2008. február 12. kedd

febr. 12
0:07
Az elvarázsolt dollár (est.hu)
A Hamis a baba (1991), A Pogány Madonna (1980) és a Csak semmi pánik... (1982) után a sorban a harmadik film, az 1985-ös Az elvarázsolt dollár megjelenetetésével végre DVD-n is teljessé vált az Ötvös Csöpi-sorozat (a Csöpi-filmekre ráhúzott két - illetve A szerencse fia közelgő bemutatásával lassan három - Zsaruvér és Csigavér-tévéfilmtől talán most tekintsünk el).
febr. 12
0:14
A pikkely csak a halakon mutat jól! (NLCafé)
A száraz bőr nem csak bosszantó, a látványa is roppant lehangoló. Felejtsd el a viszketést és a húzódó érzést! Tápláld a bőrödet, tarts be néhány szabályt és vesd be akár a legfrissebb termékeket is!
febr. 12
0:18
Nap mint nap szemben a rákkal (HáziPatika)
2008. február 4-én került megrendezésre sorrendben a 8. Rák Világnap, a Magyar Rákellenes Liga és a Meggyógyulhatsz Egyesület közös rendezvénye. A daganatos megbetegedés világméretű probléma. A küzdelem ellene csak közös...
febr. 12
0:18
Olvasnivaló: Bájitalok pezsgőből (Mindmegette)
A ''sima'' pezsgő is finom, de ha még gyümölcsös íze is van, itatja magát, s észre sem vesszük, már a fejünkbe szállt! Hazánkban a pezsgőfogyasztás erősen visszaesett az utóbbi években, csupán az újév köszöntésekor fogyasztunk sokat ebből a finom alkoholból. Pedig ha végigkóstolnánk valamennyi ízvariációt…
febr. 12
0:22
A rákos áttétek képződése meggátolható? (HáziPatika)
A tüdőben és csontban kialakuló áttétet megakadályozó mikro-RNS-eket fedeztek fel amerikai kutatók emlőrákos sejtekben. Hogy a Nature-ben megjelent eredményből gyógykezelés válik-e, csak a jövő kérdése.
febr. 12
0:22
Olvasnivaló: A néma remeték elixírje (Mindmegette)
Régen minden kolostor saját elixírt készített, de a híres Chartreuse gyógynövénylikőr az egyetlen olyan, amit a mai napig szerzetesek állítanak elő. Ez a zöld vagy sárga francia különlegesség az egész világon ismert, és kivívta presztízsét a legjobb italok piacán.
febr. 12
0:26
Olvasnivaló: Termékenységi diéta gyermekáldásra vágyóknak (Mindmegette)
Amerikában hétből egy párnak minden orvosi segítség ellenére sem születik gyermeke, pedig a szülők tökéletesen egészségesek és termékenyek. Egy új könyv talán megoldást kínálhat erre a problémára.
febr. 12
0:35
A létező legegyszerűbb kijelző (terminal)
A Vain elképzelése túl minimalista?
febr. 12
0:42
Cyber-shot H10, minőségi kompakt a Sonytól (SG)
A Sony bejelentette az alig néhány hónapja bemutatott DSC-H3 utódját, mely mindent tartalmaz, amire egy kompakt gépnek szüksége lehet.
febr. 12
0:44
Új utakon a Nokia (PCWorld)
A Mobile World Congressen bemutatott alkalmazás támogatja a beépített iránytűs tájékozódást, új műholdas képeket tartalmaz, és a gyalogos navigáció terén is tartogat újdonságokat
febr. 12
1:25
Két kiállítás a szabadság vándorainak (NLCafé)
Minden eddiginél nagyobb területen és különlegesebb kínálattal várja a vízi sportok szerelmeseit a Budapest Boat Show, az utak vándorait pedig a Karaván Szalon a Hungexpo hétvégi rendezvényén.
febr. 12
1:34
Extra: névjegy-méretű, kártyavékonyságú egér (terminal)
Még kifinomultabb mozgáskövetés.
febr. 12
1:37
VAS-FILM IV. (Pályázatfigyelő)
Felhívás a Vas megyei filmfesztiválon való részvételre
febr. 12
1:41
MTA-NSF projektpályázat mobilitás támogatása (Pályázatfigyelő)
Felhívás a közös kutatási projektek mobilitási támogatására a természettudomány és a mérnöki tudomány alap-és alkalmazott kutatási területein
febr. 12
1:45
MTA-DFG projektpályázat mobilitás támogatása (Pályázatfigyelő)
Felhívás a kutatási projektek mobilitási támogatására a természet-, bölcsészet- és társadalomtudományok területén
febr. 12
1:49
Felhívás a Mars Society Mars-bázisára kísérletek tervezésére (Pályázatfigyelő)
Felhívás a magyarországi és határon túli általános és középiskolások, BA/BSc képzésben részt vevő egyetemisták részére, kísérletek tervezésére, melyek a kutatóállomáson végrehajthatóak, és eredményük segítheti egy jövőbeli Mars-expedíció sikerét is.
febr. 12
1:53
Civil szervezetek működésének támogatása (országos) / NCA-ORSZ-08 (Pályázatfigyelő)
A pályázat a civil társadalom erősítését, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a civil szervezetek működéséhez való hozzájárulás, mind eszköz és infrastruktúra, mind humánerőforrás tekintetében, melyek elősegítik a szervezet fejlődését, működését
febr. 12
2:46
Okos mobilok harca kezdődött Barcelonában (SG)
A várhatóan 50-60 ezer látogatót vonzó barcelonai Mobile World Congress kiállításon a mobiltelefonos internetezés legjobb lehetőségeit próbálják megvalósítani a bemutatott új termékek.
febr. 12
2:57
Spermagyilkos a mobiltelefon? (SG)
Minél többet használja egy férfi a maroktelefonját, annál kisebb a spermaszáma és annál több a rendellenes ondósejtje - mutatták ki, de nem bizonyító erővel amerikai kutatók.
febr. 12
3:01
Mobilszövetség a pedofília ellen (SG)
Szövetkeztek a világ mobilszolgáltatói, hogy megakadályozzák a pedofil tartalmak telefonon keresztüli terjesztését.
febr. 12
3:05
Nem ismerik az uniós polgárok a 112-es segélyhívó számot (SG)
Arra a kérdésre, hogy melyik az a segélyhívószám, amelyet az Európai Unió területén bárhol hívhatunk, az uniós polgárok mindössze 22 százaléka tudta azonnal megnevezni a 112-es számot.
febr. 12
3:08
Mobil WiMax eszközöket mutatott be a Samsung (SG)
A Samsung mobil WiMAX rendszereket mutatott be a GSMA Mobile World Congress 2008-on Barcelonában.
febr. 12
3:12
Szuperkeskeny LCD tévét készít a Sharp (SG)
A Sharp bejelentette, hogy 2008 szeptemberében bemutatja Európában a világ legkeskenyebb LCD televízióját.
febr. 12
3:17
Napi TV műsorajánló: Novocaine (Joy)
Egy vígjáték Steve Martinnal, ami tuti feldobja a hétfő estédet!
febr. 12
3:19
Megkezdte a gyártást a Nokia erdélyi óriásberuházása (SG)
A Kolozsvár melletti ipari parkban, Nemeszsukon (Jucu) megkezdte a termelést a Nokia új, 120 millió eurós beruházással létrehozott mobiltelefongyára.
febr. 12
3:21
Virágok és színeik jelentése (Joy)
Szoktál virágot kapni kedvesedtől? És tisztában vagy vele, melyik virágnak mi az üzenete feléd? Ha nem, akkor most segítünk!
febr. 12
4:30
"Kordonország - jól marketingelhető" (Népszava)
Nem a rügyek, nem is a napsütés, nem a kigombolt kabátok, az egyre jobban kicsomagolt lányok jelzik a tavaszt. Nem a tüdőbe szívott mély levegő, a kamaszok megnövekedett önbizalma, az öregek nap felé fordított arca a biztos jele az évszakváltásnak. Nem. A biztos jel a kordon.
febr. 12
5:09
Ismét igen az egészségbiztosítási törvényre (Népszava)
Másodszor is elfogadta a parlament az egészségbiztosítási törvényt, ezúttal 203 igen, 173 nem szavazattal - a Fidesz javaslatára név szerinti voksolással döntöttek. Az Országgyűlés idei első ülésén azért szavazott újra a tavaly év végén elfogadott előterjesztésről, mert azt Sólyom László köztársasági elnök nem hirdette ki, hanem megfontolásra visszaküldte a törvényhozásnak. Horváth Ágnes…
febr. 12
5:17
Obama tovább növelheti az előnyét (Infostart)
A keddi újabb forduló előtt a republikánusoknál egyértelmű a kép: John McCain országosan is megerősítette vezető helyét a Newsweek legújabb felmérése szerint. A demokratáknál ugyan Hillary Clinton és Barack Obama fej-fej mellett halad, az illinoisi szenátor azonban Virginiában és Marylandben is messze vezet fő riválisa előtt.
febr. 12
5:25
Szex a csodaszer a szívbetegség és a rák ellen? (Infostart)
Kellemes alternatívát ajánlanak a brit orvosok azoknak, akik lusták ahhoz, hogy sportoljanak. Az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) internetes információs hálózata szerint a szex is csökkenti a szívbetegségek kockázatát és meghosszabbítja az életet.
febr. 12
5:30
Vannak, akik elfogadják a tandíjat (Népszava)
Azóta, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közgyűlése szombaton határozatot hozott, melyben arra kérte a hallgatókat, hogy a március 9-ére kiírt népszavazáson vegyenek részt, és támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét, az egyetemek hallgatói érdekképviseletei is "rákapcsoltak", a buzdításon túl az intézményekben plakátokat is kihelyeznek.
febr. 12
5:33
Sokan orvosi rendelőkben szavazhatnak majd a vizitdíjról (Infostart)
Orvosi rendelőben, felsőoktatási intézményben is kialakítanak szavazóköröket a március 9-ei népszavazásra, amelyen a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről lehet szavazni. Az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a szavazókörök kialakításáért a helyi jegyző felelt, a kampánycsendet pedig csak a szavazás napján kell biztosítani.
febr. 12
5:35
"Orbán Viktor jobban járt volna, ha átmenetileg visszavonul" (Népszava)
Az az út, melyet az egyetem padjait épp hogy elhagyó fiatal demokraták az elmúlt 18 évben végig jártak, valóban elismerésreméltó. Legzseniálisabb felismerésük az volt, hogy rájöttek: liberális pártként csupán asszisztálni tudnak az SZDSZ mellett. Az MDF fokozatos kopása, szétbomlása még teret is adott számukra, melyet gyorsan sikerült betölteniük. Népszerűségük azóta változatlan, annak ellenére,…
febr. 12
5:41
"Jogilag védhető ügy, de azért valóban kínos" (Népszava)
A főpolgármester tisztán akar látni a BKV botrányossá vált, így meghiúsult busztendere ügyében, ezért a közlekedési cég felügyelőbizottságát bízta meg a "teljes igazság feltárásával". Városházi forrásaink szerint ugyan jogilag nincs és nem is volt probléma a tender körülményeivel, vagyis "jogilag védhető az ügy, bár valóban kínos". A BKV-nak mindenesetre "a kiszámíthatóság érdekében"…
febr. 12
5:46
Világszerte gyászolják Tom Lantost (Népszava)
Elhunyt Tom Lantos, a magyar származású amerikai kongresszusi képviselő, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke. A washingtoni kongresszus egyetlen holocaust-túlélője február 1-én töltötte be nyolcvanadik évét.
febr. 12
5:47
Denevér módjára tanulnak "látni" a vakok - videóval (Infostart)
Forradalmian új módszerrel tanítják "denevér módjára látni" a vak brit gyerekeket, akik a visszaverődő hangok alapján képesek lesznek feltérképezni a környezetüket, ahogyan azt a delfinek és a bálnák is teszik.
febr. 12
5:50
A gyorshajtókra 1400 traffipax vadászik majd a hazai utakon (HVG)
Jövőre a jelenlegi 130 helyett körülbelül 1400 sebességmérő eszköz állhat készenlétben az utakon a gyorshajtó autósok lefényképezésére – tudta meg a hvg.hu Óberling József ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Autópálya-felügyeleti és Baleset-megelőzési Osztályának vezetőjétől. A rendőrség és a traffipaxot vagy azt érzékelő berendezést forgalmazó cégek is készülnek a májustól változó…
febr. 12
5:51
A gyorshajtókra 1400 traffipax vadászik majd a hazai utakon (HVG)
Jövőre a jelenlegi 130 helyett körülbelül 1400 sebességmérő eszköz állhat készenlétben az utakon a gyorshajtó autósok lefényképezésére – tudta meg a hvg.hu Óberling József ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Autópálya-felügyeleti és Baleset-megelőzési Osztályának vezetőjétől. A rendőrség és a traffipaxot vagy azt érzékelő berendezést forgalmazó cégek is készülnek a májustól változó…
febr. 12
5:52
Hillary Clinton lecserélte kampánymenedzserét (Népszava)
Barack Obama diadalmenete tovább folytatódhat, az előrejelzések szerint jó esélyei vannak újabb három győzelemre, s ezzel mind a megnyert államok, mind a küldöttek számát tekintve az élre kerül. Hillary Clinton stábjában érezhető a feszültség, a volt First Lady kénytelen volt lecserélni kampánymenedzserét.
febr. 12
5:55
Több mint kétmillió bevándorló Nagy-Britanniában (Infostart)
Meghaladta a kétmilliót Nagy-Britanniában a külföldről érkezett munkavállalók száma. Közöttük egyre többen vannak az elégedetlenkedők.
febr. 12
5:56
Scissor Sisters: Hurrah - A Year of Ta-Dah (est.hu)
Már a Scissor Sister 2004-es bemutatkozó albumát is követte egy bőséges DVD-anyag (We Are Scissor Sisters... And So Are You), a New York-i zenekar a mostani kiadványából pedig megtudhatjuk, hogy a 2006-os Sziget-fellépés után hová fejlődőtt a Ta-Dah című lemez koncertkörútja. Jake Shears és társai 2007 júliusában az egy éven keresztül tartó turné záró állomásán, a londoni O2 arénájában másfél órás…
febr. 12
5:57
Fábry lekerülhet a képernyőről (Népszava)
Az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) panasz érkezett Fábry Sándor múlt csütörtöki Showder című adásával kapcsolatban. Vékony Évától, az ORTT szóvivőjétől megtudtuk, az elkövetkező hetekben kerülhet a testület elé a panasz. A bejelentés egyébként bizonyos formai hiányosságokat tartalmaz, melyet a panasztevőnek ki kell egészíteni, ez is időt vesz igénybe.
febr. 12
6:01
Tengerbe zuhant az olasz légierő egyik vadászgépe (Híradó)
A parti őrségnek sikerült kimentenie a pilótát a vízből
febr. 12
6:03
Aluljáró helyett zebra lesz a Margit híd szigeti lejárójában (Híradó)
A szakértők jelzik, hogy az északi Duna-híd átadásával várhatóan csökken a Margit híd közúti forgalma
febr. 12
6:06
Kiállítás az animációs film hőskoráról a kArton Galériában (Infostart)
A két világháború közötti magyar animációs műhelyekről, és az ott született munkákból nyílik tárlat szerdán a kArton Galériában.
febr. 12
6:12
Éves csúcson az Egis (Napi)
febr. 12
6:12
Hot Chip: Made In The Dark (est.hu)
(EMI)Hiába karolta fel Amerikában az LCD Soundsystem-főnök James Murphy erőteljes stíluselvárásokat támasztó DFA kiadója, az angol Hot Chip együttes két sorlemez (Coming On Strong - 2004, The Warning - 2006) és egy DJ-Kicks mix (2007) után még mindig képtelen bármilyen műfaj keretein belül nyugton maradni. A mackós Joe Goddard producer és a kis szemüveges Alexis Smith frontember irányította…
febr. 12
6:16
Nyugdíjkassza: már csak pár nap a váltásra! (Privátbankár)
A magánnyugdíjpénztárak választható portfóliós rendszerének keretein belül a pénztártag maga határozhatja meg azt a fordulónapot, amellyel át kíván térni egy más kockázati szintet képviselő befektetési csomagra.
febr. 12
6:17
McCartney: Heather miatt nincs egyezség (Blikk)
Anglia eddigi legdrágább válását mondhatja ki a bíró a héten
febr. 12
6:17
Különleges, új darabokkal áll színpadra Lajkó Félix (Infostart)
Lajkó Félix és barátai új, az alkalomra szerzett dalokat mutatnak be kedd este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Keresés