2008. január 1. kedd

jan. 1
0:06
Vízömlés az Apor Vilmos térnél (Népszava)
Nagy mennyiségű víz tör fel az úttest aszfaltjára egy csőtörés miatt Budapesten az Apor Vilmos tér és a Jagelló út sarkán.
jan. 1
0:09
Olvasnivaló: A lencse és a szerencse (Mindmegette)
Úgy tartja a szilveszteri mondás, hogy amilyen az újév napja, olyan lesz az egész esztendő is. Talán ezért december 31. és január 1. a nagy fogadalmak és a babonák napja.
jan. 1
0:09
Szeretlek, nem érted?! (HáziPatika)
Szeretjük a társunkat, ő azonban folyton félreért bennünket. Megpróbáljuk neki megmagyarázni, de nem látja be az igazunkat, sőt, még jobban félreérti a helyzetet. Ezen összeveszünk, s minden csak egyre rosszabb lesz. De miért?
jan. 1
0:13
Olvasnivaló: Ajjaj, macskajaj! (Mindmegette)
Egy átmulatott éjszaka utóhatásai: a szédülés, émelygés, fejfájás. Szilveszterkor még az antialkoholisták is megisznak egy-egy pohárral. És ugyanúgy szenvednek a bódulat következményeitől, mint azok, akik többet ittak.
jan. 1
0:17
'Évet! (GameStar)
Eljött a 2008-as esztendő, ugye mindenki örül? :) Reméljük boldogabb lesz, mint a régi volt! Mi bízunk ebben...
jan. 1
0:17
(Letöltések) Penumbra [ingyenes játék] (PC Guru)
A Team Energetic csapata 4 iskolás gyermekbõl áll, akik 2006-ban mindössze pár hónap leforgása alatt összeraktak egy horrorjátékot, a Penumbrát. A félelmetes horrorjátékban a történet szerint édesapánkat kell megkeresni, miközben mészároljuk a félelmetes szörnyeket, és mindenféle rejtélyeket ol (...)
jan. 1
1:17
Az év utolsó faszsága (comment:com)
M1, ma este, kívánságműsor, benne Kaszás Attila, akit kértek, és ami rendben is van, énekel ABBA-nótát, és operettet, de az már kurvára nincs rendben, hogy közben a jobb felsőben villog az ÉLŐ felirat. Mert ezt így nagyon szar volt nézni, azért.
jan. 1
1:27
Boldog új évet kívánunk! (F1világ)
Minden kedves olvasójának eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kíván az F1világ.hu szerkesztősége!
jan. 1
2:55
Bemutatták a 2008-as Suzuki SX4 WRC-t (Totalcar)
Az immár éles bevetésre szánt rali-versenygép teljesen új festést kapott
jan. 1
3:29
Boldog új évet! (divecenter.hu)
2008 első napján mi mással is indíthatnánk ez évi írásaink sorát, mint egy jókívánsággal.
jan. 1
4:10
Légvédelmi rakéták és más ünnepi járművek (Totalcar)
Lehet hogy egy reklámhosszúságúra vágott, harcoló robotokat bemutató film is ki tudja fejezni, milyen az autós kultúra, amikor ajándékokkal találkozik, de azért még ennél is erősebb anyag egy Csomó Régi Kép.
jan. 1
4:27
Termékdíj-szabályozás - Változások január elsején (Népszava)
A környezetvédelmi termékdíjak befizetését januártól az adóhatóság helyett a vámhatóság ellenőrzi - egyebek között erre a változásra kell számítani a termékdíjas szabályozás terén az adótörvény-módosítások nyomán.
jan. 1
4:38
Világgazdasági előrejelzések a recesszió esélyeiről (Népszava)
A hordónként 100 dollárt biztosan áttörő olajárról szólnak a 2008-ra összeállított legújabb londoni elemzői előrejelzések, az amerikai recesszió esélyének megítélése azonban nem egyértelmű. A Financial Times által közölt hétfői átfogó prognózis - a nagy londoni elemző és befektetési házakkal összhangban - azt írja, hogy jóllehet a nyersolaj egyelőre csak megközelítette, de nem törte át a…
jan. 1
4:43
Átalakul a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete (Népszava)
Átalakul a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete 2008. január elsejei hatállyal, új szervként megalakulnak a Regionális Ellenőrzési Központok (REK) - tudatta a vámhatóság. A közlemény szerint az átszervezés eredményeként a Vám- és Pénzügyőrség hatékonyabban tudja ellátni a vám-, jövedéki-, illetve egyéb szakterületeken kapott feladatait, a gazdálkodók számára egyszerűbb és gyorsabb lesz az…
jan. 1
5:04
Bhutto halála növelhette pártja népszerűségét (Népszava)
A pakisztáni központi választási bizottság azt javasolja az iszlámábádi kormánynak, hogy meghatározatlan időre halassza el az eredetileg január 8-ára kitűzött parlamenti választásokat - közölte hétfőn Kanvar Dilsad, a bizottság titkára újságírókkal.
jan. 1
5:31
Indulhat a verseny a villamos energia piacon (Népszava)
Hatályba lép az új villamos energia törvény és megszületett az összes alacsonyabb szintű jogszabály, így 2008. január elsejétől indulhat a verseny a 100 százalékban liberalizált magyar árampiacon. Az európai uniós elvárásoknak megfelelően megszűnik a közüzem, és a továbbiakban már csak a lakosságnak, valamint a legkisebb fogyasztóknak szolgáltatott villamos energia árát ellenőrizheti a hatóság,…
jan. 1
5:46
Születési idő: nulla óra kettő perc (Népszava)
Szekszárdon a Tolna Megyei Kórházban éjfél után két perccel született meg egy kislány. A Németkéren lakó szülők második gyermeke, Jakab Csenge 3 kiló 33 dekagramm és 57 centi hosszú, egy testvére van, aki szintén leány. A szülést dr. Kőszegi László vezette, s ott volt az újszülött édesapja is, tehát apás szülés volt.
jan. 1
5:57
Kigyulladt egy raktárépület Szolnokon! (Népszava)
Kigyulladt egy volt szovjet laktanyából kialakított kétszintes raktárépület Szolnokon az éjszaka. Mint Csomós Mátyás, a Nagy-Jászkun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kedd hajnalban elmondta: az épület felső szintje kapott lángra. A tűzoltók hat fecskendő bevetésével eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.
jan. 1
5:57
Már Máltán és Cipruson is euróval fizetnek (Népszava)
Málta kedd 0 órától az euróövezet tagállama lett, vagyis az eddig forgalomban volt máltai líra helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
6:03
Szoros volt a verseny, sokasodnak a halottak (Népszava)
Száz felettire emelkedett a választások után kirobbant erőszak halálos áldozatainak száma hétfőn Kenyában, ahol folytatódtak a vasárnap kitört zavargások. Az ellenzék hátországának számító nyugati országrésztől a fővárosi szegénynegyedeken át a keleti, a turisták körében népszerű indiai-óceáni partvidékig számos helyen zajlottak hétfőn összecsapások ellenzékiek ezrei és a rendfenntartó erők…
jan. 1
6:18
Kipukkadt a fémlufi? (Népszava)
Az általános drágulásnak vége, november eleje óta 15 százalék körül olcsóbbodtak az ipari fémek a Londoni Fémtőzsdén (LME), miután már októbert is nagyrészt kissé olcsóbban végezték, mint szeptembert. Az irányzatot az amerikai gazdaság iránti bizalomvesztés és a szigorodó kínai pénzügypolitika szabta meg az év végén.
jan. 1
6:29
Ciprus belépett az euróövezetbe (Népszava)
Ciprus helyi idő szerint kedd 0 órától az euróövezet tagja lett, vagyis az eddig forgalomban volt ciprusi font helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
6:39
Kisteherautó és villamos karambolozott a Bécsi úton (Népszava)
Egy kisteherautó karambolozott a BKV egyik 17-es villamosával hétfő este a Bécsi úton. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának a beszámolója szerint a balesetben négyen sebesültek meg.
jan. 1
6:40
Adóváltozások - Havi 85-220 ezer forint között nő a nettó jövedelem! (Népszava)
A 2008-ra érvényes adózási szabályok szerint a havi 85-220 ezer forintot keresők nettó jövedelme emelkedik, vagyis az ebbe a jövedelemkategóriába tartozó munkavállalók változatlan bér mellett is valamivel többet vihetnek majd haza az idén a borítékban. Összességében ez mintegy 30 milliárd forint többletjövedelmet jelent.
jan. 1
6:44
Ez lesz az ENSZ legnagyobb katonai akciója (Népszava)
Az ENSZ és az Afrikai Unió (AU) közös békefenntartó missziója, az UNAMID hétfőn ünnepélyesen átvette a békefenntartó feladatokat az Afrikai Uniótól az erőszak dúlta Dárfúrban.
jan. 1
6:49
Tavaly 130 ember halt meg tűzesetben (Népszava)
Tavaly nem volt jelentős, a lakosság nagyobb tömegeit érintő veszélyhelyzet Magyarországon; az év a felkészülés és felkészítés jegyében telt - mondta Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. Az elmúlt év adatait összegezve elmondta: tavaly mintegy 70 ezer esetben riasztották a tűzoltókat; a riasztások mintegy 15 százaléka volt vaklárma, téves riasztás. A mintegy…
jan. 1
6:54
Boldog britek brutális bulija (Népszava)
Százezrek köszöntötték esőben, de a tavalyinál jóval szelídebb időjárási körülmények közepette Nagy-Britanniában - az időeltolódás miatt Európában utolsóként - az újévet, és ezúttal Skóciában sem fújta el a szél az ünneplést.
jan. 1
6:55
Málta is belépett az euróövezetbe (Népszava)
Málta kedd 0 órától az euróövezet tagállama lett, vagyis az eddig forgalomban volt máltai líra helyett mostantól az európai pénzegység a szigetország hivatalos fizetőeszköze.
jan. 1
7:21
Gázolás az Erzsébet hídon! (Népszava)
Nem sokkal éjfél előtt egy Pestről Budára tartó nő Volkswagen Passatjával elgázolt egy 21 éves olasz állampolgárt az Erzsébet hídon - tudatta a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 1
7:37
Egerben éjfél után egy perccel született meg az első kisbaba (Népszava)
Az egri Markhot Ferenc kórházban éjfél után egy perccel született meg egy kisfiú, akinek szülei a Péter nevet adták. A 54 centiméterrel és 2,75 kilogramm súllyal világra jött csecsemő pétervásárai illetőségű szüleinek az első gyermeke - tudatta Nagy Péter, a kórház szülészeti osztályának a főorvosa.
jan. 1
7:39
Lindsay Lohan jól tönkrevágott mindent (MaHu)
Sokan irigylik a hollywoodi sztárok álomszerű életét, mert mindent megengedhetnek maguknak, legalábbis egy darabig...
jan. 1
7:42
Gyermekáldás 2008 első perceiben... (Népszava)
Csongrád megye első gyermeke Szegeden született - tudatta a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosa Papp Éva. Hegedűs Ádám 0 óra 10 perckor jött világra. A 3470 grammos 51 centiméteres egészséges kisfiú, szülei, Vecsernyés Piroska és Hegedűs Róbert első gyermeke. A szülők 2007. október 20-án házasodtak össze, az édesapa gipszkartonozó, az édesanya háztartásbeli.
jan. 1
7:55
Ő sem így képzelte 2007-et... (MaHu)
Azért vannak a sztárok, hogy szórakoztassanak, ám néha ezt nem munkásságukkal, hanem életvitelükkel érik el.
jan. 1
7:59
Szlovénia lett az elnök (Népszava)
Szlovénia kedd éjféltől átvette Portugáliától az Európai Unió soros elnöki tisztét, ami egyben azt is jelenti, hogy a 2004-ben belépett tagállamok és a volt kommunista blokk országai közül az egykori jugoszláv tagköztársaság az elsőként láthatja el féléves időtartamra ezt a megbízatást. Ljubljana külpolitikai törekvéseiben az egyik legfontosabb helyett a balkáni helyzet kezelése foglalja majd el.
jan. 1
8:02
Többet kell fizetni mától az energiáért (Klubrádió)
Többet kell fizetni mától az energiáért. A lakossági áramfogyasztók átlagosan 9,8 százalékos áremeléssel számolhatnak ettől a naptól kezdve.
jan. 1
8:07
Babonák, hiedelmek január 1-jén (MaHu)
A január 1-i évkezdés a Gergely-féle naptárreform után vált általánossá. Az új év első napjához számos hiedelem, babona kötődik, mert ennek a napnak a lefolyásából következtettek az egész évre.
jan. 1
8:07
Újabb állatfajok veszélyben (MaHu)
Legalább hat afrikai zsiráfalfajt fenyeget nagy veszély, sőt kihalás - figyelmeztettek kenyai és amerikai biológusok.
jan. 1
8:07
Ahonnan negyvenévenként jön lap (astronet.hu)
Hamarosan eredménnyel kecsegtethetnek a földön kívüli élet utáni kutatások. Az első helyszín megvan: földszerű bolygót azonosítottak húsz fényévnyire.
jan. 1
8:11
Növelte a hálószoba forgalmát... (MaHu)
A jó színészek olyanok, mint a kaméleon, de Brad Pitt nemcsak a szerepekhez igazítja aktuális külsejét.
jan. 1
8:12
Szexuális felvilágosítás ötéves gyerekeknek? (Infostart)
A szexuális felvilágosítást, úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni. Legalábbis a britek szerint, akik már az ötéves gyermekeknek is tanítanának ezt-azt.
jan. 1
8:15
USB hitelkártya (prim)
A dél-koreai Shinhan Card nevű cég a Visa-val együttműködve egy olyan USB eszközt fejlesztett ki, amely számítógéphez csatlakoztatva internetes vásárláshoz, vagy üzletben rádiójeles hitelkártyaként is használható.
jan. 1
8:18
Havazással jött az újév (Klubrádió)
A fővárosban órák óta havazik, a közterület-fenntartó Zrt. dolgozói 33 munkagéppel folyamatosan takarítják a havat a budapesti utakról. Az intenzív hóesés miatt azonban sok helyen csúszós, síkos, havas a burkolat, legyenek óvatosak.
jan. 1
8:23
Újévi ígérgetés: Idén lefogyok! De hogyan? (MaHu)
Az újévi fogadalmak közül az egyik legnépszerűbb a fogyókúra elkezdése: ilyenkor sokan szeretnének megszabadulni súlyfeleslegüktől, méghozzá a lehető legrövidebb úton.
jan. 1
8:23
Közös örökségünk, közös kincsünk a Biblia (MaHu)
Kedden az újévi szentmiséken minden katolikus templomban felolvassák a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét a Biblia Évének kezdete alkalmából.
jan. 1
8:25
PS3 helyett telefonkönyv a dobozban (prim)
A kaliforniai Burns család igencsak meglepődött, amikor a 13 éves Brandon karácsonyi ajándékát kicsomagolva egy helyi telefonkönyvet talált az eredetinek látszó PlayStation 3 dobozban.
jan. 1
8:29
Emelkedik a családi pótlék (Klubrádió)
Átlagosan 4,5 százalékkal emelkedik januártól a családi pótlék. A hátrányos helyzetű gyermekek után azonban magasabb, nagyjából 7 százalékos emelésre számíthatnak a nehéz helyzetben élő családok. Magasabb lett a minimálbér is: 69 ezer forintra emelkedik a legalacsonyabb fizetés a tavalyi 65 ezer 500 forintról.
jan. 1
8:33
Inkább egy kelet-európai, mint egy brit (Infostart)
A brit diplomák gyenge minősége miatt a brit gyárosok gyakran előnyben részesítik a kelet-európai munkavállalókat a szigetországbeliekkel szemben - mondta a Brit Gyáriparos Szövetség vezetője.
jan. 1
8:39
Sima bőr (MaHu)
Aligha akad olyan nő, aki ne hadakozna "feleslegesen" növő szőrszálaival, akár a karján, a hóna alatt, a bikini vonalán, a lábszárán vagy netán az arcán éktelenkednek is ezek. Márpedig az ápolt megjelenéshez, a vonzó külsőhöz nem illenek a nem kívánatos pamacsok!
jan. 1
8:39
Nem talált magának megfelelő csapatot (MaHu)
Nem talált magának megfelelő csapatot, ezért búcsúzik a Forma-1-től a francia Franck Montagny, a Toyota volt tesztpilótája.
jan. 1
8:46
Az amerikai háztartások felében már digitális TV van (prim)
Az amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CEA) friss felmérése szerint az amerikai háztartások több mint a felében van már olyan televízió-készülék, amely alkalmas a digitális adások vételére.

Keresés