2008. március 12. szerda

márc. 12
4:55
Évekig bujkál a gyógyszer elől a halálos vírus (Infostart)
A HIV-vírus éveken keresztül képes túlélni a gyógyszerek "támadását", el tud ugyanis rejtőzni a sejtekben - derült ki egy amerikai kutatásból. Az amerikai Nemzeti Rákintézet (NCI) munkatársai több páciensben is felfedezték az alvó vírust - hét évvel azután, hogy megkezdték a terápiát, amelyre a beteg jól reagált.
márc. 12
5:11
Mi a közös az oxigénben, a szódavízben és a radírban? (Infostart)
Kétszázhetvenöt éve, 1733. március 13-án született a yorkshire-i Fieldheadben Joseph Priestley angol természettudós, teológus, az oxigén felfedezője, a szódavíz és a radírgumi feltalálója.
márc. 12
5:53
Vége a "mérgezési hidegháborúnak" (Infostart)
A szalagoskígyók kerültek ki győztesen a saját zsákmányállatukkal, a gőtével szemben folytatott "mérgezési hidegháborúból". Ez felborítja a hagyományos biológiai elméleteket.
márc. 12
19:04
Egy 17 éves diáklány nyert a 17 milliós díjat (Infostart)
Az Egyesült Államokban százezer dollár (17 millió forint) értékű nemzeti ösztöndíjat nyert rákkutatásra egy 17 éves indiai-amerikai középiskolás. Shivani Sudot 1600 jelentkező közül választották ki.
márc. 12
21:25
Lengyel filozófus nyerte a Templeton-díjat (Infostart)
Michal Heller lengyel filozófus, teológus nyerte el az idén a Templeton-díjat, a világ legnagyobb összeggel dotált egyéni elismerését.
márc. 12
21:47
Írták, de nem hittük: tényleg végeztek agyműtétet az ókorban (Infostart)
Agyműtét nyomai fedezhetőek fel azon az 1800 éves csontvázon, amelyet görög archeológusok fedeztek fel az ország északi részén, Veriában. A műtét azonban a jelek szerint nem sikerült, a fiatal nő vagy az operáció közben, vagy nem sokkal utána meghalt.

Keresés