2008. március 25. kedd

márc. 25
5:21
XVI. Benedek 63 nyelven köszöntette a híveket (Kripto Akadémia)
Húsvéti üzenetében a béke és a közjó megőrzéséért szólalt fel vasárnap XVI. Benedek pápa, aki a Közel-Keletet, Irakot, Afrika egyes vidékeit és Tibetet emelte ki külön a világ térségei közül.
márc. 25
5:29
Az olimpiai lángot a Mount Everestre is felviszik (Kripto Akadémia)
Húsvéthétfőn, magyar idő szerint háromnegyed tizenegykor meggyújtották az olimpiai lángot Olümpiában. Ezúttal is, mint hagyományosan, az antik játékok helyszínéről indult útjára a fáklya. A ceremóniát egy Tibet szabadságáért tüntető férfi zavarta meg.
márc. 25
7:20
"Fájlalja" Bush a négyezredik amerikai katona halálát (Infostart)
"Fájdalmát" fejezte ki George Bush amerikai elnök azzal kapcsolatban, hogy Irakban meghaladta a 4 ezret azoknak az amerikai katonáknak a száma, akik az arab ország ellen indított invázió óta eltelt időszakban haltak meg.
márc. 25
7:43
Négy halálos áldozat és sok sebesült Bászrában (Infostart)
Négy polgári személy halálát okozták eddig kedden az iraki hadsereg alakulatai és a Mahdi Hadserege nevű iraki síita milícia közt dúló bászrai harcok. Az iraki hadsereg illetékesei szerint a katonák nagyszabású hadműveletet indítottak a városban tevékenykedő fegyveres csoportok ellen.
márc. 25
8:04
Felmérés a stabilitásról - Magyarország nincs az élbolyban (Infostart)
A Vatikán, Svédország és Luxemburg a világ három legstabilabb országa, míg a vizsgált 235 állam, terület és entitás közül Afganisztán, a Gázai övezet és Ciszjordánia, valamint Szomália végzett a legrosszabb helyen. A brit Jane's Information Group felmérése szerint Irak a korábbinál stabilabbá vált - hála a csökkenő erőszaknak, az amerikaiak vezette nagy létszámú nemzetközi erő jelenlétének és a…
márc. 25
8:41
Letette az esküt az új pakisztáni kormányfő (Infostart)
Egy nappal megválasztását követően kedden Pervez Musarraf elnök előtt letette a hivatali esküt az ország új miniszterelnöke, Juszuf Raza Gilani.
márc. 25
8:56
Nyolcvanezer autót hívtak vissza kézifék probléma miatt (Infostart)
Közel nyolcvanezer autót hívott vissza a Honda a kézifék hibája miatt.
márc. 25
9:36
Bejárják a fél világot - az adófizetők pénzén (Infostart)
Ezerszer megjárhatták volna a Holdat a brit kormányzat tisztségviselői, akik tavaly összesen 483 millió kilométert tettek meg repülővel. A miniszterek és munkatársaik utazása becslések szerint 50 millió fontba (16,5 milliárd forintba) került az adófizetőknek.
márc. 25
10:16
Havazás miatt országúti balesetek Belgiumban (Metropol)
Az előző éjjeli erős havazás miatt közlekedési balesetek nehezítették az országúti közlekedést kedd reggel Belgiumban.
márc. 25
11:00
Menedéket talált Észak-Afrikában az al-Kaida (Infostart)
Az al-Kaida egyik kiképzőtáborát fedezte fel a német hírszerző szolgálat, amelynek elnöke szerint Észak-Afrikában kedvezőek a feltételek ahhoz, hogy a szélsőséges iszlám csoport zavartalanul előkészítse bevetéseit.
márc. 25
11:41
Tízmillióval több mobil-előfizető - egyetlen hónap alatt (Infostart)
Kínában csak februárban 9,46 millióval nőtt a mobiltelefon-előfizetők száma az előző havihoz képest - ez rekordszámú emelkedést jelent.
márc. 25
12:11
Kárpátalján folyik a viharkárok felszámolása (Metropol)
Kárpátalján folytatódik a megye nyugati és középső részén hétfőn végigsöpört vihar okozta károk felszámolása, a megszakadt elektromos és távközlési szolgáltatás helyreállítása.
márc. 25
14:16
Ukrajna nem engedi el Kárpátalját (Metropol)
Kárpátalja fő végrehajtó hatalmi és önkormányzati szerve határozottan elítéli a kárpátaljai ruszinok nemzetgyűlése elnökének, Dimitrij Szidor atyának a régió önállósodását és Ukrajnától való elszakadását szorgalmazó sajtónyilatkozatait.
márc. 25
14:40
Sarkozy nem zárja ki a bojkottot (Kripto Akadémia)
Nicolas Sarkozy nem zárja ki az olimpia bojkottját.
márc. 25
14:48
Lehet, hogy a francia köztévé nem közvetíti az olimpiát (Kripto Akadémia)
Elképzelhető, hogy a francia közszolgálati televízió nem közvetíti majd a pekingi olimpiai játékokat, ha Kína akadályozni fogja a híradást az esetleges tüntetésekről - közölte Daniel Bilalian, a francia köztévé sportszerkesztőségének vezetője kedden.
márc. 25
15:09
Egyre többen gondolnak a bojkottra (Infostart)
Nem zárta ki a pekingi nyári olimpia bojkottját Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök. Nem sokkal később a Fehér Ház bejelentette: George W. Bush amerikai elnök a tibeti helyzet és Nicolas Sarkozy francia államfő kilátásba helyezett bojkottja ellenére változatlanul arra készül, hogy jelen lesz a pekingi nyári olimpián. Arra az újságírói kérdésre, tervezi-e Bush, hogy ne
márc. 25
15:28
Egyiptomban egy tiltakozót gázolt halálra egy rendőrautó (Kripto Akadémia)
Halálra gázolt egy egyiptomi rendőrautó egy férfit, aki a testével próbálta megakadályozni, hogy a bátyját őrizetbe vevő rendőrök elhajtsanak a dél-egyiptomi Szóhág város közelében - jelentették biztonsági források kedden.
márc. 25
16:09
Milan Ivanovic Koszovóba hívná az orosz katonákat (Kripto Akadémia)
Koszovó etnikai alapú felosztásának kikényszerítésére kérték a szerb fegyveres erőket kedden koszovói szerbek egy Kosovska Mitrovica-i tüntetésen.
márc. 25
16:58
Börtönlakók kezelik a személyes adatokat? (Infostart)
"Ambiciózus telefonos ügyintéző kerestetik, tapasztalat nem szükséges, büntetett előélet viszont elengedhetetlen." A hirdetési szöveg természetesen vicc, az azonban nem, hogy Ausztria börtöneiben efféle munkát végezhetnek az ott lakók.
márc. 25
18:31
Ciprus a portól szenved (Infostart)
A Szaharából érkezett sűrű por és az évszakhoz képest szokatlanul magas, 30 Celsius fok körüli hőmérséklet okoz gondot az embereknek Ciprus szigetén.
márc. 25
18:38
Megemelték a román terrorkészültségi szintet (Kripto Akadémia)
Megemelte a terroristaellenes készültség szintjét kedden Bukarestben az Országos Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) a jövő héten tartandó NATO-csúcstalálkozóra való tekintettel.
márc. 25
19:02
"Obama többre lehet képes, mint várható" (Infostart)
John Edwards demokrata párti szenátor az amerikai elnökválasztási kampány végén visszatérhet, például mint alelnökjelölt - mondta az InfoRádiónak a Hotline amerikai politikai magazin főszerkesztője. Amy Walter szerint az előválasztások után Barack Obama demokrata jelölt nagyobb előnyt szerezhet, mint azt várnák tőle. A szakértő arról is beszélt: az amerikai vízummentesség európai kiterjesztése nem…
márc. 25
19:18
A brit kormány bezáratná Guantánamót (Metropol)
A guantánamói börtöntábor bezárására szólítja fel az Egyesült Államokat – Nagy-Britannia legszorosabb szövetségesét – a brit külügyminisztérium által az emberi jogok globális helyzetéről összeállított, kedd este nyilvánosságra hozott éves jelentés, amely elismeri, hogy Irakban súlyos emberjogi visszaélések történnek.
márc. 25
19:18
Gyakran okoznak bosszúságot a lengyel kormánygépek (Kripto Akadémia)
A kormány repülőgépeinek gyakori meghibásodása miatt sűrűn előfordul, hogy bérelt gépekkel utaznak a lengyel állami vezetők külföldi hivatalos látogatásaikra - mondta el egy keddi sajtótájékoztatón a varsói kormányszóvivő.
márc. 25
19:27
Félmillió dolláros vérdíj egy brazil püspökért (Kripto Akadémia)
Halálosan megfenyegették azt a katolikus püspököt, aki évek óta kiáll a szegény telepesek és indiánok jogai mellett Brazíliában.
márc. 25
20:52
A fémiparba nem gyűrűzött be a válság (Infostart)
Az Egyesült Államok ingatlanpiacán kirobbant pénzügyi válság már jó ideje tépázza a vezető ipari országok gazdaságát, és a közelmúltban főleg vészjósló jelentések láttak napvilágot az idei konjunktúra kilátásairól. A fémipart azonban mintha elkerülte volna a vihar szele, legalábbis Németországban már hónapok óta példátlan virágzásnak indult a gépgyártás.
márc. 25
21:00
Brutálisan leverték a fehérorosz ellenzéki felvonulást (Infostart)
Fehéroroszországban gumibottal oszlatta fel a rohamrendőrség Minszk központjában az ellenzékiek tüntetését.
márc. 25
21:02
Megsérült egy magyar katona Irakban (Infostart)
Könnyebb sérülést szenvedett egy magyar katona Irakban, amikor kedden robbanás történt az Al-Rustamiyah Bázison - közölte a Honvédelmi Minisztérium.
márc. 25
22:08
Hillary Clinton elismerte: hibázott egy beszédében (Kripto Akadémia)
Hillary Clinton kedden beismerte: hibázott egy beszédében, amikor azt mondta, hogy 1996-ban amerikai first ladyként ellenséges erők fegyvertüzében szállt le repülőgépével a boszniai Tuzlában.

Keresés