2008. február 25. hétfő

febr. 25
5:07
Foley: Amerika reméli és elvárja, hogy Magyarország elismeri Koszovót (Népszava)
Az Egyesült Államok reméli és elvárja, hogy Magyarország is elismeri Koszovó függetlenségét - jelentette ki April Foley budapesti amerikai nagykövet Clevelandben.
febr. 25
5:44
Folytatja a török hadsereg Észak-Irakban a kurd szélsőségesek elleni műveleteket (Népszava)
A török hatóságok elleni felkelésre és harcra szólította fel vasárnap a török városokban élő nemzettársait egy kurd lázadóvezér. Bahoz Erdal az észak-iraki török offenzíva támogatásával vádolta az Egyesült Államokat és Dzsalal Talabani iraki államfőt.
febr. 25
6:32
Már szobra van, pedig még meg se választották (Infostart)
Elkészült a szentpétervári Panoptikumban Dmitrij Medvegyev viaszszobra, mivel Oroszországban mindenki biztos abban, hogy ő követheti az elnöki poszton Vlagyimir Putyint a március 2-i választásokat követően.
febr. 25
7:15
A volt first lady gúnyt űzött Obama üzeneteiből (MaHu)
Elmérgesedett a demokrata kampány hangneme a hét végén az amerikai előválasztási küzdelemben: Hillary Clinton eddigi legélesebb kirohanásait intézte vetélytársa, Barack Obama ellen.
febr. 25
7:26
Ismét Amerika a világ legleleményesebb országa (MaHu)
Az Egyesült Államok volt 2007-ben is a világ "legleleményesebb" országa, onnan nyújtották be a legtöbb szabadalmat a Szellemi Tulajdon Világszervezetéhez (WIPO).
febr. 25
7:43
Már hivatalos: Raúl Castro Kuba új államfője (MaHu)
A kubai nemzetgyűlés elnöke hivatalosan is bejelentette vasárnap este, hogy a 76 éves Raúl Castro Ruzt választotta meg a parlament az államtanács elnökévé, azaz államfővé öt évre.
febr. 25
7:43
Tizenkét nepáli munkást ölt meg egy iraki iszlamista csoport (Népszava)
Tizenkét nepáli munkás megölését bemutató videót tett fel az internetre egy iraki iszlamista csoport. A felvételen, amelyet az Anszár asz-Szunna Hadserege nevű szervezet készített, az egyik terrorista késsel fejezte le áldozatát. A többieket földre fektetve tarkón lőtték. A munkások egy amerikai céggel szerződésben lévő nepáli vállalat dolgozói voltak.
febr. 25
8:37
Raúl Castro államfő lett (HVG)
A kubai nemzetgyűlés elnöke hivatalosan is bejelentette vasárnap este, hogy a 76 éves Raúl Castro Ruzt választotta meg a parlament az államtanács elnökévé, azaz államfővé öt évre.
febr. 25
8:48
Zöldellő jelöltek (Kitekintő)
Az elnökjelöltek számára is fontos a környezetvédelem kérdése. Vannak tervek, de hogy megvalósulnak-e, még nem tudni.
febr. 25
9:15
Medvegyev ma Gyurcsánnyal találkozik Budapesten (HVG)
Hétfő délután belgrádi látogatásáról Budapestre érkezik Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök-helyettes - az elnöki poszt várományosa, a Gazprom elnöke -, aki néhány órát tölt a magyar fővárosban - írta a Népszabadság.
febr. 25
9:32
Éhségsztrájkba kezdett a volt fehérorosz elnökjelölt (Infostart)
Fehéroroszországban éhségsztrájkba lépett börtönében Aljakszandr Kozulin volt ellenzéki elnökjelölt, azzal vádolva a hivatalban lévő államfőt, hogy nem engedi őt részt venni felesége temetésén.
febr. 25
9:37
Fapados jegyek: de mennyi a valódi áruk? (HVG)
A Travelline.hu összeállítása a leggyakrabban előforduló árdrágító tételeket mutatja be.
febr. 25
9:48
Szávay már a 17. a világranglistán (HVG)
Ez a magyar játékos pályafutásának eddigi legjobb helyezése.
febr. 25
9:53
Biztonsági kamerák felvétele a belgrádi amerikai nagykövetség támadásáról - videó (orientpress)
Miután Koszovó kikiáltotta függetlenségét Szerbiától, Belgrádban is tiltakozó tömegtüntetések kezdődtek. Randalírozó fiatalok megtámadták az Egyesült Államok nagykövetségét, amelyet felgyújtottak, s ahol egy demonstráló életét vesztette.
febr. 25
10:10
Kókuszdió hajtotta az óriásrepülőt (Napi)
febr. 25
10:10
Vezető politikust sodorhat el a dagadó botrány (Infostart)
Egyre nagyobb a nyomás a brit alsóház elnökén, akit azért akarnak lemondásra bírni, mert kiderült: parlamenti hivatala fedezte felesége taxiszámláit, amikor az asszony vásárolni ment. Az ügyet - mely miatt Michael Martin szóvivője már lemondott - a parlament illetékes bizottsága is vizsgálja.
febr. 25
10:10
Hivatalosan is Raul Castro Kuba új elnöke (orientpress)
Egyhangúlag támogatta a kubai nemzetgyűlés Raul Castro elnökké választását vasárnap. Fidel Castro az ország majdnem fél évszázados irányítása után az elmúlt héten jelentette be visszavonulását, egyúttal öccsét nevezte ki utódjául.
febr. 25
10:11
USA: Változatos zöld ígéretek (Kitekintő)
Az elnökjelöltek számára is fontos a környezetvédelem kérdése. Vannak tervek, de hogy megvalósulnak-e, még nem tudni.
febr. 25
10:21
Nemzetközi határozatot kérnek Székelyföld autonómiájáért (Kitekintő)
Az autonómia támogatását kérték üzenetükben Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Tanács tisztújító küldöttgyűlésének résztvevői.
febr. 25
10:32
Negyvennél több halott Srí Lanka-i harcokban (HVG)
Legkevesebb 36 tamil lázadó és öt kormánykatona vesztette életét egy légicsapásban, valamint kormányerők és felkelők harcaiban Srí Lanka északi részén - közölte hétfőn a colombói védelmi minisztérium.
febr. 25
10:33
Tisztogatott XVI. Benedek pápa (Népszava)
Hatalmas változások mentek végbe a Vatikán bankjánál, az IOR-nál (Instituto per le Opere di Religiuone, azaz Egyházi Művek Intézete), melynek ellenőrző bizottságát szinte teljesen kicserélte XVI. Benedek. Tarcisio Bertone bíboros államtitkár váltja a testület élén államtitkár elődjét, Angelo Sodano bíborost - adta hírül a Szentszék félhivatalos lapja, a L'Osservatore Romano. Sodano ezzel újabb…
febr. 25
10:44
Öngyilkosságba kergetett orosz tábornok? (Kitekintő)
Az orosz hadsereg történetében egy kiemelkedően magas rangú tiszt követett el öngyilkosságot. Viktor Vlaszov az irodájában lőtte agyon magát.
febr. 25
11:00
Újabb katasztrófa fenyeget a bankvilágban? (Napi)
febr. 25
11:16
Földrengés és szökőárriadó Szumátrán (HVG)
Újabb nagy erejű, 7,2-es földrengés rázta meg hétfőn az indonéziai Szumátra szigetét, és ennek hatására szökőárriadót fújtak.
febr. 25
11:16
Nehéz éve lesz a viszontbiztosítónak (Napi)
febr. 25
11:22
Kíméletlen harc indul a dohányosok ellen (Infostart)
Rövidesen Szlovákiában is kíméletlen harcot indítanak a dohányzás ellen, melynek keretében például betiltanák a füstölést a vendéglátóhelyeken. A lényeges szigorítások azonban csak 2009-ben lépnének érvénybe.
febr. 25
11:27
Földrengés Szumátrán (Infostart)
Indonéziában a Richter-skálán mért 7,2-es erejű földrengés rázta meg Szumátra szigetét hétfőn. A hatóságok szökőár riadót rendelt el. Sérültekről, károkról nem érkezett jelentés.
febr. 25
11:29
Brüsszeli vélemény a kubai változásokról (Népszava)
Raúl Castro kubai elnökké választása nyomán az Európai Unió megerősítette azt a - Fidel Castro visszavonulásának hírére megfogalmazott - álláspontját, miszerint Brüsszel kész "építő szellemű politikai párbeszédre" Kubával.
febr. 25
11:32
Újabb öldöklés Srí Lankán (Infostart)
Srí Lanka északi részén több mint negyvenen haltak meg a kormányerők és felkelők harcaiban. Az összecsapásban legkevesebb 36 tamil lázadó és öt kormánykatona vesztette életét.
febr. 25
11:43
Rabszolga-vádak a Nokia ellen (javított) (Napi)
febr. 25
11:46
Musarraf amerikai szenátorok unszolására sem hajlandó távozni a hatalomból (Népszava)
Pervez Musarraf pakisztáni elnök amerikai szenátorok unszolására sem hajlandó távozni a hatalomból - jelentette ki hétfőn szóvivője. A Musarrafot támogató párt, a Pakisztáni Muzulmán Liga - Kuaid-a-Azam (PML-K) vereséget szenvedett az egy héttel ezelőtti parlamenti választásokon.
febr. 25
11:49
Döntött a bölcsek tanácsa: nem szakad Belgium (Infostart)
Belgiumban a nyolc tekintélyes államférfiból álló, úgynevezett bölcsek tanácsa megállapodott a szövetségi állam reformjának összes fontos kérdésében - közölte az ideiglenes miniszterelnök szóvivője.
febr. 25
11:51
Mehetünk Belgiumba dolgozni (Kitekintő)
A belga belügyminisztérium a munkaerőpiaci korlátozások feloldására készül. Belgiumban jelenleg a 2004-óta az unióhoz csatlakozott tagállamok állampolgárainak munkavállalása engedélyhez kötött.
febr. 25
12:00
Nem sikerül Musarrafot távozásra bírni (HVG)
Pervez Musarraf pakisztáni elnök amerikai szenátorok unszolására sem hajlandó távozni a hatalomból - jelentette ki hétfőn szóvivője.
febr. 25
12:16
Szökőárriadót fújtak Szumátra szigetén (MaHu)
Újabb nagy erejű, 7,2-es földrengés rázta meg hétfőn az indonéziai Szumátra szigetét, és ennek hatására szökőárriadót fújtak.
febr. 25
12:23
Az Egyesült Államok megfenyegette Szerbiát (Infostart)
Washington intézkedéseket hoz Szerbiával szemben, amennyiben újból erőszakos támadás éri diplomáciai képviseletét - jelentette ki az Egyesült Államok belgrádi nagykövete.
febr. 25
12:34
A koszovói Pristinában kijelölték a diplomáciai negyed helyét (HVG)
A pristinai városvezetés több mint kétezer hektárt különített el a koszovói főváros birtokaiból egy úgynevezett diplomáciai falu létesítésére - jelentette a Koha Ditore című újság. Washington időközben jelezte, a szerbiai erőszak kiújulása esetén intézkedéseket hoz.
febr. 25
12:47
Csehország vízumügyben különalkura készül az Egyesült Államokkal (Népszava)
Különalkut kíván kötni vízumügyben Csehország és az Egyesült Államok, hogy a csehek már az idén könnyebben utazhassanak Amerikába. A vízummentesség ára, hogy Prága előzetesen kiadná az amerikaiaknak az USA-ba utazó csehek személyi adatait.
febr. 25
12:53
Belgium "bölcsei" megállapodtak az államreformban (Népszava)
A nyolc tekintélyes belga államférfiból álló "bölcsek tanácsa" megállapodott a szövetségi állam reformjának összes fontos kérdésében - közölte hétfőn az ideiglenes miniszterelnök szóvivője. A megállapodás nyilvánvalóan kompromisszumot tükröz a holland nyelvű flamand és a franciaajkú vallon közösség, illetve Flandria és Vallónia eltérő "jövőképei" között. A jómódúbb flamandok növelni szeretnék a…
febr. 25
12:57
Dagad a német adócsalási botrány (HVG)
Mind szövevényesebbé és átláthatatlanabbá válik a közelmúltban kirobbant német adócsalási botrány, amelynek első áldozata Klaus Zumwinkel, a német posta (Deutsche Post) lemondott elnöke volt.
febr. 25
13:08
Hogyan kell leszerelni az erőszakos diákokat? (HVG)
Négyszáz német pedagógus vesz majd részt továbbképzésen márciustól decemberig egy európai programban, amelyen arra oktatják majd őket, miként reagáljanak az iskolákban adódó veszélyes helyzetekre, a diákok erőszakos viselkedésére vagy fenyegetőzésére.
febr. 25
13:14
Újabb ajánlat a játékgyártók háborújában (Napi)
febr. 25
13:22
Megkínozták mert ünnepelt? Tibeti összecsapás (Kitekintő)
Összecsaptak helyi tibetiek kínai katonákkal az ország nyugati Csinghaj tartományában, Tongren körzetben.
febr. 25
13:24
Cseh-amerikai különalku készül vízumügyben (HVG)
Különalkut kíván kötni vízumügyben Csehország és az Egyesült Államok, hogy a csehek már az idén könnyebben utazhassanak Amerikába.
febr. 25
13:30
Tibeti összecsapás a kínai rendőrökkel (orientpress)
Összecsaptak helyi tibetiek kínai katonákkal az ország nyugati Csinghaj tartományában, Tongren körzetben.
febr. 25
13:40
Bebiztosítják a viszontbiztosítót (Napi)
febr. 25
14:08
Megsebesült egy izraeli fiú Gázából kilőtt rakétától (Népszava)
Megsebesült egy fiú hétfőn a Gázai övezethez közeli, dél-izraeli Szderótban olyan rakéta robbanásától, amelyet az övezetből lőttek ki - közölték izraeli rendőrségi forrásból. A gyereket kórházba szállították. Uri Balev, a dél-izraeli körzet rendőrparancsnoka újságíróknak elmondta, hogy összesen öt rakétát lőttek ki hétfőn a Gázai övezetből, közülük egy palesztin földre hullott, egy másik lakatlan…
febr. 25
14:10
Aláírták a szerb-orosz gázvezeték-építési megállapodást (Népszava)
Aláírták Szerbia és Oroszország gázvezeték-építési megállapodását hétfőn Belgrádban. A Gazprom menedzsmentjének vezetője, Alekszej Miller és a Srbijagas igazgatója, Sasa Ilic által aláírt egyezmény értelmében Szerbián keresztül halad majd az Oroszországot Nyugat-Európával összekötő Déli Áramlat gázvezeték.
febr. 25
14:47
Leendő elnöke szerint Oroszország határozottan kiáll Szerbia mellett (Népszava)
Oroszország határozottan kiáll Szerbia szuverenitása, területének sérthetetlensége mellett - jelentette ki hétfőn Belgrádban az orosz elnöki cím várományosa. Dmitrij Medvegyev magas szintű küldöttség élén érkezett a szerb fővárosba, ahol egyebek mellett Koszovóról tárgyalt Boris Tadic államfővel és Vojislav Kostunica miniszterelnökkel.
febr. 25
14:58
Fico láncreakciótól tart (Infostart)
Lehet, hogy Szlovákia soha nem ismeri el Koszovó függetlenségét - jelentette ki a szlovák kormányfő. Robert Fico a szlovák közszolgálati televizió vitaműsorában ismét párhuzamot vont Koszovó és Dél-Szlovákia között.

Keresés