2008. január 1. kedd

jan. 1
0:05
Trulli: Minden eddiginél motíváltabb vagyok (Formula)
Az olasz versenyző pontokért harcolna.
jan. 1
0:06
Vízömlés az Apor Vilmos térnél (Adó1százalék)
Nagy mennyiségű víz tör fel az úttest aszfaltjára egy csőtörés miatt Budapesten az Apor Vilmos tér és a Jagelló út sarkán.
jan. 1
0:09
Szeretlek, nem érted?! (HáziPatika)
Szeretjük a társunkat, ő azonban folyton félreért bennünket. Megpróbáljuk neki megmagyarázni, de nem látja be az igazunkat, sőt, még jobban félreérti a helyzetet. Ezen összeveszünk, s minden csak egyre rosszabb lesz. De miért?
jan. 1
0:17
'Évet! (GameStar)
Eljött a 2008-as esztendő, ugye mindenki örül? :) Reméljük boldogabb lesz, mint a régi volt! Mi bízunk ebben...
jan. 1
1:27
Boldog új évet kívánunk! (F1világ)
Minden kedves olvasójának eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kíván az F1világ.hu szerkesztősége!
jan. 1
4:27
Termékdíj-szabályozás - Változások január elsején (Üzlet és Utazás)
A környezetvédelmi termékdíjak befizetését januártól az adóhatóság helyett a vámhatóság ellenőrzi - egyebek között erre a változásra kell számítani a termékdíjas szabályozás terén az adótörvény-módosítások nyomán.
jan. 1
4:38
Világgazdasági előrejelzések a recesszió esélyeiről (Üzlet és Utazás)
A hordónként 100 dollárt biztosan áttörő olajárról szólnak a 2008-ra összeállított legújabb londoni elemzői előrejelzések, az amerikai recesszió esélyének megítélése azonban nem egyértelmű. A Financial Times által közölt hétfői átfogó prognózis - a nagy londoni elemző és befektetési házakkal összhangban - azt írja, hogy jóllehet a nyersolaj egyelőre csak megközelítette, de nem törte át a…
jan. 1
4:43
Átalakul a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete (Üzlet és Utazás)
Átalakul a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete 2008. január elsejei hatállyal, új szervként megalakulnak a Regionális Ellenőrzési Központok (REK) - tudatta a vámhatóság. A közlemény szerint az átszervezés eredményeként a Vám- és Pénzügyőrség hatékonyabban tudja ellátni a vám-, jövedéki-, illetve egyéb szakterületeken kapott feladatait, a gazdálkodók számára egyszerűbb és gyorsabb lesz az…
jan. 1
5:04
Bhutto halála növelhette pártja népszerűségét (Kripto Akadémia)
A pakisztáni központi választási bizottság azt javasolja az iszlámábádi kormánynak, hogy meghatározatlan időre halassza el az eredetileg január 8-ára kitűzött parlamenti választásokat - közölte hétfőn Kanvar Dilsad, a bizottság titkára újságírókkal.
jan. 1
5:31
Indulhat a verseny a villamos energia piacon (Üzlet és Utazás)
Hatályba lép az új villamos energia törvény és megszületett az összes alacsonyabb szintű jogszabály, így 2008. január elsejétől indulhat a verseny a 100 százalékban liberalizált magyar árampiacon. Az európai uniós elvárásoknak megfelelően megszűnik a közüzem, és a továbbiakban már csak a lakosságnak, valamint a legkisebb fogyasztóknak szolgáltatott villamos energia árát ellenőrizheti a hatóság,…
jan. 1
5:46
Születési idő: nulla óra kettő perc (Adó1százalék)
Szekszárdon a Tolna Megyei Kórházban éjfél után két perccel született meg egy kislány. A Németkéren lakó szülők második gyermeke, Jakab Csenge 3 kiló 33 dekagramm és 57 centi hosszú, egy testvére van, aki szintén leány. A szülést dr. Kőszegi László vezette, s ott volt az újszülött édesapja is, tehát apás szülés volt.
jan. 1
5:57
Kigyulladt egy raktárépület Szolnokon! (Adó1százalék)
Kigyulladt egy volt szovjet laktanyából kialakított kétszintes raktárépület Szolnokon az éjszaka. Mint Csomós Mátyás, a Nagy-Jászkun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kedd hajnalban elmondta: az épület felső szintje kapott lángra. A tűzoltók hat fecskendő bevetésével eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.
jan. 1
5:57
Már Máltán és Cipruson is euróval fizetnek (Kripto Akadémia)
Málta kedd 0 órától az euróövezet tagállama lett, vagyis az eddig forgalomban volt máltai líra helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
6:03
Szoros volt a verseny, sokasodnak a halottak (Kripto Akadémia)
Száz felettire emelkedett a választások után kirobbant erőszak halálos áldozatainak száma hétfőn Kenyában, ahol folytatódtak a vasárnap kitört zavargások. Az ellenzék hátországának számító nyugati országrésztől a fővárosi szegénynegyedeken át a keleti, a turisták körében népszerű indiai-óceáni partvidékig számos helyen zajlottak hétfőn összecsapások ellenzékiek ezrei és a rendfenntartó erők…
jan. 1
6:18
Kipukkadt a fémlufi? (Kripto Akadémia)
Az általános drágulásnak vége, november eleje óta 15 százalék körül olcsóbbodtak az ipari fémek a Londoni Fémtőzsdén (LME), miután már októbert is nagyrészt kissé olcsóbban végezték, mint szeptembert. Az irányzatot az amerikai gazdaság iránti bizalomvesztés és a szigorodó kínai pénzügypolitika szabta meg az év végén.
jan. 1
6:29
Ciprus belépett az euróövezetbe (Kripto Akadémia)
Ciprus helyi idő szerint kedd 0 órától az euróövezet tagja lett, vagyis az eddig forgalomban volt ciprusi font helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
6:39
Kisteherautó és villamos karambolozott a Bécsi úton (Adó1százalék)
Egy kisteherautó karambolozott a BKV egyik 17-es villamosával hétfő este a Bécsi úton. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának a beszámolója szerint a balesetben négyen sebesültek meg.
jan. 1
6:40
Adóváltozások - Havi 85-220 ezer forint között nő a nettó jövedelem! (Üzlet és Utazás)
A 2008-ra érvényes adózási szabályok szerint a havi 85-220 ezer forintot keresők nettó jövedelme emelkedik, vagyis az ebbe a jövedelemkategóriába tartozó munkavállalók változatlan bér mellett is valamivel többet vihetnek majd haza az idén a borítékban. Összességében ez mintegy 30 milliárd forint többletjövedelmet jelent.
jan. 1
6:44
Ez lesz az ENSZ legnagyobb katonai akciója (Kripto Akadémia)
Az ENSZ és az Afrikai Unió (AU) közös békefenntartó missziója, az UNAMID hétfőn ünnepélyesen átvette a békefenntartó feladatokat az Afrikai Uniótól az erőszak dúlta Dárfúrban.
jan. 1
6:49
Tavaly 130 ember halt meg tűzesetben (Adó1százalék)
Tavaly nem volt jelentős, a lakosság nagyobb tömegeit érintő veszélyhelyzet Magyarországon; az év a felkészülés és felkészítés jegyében telt - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Az elmúlt év adatait összegezve elmondta: tavaly mintegy 70 ezer esetben riasztották a tűzoltókat; a riasztások mintegy 15 százaléka volt vaklárma, téves riasztás. A mintegy…
jan. 1
6:54
Boldog britek brutális bulija (Adó1százalék)
Százezrek köszöntötték esőben, de a tavalyinál jóval szelídebb időjárási körülmények közepette Nagy-Britanniában - az időeltolódás miatt Európában utolsóként - az újévet, és ezúttal Skóciában sem fújta el a szél az ünneplést.
jan. 1
6:55
Málta is belépett az euróövezetbe (Kripto Akadémia)
Málta kedd 0 órától az euróövezet tagállama lett, vagyis az eddig forgalomban volt máltai líra helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
7:21
Gázolás az Erzsébet hídon! (Adó1százalék)
Nem sokkal éjfél előtt egy Pestről Budára tartó nő Volkswagen Passatjával elgázolt egy 21 éves olasz állampolgárt az Erzsébet hídon - tudatta a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 1
7:37
Egerben éjfél után egy perccel született meg az első kisbaba (Adó1százalék)
Az egri Markhot Ferenc kórházban éjfél után egy perccel született meg egy kisfiú, akinek szülei a Péter nevet adták. A 54 centiméterrel és 2,75 kilogramm súllyal világra jött csecsemő pétervásárai illetőségű szüleinek az első gyermeke - tudatta Nagy Péter, a kórház szülészeti osztályának a főorvosa.
jan. 1
7:42
Gyermekáldás 2008 első perceiben... (Adó1százalék)
Csongrád megye első gyermeke Szegeden született - tudatta a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosa Papp Éva. Hegedűs Ádám 0 óra 10 perckor jött világra. A 3470 grammos 51 centiméteres egészséges kisfiú, szülei, Vecsernyés Piroska és Hegedűs Róbert első gyermeke. A szülők 2007. október 20-án házasodtak össze, az édesapa gipszkartonozó, az édesanya háztartásbeli.
jan. 1
7:59
Szlovénia lett az elnök (Kripto Akadémia)
Szlovénia kedd éjféltől átvette Portugáliától az Európai Unió soros elnöki tisztét, ami egyben azt is jelenti, hogy a 2004-ben belépett tagállamok és a volt kommunista blokk országai közül az egykori jugoszláv tagköztársaság az elsőként láthatja el féléves időtartamra ezt a megbízatást. Ljubljana külpolitikai törekvéseiben az egyik legfontosabb helyett a balkáni helyzet kezelése foglalja majd el.
jan. 1
8:12
Szexuális felvilágosítás ötéves gyerekeknek? (Infostart)
A szexuális felvilágosítást, úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni. Legalábbis a britek szerint, akik már az ötéves gyermekeknek is tanítanának ezt-azt.
jan. 1
8:33
Inkább egy kelet-európai, mint egy brit (Infostart)
A brit diplomák gyenge minősége miatt a brit gyárosok gyakran előnyben részesítik a kelet-európai munkavállalókat a szigetországbeliekkel szemben - mondta a Brit Gyáriparos Szövetség vezetője.
jan. 1
8:54
Jó hír a lustáknak: az is használ, ha csak felállunk a fotelból (Infostart)
A legújabb kutatások jó hírrel szolgálnak azoknak, akik nem tudják rávenni magukat arra, hogy rendszeresen felkeressenek egy edzőtermet vagy egy sportközpontot. Már az is jótékonyan hat a szervezetre, ha felállunk a fotelból, és mondjuk kertészkedésbe fogunk.
jan. 1
9:02
Aki áfaemelést mond, mondjon szja-csökkentést is (Napi)
jan. 1
9:05
Pörgesd fel magad "növénnyel"! (Életforma)
Az eddig ismert serkentők piaca egy újabb trópusi csodával, a guaranával bővült, mely az óvilágban még újdonságnak számít, holott az Amazonas partján már évszázadok óta ettől pörögnek (nem véletlenül, hiszen a guarana a legmagasabb koffeintartalmú növény).
jan. 1
9:06
Folyamatosan takarítják a fővárosi utakat (Adó1százalék)
A Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói 33 munkagéppel folyamatosan takarítják a havat főváros útjairól - tudatta Horváth László, a társaság helyettes szóvivője. Elmondta: a BKV járatai a reggeli üzemkezdéskor zavartalanul el tudtak indulni.
jan. 1
9:07
Felfedjük a rúnák titkát! (NLC)
A rún, rúna szó a germán nyelvben titkot jelent, és valóban csak a beavatottak ismerhették ezeket az ősi jeleket. Használatuk a rúnamesterek kiváltsága volt, akik a tudást csak a kiválasztottak számára adták át.
jan. 1
9:11
A havazás miatt néhány vonalon késnek a vonatok (Adó1százalék)
Az éjszakai havazás miatt néhány vonalon késésben közlekednek a vonatok - tudatta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke. A Budapest-Szeged és a Budapest-Békéscsaba vonalakon 20-30, illetve a Budapest-Hatvan-Somoskőújfalú és a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza viszonylatban pedig 10-15 perces késéssel kell számolni.
jan. 1
9:13
Legendának tartják őket, mint mások a Loch Ness-i szörnyet (Adó1százalék)
A perui Természeti Erőforrások Intézetének négy alkalmazottja és a frankfurti zoológiai társaság fotósa látták azokat a mashco indiánokat, akik menekülnek a fehér emberek elől.
jan. 1
9:15
A japán rabok nagy problémája: ronda a pizsama (Infostart)
A japán kormány felmérést készíttetett arról: milyen is a börtönlakók élete. Kiderült, hogy a rabok iszonyúan utálják a stílustalan pizsamájukat.
jan. 1
9:17
A Himnusz alatt született az első budapesti baba (Adó1százalék)
Éjfél után egy perccel, a "Himnusz alatt" született baba a budapesti Szent István Kórházban - közölték az intézmény szülészetén. A kis Emma egészséges, 4 kilogrammal és 60 centiméterrel jött világra hagyományos, apás szülés után, és második gyermeke zuglói szüleinek.
jan. 1
9:27
"Az egy pszichopata" (Adó1százalék)
Szövetségesek, fegyvertársak voltak, a közös harc idején megpróbáltak felülemelkedni személyes ellenérzéseiken, ezek azonban évekkel később is megmaradtak. Dwight D. Eisenhower, a második világháborúban részt vevő amerikai egységek parancsnoka és brit kollégája, Bernard Law Montgomery, utálták egymást.
jan. 1
9:31
Egyre zsúfoltabbak a detoxikálók (Infostart)
Nagy-Britanniában évről évre emelkedik azok száma, akik alkohollal összefüggő problémák miatt szorulnak kórházi kezelésre.
jan. 1
9:34
Putyin megköszönte... (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin orosz elnök újévi üdvözletében köszönetet mondott az oroszoknak mindazért, amit az ország az elmúlt nyolc évben elért, s ami - mint mondta - nem lett volna lehetséges az állampolgárok támogatása, bizalma és az ország újjászületésében való közvetlen részvétele nélkül.
jan. 1
9:35
Ez történt az újév napján (Habostorta)
Munkába állt az első lóvontatású tűzoltókocsi és a BBC, megkezdték a Panama-csatorna építését, börtön lett az Alkatraz-sziget, ünnepel Baumgartner Zsolt...
jan. 1
9:38
A halottak száma az átlag alatt maradt (Adó1százalék)
Eddig nyugodt volt a szilveszteri hosszú hétvége, a riasztások, a balesetek és a halottak, illetve a sérültek száma is az átlag alatt maradt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője. A tűzoltóknak az elmúlt 24 órában 111 riasztásuk volt, részben közlekedési balestekhez, részben tűzesetekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos. A baleseteknek 11 sérültje volt, halott egy sem - mondta…
jan. 1
9:58
Nem történtek katasztrófák szilveszterkor (Infostart)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozóit szilveszterkor 111-szer riasztották, balesetekhez és tüzekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a havazás ellenére valamennyi út járható.
jan. 1
10:09
A polgárháború szélén Kenya (Infostart)
Kenyában már százhetvenre emelkedett az elnökválasztás utáni összecsapások halálos áldozatainak száma. Kórházi tájékoztatás szerint az éjjel 48 embert öltek meg a zavargásokban.
jan. 1
10:14
Havazással érkezett meg 2008 (Infostart)
Ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte a Közterület-fenntartó helyettes szóvivője. Horváth László az InfoRádióban elmondta: a BKV járatai mindenhol, még a hegyi útvonalakon is rendben elindultak, de lényeges lassabban közlekednek.
jan. 1
10:14
Drasztikusan nőtt a végelszámolással bezárt vállalkozások száma 2007-ben (Infostart)
Érdemben nem változott tavaly a felszámolások száma Magyarországon; a végelszámolással bezárt vállalkozások száma viszont 61 százalékkal emelkedett - derül ki a tavalyi folyamatok összegzéséből.
jan. 1
10:19
A Plútó ural bennünket 2008-tól! Jó ez Nekünk? (Életforma)
Változatos és "felrázó" évünk lesz 2008. a Plútó jelenlétének köszönhetően. De rajtunk is múlik, milyen irányú változásokra számíthatunk...B.Ú.É.K.!
jan. 1
10:20
Országszerte havazik, késnek a vonatok (HírTV)
Országszerte havazik, és ez várható a továbbiakban is. Az előrejelzések az mutatják, hogy a középső országrészben és a Dunántúlon nagyjából 2-4 cm, a keleti-északkeleti részeken 3-7 cm friss hó lesz a nap végére, mondta Bozóki István, meteorológus. A vonattal utazók, a téli időjárás miatt, akár fél órás késésre is számíthatnak.
jan. 1
10:23
A nap képe - Szilveszter a nagyvilágban 2. (Habostorta)
Las Vegas, London, Sydney
jan. 1
10:24
Egerben született meg az év első babája (Infostart)
Éjfél után 1 perccel Heves megyében született meg az idei év első kisbabája az egri Markhot Ferenc kórházban. A kisfiú 54 centiméterrel és 2750 gramm súllyal jött világra, szülei a Péter nevet adták neki.

Keresés