2008. február 23. szombat

febr. 23
0:50
Kevesebb sóval elkerülhető az elhízás (Vital)
tovább
febr. 23
5:15
Százmilliós sikkasztó mellett banki csaló is gyanúsított a zsarolási ügyben? (Alternatív Energia)
Bár a rendőrség továbbra sem nyilatkozott a Csányi Sándor zsarolása kapcsán az elmúlt napokban történt nyomozati cselekményekről, lapunk úgy tudja, hogy egy csütörtökön őrizetbe vett férfinak komoly szerepe volt a súlyos bűncselekmény elkövetésében. Jelenleg hivatalosan három gyanúsítottja van az ügynek, köztük a százmilliós sikkasztásért korábban perbe fogott Gubuznai Zoltán, Simicska Lajos…
febr. 23
5:20
Orbán még mindig vizitdíjemelést emleget (Alternatív Energia)
Új társadalmi szerződést sürgetett Nyíregyházán a népszavazási igenek mellett kampányoló Orbán Viktor. A Fidesz elnöke tegnap többek között a Jósa András Oktató Kórház orvosaival találkozott, hogy kérjen és ígérjen. Utána a pártvezető tolmácsolta az egészségügyiek véleményét, miszerint társadalmi megállapodás nélkül nem lehet kijutni a jelenlegi helyzetből.
febr. 23
5:22
Gyurcsány: "elárulták azt, amit a 'polgári' valójában jelent, mert megijedtek" (Alternatív Energia)
A történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - cikkcakkokkal és viták, belső konfliktusok árán - a baloldal egyre inkább rátalál erre a közelítésre - írja a szombati Népszavában Gyurcsány Ferenc. Magyarázatként igyekszik felvázolni a "polgárosodás" eszméjének rendszerváltás…
febr. 23
5:22
Az amerikai nagykövetségen talált szénné égett holttest nem diplomáciai alkalmazott (Kripto Akadémia)
Tiltakozik a világ amiatt, hogy csütörtök este Koszovó függetlenné válására válaszul szélsőséges szerb tüntetők megtámadtak és megrongáltak több külföldi diplomáciai képviseletet Belgrádban. A zavargásoknak egy halálos áldozatuk is volt. Az Egyesült Államok nehezményezi, hogy a szerb rendőrség nem részesítette elég hatékony védelemben az amerikai képviseletet. A szerbiai vezetők többé-kevésbé…
febr. 23
5:28
"Ostoba túlzás a dohányzós filmek tiltása Amerikában" (Adó1százalék)
Meghökkentő dohányzás-ellenes kampány indult útjára New Yorkban: azokat a filmeket, amelyekben a hírességek dohányoznak, a terv szerint "R" jelzéssel látják el és a 17 éven aluliak csupán szülői engedéllyel nézhetik a pöfékelő sztárokat. A pszichológus szerint ez ostoba túlzás. A harmincas-negyvenes évek magyar filmjeiben szinte mindenki nagy élvezettel dohányzott, Karády Katalintól Jávor Pálig.…
febr. 23
6:20
Így szurkol a kenu négyes (Blikk)
Rómában tekintették meg a Real BL-meccsét
febr. 23
6:22
Csányi zsarolása csak a jéghegy csúcsa? (Blikk)
A biztonsági cégvezető is segíthette a bűnözőket
febr. 23
6:22
Hurrá! Nem drágult a magyar foci (Blikk)
Ugyanannyiért mehetünk a meccsekre, mint tavaly
febr. 23
6:24
Azért is bagóznak a képviselők! (Blikk)
Fütyülnek a dohányzók védelméről szóló törvényre a honatyák
febr. 23
6:24
Betonfalnak hajtott, de túlélte az énekesnő (Blikk)
Szekeres Adrien hálás a sorsnak, hogy „olcsón megúszta”
febr. 23
6:24
Így lesz rend a lakásban (Blikk)
Legyen kényelmes és barátságos az otthonunk
febr. 23
6:24
Vád alatt a becsületes megtaláló (Adó1százalék)
Megtalálta honfitársa elveszett kutyáját egy kanadai férfi, átvette érte a pénzjutalmat, majd megvádolták csalással és lopással. A gazdi kikötötte csokifekete labradorát egy pékség előtt Torontóban még múlt szombaton. Néhány perc múlva a kutya eltűnt. A férfi 15 ezer dolláros jutalmat tűzött ki a becsületes megtalálónak. Erre vasárnap egy középkorú férfi, bizonyos Richard Cassibo jelentkezett a…
febr. 23
6:24
Felturbózzuk a Ferencvárost! (Blikk)
A Fradi név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez
febr. 23
6:26
Asszonyt akarok, gólya- asszonyt! (Blikk)
Nője nélkül érkezett a Kiskunsági Nemzeti Parkba az első gólya
febr. 23
6:26
Lola teljes erővel készül az év tinibulijára (Blikk)
Nővérével készül az énekesnő az év tinibulijára
febr. 23
6:26
Nagy-nap Szegeden (Blikk)
Most ellenfél lesz a kézis az alföldi városban
febr. 23
6:28
Szöveges ékszerek és más munkák az Iparművészeti Múzeumban (Spa Trend Online)
Szöveges ékszerek is láthatók magyar versek részleteivel az Iparművészeti Múzeum március 1-jén megnyíló kiállításán, amely együtt mutatja be a 2007. évi Moholy-Nagy László formatervezési és a Kozma Lajos kézműves iparművész ösztöndíjasok munkáit - közölte az intézmény az MTI-vel.
febr. 23
6:28
Tolvajok a kórházban! (Blikk)
Hol vannak már a széfek, mikor szükség lenne rájuk?
febr. 23
6:28
Tibi bácsi már fesztiválozik (Blikk)
Forgatják az MTV slágerkereső műsorának a következő részét
febr. 23
6:30
Ég veled, Selmeczi Roland! (Blikk)
Szerelme, Kubik Anna megtörten búcsúztatta a színészt
febr. 23
6:46
"Hittérítő" autóbusz Nagyváradon (Adó1százalék)
Szokatlan vallásos nevelési módszerhez folyamodott valaki Romániában: a nagyváradi tömegközlekedési vállalat egyik autóbuszát a Jelenések könyvéből vett idézetekkel lepte el.
febr. 23
6:52
NHL: jókívánságok Zedniknek (Behaviour)
Még a szlovák köztársasági elnök, Ivan Gasparovic is jobbulást kívánt Richard Zednik jégkorongozónak, aki február 10-én súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett egy mérkőzésen. Az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Florida Panthers csatárának nyakát klubtársa, Olli Jokinen felcsapódó korcsolyája vágta el.
febr. 23
7:03
Az ellenőrök elvehetik a bliccelők mobilját? (Adó1százalék)
Új módszerrel készülnek lecsapni a tömegközlekedési járműveken bliccelőkre az észak-csehországi Usti nad Labemben: a város vezetői fontolóra vették, hogy az ellenőrök személyes értéktárgyakat kobozhassanak el azoktól, akik a tömegközlekedési eszközökön nem fizetik ki a bírságot - írta a Lidové Noviny című cseh napilap.
febr. 23
7:08
Lezuhant egy amerikai B-2-es bombázó a csendes-óceáni Guam szigetén (Kripto Akadémia)
Lezuhant az amerikai légierő egy B-2-es bombázója a csendes-óceáni Guam szigetén - közölték Washingtonban közép-európai idő szerint szombat hajnalban. A gép két pilótája még idejében katapultált; a szűkszavú tájékoztatás szerint megvizsgálták őket, és jól vannak. A Fülöp-szigetektől bő kétezer kilométerre keletre fekvő Guam szigetén működik az Andersen amerikai légitámaszpont.
febr. 23
7:19
Közzétette féltett titkait az amerikai óriás (Infostart)
Harmincezer oldalnyi, eddig titokban tartott dokumentációt tesz közzé a Microsoft, amelyek segítségével a versenytársaknak lehetősége nyílik a Windows-zal, az Office-szal és a cég más termékeivel jobban együttműködő szoftverek fejlesztésére.
febr. 23
7:21
C64-es játékok Wii-n (PCWorld)
A Nintendo egy igazi nosztalgikus meglepetéssel rukkolt elő a konzolrajongók számára. A gyártó Virtual Console szolgáltatása hamarosan kibővül: ezentúl a Commodore 64-re készített játékok is futtathatóak lesznek a legnépszerűbb konzolon, a Wii-n.
febr. 23
7:30
Elengedték a túszként fogva tartott rendőröket Guatemalában (Kripto Akadémia)
Visszanyerte szabadságát pénteken Guatemalában az a 29 rendőr, akiket előző nap hurcoltak el nincstelen földművesek a földjeikkel kapcsolatos jogaik elismerését és bebörtönzött vezetőjük szabadon bocsátását követelve.
febr. 23
7:34
Viharos szél jön: esős, meleg idő várható! (Életforma)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint szombaton csökken a felhőzet, felhőátvonulások lesznek többórás napsütéssel, néhol futó záporral. Eleinte a délnyugati szél megélénkül, északkeleten megerősödik, majd éjszakától északnyugatira fordul a szél, és szombaton többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10, 15…
febr. 23
7:36
Kiszorítják a bankok a malacperselyeket (Privátbankár)
Átlagon felüli növekedési ütemet ígér az elkövetkezendő évtizedre Délkelet-Európa bankszektora, az alacsony banki penetráció miatt erőteljes növekedési ütem várható - áll az Erste Csoport elemzésében.
febr. 23
7:36
Éhes volt a kutya - elhajtatott a gyorsétteremig (Adó1százalék)
Ellopták a teherautómat, azt a kutyafáját! - mondhatta Charles McCowan, aki vásárlás után hűlt helyét találta egy kisbolt előtt leparkolt kisteherautójának és a benne ülő kutyájának, Maxnek. McCowan bejelentette a rendőrségen, hogy ellopták a teherautót. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, az utca túlsó oldalán találták meg a járművet egy gyorsétterem előtt, és fogalmuk sem volt, hogyan…
febr. 23
7:39
Pornózáson kapták a zuglói rendőrnőt (BorsOnline)
Méltatlanságot állapított meg a kerületi kapitányság, mert egyik nőnemű altisztje a belügynél rendszeresített egyenruhában, a szervnél használatos gumibottal vállalt munkát egy felnőtteket erősen izgató filmben, ráadásul teli szájjal beszélt
febr. 23
7:46
Támogatás az áldozatok hozzátartozóinak (Kripto Akadémia)
A Chicago White Sox baseball-csapata jövő heti mérkőzésén a Northern Illinois University emblémájával díszített sapkában lép pályára, így emlékezve az egyetemen történt február 14-i lövöldözés áldozataira.
febr. 23
7:50
Damut kizárták a Jóban Rosszban partijáról (BorsOnline)
Damu Roland nélkül ünnepelte harmadik születésnapját a Jóban Rosszban stábja. A csütörtök esti bulin sokakat meglepett, hogy a sorozat oszlopos figurája, Damu Roland nem jelent meg a partin. Kiderült, hogy a színészt – hiába játszott az elmúlt három évben főszerepet a szappanoperában – nem hívták meg. A TV2 ezzel is jelezte, hogy a verekedős művész számára nincs bocsánat.
febr. 23
7:50
Besétált a rendőrségre a részeg sofőr (Infostart)
Nem kellett sokat tenniük egy ittas autóvezető őrizetbe vételéhez a kanadai rendőröknek, a férfi ugyanis leparkolt a rendőrség előtt, és bement az épületbe.
febr. 23
7:51
Meghívták a német körversenyre a "kegyvesztett" Astanát (Behaviour)
A német kerékpáros körverseny rendezői meghívták az idei viadalra a tavalyi doppingbotrányok miatt több viadalról kizárt Astanát. Kai Rapp főszervező a radsport-aktiv.de internetes szaklapnak elmondta: a csapat teljes vezetősége kicserélődött, és most már rengeteget tesznek a doppingellenes küzdelemben.
febr. 23
8:01
Cinit visszavárják a börtönbe (BorsOnline)
Szabadulása óta nem járt büntetés végrehajtó intézmény közelében sem Zalatnay Sarolta, de ma már örömmel menne – természetesen csak néhány koncert erejéig. Cini addig nem léphetett fel egyetlen börtönben sem, amíg le nem telt a harmadik év is a büntetéséből, amelyből jó magaviselete miatt két év után szabadulhatott.
febr. 23
8:03
A lengyelek is áttérnek az egykulcsos adóra (Privátbankár)
Lengyelországban rövidesen megszűnik a progresszív személyi jövedelemadó, helyette egykulcsos, lineáris rendszer lesz. A bevezetés legvalószínűbb időpontja 2010.
febr. 23
8:05
NHL: hosszabbításban győzött az Anaheim Ducks (She)
Samuel Pahlsson hosszabbításban szerzett gólja döntött a St. Louis Blues anaheimi vendégszereplése alkalmával. A hazaiak harminc éves balszélsője a hosszabbításban vette be az egyébként fantasztikusan védő Manny Legace kapuját. Szétlövésben nyert a Colorado Avalanche.
febr. 23
8:07
Otthagyta Győzit a show stábja (BorsOnline)
Gáspár Győző úgy érzi hátba támadták: a Győzike Show indulása előtt pár héttel faképnél hagyta stábjának több tagja. A showman kétségbe van esve: nem tudja, mi lesz műsorával. Gáspárékat az is elkeseríti, hogy a távozók szinte már családtagok voltak a család tarjáni villájában
febr. 23
8:10
Az ellenőrök elvehetik a bliccelők mobilját? (Blikk)
febr. 23
8:20
Ingyen Palm egy másik mellé (PCWorld)
Túl sok tenyérgép maradt a raktáron. A TX-hez ajándékba jár a Z22.
febr. 23
8:21
Megdőlhet a történelmi magyar rekord (Infostart)
Januárban a zimbabwei infláció éves szinten meghaladta a 100 ezer százalékot - közölte az afrikai állam központi statisztikai hivatala. Jelenleg Zimbabwében a leggyorsabb a pénzromlás üteme, a második helyezett Irakban "csak" mintegy 60 százalékos az ütem.
febr. 23
8:23
Orbán biliárdon nyerte el Kósától a pártelnöki posztot (BorsOnline)
Kik azok az üzleti szereplők, akik előszobáznak nála? Mit szól ahhoz, hogy Kósa Lajos 2010-ben, a Fidesz győzelme esetén akár a miniszterelnöki posztot is vállalná? Sikeresnek tartja-e pártja népszavazási kampányát? - minderről Orbán Viktor beszélt a Borsnak Debrecenben.
febr. 23
8:33
Kitiltják az országból Utasi Árpit? (Életforma)
Elvesztheti élete első szerepét Utasi Árpi, a Csillag születik győztese - írja a Bors. A bulvárlap információi szerint a Bevándorlási Hivatal érdeklődik a mesemondó helyzete iránt: Árpinak ugyanis nincsen munkavállalási engedélye, miközben a veszprémi Petőfi Színházban próbálja első szerepét.
febr. 23
8:43
Autótolvaj eb (Blikk)
febr. 23
8:46
A nyuszikat keresik, nem a csibéket (Privátbankár)
A húsvéti édességek kiskereskedelmi forgalma tavaly 900 tonnát tett ki. A figurák közt nagyot javult a csokitojás pozíciója a nyúl rovására.
febr. 23
8:50
Gazdag város lehetne Budapest... (Piac és Profit)
A magyar főváros szívesen lenne az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet székhelye, amellyel a GKM reményei szerint vonzóbbá válna a magántőke számára a tudásba és innovációba történő befektetés. Ezáltal nőhetne a versenyképesség, de nemcsak mi járnánk jól, hanem egész Kelet-Közép-Európa. Ausztria, Magyarország és Lengyelország is szívesen lenne székhely.
febr. 23
8:52
Forma 1-es csokikocsi (Adó1százalék)
Életnagyságú forma 1-es Ferrari versenyautó készítettek csokoládéból Olaszországban.A gyártók több mint egy éven át dolgoztak a csokikocsin, amelyhez mintegy 2200 kilogrammnyi belga csokoládét használtak fel
febr. 23
8:55
Kiszel ki akraja csinálni a Kölyköket (BorsOnline)
Kiszel Tündét olyannyira megviselte a gyerekekkel való találkozás, hogy azóta is úton útfélen a VIASAT3 legújabb műsorát, a Kölykök-et szídja. Már aláírásokat is gyűjt, hogy szűnjön meg a produkció. Legutóbb a Danubius Rádió reggeli műsorában, a Csiliben csapott össze Majkával. a Kölykök műsorvezetőjével.

Keresés