2008. március 11. kedd

márc. 11
6:04
Hogyan okoz rákot a dohányfüst? (Infostart)
Már évtizedek óta köztudott, hogy a dohányzás halált okozhat, de a mai napig senki sem értette pontosan, miként rákosodnak el az egészséges tüdősejtek a dohányfüst hatására.
márc. 11
6:10
Akár az agyba is beültethetik a szuperműanyagot (Infostart)
A fenyegetést érző tengeri uborka válaszreakciója adta az ötletet amerikai kutatóknak egy olyan műanyag kifejlesztéséhez, amely vízben pillanatok alatt meglágyul, kiszáradva pedig visszanyeri eredeti keménységét.
márc. 11
8:09
Elstartolt az Endeavour (Infostart)
Az Endeavour amerikai űrrepülőgép hét asztronautával a fedélzetén elindult a floridai űrközpontból a Nemzetközi Űrállomás felé - jelentette az amerikai űrkutatási hivatal.
márc. 11
19:51
Kiderült, mi okozta a rejtélyes betegséget (Infostart)
Rovarirtó szerek és ideggázok, illetve az ellenük adott oltás összefügg az úgynevezett öbölszindrómával - állapították meg amerikai kutatók, akik a Kongresszus megbízásából száznál több, a betegséggel kapcsolatos tanulmányt elemeztek, és vontak le belőlük következtetéseket.
márc. 11
20:55
Kihalással fenyeget egyes kisebbségeket a klímaváltozás (Infostart)
Az etnikai kisebbségeket és a bennszülött népcsoportokat eltűnéssel fenyegeti a klímaváltozás - figyelmeztet a Minority Rights Group (MRG) nevű civil jogvédő szervezet kedden nyilvánosságra hozott jelentésében.
márc. 11
21:12
Riasztó felmérés a tinik szexuális betegségeiről (Infostart)
Minden negyedik tizenéves lánynak van szexuális úton terjedő betegsége az Egyesült Államokban, a humán papillóma vírus (HPV) a leggyakoribb - állítja az amerikai Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ tanulmánya.

Keresés