2008. február 12. kedd

febr. 12
0:44
Új utakon a Nokia (PCWorld)
A Mobile World Congressen bemutatott alkalmazás támogatja a beépített iránytűs tájékozódást, új műholdas képeket tartalmaz, és a gyalogos navigáció terén is tartogat újdonságokat
febr. 12
3:17
Napi TV műsorajánló: Novocaine (Joy)
Egy vígjáték Steve Martinnal, ami tuti feldobja a hétfő estédet!
febr. 12
3:21
Virágok és színeik jelentése (Joy)
Szoktál virágot kapni kedvesedtől? És tisztában vagy vele, melyik virágnak mi az üzenete feléd? Ha nem, akkor most segítünk!
febr. 12
5:09
Ismét igen az egészségbiztosítási törvényre (Alternatív Energia)
Másodszor is elfogadta a parlament az egészségbiztosítási törvényt, ezúttal 203 igen, 173 nem szavazattal - a Fidesz javaslatára név szerinti voksolással döntöttek. Az Országgyűlés idei első ülésén azért szavazott újra a tavaly év végén elfogadott előterjesztésről, mert azt Sólyom László köztársasági elnök nem hirdette ki, hanem megfontolásra visszaküldte a törvényhozásnak. Horváth Ágnes…
febr. 12
5:17
Obama tovább növelheti az előnyét (Infostart)
A keddi újabb forduló előtt a republikánusoknál egyértelmű a kép: John McCain országosan is megerősítette vezető helyét a Newsweek legújabb felmérése szerint. A demokratáknál ugyan Hillary Clinton és Barack Obama fej-fej mellett halad, az illinoisi szenátor azonban Virginiában és Marylandben is messze vezet fő riválisa előtt.
febr. 12
5:25
Szex a csodaszer a szívbetegség és a rák ellen? (Infostart)
Kellemes alternatívát ajánlanak a brit orvosok azoknak, akik lusták ahhoz, hogy sportoljanak. Az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) internetes információs hálózata szerint a szex is csökkenti a szívbetegségek kockázatát és meghosszabbítja az életet.
febr. 12
5:30
Vannak, akik elfogadják a tandíjat (Alternatív Energia)
Azóta, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közgyűlése szombaton határozatot hozott, melyben arra kérte a hallgatókat, hogy a március 9-ére kiírt népszavazáson vegyenek részt, és támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét, az egyetemek hallgatói érdekképviseletei is "rákapcsoltak", a buzdításon túl az intézményekben plakátokat is kihelyeznek.
febr. 12
5:33
Sokan orvosi rendelőkben szavazhatnak majd a vizitdíjról (Infostart)
Orvosi rendelőben, felsőoktatási intézményben is kialakítanak szavazóköröket a március 9-ei népszavazásra, amelyen a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről lehet szavazni. Az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a szavazókörök kialakításáért a helyi jegyző felelt, a kampánycsendet pedig csak a szavazás napján kell biztosítani.
febr. 12
5:41
"Jogilag védhető ügy, de azért valóban kínos" (Adó1százalék)
A főpolgármester tisztán akar látni a BKV botrányossá vált, így meghiúsult busztendere ügyében, ezért a közlekedési cég felügyelőbizottságát bízta meg a "teljes igazság feltárásával". Városházi forrásaink szerint ugyan jogilag nincs és nem is volt probléma a tender körülményeivel, vagyis "jogilag védhető az ügy, bár valóban kínos". A BKV-nak mindenesetre "a kiszámíthatóság érdekében"…
febr. 12
5:46
Világszerte gyászolják Tom Lantost (Kripto Akadémia)
Elhunyt Tom Lantos, a magyar származású amerikai kongresszusi képviselő, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke. A washingtoni kongresszus egyetlen holocaust-túlélője február 1-én töltötte be nyolcvanadik évét.
febr. 12
5:47
Denevér módjára tanulnak "látni" a vakok - videóval (Infostart)
Forradalmian új módszerrel tanítják "denevér módjára látni" a vak brit gyerekeket, akik a visszaverődő hangok alapján képesek lesznek feltérképezni a környezetüket, ahogyan azt a delfinek és a bálnák is teszik.
febr. 12
5:50
A gyorshajtókra 1400 traffipax vadászik majd a hazai utakon (hvg.hu)
Jövőre a jelenlegi 130 helyett körülbelül 1400 sebességmérő eszköz állhat készenlétben az utakon a gyorshajtó autósok lefényképezésére – tudta meg a hvg.hu Óberling József ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Autópálya-felügyeleti és Baleset-megelőzési Osztályának vezetőjétől. A rendőrség és a traffipaxot vagy azt érzékelő berendezést forgalmazó cégek is készülnek a májustól változó…
febr. 12
5:51
A gyorshajtókra 1400 traffipax vadászik majd a hazai utakon (hvg.hu)
Jövőre a jelenlegi 130 helyett körülbelül 1400 sebességmérő eszköz állhat készenlétben az utakon a gyorshajtó autósok lefényképezésére – tudta meg a hvg.hu Óberling József ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Autópálya-felügyeleti és Baleset-megelőzési Osztályának vezetőjétől. A rendőrség és a traffipaxot vagy azt érzékelő berendezést forgalmazó cégek is készülnek a májustól változó…
febr. 12
5:52
Hillary Clinton lecserélte kampánymenedzserét (Kripto Akadémia)
Barack Obama diadalmenete tovább folytatódhat, az előrejelzések szerint jó esélyei vannak újabb három győzelemre, s ezzel mind a megnyert államok, mind a küldöttek számát tekintve az élre kerül. Hillary Clinton stábjában érezhető a feszültség, a volt First Lady kénytelen volt lecserélni kampánymenedzserét.
febr. 12
5:55
Több mint kétmillió bevándorló Nagy-Britanniában (Infostart)
Meghaladta a kétmilliót Nagy-Britanniában a külföldről érkezett munkavállalók száma. Közöttük egyre többen vannak az elégedetlenkedők.
febr. 12
5:57
Fábry lekerülhet a képernyőről (Spa Trend Online)
Az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) panasz érkezett Fábry Sándor múlt csütörtöki Showder című adásával kapcsolatban. Vékony Évától, az ORTT szóvivőjétől megtudtuk, az elkövetkező hetekben kerülhet a testület elé a panasz. A bejelentés egyébként bizonyos formai hiányosságokat tartalmaz, melyet a panasztevőnek ki kell egészíteni, ez is időt vesz igénybe.
febr. 12
6:01
Tengerbe zuhant az olasz légierő egyik vadászgépe (hirado.hu)
A parti őrségnek sikerült kimentenie a pilótát a vízből
febr. 12
6:03
Aluljáró helyett zebra lesz a Margit híd szigeti lejárójában (hirado.hu)
A szakértők jelzik, hogy az északi Duna-híd átadásával várhatóan csökken a Margit híd közúti forgalma
febr. 12
6:06
Kiállítás az animációs film hőskoráról a kArton Galériában (Infostart)
A két világháború közötti magyar animációs műhelyekről, és az ott született munkákból nyílik tárlat szerdán a kArton Galériában.
febr. 12
6:16
Nyugdíjkassza: már csak pár nap a váltásra! (Privátbankár)
A magánnyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének keretein belül a pénztártag maga határozhatja meg azt a fordulónapot, amellyel át kíván térni egy más kockázati szintet képviselő befektetési csomagra.
febr. 12
6:17
McCartney: Heather miatt nincs egyezség (Blikk)
Anglia eddigi legdrágább válását mondhatja ki a bíró a héten
febr. 12
6:17
Különleges, új darabokkal áll színpadra Lajkó Félix (Infostart)
Lajkó Félix és barátai új, az alkalomra szerzett dalokat mutatnak be kedd este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
febr. 12
6:17
Zöld utat kapott McCabe (Blikk)
Az állam után a Fradi is elfogadta a befektető pályázatát
febr. 12
6:17
Írország áttér a jobb közlekedésre? (hirado.hu)
Az utóbbi évtized gazdasági növekedése több tízezer külföldit vonzott Írországba...
febr. 12
6:18
Vigyázz, el ne ess! (Blikk)
Magyarországon a csontritkulás minden tizedik embert érint
febr. 12
6:18
Feléledt a síelő fiú a kómából (Blikk)
Válogatott hokis segít Máté (23) családjának
febr. 12
6:19
Nem számít harci ebnek Annácska kutyája (Blikk)
Elkészült az állatorvos szakértő véleménye a vizsgálathoz
febr. 12
6:19
Retro boksz (Blikk)
Csábi és Kótai is visszatér a ringbe Rácz Félix kérésére?
febr. 12
6:19
Draskovics jön Takács helyére (hirado.hu)
Gyurcsány Ferenc a közigazgatás erős embere kíván lenni, magához vonja a politikai döntéseket - értesült a Népszabadság
febr. 12
6:20
Védjétek meg a következő generációt! (Blikk)
Évente 35 ezer gyereket ér valamilyen baleset
febr. 12
6:21
Elvágta a korcsolya a hokista nyakát (Blikk)
Patakzott a vér a szlovák válogatott, Zednik nyakából
febr. 12
6:28
Adytól József Attiláig - száz éve jelent meg a Nyugat (Infostart)
Száz éve jelent meg a Nyugat című folyóirat első száma. A jubileum alkalmából mintegy 70, napjainkban is aktuálisnak mondható verset, prózát, kritikát és publicisztikát válogatott össze az Örkény Színház társulata a "Nyugat 2008-1908" című darabhoz. A bemutató február 14-én este hét órakor lesz a Művészetek Palotájában.
febr. 12
6:29
"A párom elalszik még a szex közben is" (Életforma)
A narkolepszia szó a görög narkosis, azaz érzéketlenség vagy alvás, valamint a lepsis, azaz hirtelen jelenség, roham szavakból ered. Az orvosi terminológiát, a "narkolepsziát" egy Gélineau nevű francia orvos alkotta, aki 1880-ban elsőként írta le az ismétlődő alvásrohamokat. Ezek a rohamok kiszámíthatatlan váratlansággal jelentkeznek, mint az epilepsziás roham, vagy görcs.
febr. 12
6:33
Csökkent a Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége tavaly (Infostart)
Egyharmadával csökkent a Richter Gedeon Nyrt. adózott nyeresége 2007-ben az előző évihez képest.
febr. 12
6:33
Ingatlanok adózása: átmentett kedvezmények (Privátbankár)
Egy átmeneti szabálynak köszönhetően a 2007. december 31-éig átruházott ingatlanok esetén alkalmazhatók maradtak a lakásszerzési kedvezményre vonatkozó előírások
febr. 12
6:33
Jane Goodall: "Áttörhetők a gátak, hogy ez a világ jobbá váljon" (Infostart)
A világot tönkretevő környezeti problémákon akkor lehet segíteni, ha párhuzamosan az emberek szociális gondjait is orvosoljuk - mondta az InfoRádiónak a Magyarországra látogató világhírű etológus és csimpánzkutató. Jane Goodall hozzátette: az esőerdők kivágása is megállítható azzal a komplex faluprogrammal, amelyet az általa létrehozott intézet és alapítvány sikerrel kezdett meg az afrikai…
febr. 12
6:39
Törvényesen verik át az utasokat a bukaresti taxis cápák (hirado.hu)
A bukaresti taxis cápák törvényesen, erkölcsileg mégis vitatható módon verik át a tapasztalatlan utasokat, akik merő figyelmetlenségből esnek csapdába
febr. 12
6:41
Kossuth tér: öt embert előállítottak (hirado.hu)
Garázdaság és rendzavarás miatt kell felelnie annak az öt embernek, akiket tegnap, a Kossuth téri tüntetést követően állítottak elő
febr. 12
6:43
Tarolt az új vírusirtó (Piac és Profit)
A Trend Micro Inc., végfelhasználóknak szánt rosszindulatú kódok ellen kifejlesztett terméke, a Trend Micro Internet Security 2008 a legmagasabb pontszámot érte el az AV-Test.org független tesztelő cég 28 vírusvédelmi terméket vizsgáló tesztjén.
febr. 12
6:43
Hagyó az erős ember, Antal bukóban? (hirado.hu)
Egyes hírek szerint Antal belebukik a BKV-buszbotrányba, más források szerint a Városháza igényt tart rá
febr. 12
6:46
Pető Hunor kiállítása a Budapest Galériában (Spa Trend Online)
Pető Hunor képzőművész faforgácslapokra ragasztott kollázsképeiből nyílik kiállítás csütörtökön Matricák címmel a Budapest Galériában - tájékoztatta a kiállítóhely hétfőn az MTI-t.
febr. 12
6:48
Változások a kormányban (Alternatív Energia)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat - írta kedden megjelent számában a Népszabadság. A lap információi szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
6:50
Mennyi az annyi? Lövésünk sincs a minimálbéresekről (hirado.hu)
Miközben a minimálbérre bejelentettek arányát milliósra teszik, valós számuk ennél jóval alacsonyabb - írja a Magyar Nemzet
febr. 12
6:51
Szabadidős tevékenység, hogy megdobálják a tűzoltókat (Infostart)
Hetente átlagosan negyven alkalommal támadják meg a munkájukat végző tűzoltókat az emberek Nagy-Britanniában, merő szórakozásból.
febr. 12
6:56
Lenyúzták anyjuk bőrét és megették (Infostart)
Az állatvilág egyik legfurább táplálkozási módját sikerült lencsevégre kapniuk a BBC filmeseinek. A felvételen egy féreg alakú lény, a Gymnophiona látható, amint meglehetősen sajátos módon táplálja kicsinyeit, megengedve nekik, hogy lenyúzzák és felfalják a bőrét - adta hírül a csatorna.
febr. 12
6:56
Eric Burdon és a War a Royal Albert Hallban (Spa Trend Online)
Eric Burdon 37 év után ismét a War nevű együttesével lép színpadra - igaz, csak egyetlen alkalommal. A koncertet április 21-én a Royal Albert Hallban, számos kiemelkedő rock- és blueskoncert színhelyén rendezik.
febr. 12
7:02
Két darab 175. előadása a Vígszínházban (Spa Trend Online)
A Sylvia és a Sok hűhó semmiért című darabot egyaránt 175. alkalommal láthatja a közönség a jövő héten a Vígszínházban - tájékoztatta Czobor Margit művészeti titkár az MTI-t. Eszenyi Enikő mindkétszer ünnepelhet: Gurney vígjátékában színpadra lép, a Shakespeare-művet pedig rendezőként jegyzi.
febr. 12
7:04
Ritkítják "a halál számjegyét" a személyi igazolványokban (Adó1százalék)
A jövőben egynél többször nem szerepelhet a 4-es számjegy a tajvani személyi igazolványokban, a helyi hiedelem szerint ugyanis a négyesek balszerencsét hoznak.
febr. 12
7:07
300 milliárddal könnyítene Gyurcsány (hirado.hu)
A liberálisok kétszer annyit fordítanának adócsökkentésre jövőre, mint a szocialisták
febr. 12
7:07
A tuti tippet keresik a Barcelonában összegyűlt mobilcégek (Infostart)
A telekommunikációs világ legnagyobb nevei gyűltek össze Barcelonában a csütörtökig tartó Mobil Világ Kongressszusra. A mobiltelefongyártók és szolgáltatók legnagyobb nemzetközi találkozóján egy sor újítás mutatkozik be, és világossá válik az is, milyen elképzeléseik vannak az érintetteknek a jövőről.

Keresés