2008. március 2. vasárnap

márc. 2
9:49
"Megható, hogy nemzeti kincsnek neveznek - de innen már nincs tovább felfelé" (Infostart)
Nagy sikerrel vetítik Nagy-Britanniában Stephen Fry legújabb sorozatát, Az igazak ügyvédjét. A sorozat második évadja most jelent meg DVD-n, ebből az alkalomból csinált interjút a lap az egyik legnépszerűbb brit komikus-rendező-színésszel, aki egy különös tengerparti falu, Northfolk jogtanácsosát játssza. A sorozat a Hallmark csatornán is látható.
márc. 2
16:24
Elhunyt Pesovár Ernő (Infostart)
Életének 82. évében elhunyt Pesovár Ernő, a néprajztudományok kandidátusa, Kossuth-díjas táncfolklorista, koreográfus - közölte a Hagyományok Háza vasárnap. Temetéséről később intézkednek.
márc. 2
19:30
Meghalt Szegedi Molnár Géza (Infostart)
Hosszú betegség után, 68 éves korában szombaton meghalt Szegedi Molnár Géza előadóművész, aki 1985-ben Ausztriában, a schwechati repülőtéren egy izraeli fellépésre utazva arab terrortámadás kereszttüzébe került - közölte a család.

2008. március 4. kedd

márc. 4
11:59
Breakdance népzenére (Infostart)
Népzene és break? - a Zuboly együttes rácáfol azokra, akik azt hiszik, léteznek összeegyeztethetetlen stílusok. Pénteken a Cökxpôn Ambientben koncertezik a Magyarország legnépiesebb kocsmazenekarának nevezett csapat.
márc. 4
21:30
Életek éneke: zseniális zenészek, igaz emberek a filmvásznon (Infostart)
Bereczki Csaba Életek éneke című filmjének díszbemutatója lesz szerda este az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében.
márc. 4
22:03
Ön is ünnepelheti a frankofóniát! (Infostart)
Egy hónapig tartó kulturális programsorozat, a Frankofónia Ünnepe kezdődik szerdán a Francia Intézetben.

2008. március 5. szerda

márc. 5
5:39
Szemrevaló német filmeket vetít az Örökmozgó és a Művész (Infostart)
Szemrevaló címmel tizenharmadik alkalommal szervez vetítéssorozatot új, kortárs német filmekből a Goethe Intézet. Az Örökmozgóban és a Művész moziban vetített, többségében fesztiváldíjas alkotásokat március 5-e és 21-e között tekinthetik meg az érdeklődők.

2008. március 6. csütörtök

márc. 6
21:47
Magyarországra jött a négyszeres Oscar-díjas (Infostart)
A négy Oscar-díjat nyert Nem vénnek való vidék című thriller, és egy többszörös közönségdíjas dán vígjáték, az Ádám almái is ezen a héten kerül a magyar mozikba.

2008. március 7. péntek

márc. 7
11:12
Dzsessz, folk, dixie - hétvégi zenei programok (Infostart)
Balkáni koncert és táncház, dzsessz- és komolyzenei koncertek is színesítik a főváros hétvégi programkínálatát.
márc. 7
13:50
Elhunyt Macskássy Katalin (Infostart)
Életének 66. évében pénteken elhunyt Macskássy Katalin filmrendező, a magyar animációsfilm-művészet kiemelkedő személyisége, a Duna Televízió munkatársa.

2008. március 9. vasárnap

márc. 9
17:13
Elhunyt Zoltán Béla (Infostart)
Rövid, súlyos betegség után szombat délután elhunyt Zoltán Béla trombitás, a Benkó Dixieland Band tagja - közölte vasárnap Benkó Sándor, az együttes vezetője.

2008. március 10. hétfő

márc. 10
19:50
Hatvanéves a hányatott sorsú ötszörös Grammy-díjas (Infostart)
Nem tartozik a legnagyobb sztárok közé, de mindig fantasztikus zenészekkel, csillagokkal dolgozott együtt a most 60 esztendős James Taylor. Az énekes-gitáros ötször nyert el a zenei világ legrangosabb kitüntetését, a Grammy-díjat.

2008. március 11. kedd

márc. 11
5:50
Támadnak a mamutok - nézze meg! (Infostart)
Egy tízezer évvel időszámításunk előtt játszódó film vezeti az észak-amerikai nézettségi listákat. A 10000 BC című alkotás egy törzse túléléséért harcoló fiatal mamutvadászról szól. A második helyen egy vígjáték, a College Road Trip, a harmadikon a Vantage Point című thriller áll.
márc. 11
13:11
Jön a punk poraiból feltámadt legendája (Infostart)
Idén leginkább évtizedek óta reflektorfényben álló előadók adnak nagykoncerteket Budapesten, de azért az újgeneráció is képviselteti magát. Magyarországra látogat mások mellett a Sex Pistols, az R.E.M, Kylie Minogue, a Blood Sweat and Tears, de látható lesz a Hives, a Good Charlotte és Avril Lavigne is.
márc. 11
14:34
Látogatókat fogad a Sziklakórház (Infostart)
Ma nyit a Várhegy gyomrában kialakított Sziklakórház múzeum. A létesítmény eredetileg 1944-ben adták át, majd óvóhelyként szolgált a bombázások idején. Később titkos objektumként, atombunkerként működött.
márc. 11
20:13
Madonna is halhatatlan lett, ráadásul átlátszó ruhában - nézze meg! (Infostart)
A New York-i Waldorf Astoria Hotelben 23. alkalommal iktatták be a Rock and Roll halhatatlanjait. Ezúttal Madonnát, Leonard Cohent, a Dave Clark Five együttest, John Mellencampet, a Venturest és Little Waltert érte a megtiszteltetés.

2008. március 12. szerda

márc. 12
5:02
Az új rock'n'roll hős Madonna legjobb dalai - nézze meg Ön is! (Infostart)
Keddre virradóra a New York-i Waldorf Astoria Hotelben 23. alkalommal iktatták be a Rock and Roll halhatatlanjait. Az ítészek Leonard Cohen, a Dave Clark Five együttes, John Mellencamp, a Ventures és Little Walter mellett a pályafutása 26. évében járó Madonnát érte a megtiszteltetés.
márc. 12
6:02
Női sztárzenekart tervez az énekesnő: "Mi lennénk a legjobb banda a világon" (Infostart)
Női szupergroupot szeretne alakítani a Brit Award-győztes Adele, aki szerint ha Amy Winehouse, Katie Melua és Kate Nash csatlakozna hozzá, a világ legjobb együttesét alkotnák.
márc. 12
9:33
Az orosz maffia harcba száll az összevert tinédzser naplójáért (Infostart)
Egy erdélyi cigányprímásokról készült dokumentumfilm, egy tindézserkori terhesség Oscar-díjas története, és egy Londonban játszódó krimi is szerepel a holnapi mozibemutatók között.
márc. 12
18:33
Muzsikás együttes: Hogy a külföldiek is átérezzék... (Infostart)
A nemzeti ünnephez kötődő népzenével lép fel a Muzsikás együttes március 15-én, este fél 8-kor az Olasz Kultúrintézetben. A zenekar vendégeként színpadra lép majd Petrás Mária énekes és Berecz András mesemondó is.

2008. március 13. csütörtök

márc. 13
12:37
Ausztrál író kapja a világ legjelentősebb ifjúság irodalmi elismerését (Infostart)
Sonya Hartnett ausztrál író kapja az idén az Astrid Lindgren Emlékdíjat, a világ legjelentősebb gyermek- és ifjúsági irodalmi elismerését. Az írónak magyarul még nem jelent meg kötete.
márc. 13
17:49
Művészetek Völgye helyett Bűvészetek Völgye lesz (Infostart)
Idén elmarad a Művészetek Völgye, ám helyette bizonytalan finanszírozással egy performance jellegű "Bűvészetek Völgyét" terveznek a szervezők. A rendezvény főszervezője elmondta: állami támogatás hiányában nem tudják megtartani a hagyományos fesztivált.
márc. 13
20:04
Harmadszor is Budapest Fringe Fesztivál! (Infostart)
Az eddigi legtöbb résztvevővel és programmal zajlik a 3. Fringe Fesztivál Budapesten, március 28-a és 30-a között, a Tavaszi Fesztivál keretében - mondta az InfoRádiónak Zimányi Zsófia, a rendezvény igazgatója.

2008. március 14. péntek

márc. 14
5:34
Mellbevágó: a küzdelem története (Infostart)
Nagy érdeklődés kíséri Szalai Anett Mellbevágó című, személyes hangvételű dokumentumfilmjét, amelyet az 39. Magyar Filmszemlén mutattak be. A filmben a rendezőnő saját, mellrákkal folytatott küzdelmét örökíti meg.
márc. 14
6:23
Rembrandt féláron - feltételekkel (Infostart)
Fél árnál is olcsóbban megvásárolható Svédország leghíresebb Rembrandt-képe - feltéve, hogy a majdani vevő kész lesz azt a svéd Nemzeti Múzeum rendelkezésére bocsátani, ahol eddig is függött.
márc. 14
7:54
Magas állami kitüntetést kapott Krencsey Marianne (Infostart)
Az Egyesült Államokban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vette át Krencsey Marianne színművésznő a New York-i főkonzulátus ünnepi fogadásán.
márc. 14
13:30
Babos Gyula: "A saját utamat jártam" (Infostart)
A kiemelkedő zenei és előadóművészeti tevékenység elismerésére alapított Liszt Ferenc-díjat vehette át pénteken Babos Gyula jazz-gitáros. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gitárművész-tanára az InfoRádiónak elmondta: szeretne idén is sokat koncertezni és új lemezre is készül.
márc. 14
16:52
Csillag a holló árnyékában (Infostart)
Az Országos Széchényi Könyvtár: Csillag a Holló árnyékában című kiállításával nyílt meg pénteken a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A programok egy része a Reneszánsz év, és Giacomo Puccini születésének 150. évfordulója köré szerveződik - mondta az Inforádiónak Zimányi Zsófia, a Budapesti Tavaszi Fesztivál igazgatója.

2008. március 15. szombat

márc. 15
7:35
Koncerttel emlékeznek Kaszás Attilára (Infostart)
Kaszás Attila március 16-án lenne 48 éves. Ez alkalomból barátai és pályatársai koncerttel emlékeznek a fiatalon elhunyt színművészre. A Nemzeti Színházban vasárnap este hét órakor kezdődik az emlékest, amelyen első alkalommal adják át a Kaszás Attila-díjat.
márc. 15
18:00
Képek a Kossuth-díjak átadásáról (Infostart)
Több mint félszázan vehettek át Kossuth- és, Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetéseit március 15. alkalmából a Parlamentben. Többek között Fischer Ádám karmester, Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgató-rendezője, Kertész Ákos író, Koncz Zsuzsa előadóművész, valamint Kútvölgyi Erzsébet és Pogány Judit is átvehette a művészeknek járó legrangosabb…
márc. 15
18:54
Koncz Zsuzsa: Nem tűröm a korlátokat (Infostart)
Komolyan veszi saját dalait, amelyek mindig üzenetet hordoznak magukban. Nem tűri a korlátokat, de a szabadság számára igen bonyolult dolog, még a demokráciában is. Koncz Zsuzsa Liszt Ferenc-díjas előadóművész idén a Kossuth-díjat is megkapta, a népszerű zene progresszív formáit a magyar és nemzetközi kultúra legjobb hagyományaival sikerrel ötvöző, és maradandó értékeket létrehozó munkásságáért.
márc. 15
21:01
Sokkoló jelenetekkel akarnak harcolni (Infostart)
Francesco Rosi, Elio Petri, Damiano Damiani után új olasz filmes generáció veszi magára a maffia leleplezésének kötelességét. Az egyik leginkább várt film Roberto Saviano sikerkönyvének, a Gomorrának a feldolgozása.
márc. 15
21:25
Átadták a kiváló és az érdemes művész díjakat (Infostart)
Új kiváló és érdemes művészek vették át díjukat, és két Babérkoszorút is átadott a Művészetek Palotájában megrendezett ünnepi díszelőadás keretében szombat este Budapesten Hiller István oktatási és kulturális miniszter.

2008. március 16. vasárnap

márc. 16
12:50
A virágvasárnap a kereszténység összetartozását jelképezi (Infostart)
A kereszténység összetartozását jelképezi a virágvasárnap, a Húsvétot megelőző nagyhét nyitánya - mondta a váci megyés püspök. Beer Miklós az InfoRádióban hangsúlyozta: ez a nap Jézus szenvedéstörténetének kezdetére és Jeruzsálembe vonulására emlékeznek.
márc. 16
13:35
Domborművet avattak Kaszás Attila emlékére (Infostart)
Domborművet avattak Kaszás Attila emlékére vasárnap a Nemzeti Színházban; a tragikus hirtelenséggel távozott színművész március 16-án lenne 48 éves.
márc. 16
14:57
Kertész Ákos: Mindig a szolidaritás és az empátia mozgatott (Infostart)
A magyar regény- és novellairodalmat megújító munkásságáért vehetett át szombaton Kossuth-díjat Kertész Ákos író, forgatókönyvíró. Kertész Ákos az InfoRádiónak elmondta: írással csak azokat lehet elérni, akik hasonlóan gondolkodnak.
márc. 16
20:23
Nézze meg, milyen volt Mozart valójában! (Infostart)
Itt az ideje, hogy újragondoljuk, milyen is volt Mozart - állítják a szakértők, nemrég ugyanis új portré került elő a zseniális zeneszerzőről.

2008. március 17. hétfő

márc. 17
5:30
Szirtes Ági: "A trottyos korba érkeztem" (Infostart)
Klasszikus és kortárs művekben nyújtott átütő erejű alakításaiért, különösen a társadalom perifériájára szorult emberek hiteles megformálásáért vehette át szombaton a Kossuth-díjat Szirtes Ági, a Katona József Színház színművésze. Az Érdemes Művész az InfoRádiónak kiemelte: egy ilyen díj pozitívan befolyásolja az önértékelést.
márc. 17
5:47
Film készül a legendás orvos életéről (Infostart)
Luther Mártont és Dietrich Bonhoeffert Albert Schweitzer követi: a reformátorról és a lelkészről készült két korábbi film producere most a trópusi orvosról tervez történelmi filmdrámát.
márc. 17
6:25
Szarvas József kapta a Kaszás Attila-díjat (Infostart)
Szarvas József, a Nemzeti Színház tagja kapta a Kaszás Attila-díjat.
márc. 17
6:36
Három milliárdot költenek el a Budapesti Tavaszi Fesztivál külföldi látogatói (Infostart)
Leginkább a magánszektor támogatja a Budapesti Tavaszi Fesztivált, az állami szerepvállalás egyre kisebb - mondta Zimányi Zsófia, a Budapesti Tavaszi Fesztivál igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
márc. 17
16:02
Utassy: "Ne legyen kérdés a nép fogalma" (Infostart)
A magyar költészet nyelvi és formai megújításában elért eredményeiért és műveiért Kossuth-díjjal tüntették ki Utassy József költőt. A Babérkoszorú-díjas művész az InfoRádiónak azt mondta: látni és láttatni akar.
márc. 17
17:55
A romantika arcai a Zeneakadémián (Infostart)
A romantika arcai címmel a 150 évvel ezelőtt született Giacomo Puccini és Dohnányi Ernő egyházi műveit adja elő hétfő este a Budafoki Dohnányi Zenekar a Zenakadémián.
márc. 17
20:00
Nagyköveti megbízást kap a jövőből érkezett kék macska (Infostart)
Doraemont, a jövőből érkezett híres, macskára emlékeztető japán animációs figurát a manga képregény utazó nagykövetévé nevezik ki, hogy előmozdítsa a japán népi művészetek és általában a szigetország nemzetközi népszerűsítését.
márc. 17
20:49
Kútvölgyi: "Fontos, hogy a néző ne tudja, éppen milyen zászló alatt vagyunk" (Infostart)
Szuggesztív erővel megformált színpadi alakításaiért, film- és televíziós szerepeiért vehetett át a Kossuth-díjat Kútvölgyi Erzsébet. A Vígszínház színművésze azt mondja: nem a gyávaság tartotta közel 40 évig egy színháznál, hanem az "akol melege", amely csodálatos hátteret biztosít a munkához, és lehetőséget ad a feltöltődésre.

2008. március 18. kedd

márc. 18
6:50
Régi-új színében pompázik az óriás legyőzője (Infostart)
Aranyfüsttel borította Dávid-szobrát Donatello - derült ki a bronzszobor restaulása során. A szakértől lézertechnológiát alkalmaznak a reneszánsz alkotás megtisztítására, a munkát a Bargello Múzeum látogatói is figyelemmel kísérhetik.
márc. 18
12:46
Ősbemutatók és évfordulós koncertek a Budapesti Tavaszi Fesztivál programján (Infostart)
Magyar zeneszerzők ősbemutatói, évfordulós koncertek és kolozsvári alkotóművészek tárlatai szerepelnek a Budapesti Tavaszi Fesztivál mai és holnapi programjai között.
márc. 18
15:03
Meghalt Anthony Minghella Oscar-díjas brit rendező (Infostart)
Meghalt Anthony Minghella Oscar-díjas brit filmrendező - jelentette kedden több brit televízióállomás.

2008. március 19. szerda

márc. 19
6:06
Elhunyt a 2001: Űrodüsszeia szerzője (Infostart)
Kilencvenéves korában, választott hazájában, Srí Lankán elhunyt Arthur C. Clarke brit sci-fi-író, a nagy sikerrel megfilmesített 2001: Űrodüsszeia című regény szerzoje.
márc. 19
6:17
Operációja szövődményeibe halt bele Az angol beteg rendezője (Infostart)
Elhunyt Anthony Minghella Oscar-díjas brit filmrendező - jelentette kedden több brit televízióállomás. A rendező egy operáció szövődményébe halt bele.

Keresés