2008. február 12. kedd

febr. 12
0:14
A pikkely csak a halakon mutat jól! (NLC)
A száraz bőr nem csak bosszantó, a látványa is roppant lehangoló. Felejtsd el a viszketést és a húzódó érzést! Tápláld a bőrödet, tarts be néhány szabályt és vesd be akár a legfrissebb termékeket is!
febr. 12
0:18
Nap mint nap szemben a rákkal (HáziPatika)
2008. február 4-én került megrendezésre sorrendben a 8. Rák Világnap, a Magyar Rákellenes Liga és a Meggyógyulhatsz Egyesület közös rendezvénye. A daganatos megbetegedés világméretű probléma. A küzdelem ellene csak közös...
febr. 12
0:22
A rákos áttétek képződése meggátolható? (HáziPatika)
A tüdőben és csontban kialakuló áttétet megakadályozó mikro-RNS-eket fedeztek fel amerikai kutatók emlőrákos sejtekben. Hogy a Nature-ben megjelent eredményből gyógykezelés válik-e, csak a jövő kérdése.
febr. 12
1:25
Két kiállítás a szabadság vándorainak (NLC)
Minden eddiginél nagyobb területen és különlegesebb kínálattal várja a vízi sportok szerelmeseit a Budapest Boat Show, az utak vándorait pedig a Karaván Szalon a Hungexpo hétvégi rendezvényén.
febr. 12
3:17
Napi TV műsorajánló: Novocaine (Joy)
Egy vígjáték Steve Martinnal, ami tuti feldobja a hétfő estédet!
febr. 12
3:21
Virágok és színeik jelentése (Joy)
Szoktál virágot kapni kedvesedtől? És tisztában vagy vele, melyik virágnak mi az üzenete feléd? Ha nem, akkor most segítünk!
febr. 12
5:17
Obama tovább növelheti az előnyét (Infostart)
A keddi újabb forduló előtt a republikánusoknál egyértelmű a kép: John McCain országosan is megerősítette vezető helyét a Newsweek legújabb felmérése szerint. A demokratáknál ugyan Hillary Clinton és Barack Obama fej-fej mellett halad, az illinoisi szenátor azonban Virginiában és Marylandben is messze vezet fő riválisa előtt.
febr. 12
5:25
Szex a csodaszer a szívbetegség és a rák ellen? (Infostart)
Kellemes alternatívát ajánlanak a brit orvosok azoknak, akik lusták ahhoz, hogy sportoljanak. Az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) internetes információs hálózata szerint a szex is csökkenti a szívbetegségek kockázatát és meghosszabbítja az életet.
febr. 12
5:33
Sokan orvosi rendelőkben szavazhatnak majd a vizitdíjról (Infostart)
Orvosi rendelőben, felsőoktatási intézményben is kialakítanak szavazóköröket a március 9-ei népszavazásra, amelyen a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről lehet szavazni. Az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a szavazókörök kialakításáért a helyi jegyző felelt, a kampánycsendet pedig csak a szavazás napján kell biztosítani.
febr. 12
5:47
Denevér módjára tanulnak "látni" a vakok - videóval (Infostart)
Forradalmian új módszerrel tanítják "denevér módjára látni" a vak brit gyerekeket, akik a visszaverődő hangok alapján képesek lesznek feltérképezni a környezetüket, ahogyan azt a delfinek és a bálnák is teszik.
febr. 12
5:55
Több mint kétmillió bevándorló Nagy-Britanniában (Infostart)
Meghaladta a kétmilliót Nagy-Britanniában a külföldről érkezett munkavállalók száma. Közöttük egyre többen vannak az elégedetlenkedők.
febr. 12
6:06
Kiállítás az animációs film hőskoráról a kArton Galériában (Infostart)
A két világháború közötti magyar animációs műhelyekről, és az ott született munkákból nyílik tárlat szerdán a kArton Galériában.
febr. 12
6:12
Éves csúcson az Egis (Napi)
febr. 12
6:16
Nyugdíjkassza: már csak pár nap a váltásra! (Privátbankár)
A magánnyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének keretein belül a pénztártag maga határozhatja meg azt a fordulónapot, amellyel át kíván térni egy más kockázati szintet képviselő befektetési csomagra.
febr. 12
6:17
McCartney: Heather miatt nincs egyezség (Blikk)
Anglia eddigi legdrágább válását mondhatja ki a bíró a héten
febr. 12
6:17
Különleges, új darabokkal áll színpadra Lajkó Félix (Infostart)
Lajkó Félix és barátai új, az alkalomra szerzett dalokat mutatnak be kedd este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
febr. 12
6:17
Zöld utat kapott McCabe (Blikk)
Az állam után a Fradi is elfogadta a befektető pályázatát
febr. 12
6:18
Vigyázz, el ne ess! (Blikk)
Magyarországon a csontritkulás minden tizedik embert érint
febr. 12
6:18
Feléledt a síelő fiú a kómából (Blikk)
Válogatott hokis segít Máté (23) családjának
febr. 12
6:19
Nem számít harci ebnek Annácska kutyája (Blikk)
Elkészült az állatorvos szakértő véleménye a vizsgálathoz
febr. 12
6:19
Retro boksz (Blikk)
Csábi és Kótai is visszatér a ringbe Rácz Félix kérésére?
febr. 12
6:20
Védjétek meg a következő generációt! (Blikk)
Évente 35 ezer gyereket ér valamilyen baleset
febr. 12
6:21
Elvágta a korcsolya a hokista nyakát (Blikk)
Patakzott a vér a szlovák válogatott, Zednik nyakából
febr. 12
6:28
Adytól József Attiláig - száz éve jelent meg a Nyugat (Infostart)
Száz éve jelent meg a Nyugat című folyóirat első száma. A jubileum alkalmából mintegy 70, napjainkban is aktuálisnak mondható verset, prózát, kritikát és publicisztikát válogatott össze az Örkény Színház társulata a "Nyugat 2008-1908" című darabhoz. A bemutató február 14-én este hét órakor lesz a Művészetek Palotájában.
febr. 12
6:29
"A párom elalszik még a szex közben is" (Életforma)
A narkolepszia szó a görög narkosis, azaz érzéketlenség vagy alvás, valamint a lepsis, azaz hirtelen jelenség, roham szavakból ered. Az orvosi terminológiát, a "narkolepsziát" egy Gélineau nevű francia orvos alkotta, aki 1880-ban elsőként írta le az ismétlődő alvásrohamokat. Ezek a rohamok kiszámíthatatlan váratlansággal jelentkeznek, mint az epilepsziás roham, vagy görcs.
febr. 12
6:33
Csökkent a Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége tavaly (Infostart)
Egyharmadával csökkent a Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége 2007-ben az előző évihez képest.
febr. 12
6:33
Ingatlanok adózása: átmentett kedvezmények (Privátbankár)
Egy átmeneti szabálynak köszönhetően a 2007. december 31-éig átruházott ingatlanok esetén alkalmazhatók maradtak a lakásszerzési kedvezményre vonatkozó előírások
febr. 12
6:33
Jane Goodall: "Áttörhetők a gátak, hogy ez a világ jobbá váljon" (Infostart)
A világot tönkretevő környezeti problémákon akkor lehet segíteni, ha párhuzamosan az emberek szociális gondjait is orvosoljuk - mondta az InfoRádiónak a Magyarországra látogató világhírű etológus és csimpánzkutató. Jane Goodall hozzátette: az esőerdők kivágása is megállítható azzal a komplex faluprogrammal, amelyet az általa létrehozott intézet és alapítvány sikerrel kezdett meg az afrikai…
febr. 12
6:37
Hullámvasúton a törlesztések is (Napi)
febr. 12
6:43
Tarolt az új vírusirtó (Piac és Profit)
A Trend Micro Inc., végfelhasználóknak szánt rosszindulatú kódok ellen kifejlesztett terméke, a Trend Micro Internet Security 2008 a legmagasabb pontszámot érte el az AV-Test.org független tesztelő cég 28 vírusvédelmi terméket vizsgáló tesztjén.
febr. 12
6:44
Megkezdődik a luxusmárkák rohama (Napi)
febr. 12
6:51
Szabadidős tevékenység, hogy megdobálják a tűzoltókat (Infostart)
Hetente átlagosan negyven alkalommal támadják meg a munkájukat végző tűzoltókat az emberek Nagy-Britanniában, merő szórakozásból.
febr. 12
6:56
Lenyúzták anyjuk bőrét és megették (Infostart)
Az állatvilág egyik legfurább táplálkozási módját sikerült lencsevégre kapniuk a BBC filmeseinek. A felvételen egy féreg alakú lény, a Gymnophiona látható, amint meglehetősen sajátos módon táplálja kicsinyeit, megengedve nekik, hogy lenyúzzák és felfalják a bőrét - adta hírül a csatorna.
febr. 12
7:07
A tuti tippet keresik a Barcelonában összegyűlt mobilcégek (Infostart)
A telekommunikációs világ legnagyobb nevei gyűltek össze Barcelonában a csütörtökig tartó Mobil Világ Kongressszusra. A mobiltelefongyártók és szolgáltatók legnagyobb nemzetközi találkozóján egy sor újítás mutatkozik be, és világossá válik az is, milyen elképzeléseik vannak az érintetteknek a jövőről.
febr. 12
7:11
Nyugtalan MSZP: Draskovics újra miniszter lesz? (Privátbankár)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint nyugtalan az MSZP
febr. 12
7:17
A Toyota elégedett a bahreini előrelépésekkel (Formula)
A japán istálló elégedett az előrelépésekkel
febr. 12
7:18
Nézze meg Valentint, a szerelmesek kedvenc malackáját! (Infostart)
Nem is születhetett volna jobbkor Valentin, a fehér kismalac, amelynek oldalán egy jól látható szív alakú fekete folt van. Emiatt kapta a nevét is, hiszen nem sokkal a szerelmesek napja előtt jött a világra.
febr. 12
7:18
Nyoma veszett a pakisztáni nagykövetnek (HírTV)
Eltűnt Pakisztán Afganisztánba akkreditált nagykövete. A hatóságok attól tartanak, hogy a diplomatát elrabolták - közölte az AFP kedden.
febr. 12
7:22
Mint a hidegháborúban: orosz bombázók csapták a szelet a Nimitznek (Privátbankár)
Orosz nehézbombázó repülőgépek veszélyesen megközelítették a Nimitz amerikai repülőgép-hordozót, amelyről emiatt négy F/A-18-as vadászgép emelkedett a magasba, hogy az orosz gépeket távozásra kényszer...
febr. 12
7:22
"Kétséges, hogy képes-e versenyt teremteni az egészségbiztosítási törvény" (Infostart)
Magyarország akár pozitívan is kijöhet abból a helyzetből, amely az amerikai hitelválság következtében Európában kialakult - mondta, az Oriens vezető közgazdásza az InfoRádió Aréna című műsorában. Vojnits Tamás hozzátette: a nemzeti banknak még kamatcsökkentésre is tere lehet, miközben a forint erősödik. A szakértő arról is beszélt, hogy az egészségbiztosítási törvény nem tesz majd lehetővé igazi…
febr. 12
7:24
A kormány hamis adatokat közöl a minimálbért keresőkről (HírTV)
Jelenleg Magyarországon nincs olyan hivatal, amelyik pontosan meg tudná mondani, hogy hányan dolgoznak minimálbéren az országban. A potyautasok elleni hajszában a kormány egy-másfél millió főről beszélt, miközben az Eurostatnak küldött hivatalos adataink szerint a dolgozók alig nyolc százaléka, vagyis csak 300-350 ezren tartoznak ebbe a körbe.
febr. 12
7:28
1,4 millió szurkolót veszített el a Juventus (Blikk)
febr. 12
7:29
Szingapúré a legnagyobb szem (Infostart)
Szingapúrban elindult a világ legnagyobb óriáskereke. A London Eye-nál is nagyobb Singapore Flyer a hivatalos megnyitó előtti próbaüzemét hétfőn kezdte meg.
febr. 12
7:29
Öt tévhit a mellrákkal kapcsolatban (Életforma)
A dezodorok, a mikrohullámú sütő és a túl szűk melltartó emlőrákot okozó hatása mind-mind csupán legenda, és ezek mellett még számos tévhit él a köztudatban.
febr. 12
7:30
Orosz-amerikai incidens a Csendes-óceánon (Blikk)
febr. 12
7:32
Galaktikus szerelés: végre miénk is az űrállomás (Privátbankár)
A Nemzetközi Űrállomás (ISS) Harmony nevű kikötőmoduljára szerelte az első európai gyártmányú űrlaboratóriumot az Atlantis amerikai űrrepülőgép legénységének két tagja
febr. 12
7:33
A nagy kérdés: mire készül Orbán? (Infostart)
Szerdán tartja tizedik országértékelését a Fidesz elnöke, aki 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről. A helyszín a budapesti Syma-csarnok lesz.
febr. 12
7:34
Minden a tervek szerint halad a Williamsnél (Formula)
Jerez – 1. tesztnap - Williams
febr. 12
7:35
Lehetetlen megszabadulni a távfűtéstől? (HírTV)
A horribilis összegű távhőszámlákkal szembesülve egyre több épület szeretne leválni a távhőrendszerről, ám ez csak keveseknek sikerül. Bár a 2005-ös új távhőtörvény némileg enyhített a szigorú szabályozáson, és erősítette a fogyasztók jogait, több önkormányzat olyan rendeletet hozott, amely lehetetlenné teszi a függetlenedést.
febr. 12
7:38
Gyurcsány 100 milliárddal emelte a tétet? (Privátbankár)
A legújabb információk szerint akár 300 milliárdos is lehet a 2009-es adócsökkentés - legalább is ezt a számot mondta a Világgazdaság információja szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a két kormány...

Keresés