2008. március 16. vasárnap

márc. 16
19:01
"Az energia 50-70 százalékát gazdaságosan meg lehet takarítani" (Infostart)
A magyar lakosság által használt energia 50-70 százalékát gazdaságosan meg lehet takarítani, ez megérné a felhasználókon kívül a beruházóknak és az államnak is - számolt be legfrissebb kutatásairól az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület magyar tagja. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató szombaton a Parlamentben vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést.
márc. 16
19:17
Veszélyben Ciprus büszkesége, a "repülő pajtakapu" (Infostart)
Fenséges látvány, ahogy az apró fejű óriási madarak Ciprus fölött keringenek a ragyogóan kék égbolton. Vannak turisták, akik csak azért látogatnak a szigetre, hogy megfigyeljék a fakókeselyűk repülését. Ha azonban nem lesz eredményes a döghússal táplálkozó madarak megmentésére kidolgozott terv, akkor rövidesen eltűnnek a fakókeselyűk, amelyekből már ma is csak húszan élnek a szigeten. Ugyanakkor…
márc. 16
19:46
A pesszimista betegek rövidebb ideig élnek (Infostart)
Jót tesz a közérzetnek és az egészségnek, ha valaki optimistán, jót remélve néz a jövőbe, és ha szívbeteg, ez akár az életét is jelentheti. Egy most előadott tanulmány szerint a pesszimista szívbetegek rövidebb ideig élnek, mint az optimisták.

Keresés