2008. március 4. kedd

márc. 4
8:41
A harlekinbéka lehet a cukorbetegek reménye (Infostart)
A Dél-Amerikában őshonos nagy harlekinbéka bőrváladékából hatékony gyógyszer készíthető a kettes típusú cukorbaj ellen - állítják brit és arab kutatók.
márc. 4
20:20
A depresszió kezelésében is hatásos a hormonpótlás (Infostart)
A depresszió az átlagnál jobban fenyegeti azokat az idősebb férfiakat, akiknek a szervezetében alacsony a tesztoszteron szintje - állapították meg négyezer, 70 évesnél idősebb ember vizsgálata után ausztrál kutatók.
márc. 4
20:53
"Húsz éven belül kapcsolatba lépünk az idegenekkel" (Infostart)
Az emberiség két évtizeden belül kapcsolatba lép intelligens idegen civilizációkkal - állítják vezető csillagászok. Meggyőződésük ugyanis, hogy a Naprendszeren kívüli, Földhöz hasonló bolygók felfedezése és a 2009-ben induló, nagyszabású NASA-misszió drámaian felgyorsítja a kapcsolatfelvételt.
márc. 4
20:59
A jó fájdalomcsillapító megmentheti az életet (Infostart)
A műtétek előtti és utáni hatásos fájdalomcsillapítás egyharmadával csökkentheti a betegek elhalálozási arányát - számoltak be a Fokvárosban zajló nemzetközi anaszteziológus-konferencia résztvevői.
márc. 4
22:20
Ki volt a felelős a történelem legszörnyűbb hajókatasztrófájáért? (Infostart)
A tengerhajózás legszörnyűbb, több mint 9000 halálos áldozatot követelő katasztrófájáról mutatott be megrázó dokumentumfilmet a ZDF német közszolgálati televízió, a német történelem egyik legfájdalmasabb emlékét idézve fel. A kétrészes film a Wilhelm Gustloff nevű személyszállító hajó utolsó, 1945. január 30-i útját mutatta be, amelyet Günter Grass Nobel-díjas német író Ráklépésben című könyvében…

Keresés