Nem biztosítja a Magyar Rádió MR2-Petőfi műsorszolgáltatása a műsorszámok és a nézetek sokszínűségének megjelenítését az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdai közleménye szerint. Such György, a közszolgálati médium elnöke ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a rádió minden adója együttesen biztosítja a műsorszámok változatosságát. A rádió kuratóriumi elnöke pedig azt közölte:…

Keresés