2008. február 23. szombat

febr. 23
5:22
Az amerikai nagykövetségen talált szénné égett holttest nem diplomáciai alkalmazott (Kripto Akadémia)
Tiltakozik a világ amiatt, hogy csütörtök este Koszovó függetlenné válására válaszul szélsőséges szerb tüntetők megtámadtak és megrongáltak több külföldi diplomáciai képviseletet Belgrádban. A zavargásoknak egy halálos áldozatuk is volt. Az Egyesült Államok nehezményezi, hogy a szerb rendőrség nem részesítette elég hatékony védelemben az amerikai képviseletet. A szerbiai vezetők többé-kevésbé…
febr. 23
7:08
Lezuhant egy amerikai B-2-es bombázó a csendes-óceáni Guam szigetén (Kripto Akadémia)
Lezuhant az amerikai légierő egy B-2-es bombázója a csendes-óceáni Guam szigetén - közölték Washingtonban közép-európai idő szerint szombat hajnalban. A gép két pilótája még idejében katapultált; a szűkszavú tájékoztatás szerint megvizsgálták őket, és jól vannak. A Fülöp-szigetektől bő kétezer kilométerre keletre fekvő Guam szigetén működik az Andersen amerikai légitámaszpont.
febr. 23
7:30
Elengedték a túszként fogva tartott rendőröket Guatemalában (Kripto Akadémia)
Visszanyerte szabadságát pénteken Guatemalában az a 29 rendőr, akiket előző nap hurcoltak el nincstelen földművesek a földjeikkel kapcsolatos jogaik elismerését és bebörtönzött vezetőjük szabadon bocsátását követelve.
febr. 23
7:46
Támogatás az áldozatok hozzátartozóinak (Kripto Akadémia)
A Chicago White Sox baseball-csapata jövő heti mérkőzésén a Northern Illinois University emblémájával díszített sapkában lép pályára, így emlékezve az egyetemen történt február 14-i lövöldözés áldozataira.
febr. 23
8:21
Megdőlhet a történelmi magyar rekord (Infostart)
Januárban a zimbabwei infláció éves szinten meghaladta a 100 ezer százalékot - közölte az afrikai állam központi statisztikai hivatala. Jelenleg Zimbabwében a leggyorsabb a pénzromlás üteme, a második helyezett Irakban "csak" mintegy 60 százalékos az ütem.
febr. 23
9:37
Washington: a legfrissebb NAÜ-jelentés alapul szolgálhat az Irán elleni újabb szankciókhoz (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok szerint a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek (NAÜ) az iráni atomprogramról szóló legfrissebb jelentése alapul szolgálhat az iszlám köztársaság elleni újabb büntetőintézkedések bevezetéséhez.
febr. 23
10:38
Botrány készül Moszkva és Belgrád között egy tévéműsor miatt (Kripto Akadémia)
Botrány van kibontakozóban Moszkva és Belgrád között egy tévéműsor miatt: egy híradó műsorvezetője azt mondta, Zoran Djindjic néhai szerb kormányfő "megérdemelten kapta a golyót", s a moszkvai szerb nagykövetség már kifejezésre juttatta nemtetszését és elkérte az adás felvételét.
febr. 23
10:52
A NAÜ jelentése szankciókhoz vezethet (Metropol)
Az USA szerint a Nemzetközi Atomenergia ügynökségnek (NAÜ) az iráni atomprogramról szóló legfrissebb jelentése alapul szolgálhat az iszlám köztársaság elleni újabb büntetőintézkedések bevezetéséhez.
febr. 23
10:54
Meghalt Szlovénia korábbi elnöke (Infostart)
Ötvenhét éves korában elhunyt Janez Drnovsek egykori szlovén államfő.
febr. 23
10:59
"Jobb lenne, ha a Fidesz nem szólna bele" (Kripto Akadémia)
Gémesi Ferenc szerint izgatott kirohanások helyett szerencsésebb lenne higgadtan arra koncentrálni, mit is tudnak tenni a nem könnyű helyzetben élő kárpátaljai magyar közösség érdekében, ezért arra kérte Németh Zsolt fideszes politikust: kímélje meg a kárpátaljai magyarokat a magyar belpolitikai használatra szánt üzenetektől, és ne ártson az ígéretesen alakuló magyar-ukrán kapcsolatoknak se a…
febr. 23
11:05
Megsemmisült egy méregdrága amerikai lopakodó (Infostart)
Lezuhant az amerikai légierő egyik B-2-es bombázója a csendes-óceáni Guam szigetén.
febr. 23
11:39
Súlyos vonatbaleset Törökországban (Infostart)
Negyvenöt ember megsérült, amikor összeütközött egy személy- és egy tehervonat Törökországban.
febr. 23
11:44
Saját kütyüink mérgeznek minket (Infostart)
Sokmillió tonna elektronikai hulladék marad feldolgozatlanul és kezeletlenül, pedig tele van veszélyes nehézfémekkel és más mérgező anyagokkal - hívta fel a figyelmet a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet.
febr. 23
12:12
Elhunyt Janes Drnovsek (Kripto Akadémia)
Ötvenhét éves korában szombatra virradóra elhunyt Janez Drnovsek egykori szlovén államfő. A politikust 2002-ben választották meg Szlovénia államfőjévé, miután egy évtizeden át az ország miniszterelnöke volt. Az ország egyik legnépszerűbb politikai személyisége volt, aki segített abban, hogy Szlovénia elnyerje függetlenségét, majd az európai uniós és NATO-tagságot.
febr. 23
12:29
Hat afgán biztonsági őrt ölt meg egy pokolgép Kelet-Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Hat afgán biztonsági őrt ölt meg szombaton egy pokolgép Kelet-Afganisztánban, Kunar tartományban a helyi hatóságok bejelentése szerint. A pakisztáni határ közelében fekvő Aszadábád városában robbant egy út mellett helyezett pokolgép, s végzett egy építőipari cég biztonsági alkalmazottjaival. A robbanóeszköz akkor lépett működésbe, amikor a biztonságiak gépkocsija elhaladt mellette. Egyelőre nem…
febr. 23
12:36
Török invázió iraki Kurdisztán ellen (Kitekintő)
A török hadsereg nagyszabású katonai akciót indított a marxista Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) Irakban állomásozó egységei ellen.
febr. 23
12:40
Nyomoznak a belgrádi randalírozók után (Infostart)
Keresi a szerb rendőrség azokat, akik csütörtökön megtámadtak több nagykövetséget Belgrádban - közölte a szerb legfőbb ügyész.
febr. 23
13:24
Törökországban 45-en megsérültek egy vonatbalesetben (Kripto Akadémia)
Negyvenöt ember megsérült egy személy- és egy tehervonat ütközésében szombaton Törökországban. A baleset a török fővárostól, Ankarától 400 kilométerre keletre történt az Ankara-Malatya vonalon. A két vonat lassan haladt az ütközés előtt ennek köszönhető, hogy az esetnek nincs életveszélyes sérültje. A sebesülteket három térségbeli kórházban ápolják.
febr. 23
13:35
Japán az internetes kapcsolat javítására kísérleti műholdat bocsátott fel (Kripto Akadémia)
A nagy sebességű internetes adatátvitel kiszolgálására Japán kísérleti távközlési műholdat bocsátott fel szombaton. A H2A típusú hordozórakéta a Tokiótól 1200 kilométerre délre kiépített Tanegasima űrközpontról indult fedélzetén a 2,7 tonnás Kizuna (Szelek) nevű műholddal. A szputnyik - azt követően, hogy Föld körüli pályára állt - három antennával veszi célba majd Japánt, a délkelet-ázsiai és a…
febr. 23
14:29
Ítéletidő a Fülöp-szigeteken (Infostart)
Harminckét ember meghalt, tíz eltűnt a Fülöp-szigeteken az utóbbi napok heves esőzései miatt kialakult árvizekben és földcsuszamlásokban.
febr. 23
14:41
Szerbiában a hatóságok keresik az amerikai nagykövetség támadóit (Kripto Akadémia)
A hatóságok felkutatják azokat, akik részt vettek az amerikai nagykövetség és más külföldi képviseletek, illetve érdekeltségek elleni belgrádi támadásokban - jelentette be szombaton a szerb legfőbb ügyész. Slobodan Radovanovic közleményében tudatta, hogy bizonyítékokat gyűjtenek és azonosítják a tetteseket. A rendőrség korábban közölte, hogy 200 személyt állított elő a csütörtök esti belgrádi…
febr. 23
15:09
Bizonyíték keresés támadók ellen (Kripto Akadémia)
A szerb hatóságok felkutatják azokat, akik részt vettek az amerikai nagykövetség és más külföldi képviseletek, illetve érdekeltségek elleni belgrádi támadásokban - jelentette be szombaton a szerb legfőbb ügyész.
febr. 23
15:48
Koszovói szerb menekültként azonosították a belgrádi amerikai nagykövetségen talált holttestet (Kripto Akadémia)
Koszovói szerb menekültként azonosították a belgrádi amerikai nagykövetségen talált elszenesedett holttestet - közölte szombaton a szerb sajtó. A lapok értesülése szerint a 21 éves, Újvidéken tanult Zoran Vujovicról van szó, aki családjával együtt menekült el az albán többségű Koszovóból. Holttestét apja azonosította. A szerb diák azt követően tűnt el csütörtök este, hogy támadás érte a belgrádi…
febr. 23
15:59
Negyedik napja tüntet az örmény ellenzék (Infostart)
Örményország fővárosában negyedik napja tüntet több ezer ellenzéki az elnökválasztás eredménye miatt.
febr. 23
16:27
Az adócsalókat ostorozta a kancellár (Infostart)
Az adócsalók elleni határozottabb fellépést sürgette a német kancellár. Angela Merkel szokásos hétvégi videóüzenetében azt mondta: az adótörvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól senki nem lehet kivétel.
febr. 23
16:40
A kurd lázadók 22 török katonát öltek meg Észak-Irakban (Metropol)
A kurd lázadók saját szombati bejelentésük szerint 22 török katonát öltek meg Észak-Irakban, miközben csak öt sebesült volt a veszteségük a különböző összecsapásokban.
febr. 23
18:24
Hidat építenének a pokol kapui fölé (Infostart)
Elkészültek a tervek a Vörös-tengeren átívelő, az afrikai Dzsibutit és az ázsiai Jement összekötő 28 kilométer hosszú híd megépítéséről.
febr. 23
18:24
Harc az adócsalók ellen (Kripto Akadémia)
Az adócsalók ellen sürgetett harcot szombaton a német kancellár. Szokásos hétvégi videóüzenetét Angela Merkel szinte teljes egészében a közelmúltban Németországban kirobbant adócsalási botránynak szentelte, hangsúlyozva: az adótörvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól senki nem lehet kivétel. A kancellár felszólította a hatóságokat, hogy könyörtelenül járjanak el az adócsalók ellen.
febr. 23
18:29
Civilek legyilkolásával vádolják a brit katonákat (Infostart)
Brit ügyvédek szerint iraki civileket gyilkoltak meg brit katonák egy összecsapás után az arab ország déli részén.
febr. 23
19:20
Három palesztin esett áldozatul egy izraeli légicsapásnak a Gázai övezetben (Kripto Akadémia)
Három palesztinnal végzett egy izraeli légicsapás szombaton a Gázai övezet északi részében. Palesztin kórházi források, illetve a halottak hozzátartozói szerint az áldozatok valamennyien civilek, egy jordániai bank alkalmazottai voltak, akik éppen a szabadban piknikeltek a rakétacsapáskor. Az izraeli támadásnak két további polgári sebesültje is van. Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette a…
febr. 23
19:47
Eldöntötték: összefognak Musarraf ellen (Kitekintő)
A két ellenzéki vezető, Zardari és Sarif megegyezett: koalícióra fognak lépni. Úgy tűnik, Musarraf elszigetelődik, az Egyesült Államok kivár.
febr. 23
20:22
Együttműködésre kéri a koszovói szerbeket az EU megbízottja (Kripto Akadémia)
Együttműködésre kérte a koszovói szerbeket az Európai Unió polgári megbízottja, aki szombaton kénytelen volt megerősíteni, hogy fiókirodájukat ideiglenesen bezárták a szerbek lakta északi Kosovska Mitrovicában a kialakult feszültség miatt.
febr. 23
20:38
A magyarországi szerbek nem fogadják el Koszovó függetlenségét (Kripto Akadémia)
A magyarországi Szerb Országos Önkormányzat nem fogadja el Koszovó függetlenségét, és arra kéri a magyar kormányt, ne ismerje el Koszovót, mint önálló államot - közölte a 25 tagú közgyűlés szombati állásfoglalását ismertetve Alexov Ljubomír, a szervezet elnöke az MTI-vel.

Keresés