2008. március 16. vasárnap

márc. 16
8:17
Kaszás Attilára emlékeznek ma a Nemzeti Színházban (Spa Trend Online)
Kaszás Attilára emlékeznek ma a Nemzeti Színházban: a tavaly tavasszal elhunyt színész születésnapján jótékonysági gálát rendeznek, átadják a róla elnevezett díjat, és ettől a naptól kezdve a teátrum Háziszínpada is az ő nevét viseli.
márc. 16
10:47
"Az óra, amikor nem tudtunk egymásról semmit" (Spa Trend Online)
Negyven évvel híres-hírhedt avantgárd darabja, a Közönséggyalázás után ismét extrém darabot mutatott be Peter Handke: a neves osztrák szerző több mint másfél órás, teljesen néma darabját a londoni National Theatre tűzte műsorra.
márc. 16
12:50
A virágvasárnap a kereszténység összetartozását jelképezi (Infostart)
A kereszténység összetartozását jelképezi a virágvasárnap, a Húsvétot megelőző nagyhét nyitánya - mondta a váci megyés püspök. Beer Miklós az InfoRádióban hangsúlyozta: ez a nap Jézus szenvedéstörténetének kezdetére és Jeruzsálembe vonulására emlékeznek.
márc. 16
13:20
Dombormű Kaszás Attila emlékére a Nemzeti Színházban (Spa Trend Online)
Domborművet avattak Kaszás Attila emlékére vasárnap a Nemzeti Színházban; a tragikus hirtelenséggel távozott színművész március 16-án lenne 48 éves. A Krisztiáni Sándor által készített dombormű leleplezésén jelen voltak Kaszás Attila családtagjai és a művész egykori pályatársai, köztük - gyakorlatilag teljes létszámban - a Nemzeti Színház művészei.
márc. 16
13:35
Domborművet avattak Kaszás Attila emlékére (Infostart)
Domborművet avattak Kaszás Attila emlékére vasárnap a Nemzeti Színházban; a tragikus hirtelenséggel távozott színművész március 16-án lenne 48 éves.
márc. 16
14:52
Kritika: 9... 8... 7... (Spa Trend Online)
A thriller, a mese, illetve a szép- és a szórakoztató irodalom határát feszegeti Böszörményi Gyula 9... 8... 7... című műve. Az író egy alternatív világot, egy alternatív Budapestet teremtett történetében. De vajon ez a világ valóban csak a képzeletben létezik? Vagy a mi valósnak hitt életünk egy alternatíva?
márc. 16
14:57
Kertész Ákos: Mindig a szolidaritás és az empátia mozgatott (Infostart)
A magyar regény- és novellairodalmat megújító munkásságáért vehetett át szombaton Kossuth-díjat Kertész Ákos író, forgatókönyvíró. Kertész Ákos az InfoRádiónak elmondta: írással csak azokat lehet elérni, akik hasonlóan gondolkodnak.
márc. 16
17:15
Elhunyt Koszorús-Varsa F. Gabriella (Spa Trend Online)
Washingtoni otthonában elhunyt Koszorús-Varsa Fülöp Gabriella jeles képzőművész és szobrász, a néhai Koszorús Ferenc vezérkari ezredes felesége. Kilencvenegy éves volt.
márc. 16
20:04
Pálffy István újra bizonyít (Spa Trend Online)
A vasút, a mozgókép és alighanem az emberi gondolkodás egyik legfontosabb tere, jelképe; nem véletlenül hasonlítják a száguldó talpfákat a filmnyersanyag rohanó képkockáihoz. A kupé című műsor hiánypótló a közszolgálati tévé műsorán, hisz a vasút segítségével nem pusztán más világokat, múltunkat és önmagunkat ismerhetjük jobban meg, felfedezhetjük azt a mikrotársadalmat is, amely a vasút köré…
márc. 16
20:23
Nézze meg, milyen volt Mozart valójában! (Infostart)
Itt az ideje, hogy újragondoljuk, milyen is volt Mozart - állítják a szakértők, nemrég ugyanis új portré került elő a zseniális zeneszerzőről.
márc. 16
22:08
Rekord a lipcsei könyvvásárok történetében (Spa Trend Online)
Csaknem negyven ország - köztük Magyarország - több mint 2400 kiadója vett részt a hagyományos lipcsei könyvvásáron, amely vasárnap este zárta be kapuit a szászországi városban.

Keresés