2008. január 1. kedd

jan. 1
0:06
Vízömlés az Apor Vilmos térnél (Adó1százalék)
Nagy mennyiségű víz tör fel az úttest aszfaltjára egy csőtörés miatt Budapesten az Apor Vilmos tér és a Jagelló út sarkán.
jan. 1
0:09
Olvasnivaló: A lencse és a szerencse (Mindmegette)
Úgy tartja a szilveszteri mondás, hogy amilyen az újév napja, olyan lesz az egész esztendő is. Talán ezért december 31. és január 1. a nagy fogadalmak és a babonák napja.
jan. 1
0:13
Olvasnivaló: Ajjaj, macskajaj! (Mindmegette)
Egy átmulatott éjszaka utóhatásai: a szédülés, émelygés, fejfájás. Szilveszterkor még az antialkoholisták is megisznak egy-egy pohárral. És ugyanúgy szenvednek a bódulat következményeitől, mint azok, akik többet ittak.
jan. 1
0:17
'Évet! (GameStar)
Eljött a 2008-as esztendő, ugye mindenki örül? :) Reméljük boldogabb lesz, mint a régi volt! Mi bízunk ebben...
jan. 1
5:04
Bhutto halála növelhette pártja népszerűségét (Kripto Akadémia)
A pakisztáni központi választási bizottság azt javasolja az iszlámábádi kormánynak, hogy meghatározatlan időre halassza el az eredetileg január 8-ára kitűzött parlamenti választásokat - közölte hétfőn Kanvar Dilsad, a bizottság titkára újságírókkal.
jan. 1
5:46
Születési idő: nulla óra kettő perc (Adó1százalék)
Szekszárdon a Tolna Megyei Kórházban éjfél után két perccel született meg egy kislány. A Németkéren lakó szülők második gyermeke, Jakab Csenge 3 kiló 33 dekagramm és 57 centi hosszú, egy testvére van, aki szintén leány. A szülést dr. Kőszegi László vezette, s ott volt az újszülött édesapja is, tehát apás szülés volt.
jan. 1
5:57
Kigyulladt egy raktárépület Szolnokon! (Adó1százalék)
Kigyulladt egy volt szovjet laktanyából kialakított kétszintes raktárépület Szolnokon az éjszaka. Mint Csomós Mátyás, a Nagy-Jászkun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kedd hajnalban elmondta: az épület felső szintje kapott lángra. A tűzoltók hat fecskendő bevetésével eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.
jan. 1
5:57
Már Máltán és Cipruson is euróval fizetnek (Kripto Akadémia)
Málta kedd 0 órától az euróövezet tagállama lett, vagyis az eddig forgalomban volt máltai líra helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
6:03
Szoros volt a verseny, sokasodnak a halottak (Kripto Akadémia)
Száz felettire emelkedett a választások után kirobbant erőszak halálos áldozatainak száma hétfőn Kenyában, ahol folytatódtak a vasárnap kitört zavargások. Az ellenzék hátországának számító nyugati országrésztől a fővárosi szegénynegyedeken át a keleti, a turisták körében népszerű indiai-óceáni partvidékig számos helyen zajlottak hétfőn összecsapások ellenzékiek ezrei és a rendfenntartó erők…
jan. 1
6:18
Kipukkadt a fémlufi? (Kripto Akadémia)
Az általános drágulásnak vége, november eleje óta 15 százalék körül olcsóbbodtak az ipari fémek a Londoni Fémtőzsdén (LME), miután már októbert is nagyrészt kissé olcsóbban végezték, mint szeptembert. Az irányzatot az amerikai gazdaság iránti bizalomvesztés és a szigorodó kínai pénzügypolitika szabta meg az év végén.
jan. 1
6:29
Ciprus belépett az euróövezetbe (Kripto Akadémia)
Ciprus helyi idő szerint kedd 0 órától az euróövezet tagja lett, vagyis az eddig forgalomban volt ciprusi font helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
6:39
Kisteherautó és villamos karambolozott a Bécsi úton (Adó1százalék)
Egy kisteherautó karambolozott a BKV egyik 17-es villamosával hétfő este a Bécsi úton. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának a beszámolója szerint a balesetben négyen sebesültek meg.
jan. 1
6:44
Ez lesz az ENSZ legnagyobb katonai akciója (Kripto Akadémia)
Az ENSZ és az Afrikai Unió (AU) közös békefenntartó missziója, az UNAMID hétfőn ünnepélyesen átvette a békefenntartó feladatokat az Afrikai Uniótól az erőszak dúlta Dárfúrban.
jan. 1
6:49
Tavaly 130 ember halt meg tűzesetben (Adó1százalék)
Tavaly nem volt jelentős, a lakosság nagyobb tömegeit érintő veszélyhelyzet Magyarországon; az év a felkészülés és felkészítés jegyében telt - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Az elmúlt év adatait összegezve elmondta: tavaly mintegy 70 ezer esetben riasztották a tűzoltókat; a riasztások mintegy 15 százaléka volt vaklárma, téves riasztás. A mintegy…
jan. 1
6:54
Boldog britek brutális bulija (Adó1százalék)
Százezrek köszöntötték esőben, de a tavalyinál jóval szelídebb időjárási körülmények közepette Nagy-Britanniában - az időeltolódás miatt Európában utolsóként - az újévet, és ezúttal Skóciában sem fújta el a szél az ünneplést.
jan. 1
6:55
Málta is belépett az euróövezetbe (Kripto Akadémia)
Málta kedd 0 órától az euróövezet tagállama lett, vagyis az eddig forgalomban volt máltai líra helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
7:21
Gázolás az Erzsébet hídon! (Adó1százalék)
Nem sokkal éjfél előtt egy Pestről Budára tartó nő Volkswagen Passatjával elgázolt egy 21 éves olasz állampolgárt az Erzsébet hídon - tudatta a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 1
7:37
Egerben éjfél után egy perccel született meg az első kisbaba (Adó1százalék)
Az egri Markhot Ferenc kórházban éjfél után egy perccel született meg egy kisfiú, akinek szülei a Péter nevet adták. A 54 centiméterrel és 2,75 kilogramm súllyal világra jött csecsemő pétervásárai illetőségű szüleinek az első gyermeke - tudatta Nagy Péter, a kórház szülészeti osztályának a főorvosa.
jan. 1
7:42
Gyermekáldás 2008 első perceiben... (Adó1százalék)
Csongrád megye első gyermeke Szegeden született - tudatta a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosa Papp Éva. Hegedűs Ádám 0 óra 10 perckor jött világra. A 3470 grammos 51 centiméteres egészséges kisfiú, szülei, Vecsernyés Piroska és Hegedűs Róbert első gyermeke. A szülők 2007. október 20-án házasodtak össze, az édesapa gipszkartonozó, az édesanya háztartásbeli.
jan. 1
7:59
Szlovénia lett az elnök (Kripto Akadémia)
Szlovénia kedd éjféltől átvette Portugáliától az Európai Unió soros elnöki tisztét, ami egyben azt is jelenti, hogy a 2004-ben belépett tagállamok és a volt kommunista blokk országai közül az egykori jugoszláv tagköztársaság az elsőként láthatja el féléves időtartamra ezt a megbízatást. Ljubljana külpolitikai törekvéseiben az egyik legfontosabb helyett a balkáni helyzet kezelése foglalja majd el.
jan. 1
8:12
Szexuális felvilágosítás ötéves gyerekeknek? (Infostart)
A szexuális felvilágosítást, úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni. Legalábbis a britek szerint, akik már az ötéves gyermekeknek is tanítanának ezt-azt.
jan. 1
8:33
Inkább egy kelet-európai, mint egy brit (Infostart)
A brit diplomák gyenge minősége miatt a brit gyárosok gyakran előnyben részesítik a kelet-európai munkavállalókat a szigetországbeliekkel szemben - mondta a Brit Gyáriparos Szövetség vezetője.
jan. 1
8:54
Jó hír a lustáknak: az is használ, ha csak felállunk a fotelból (Infostart)
A legújabb kutatások jó hírrel szolgálnak azoknak, akik nem tudják rávenni magukat arra, hogy rendszeresen felkeressenek egy edzőtermet vagy egy sportközpontot. Már az is jótékonyan hat a szervezetre, ha felállunk a fotelból, és mondjuk kertészkedésbe fogunk.
jan. 1
9:06
Folyamatosan takarítják a fővárosi utakat (Adó1százalék)
A Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói 33 munkagéppel folyamatosan takarítják a havat főváros útjairól - tudatta Horváth László, a társaság helyettes szóvivője. Elmondta: a BKV járatai a reggeli üzemkezdéskor zavartalanul el tudtak indulni.
jan. 1
9:11
A havazás miatt néhány vonalon késnek a vonatok (Adó1százalék)
Az éjszakai havazás miatt néhány vonalon késésben közlekednek a vonatok - tudatta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke. A Budapest-Szeged és a Budapest-Békéscsaba vonalakon 20-30, illetve a Budapest-Hatvan-Somoskőújfalú és a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza viszonylatban pedig 10-15 perces késéssel kell számolni.
jan. 1
9:13
Legendának tartják őket, mint mások a Loch Ness-i szörnyet (Adó1százalék)
A perui Természeti Erőforrások Intézetének négy alkalmazottja és a frankfurti zoológiai társaság fotósa látták azokat a mashco indiánokat, akik menekülnek a fehér emberek elől.
jan. 1
9:15
A japán rabok nagy problémája: ronda a pizsama (Infostart)
A japán kormány felmérést készíttetett arról: milyen is a börtönlakók élete. Kiderült, hogy a rabok iszonyúan utálják a stílustalan pizsamájukat.
jan. 1
9:17
A Himnusz alatt született az első budapesti baba (Adó1százalék)
Éjfél után egy perccel, a "Himnusz alatt" született baba a budapesti Szent István Kórházban - közölték az intézmény szülészetén. A kis Emma egészséges, 4 kilogrammal és 60 centiméterrel jött világra hagyományos, apás szülés után, és második gyermeke zuglói szüleinek.
jan. 1
9:27
"Az egy pszichopata" (Adó1százalék)
Szövetségesek, fegyvertársak voltak, a közös harc idején megpróbáltak felülemelkedni személyes ellenérzéseiken, ezek azonban évekkel később is megmaradtak. Dwight D. Eisenhower, a második világháborúban részt vevő amerikai egységek parancsnoka és brit kollégája, Bernard Law Montgomery, utálták egymást.
jan. 1
9:31
Egyre zsúfoltabbak a detoxikálók (Infostart)
Nagy-Britanniában évről évre emelkedik azok száma, akik alkohollal összefüggő problémák miatt szorulnak kórházi kezelésre.
jan. 1
9:34
Putyin megköszönte... (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin orosz elnök újévi üdvözletében köszönetet mondott az oroszoknak mindazért, amit az ország az elmúlt nyolc évben elért, s ami - mint mondta - nem lett volna lehetséges az állampolgárok támogatása, bizalma és az ország újjászületésében való közvetlen részvétele nélkül.
jan. 1
9:35
Ez történt az újév napján (Habostorta)
Munkába állt az első lóvontatású tűzoltókocsi és a BBC, megkezdték a Panama-csatorna építését, börtön lett az Alkatraz-sziget, ünnepel Baumgartner Zsolt...
jan. 1
9:38
A halottak száma az átlag alatt maradt (Adó1százalék)
Eddig nyugodt volt a szilveszteri hosszú hétvége, a riasztások, a balesetek és a halottak, illetve a sérültek száma is az átlag alatt maradt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője. A tűzoltóknak az elmúlt 24 órában 111 riasztásuk volt, részben közlekedési balestekhez, részben tűzesetekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos. A baleseteknek 11 sérültje volt, halott egy sem - mondta…
jan. 1
9:58
Nem történtek katasztrófák szilveszterkor (Infostart)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozóit szilveszterkor 111-szer riasztották, balesetekhez és tüzekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a havazás ellenére valamennyi út járható.
jan. 1
10:09
A polgárháború szélén Kenya (Infostart)
Kenyában már százhetvenre emelkedett az elnökválasztás utáni összecsapások halálos áldozatainak száma. Kórházi tájékoztatás szerint az éjjel 48 embert öltek meg a zavargásokban.
jan. 1
10:14
Havazással érkezett meg 2008 (Infostart)
Ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte a Közterület-fenntartó helyettes szóvivője. Horváth László az InfoRádióban elmondta: a BKV járatai mindenhol, még a hegyi útvonalakon is rendben elindultak, de lényeges lassabban közlekednek.
jan. 1
10:14
Drasztikusan nőtt a végelszámolással bezárt vállalkozások száma 2007-ben (Infostart)
Érdemben nem változott tavaly a felszámolások száma Magyarországon; a végelszámolással bezárt vállalkozások száma viszont 61 százalékkal emelkedett - derül ki a tavalyi folyamatok összegzéséből.
jan. 1
10:20
Országszerte havazik, késnek a vonatok (HírTV)
Országszerte havazik, és ez várható a továbbiakban is. Az előrejelzések az mutatják, hogy a középső országrészben és a Dunántúlon nagyjából 2-4 cm, a keleti-északkeleti részeken 3-7 cm friss hó lesz a nap végére, mondta Bozóki István, meteorológus. A vonattal utazók, a téli időjárás miatt, akár fél órás késésre is számíthatnak.
jan. 1
10:23
A nap képe - Szilveszter a nagyvilágban 2. (Habostorta)
Las Vegas, London, Sydney
jan. 1
10:24
Egerben született meg az év első babája (Infostart)
Éjfél után 1 perccel Heves megyében született meg az idei év első kisbabája az egri Markhot Ferenc kórházban. A kisfiú 54 centiméterrel és 2750 gramm súllyal jött világra, szülei a Péter nevet adták neki.
jan. 1
10:24
Februárra halasztották a pakisztáni választásokat (Infostart)
Pakisztánban februárra halasztják az eredetileg január 8-ra kitűzött parlamenti és helyhatósági választásokat - közölte az ázsiai ország választási bizottságának egyik magas rangú illetékese az AFP francia hírügynökséggel.
jan. 1
10:25
Azok a 80-as évek... (Habostorta)
26 évvel ezelőtt, 1982. január 1-én tartották meg Stockholmban az utolsó ABBA-koncertet
jan. 1
10:30
Látványos tűzijátékokkal köszöntötték az újévet Nagy-Britanniában (Infostart)
Európában utolsóként százezrek köszöntötték az újévet Nagy-Britanniában. Londonban mintegy 400 ezer ember nézte végig a tűzijátékot. A skót fővárosban, Edinburgh-ban mintegy 100 ezren köszöntötték az utcán az újévet.
jan. 1
10:35
2008: Cipruson euró, a kakas nem gyújhat rá (Privátbankár)
2008 január elseje több érdemi változást hoz egyes uniós országoknak. Két kis ország például bevezeti az eurót, a legnagyobb, pedig megtiltja a dohányzást. 2007 és 2008 fordulója a nemzetközi politikai életben sem telik eseménytelenül
jan. 1
10:35
Mától Szlovénia az Európai Uniós soros elnöke (Infostart)
Szlovénia éjféltől átvette Portugáliától az Európai Unió soros elnöki tisztét, ami egyben azt is jelenti, hogy a 2004-ben belépett tagállamok és a volt kommunista blokk országai közül az egykori jugoszláv tagköztársaság az elsőként láthatja el ezt a megbízatást félévre. Közben Ciprus és Málta csatlakozásával két újabb taggal bővült az eurózóna.
jan. 1
10:37
2008: Női elnök az Egyesült Államokban (Piac és Profit)
A hordónként több mint 100 dollárról szólnak a londoni olajos elemzői előrejelzések, az amerikai recesszió megítélése azonban nem egyértelmű.
jan. 1
10:41
Infláció feletti drágulást hoz 2008 (HírTV)
Az inflációnál magasabb gáz- és villanyáremelés, drasztikusan dráguló közszolgáltatások, megugró élelmiszerárak - ez vár a magyar háztartásokra 2008-ban, miközben a nyugdíjak és a bérek emelése legfeljebb a szinten tartásra lesz elég.
jan. 1
10:46
Már az ENSZ és az Afrikai Unió tartja fenn a rendet Dárfúrban (Infostart)
Dárfúrban ünnepélyesen átvette a békefenntartó feladatokat az Afrikai Uniótól az ENSZ és az Afrikai Unió közös missziója. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az átadás egyelőre csupán jelképes jelentőségű.
jan. 1
10:50
Időjárás előrejelzés (Habostorta)
2008. január 1., újév délután
jan. 1
10:57
Az APEH behajtja az elmaradt tb-járulékokat (HírTV)
Január elsejétől behajtja az APEH az elmaradt tb-járulékokat. A kórházak, rendelők, orvosok még a vizsgálat előtt kötelesek ellenőrizni a TAJ-számok érvényességét. Amennyiben a beteg nem rendezte jogviszonyát, adatait az adóhatósághoz továbbítják.

Keresés