2008. március 25. kedd

márc. 25
9:05
"Békaszerepben" a rettegett ragadozó (Infostart)
A legtöbb ember retteg a cápától, pedig félelmetes hírű ragadozó életeket is menthet. Egy forradalmian új kutatásból ugyanis kiderült, hogy a cápák képesek időben "jelezni" a pusztító tengeri viharokat.
márc. 25
10:12
A fiúmagzatnak kevesebb az esélye a túlélésre (Infostart)
A fiúk körében magasabb a csecsemőhalandóság, mint a lányok között az iparilag fejlett államokban, bár a különbség az 1970-es évek óta csökken - derült ki egy amerikai kutatásból. A legrosszabb 1970-ben volt a helyzet ebből a szempontból.
márc. 25
13:53
Vérvétel nélkül diagnosztizálhatják a betegségeket (Infostart)
Amerikai kutatók 1116 különböző fehérjét azonosítottak az emberi nyálmirigyekből, ezzel megnyílt az út egy olyan új diagnosztikai módszer előtt, amelyhez egyetlen csepp vérre sincs szükség.
márc. 25
20:05
Inka leleteket találtak Argentínában - az internet segítségével (Infostart)
Két argentin régész a Google Earth fotóinak segítségével fedezett fel egy értékes régészeti lelőhelyet a dél-amerikai ország észak-keleti részében. La Rioja megyében egy 500 hektáros területet elfoglaló, prekolumbián korból származó épületegyüttes romjait mutatják a felvételek.
márc. 25
20:36
Orvosbravúr Magyarországon (Infostart)
Sikeresen végrehajtották Magyarország első csecsemő-szívtranszplantációját az elmúlt napokban az Országos Kardiológiai Intézetben.
márc. 25
21:04
Végre a turisták is megnézhetik a "nyitott természeti múzeumot" (Infostart)
Megnyitják a turisták előtt a Tirrén-tengeren fekvő rejtélyes és elhagyatott szigetet, Montecristót, amelyről Alexandre Dumas elnevezte népszerű regényhősét.
márc. 25
21:49
Megelőztek minket a hangyák a "földművelésben" (Infostart)
Már jóval az embert megelőzően, ötvenmillió éve kezdtek el "földműveléssel" foglalkozni a hangyák - állapították meg amerikai kutatók, akik a mai "hangyagazdálkodók" őseinek korát DNS-vizsgálattal állapították meg, az eredményről pedig az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia (NAS) folyóiratának internetes kiadásában számoltak be eredményeikről.

Keresés