2008. március 14. péntek

márc. 14
4:30
Elmarad, de mégis lesz Kapolcson fesztivál (Spa Trend Online)
Rokonszenvtüntetésnek is beillett az a sajtótájékoztató, amelyen Márta István bejelentette: nem lesz idén jubileumi, huszadik Művészetek Völgye fesztivál. A Gödörben tartott eseményen a szervezőkön kívül megjelentek az érintett települések polgármesterei, művészek, barátok, sőt más fesztiválok szervezői is, mint Durst György, aki a Mediawave ügyeinek főgondnoka. Kiderült, hasonló cipőben járnak,…
márc. 14
5:34
Mellbevágó: a küzdelem története (Infostart)
Nagy érdeklődés kíséri Szalai Anett Mellbevágó című, személyes hangvételű dokumentumfilmjét, amelyet az 39. Magyar Filmszemlén mutattak be. A filmben a rendezőnő saját, mellrákkal folytatott küzdelmét örökíti meg.
márc. 14
6:23
Rembrandt féláron - feltételekkel (Infostart)
Fél árnál is olcsóbban megvásárolható Svédország leghíresebb Rembrandt-képe - feltéve, hogy a majdani vevő kész lesz azt a svéd Nemzeti Múzeum rendelkezésére bocsátani, ahol eddig is függött.
márc. 14
7:54
Magas állami kitüntetést kapott Krencsey Marianne (Infostart)
Az Egyesült Államokban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vette át Krencsey Marianne színművésznő a New York-i főkonzulátus ünnepi fogadásán.
márc. 14
8:46
Indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál (Spa Trend Online)
A Csillag a holló árnyékában - Vitéz János és a magyarországi humanizmus kezdetei című kiállítás megnyitójával az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) kezdődik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF), amely péntektől két héten át ősbemutatókkal és világsztárok vendégjátékaival várja a kultúrakedvelőket.
márc. 14
13:30
Babos Gyula: "A saját utamat jártam" (Infostart)
A kiemelkedő zenei és előadóművészeti tevékenység elismerésére alapított Liszt Ferenc-díjat vehette át pénteken Babos Gyula jazz-gitáros. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gitárművész-tanára az InfoRádiónak elmondta: szeretne idén is sokat koncertezni és új lemezre is készül.
márc. 14
16:52
Csillag a holló árnyékában (Infostart)
Az Országos Széchényi Könyvtár: Csillag a Holló árnyékában című kiállításával nyílt meg pénteken a Budapesti Tavaszi Fesztivál. A programok egy része a Reneszánsz év, és Giacomo Puccini születésének 150. évfordulója köré szerveződik - mondta az Inforádiónak Zimányi Zsófia, a Budapesti Tavaszi Fesztivál igazgatója.
márc. 14
18:43
Magángyűjtők '48-as ereklyéit állítottak ki Kecskeméten (Spa Trend Online)
Simicskó István, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának az elnöke nyitotta meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc magánkézben lévő ereklyéiből és emléktárgyaiból összeállított bemutatót pénteken Kecskeméten. A kereszténydemokrata politikus megnyitó beszédében párhuzamot vont a forradalom és szabadságharc idején uralkodó V. Ferdinánd, majd 1848. december 2-tól az őt követő Ferenc…
márc. 14
21:19
Mátyás királyról nyílt kiállítás Vácott (Spa Trend Online)
Hunyadi Mátyás életét bemutató kiállítás nyílt pénteken Vácott, a Madách Imre Művelődési Központban, ahol az érdeklődők 40 tablón követhetik nyomon a reneszánsz uralkodó tevékenységét. A Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett Reneszánsz Évhez kapcsolódó kiállítás egyben a Váci Tavaszi Fesztivál nyitánya is.

Keresés