2008. március 26. szerda

márc. 26
5:04
Életeket ment meg a drága gázolaj (Infostart)
Életeket ment meg, ha drágul a gázolaj - állítja egy nemrég készült amerikai tanulmány, amely pontos adatokat közöl arról: mennyivel kevesebben halnak meg, ha emelkedik az üzemanyag ára.
márc. 26
7:56
Világszenzáció: új dinó Mexikóban! (Infostart)
A növényevő dinoszauruszok egy új fajának maradványait fedezték fel Mexikóban, a Coahuila-sivatagban.
márc. 26
10:22
A hajfestés a fodrászok életét fenyegeti? (Infostart)
Nagyobb eséllyel alakulhat ki rák a fodrászoknál és borbélyoknál, mivel gyakran dolgoznak hajfestékkel - állítják kutatók.
márc. 26
10:37
Óriásszörny érkezett Párizsba (Infostart)
A világ első kitömött óriás tintahala is megtekinthető a párizsi Természettudományi Múzeumnak az evolúciót bemutató Nagy Galériájában, egy korábban ismeretlen tartósító eljárásnak köszönhetően.
márc. 26
14:08
Csak egy hajszál tartja össze a jégtakarót (Infostart)
Több száz négyzetkilométer területű jégtömb szakadt le az Antarktiszról. A déli-sark nyugati jégtömbjét már csak egy "jégszál" tartja össze, ez az a terület, amit leginkább fenyeget a globális felmelegedés.
márc. 26
18:01
Szinte az összes szívfejlődési rendellenességen lehet segíteni (Infostart)
Egy egy éves kisfiú szívét kapta az a tizenegy hónapos kislány, akin az első magyar csecsemő-szívátültetést végezték el az Országos Kardiológiai Intézet orvosai. A szív a kislány testében 107 perc után kezdett el önállóan működni - mondta az InfoRádiónak Hartyánszky István professzor, a műtétet végző sebész főorvos.
márc. 26
21:21
Reumára is hatásos a csukamájolaj (Infostart)
A csukamájolaj révén csökkenthető az ízületi gyulladásban szenvedőknél a potenciálisan veszélyes gyógyszerek adagja - derült ki egy brit kutatásból.

Keresés