2008. január 21. hétfő

jan. 21
0:09
Olvassatok bele a holnapután megjelenő Nők Lapjába! (NLCafé)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő négyes számába! Oroszlán Szonja; Michelle Pfeiffer sztárinterjú; Kutyahoroszkóp; Gabriellából Gábor - egy átoperálás története...
jan. 21
0:15
Ünnepek utáni depresszió (HáziPatika)
Véget értek az ünnepek, és messze van még a tavasz. Ilyenkor gyakran érezzük magunkat lehangoltnak, erőtlennek. Miért lesz rajtunk úrrá az ünnep utáni lehangoltság, depresszió, és hogyan lábalhatunk ki belőle?
jan. 21
0:17
Miller: "Nincs viszonyom Penn-nel!" (est.hu)
Tagadja Sienna Miller azokat a vádakat, melyek szerint viszonya lenne a válófélben lévő Sean Penn-nel.
jan. 21
0:19
Hatásos védelem az influenza és szövődményei ellen (HáziPatika)
Már létezik olyan módszer, amelynek segítségével hatékonyan védekezhetünk az influenza és szövődményei ellen, vagy ha már kialakult a betegség, gyorsíthatjuk a gyógyulást.
jan. 21
0:20
Olvasnivaló: A SZÉPSÉG… (Mindmegette)
…épp olyan különleges és sokszínű, mint maga az élet. A szépség ott rejtőzik az élet kis és nagy pillanataiban, és csak arra vár, hogy felfedezzük. A valódi vitalitás élménye - szintén maga a szépség.
jan. 21
0:21
Lightspeed Champion: Falling Off The Lavender Bridge (est.hu)
(Domino / Neon Music)A 2005-ben néhány sikeres kislemezzel feltűnt angol Test Icicles dance-punk trió meglehetősen rövid karriert futott be, a háromfelé húzó zenekar nem sokkal a csalódást keltő For Screening Purposes Only című album megjelenése után bejelentette feloszlását. A formáció többnyire Dev Metal néven szereplő fekete tagja, az 1986-os születésű Devote Hynes újabb alteregó, a Lightspeed…
jan. 21
0:22
Betiltották a Papírsárkányokat (est.hu)
Az afgán Khaled Hosseini regényén alapuló, Golden Globe-jelöléssel is büszkélkedő filmet Afganisztánban tiltották be, abban az országban, ahol a mű javarészt játszódik.
jan. 21
0:43
Keller elbukott Törökbálinton (orientpress)
A Fidesz-KDNP jelöltje, Turai István legyőzte a szocialista Keller Lászlót a törökbálinti időközi választáson. Az 51,63 százalékos részvétel mellett zárult voksoláson Turai 2953 szavazatot kapott, Keller Lászlóra csak 2226-an szavaztak.
jan. 21
1:00
Radikális siker Szerbiában (orientpress)
A szerbiai elnökválasztások első fordulójában a részeredmények szerint a radikális jelölt volt sikeresebb - adja hírül partner oldalunk, a vajdaságma.info délvidéki hírportál. Tomiszlav Nikolics a demokrata párti Borisz Tadiccsal vívja meg csatáját a február 3-i második fordulóban.
jan. 21
1:29
Német intőt kapott a Nokia (terminal)
Peer Steinbrück német pénzügyminiszter pénteken elítélően nyilatkozott a Nokia, a világ vezető mobilkészülék-gyártója döntéséről, hogy versenyképtelensége miatt bezárja bochumi gyárát és az ottani termelést Romániába telepíti át.
jan. 21
1:33
Még dolgoznak a TvNetWork programján (terminal)
Egyelőre nincs hivatalosan elfogadott, a menedzsment és a dolgozók ösztönzését szolgáló részvényopciós program, az igazgatóság a múlt heti közgyűlésen csupán a lehetőséget kapta meg, hogy minderre fedezetet teremtsen sajátrészvény-vásárlásokkal - tudta meg a Napi Gazdaság Nemes Attilától, az igazgatóság elnökétől.
jan. 21
1:35
Legjobban teljesítő kampányok az ETARGET-en, 3. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az ETARGET hirdetési hálózaton az elmúlt héten az alábbi öt hirdetés teljesített a legjobban, azaz ezeknek a legmagasabb a kattintási aránya (CTR) az aktuális kulcsszóra történő megjelenéskor az ETARGET hálózatában található keresőkben (azaz a tartalom alapján történő megjelenések és a katalógus megjelenések nélkül). [...] Bővebben!
jan. 21
1:37
Csak a jövőben bízhat az AMD (terminal)
Az Advanced Micro Devices (AMD), a világ második legnagyobb mikroprocesszor-gyártója 1,77 milliárd dollár veszteséget szenvedett el a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 567,0 millió után, mivel 1,68 milliárd dollárt fordított a grafikus chipeket gyártó ATI felvásárlására.
jan. 21
1:53
Motel 2. (est.hu)
Erősen túlértékelt kínzásmozija után Tarantino kis kedvence, Eli Roth annak második részét is elkészítette, ami azonban nem sokban különbözik a korábbitól: kis változtatásoktól eltekintve a forgatókönyvíró-rendező ugyanazt a filmet forgatta le még egyszer – csak most női főhősökkel.
jan. 21
1:58
Vendégjáték - A tavasz ébredése (szinhaz.hu)
2008. január 29-én vendégszerepel a Katonában a debreceni Csokonai Színház társulata A tavasz ébredése című darabbal Horváth Csaba rendezésében. A Katona közönsége az előadásban viszontláthatja Simkó Katalint, akit A vadkacsából ismerhetnek.
jan. 21
2:02
Budapest - M. Achard: Dominó (szinhaz.hu)
Kellemes estét ígér a Karinthy Színház legújabb darabja, a Dominó. Francia eleganciával tálalt vígjáték, melyet Kéri Kitty finom nőiessége, Óberfrank Pál szenvedélye, Görög László humora és Pindroch Csaba néhol még kicsit félszegen romantikus férfiassága (vagy férfiasan romantikus félszegsége) varázsol kerek egésszé.
jan. 21
2:21
Kevesebb közbeszerzést visznek el a külföldiek (FigyelőNet)
Tavaly 3446 közbeszerzési eljárásban 1521,3 milliárd forint közpénz sorsáról született döntés, az eljárások száma 31 százalékkal, a beszerzési érték 10 százalékkal csökkent 2006-hoz viszonyítva.
jan. 21
2:25
Árbóchoz kötöztek két zöldet a bálnavadászok (FigyelőNet)
A Sea Shepherd két aktivistája felmászott egy japán bálnavadász hajóra, hogy figyelmeztesse: védett vizeken hajóznak. A legénység megverte, az árbócrúdhoz kötözte, és túszként tartja a brit és ausztrál környezetvédőt. Két zöldszervezet és egy katonai hajó követi a japán bálnavadász flottát: a bálnavadászat betiltásával végződő perhez gyűjtenek adatokat.
jan. 21
2:29
Vidék - Emésztó tűz (szinhaz.hu)
A Magyarországon még ismeretlen Charlotte Jones Emésztő tűz című romantikus műve néhány éve nagy siker volt Londonban. A darabot Upor László fordításában mutatja be az egri színház január 25-én.
jan. 21
2:29
Újabb német szemetet találtak (FigyelőNet)
Csaknem két tonna német szemetet találtak egy fuvarozó cég telephelyén Makón, ezért a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése ügyében nyomozást rendeltek el - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
jan. 21
2:33
Magyarország a kínaiak európai főhadiszállása (FigyelőNet)
Mintegy 25 ezer kínai dolgozik jelenleg Magyarországon, nagy részük éttermet, boltot üzemeltet. 2009-től azonban nemcsak a kiskereskedők, hanem a kínai óriáscégek is hazánkat szemelték ki európai bázisuknak. A magyarországi kínaiak jól érzik magukat nálunk, gyermekeiket magyarnak nevelik, meghalni azonban hazamennek.
jan. 21
2:37
Kiszabadultak a környezetvédők (FigyelőNet)
Szabadon engedték az antarktiszi vizeken tartózkodó japán bálnavadászhajón kedd óta fogva tartott környezetvédőket, akik visszatérhettek saját hajójukra - közölték pénteken ausztrál illetékesek.
jan. 21
2:41
Postai kerékpártender: bennfentes pályázót sejt a vesztes (FigyelőNet)
Tovább harcol a postai kerékpártender körülményeinek tisztázásáért a pályázaton alulmaradt, ám évek óta a Magyar Posta beszállítójaként ismert Schwinn-Csepel Kerékpárgyár - írja a Magyar Hírlap.
jan. 21
2:45
A gazdaságot veszélyezteti a klímavédelem? (FigyelőNet)
Egyre több tagország kifogásolja a szén-dioxid-kibocsátással és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban rájuk szabott uniós feladatokat - írja a Népszabadság.
jan. 21
2:53
Várakozások felett teljesített az IBM (FigyelőNet)
Az amerikai IBM számítástechnikai vállalat a vártnál nagyobb mértékben növelte tavalyi utolsó negyedévi adózott eredményét, és bővült az értékesítése is az egy évvel korábbihoz képest.
jan. 21
2:57
Zuhanórepülésben az építőipar (FigyelőNet)
Az építőipari termelés 2007 novemberében korrekciók nélkül és munkanaptényezővel kiigazítva is 22,7 százalékkal csökkent 2006 novemberéhez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
jan. 21
3:01
Száz éves a gyűrűzés (FigyelőNet)
Magyarországon Dánia és Németország után a világon harmadikként, 1908-ban gyűrűzték meg az első madarakat. A hazai madárgyűrűzési módszerek és eredmények már a kezdetekben világhírűek voltak: az itteni gyakorlati tapasztalatokat az angliai madárgyűrűzés szervezésében is felhasználták.
jan. 21
3:05
Zanzibárban várják a mentesítést a magyarok (FigyelőNet)
Egy műszaki hiba miatt, várhatóan 16 órás késéssel térhetnek Budapestre vissza az utasok Zanzibárból, miután megérkezik értük a Malév menetesítő járata.
jan. 21
3:09
Üzleteket hoz Gyurcsány Indiából (FigyelőNet)
Két magyarországi projektről is megállapodást írnak alá a kormányfő háromnapos indiai látogatásának pénteki, utolsó napján. Már konkrét üzletkötésre is sor került.
jan. 21
3:13
Nehezen indul be a verseny az árampiacon (FigyelőNet)
Bár a liberalizáció egyik hangoztatott jelszava a verseny s az árak csökkenése volt, mindennek eddig nem sok jele. Az áramárak az állami beavatkozás hatására egyelőre nem szabadultak el végletesen, ami nem jelenti azt, hogy a teljes liberalizációkor nem is fognak.
jan. 21
3:17
Budapestre érkezik a világ legnagyobb repülőgépe (FigyelőNet)
A 650 tonnás repülőgép a MOL berendezéseit szállítja Ománba.
jan. 21
3:21
Putyin lefektette a Déli áramlatot (FigyelőNet)
Bulgárián keresztül érkezik 2013-tól az orosz gáz Európába. Putyin szófiai látogatásán tisztázták a Déli áramlat gázvezeték tulajdonviszonyait, és megállapodtak a nyomvonalról.aláírták a megállapodást.
jan. 21
3:25
Jót tesz a gazdaságnak az önkéntes munka (FigyelőNet)
Minden tízedik honfitársunk belekóstolt már a szervezett önkéntes munkába. Külföldi ötletek átvételével, pár törvénymódosítással további tömegeket lehetne mozgósítani. A segítő munka ráadásul nemcsak lélekmelegítő, de nemzetgazdaságilag is előnyös.
jan. 21
4:28
A korábban "baráti" katolikus egyház mára kivívta a szélsőjobb haragját (Népszava)
A XXI. század csendőrsége lesz a Magyar Gárda - mondta a szervezetet alapító Jobbik alelnöke keszthelyi irodaavatójukon. Szegedi Csanád cigánybűnözésről és a "közel-keletiek" gazdasági térnyeréséről beszélt, miközben a helyi gárdakapitány arról: szervezetük nem antiszemita és nem rasszista. Kapott a Jobbiktól a katolikus egyház is, amely tavaly még megáldotta a gárda zászlaját, ezúttal viszont…
jan. 21
4:32
Bizonytalan az új SZDSZ-székház sorsa (Népszava)
Egyelőre nincs hivatalos döntés arról, mikor, és egyáltalán elköltözik-e egyáltalán Gizella utcai székházából az SZDSZ - tudta meg lapunk. Párton belül ellentétes információk látnak napvilágot: van aki szerint lemondtak a beruházásról, mások úgy tudják, már nyárra beköltözhetnek az új helyre. Kóka János pártelnök az EP-választásokra ígért új központot a szabad demokratáknak. Az MSZP ezzel szemben…
jan. 21
4:39
Nem államtitok, ki lövethet le utasszállító gépet, de csak a Népszava olvasói tudhatják meg (Népszava)
Államtitok, ki lövethet le repülőgépet Magyarországon – írtuk meg augusztusban. Lapunk az adatvédelmi biztoshoz fordult, hogy kiderülhessen, ki az, aki emberéletek százai, ezrei fölött is dönthet egy kritikus pillanatban. A válasz több, mint négy hónap után érkezett meg, de túlzás lenne azt állítani, hogy sokkal tisztábban látunk. A nyilvánosság továbbra is korlátozott maradt.
jan. 21
4:55
Nem vész el, csak "jön-megy" a 30 millliárd (Népszava)
Uniós forrásokból mintegy 45 milliárd forint jut a következő három évben az iskolák informatikai fejlesztésére. Többek között a tantermek számítógépes felszerelésére és a tanárok kedvezményes laptopvásárlására jut az összegből. Eközben a Fidesz alelnöke, egykori oktatási minisztere azért aggódik, hogy elveszi a pénzt és a lehetőséget a tanulni vágyó fiataloktól a kormány. Pokorni Zoltán szerint a…
jan. 21
5:01
Önkormányzati rendőrség alakul Budapesten? (Népszava)
Ismét a városőrség létrehozásáért lobbiznak a kormánynál szocialista politikusok, polgármesterek. A szervezet ugyan a jelenlegi közterület-felügyelet bázisán jönne létre, s több jogosítványa is lenne, az önkormányzati rendőrök mégse lennének seriffek, fegyvert sem viselnének. Viszont idejük nagy részét a közrend védelmében közterületen töltenék, amire a rendőrségnek alig van embere.
jan. 21
5:09
Százhúsz tonna vibrátorért jött Ferihegyre a világ legnagyobb repülőgépe (Népszava)
Szombat délben, az előzetesen meghirdetett időponthoz képest egy nappal később Budapestre érkezett a világ legnagyobb repülőgépe. Az ukrán Antonov repülőgépgyár által a nyolcvanas évek végén gyártott Mrija, vagyis Álom nevet viselő, An–225-ös típusjelzésű légi jármű működése óta először szállt le Magyarországon. Látogatásának súlyos oka volt: az óriási gépmadarat összesen 180 tonna teher…
jan. 21
5:12
"Morvai Krisztina vagy valaki más?" (Népszava)
Nem lenne csoda, ha a választópolgárok most már egy szót sem értenének az egészből. Nekik a demokrácia hajnalán, a rendszerváltáskor azt mondták, válasszanak parlamentet és majd az szépen dönt. A nevükben persze. És egy-egy nagyon fontos kérdésben külön is megkérdezik őket. Csakhogy az utóbbi – a népszavazás – mintha valamiféle játékszerré vált volna. És – ilyen-olyan meggondolásból – éppen az ő…
jan. 21
5:13
Ma sem lesz kamatvágás (Infostart)
Egyöntetű vélemény a piacon, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem csökkent kamatot hétfői ülésén. Sőt, a szakértők egyre későbbre tolják a lehetséges kamatvágás időpontját.
jan. 21
5:19
Észre sem veszik, hogy agyrázkódásuk volt (Infostart)
Az Afganisztánban és az Irakban szolgáló amerikai katonák ötöde szenved kisebb agyrázkódást, és közülük sokan nem ismerik fel, hogy kezelésre lenne szükségük - közölték a hadsereg szakbizottságának tagjai.
jan. 21
5:34
A fehérje az éhség leghatékonyabb ellenfele (Infostart)
A magas fehérjetartalmú étrend a legalkalmasabb az éhség kordában tartására, a zsír és a szénhidrát közel sem ennyire hasznos - mutatták ki amerikai kutatók, akik a különböző típusú diéták hatását tanulmányozták.
jan. 21
5:40
Etnikai közeledés a nászágyakban (Népszava)
Alig vesszük észre, de a nyári–őszi szezon hazai vitái a nemzetvédőkről, a kiszorított romák számára mégis méltányos vagy nagyobbrészt elsikkadó állami és EU-s támogató programokról, a gyűlöletbeszéd elégséges vagy hiányos korlátozásáról benne vannak az európai fősodorvonalban.
jan. 21
5:41
Saját magát klónozta az őssejtkutatás vezetője (Infostart)
Önmagát klónozta egy amerikai tudós, aki egy nő petesejtjébe saját bőrsejtjeit ültette be. Ezzel Samuel Wood lett az első, aki felnőtt ember sejtjeiből hozott létre embriót.
jan. 21
5:50
Fényűzően él a korrupt köztisztviselő (Infostart)
Büntetésének jelentős részét megúszta egy brit közhivatalnok, akinek a nevéhez a brit védelmi minisztérium egyik legjelentősebb korrupciós botránya fűződik.
jan. 21
6:03
Aki későn ébredt, az adóhivatallal nézhet szembe (Infostart)
Elfogytak az új típusú számlatömbök a nyomtatványboltokban - értesült az InfoRádió. A tömböket gyártó Pátria Nyomda Zrt. szerint négyhavi készlettel vágtak neki 2008-nak, ám az másfél hét alatt elfogytak. Adószakértők szerint egy éve lehet tudni, hogy új szabályozás lesz idén januártól, így több számlatömböt kell lecserélni.
jan. 21
6:08
A Nokia feltalálta a szögletes kereket (cellanaplo.blog.hu)
A Nokia az N81 zenemobil szórakoztató készülék, használata csupa móka és kacagás. A fröccsöntött műanyagba kódolt viccek közül a legjobb a Navi kerék, ami négyszögletes. Az ezüstszürke érintésérzékeny felület körkörös simogatásával lehet végiglapozni az új multimédiás menüt, illetve így gyorsabban lehet végiggörgetni a zenelejátszó számlistáját. A poéngyilkos finnek azonban az iPod tárcsáját…
jan. 21
6:11
Ez az idei körömdivat (Blikk)
A korábbi szögletes formák után meglepő irányt vett a körömdivat
jan. 21
6:13
Öt magán-nyugdíjpénztár futott be Romániában (MaHu)
Öt nagy romániai magán nyugdíjbiztosítónak (ING, Allianz-Tiriac, Generali, Aviva és Interamerican) sikerült megszereznie az - egy új jogszabály nyomán pénztárat választani köteles - biztosítottak több mint 80 százalékát - derül ki azokból az adatokból, amelyeket a döntési határidő lejártával tettek közé.

Keresés