2008. március 27. csütörtök

márc. 27
5:17
Galagonya adhat új reményt a szívbetegeknek (Infostart)
Ha szívelégtelenségben szenvedők legkorszerűbb gyógyszeres kezelését még galagonya-kivonattal is kiegészítik, a betegek állapota értékelhetően tovább javul - állapították meg angol kutatók, akik következtetésüket a világ egyik legtekintélyesebb tudományos adatbázisának, a Cochrane Database of Systematic Reviews elektronikus kiadásában hozták nyilvánosságra.
márc. 27
7:26
Emberevők voltak az első európaiak (Infostart)
Alighanem az eddig ismert legrégebbi, mintegy 1,1-1,2 millió évvel ezelőtt élt nyugat-európai előember alsó állkapcsára és fogaira bukkantak kutatók Spanyolország északi részén, egy barlangban - jelentette a Nature című brit tudományos hetilap legújabb számában.
márc. 27
9:09
Nem az íze miatt szeretjük az édességet, csak az agyunk csap be minket (Infostart)
Nem az íze miatt szeretjük a süteményt, a fagylaltot és a csokoládét - az édeset ugyanis talán nem is érzékelik az ízlelőbimbók - állítják amerikai kutatók, akik szerint egyszerűen értelmetlenség bárki is "édesszájúnak" nevezni.
márc. 27
9:32
Halálos lehet a nők számára a rossz alvás (Infostart)
Érzékenyebben reagálnak a rossz alvásra a nők, mint a férfiak: előbbiek sokkal ingerlékenyebbek és rosszkedvűebbek egy-egy álmatlan éjszaka után - állapították meg amerikai kutatók.

Keresés