2008. január 21. hétfő

jan. 21
0:09
Olvassatok bele a holnapután megjelenő Nők Lapjába! (NLCafé)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő négyes számába! Oroszlán Szonja; Michelle Pfeiffer sztárinterjú; Kutyahoroszkóp; Gabriellából Gábor - egy átoperálás története...
jan. 21
0:15
Ünnepek utáni depresszió (HáziPatika)
Véget értek az ünnepek, és messze van még a tavasz. Ilyenkor gyakran érezzük magunkat lehangoltnak, erőtlennek. Miért lesz rajtunk úrrá az ünnep utáni lehangoltság, depresszió, és hogyan lábalhatunk ki belőle?
jan. 21
0:19
Hatásos védelem az influenza és szövődményei ellen (HáziPatika)
Már létezik olyan módszer, amelynek segítségével hatékonyan védekezhetünk az influenza és szövődményei ellen, vagy ha már kialakult a betegség, gyorsíthatjuk a gyógyulást.
jan. 21
5:34
A fehérje az éhség leghatékonyabb ellenfele (Infostart)
A magas fehérjetartalmú étrend a legalkalmasabb az éhség kordában tartására, a zsír és a szénhidrát közel sem ennyire hasznos - mutatták ki amerikai kutatók, akik a különböző típusú diéták hatását tanulmányozták.
jan. 21
5:50
Fényűzően él a korrupt köztisztviselő (Infostart)
Büntetésének jelentős részét megúszta egy brit közhivatalnok, akinek a nevéhez a brit védelmi minisztérium egyik legjelentősebb korrupciós botránya fűződik.
jan. 21
6:11
Ez az idei körömdivat (Blikk)
A korábbi szögletes formák után meglepő irányt vett a körömdivat
jan. 21
6:13
Ettől vág az agyunk! (Blikk)
Bizonyos ételek serkentik az agyműködésünket!
jan. 21
6:27
Harc a dohányosok ellen: már a lakásban is tilos rágyújtani (Infostart)
A bérlakásokban is betiltja a dohányzást egy kaliforniai kisváros. A tiltásról ellenszavazat nélkül döntött Calabasas önkormányzata.
jan. 21
6:48
Hagyományos magyaros ételek (HarmoNet)
Ezen a héten hagyományos ételeket fogok bemutatni, úgy, ahogy én készítem otthon a családomnak! Eltérések előfordulhatnak, hiszen ahány ház annyi szokás! Első étel a sertéspörkölt lesz!
jan. 21
6:55
"Kezdek öregedni, már csak 10 kilométert futok" (Infostart)
Kilencvennégy éves korában az ember általában már nem mozog valami frissen, esetleg csak botra támaszkodva közlekedik. Másképp van ezzel Peng Perngsa, aki Thaiföld - de talán a földkerekség - legidősebb maratoni futója.
jan. 21
7:10
Tíz tipp: hogyan fejleszthetjük agyunkat? (HVG)
Úgy véljük, nincs mit tenni, ha egyszer a memóriánk, emlékezőképességünk hanyatlásnak indult? Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amely segíthet abban, hogy gyorsan és hatékonyan sajátítsunk el új információkat.
jan. 21
7:27
Tom Hanks, a "Vörös Elvis" (Infostart)
Már hosszabb ideje foglalkoztatta a gondolat, és most végre eljött az ideje, hogy Tom Hanks megvalósítsa tervét. A halhatatlan Forrest Gump megszemélyesítője filmet forgat Dean Reed amerikai rock-énekes, filmsztár, kommunista békeharcos életéről Comrade Rock-star (Rocksztár elvtárs) címmel.
jan. 21
7:32
A luxus és elegancia bútora: az Art Deco (HarmoNet)
Egyszerre látványos és egyedi, néha pedig már-már a giccsbe hajlik. Az Art Deco a 20-as és 30-as évek stílusa, mely a stílusirányzatok közül még utoljára a bútorokon, a használati tárgyakon, az építészetben, sőt még a divat és filmvilágban is éreztette hatását.
jan. 21
7:33
Meghalt a frizbi feltalálója (Infostart)
Nyolcvankét éves korában elhunyt Richard Knerr, a hula-hopp karika és a frizbi feltalálója. Az újító a kaliforniai Arcadiában halt meg agyvérzés következtében - jelentette a hétvégén a The New York Times.
jan. 21
7:34
5 dolog, amit a pasik utálnak az első randin (HarmoNet)
Nagy társkereső körútjaikon járva észre sem veszik a szingli csajok, hogy bizony-bizony jó pár hibát elkövetnek már az első randin is. Randi tippek, hogy megtudd: mit nem bírnak a pasik!
jan. 21
7:35
A náci propagandaminiszterhez hasonlították Tom Cruise-t (Infostart)
Egy neves német történész szerint Tom Cruise egyik, a Szcientológia Egyház előtt tartott beszéde éppen úgy hangzott, mint ha a náci propagandaminiszter, Joseph Goebbels adta volna elő.
jan. 21
7:49
E-mailben a hírnév? Szexy-pityuboy@mail.hu (HarmoNet)
Egy tapasztalatokból összeállított statisztika szerint, melyet a 'nagybani álláskereső ügyfeleim' állítottak össze, kb. 50 elküldött jelentkezésből 5-re válaszolnak a cégek. Elképzelhető, hogy már el is követtünk valamilyen hibát, ami ezt eredményezte?
jan. 21
7:51
'Kopoltyúk jelentek meg a füleim mögött'- Goldi Keralában (HarmoNet)
Keralában a monszunnak köszönhetően állandóan szakad az eső. Goldinak nehéz dolga van, ha alkalmazkodni akar az itteni időjárási viszonyokhoz és a tengernyi vízhez. Reklamációjának hangot is ad egy levélben.
jan. 21
8:00
Tudományos alapossággal utálhatjuk a hétfőt (Infostart)
Végre tudományos magyarázat adható arra, miért érezzük magunkat hétfő reggel sokkal rosszabbul, mint a hét többi napján. A megoldás nem az újbóli munkába állás, hanem a kialvatlanság.
jan. 21
8:44
Az eper véd a szívbaj ellen (MaHu)
Azok a hölgyek, akik szeretik az epret, jobb eséllyel kerülhetik el az érelmeszesedés kifejlődését, mint azok, akik nem kedvelik ezt a zamatos gyümölcsöt, jelezte egy tanulmány, amelyet a befolyásos táplálkozástudományi folyóirat, a Journal of the American College of Nutrition közölt.
jan. 21
8:44
Ne legyen szívbajos: egyen epret! (Infostart)
Azok a hölgyek, akik szeretik az epret, jobb eséllyel kerülhetik el az érelmeszesedés kifejlődését, mint azok, akik nem kedvelik a gyümölcsöt - állítja egy tanulmány, amelyet a befolyásos táplálkozástudományi folyóirat, a Journal of the American College of Nutrition közölt.
jan. 21
8:46
Poliszerelem: a becsületes házasságtörés (MaHu)
Spanyolország felfedezte a "poliamort". Férj, feleség, szeretők nyíltan, sokszor egy fedél alatt élnek és szeretnek. Régebben "szabad szerelemnek" vagy nyitott párnak nevezték, a "poliszerelem" azonban jobban hangzik.
jan. 21
9:10
Hétfői horoszkóp 2008-01-21 (HarmoNet)
Ma szeretnénk a kedvteléseinknek hódolni! Sokkal nagyobb lesz bennünk a szabadságigény, bár ezt úgy valósítanánk meg, hogy ezzel családtagjainkat nem szeretnénk megsérteni.
jan. 21
9:11
Most lelepleződnek a sztárok! (NLCafé)
George Michael mindent kitálal! A tinilányok egykori kedvence önéletrajzi könyvet ír, amelyben semmit sem rejt véka alá. A zenész memoárja óriási vihart kavarhat a sztárok életében.
jan. 21
9:12
Heti munka horoszkóp január 21-től 27-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
jan. 21
9:13
Deutsch Anita: Tele vagyok energiával! (NLCafé)
Az ország nagy része megsiratta Szilágyi Andrea távozását a Barátok közt sorozatból. A szép színésznő, Deutsch Anita soha nem élte a média által kedvelt sztárok zajos életét, de az biztos, hogy hallani, látni fogjuk még őt.
jan. 21
9:26
Valentino arctalan modelljei (Borsa)
Valentino utolsó kollekciójához készült reklámkampányban a modellek csupán próbababaként funkcionálnak, a hangsúly a ruhákon és kiegésztőkön van. Manapság ez egyedi megközelítés.
jan. 21
9:43
Elégedetlenek a csehek a szexuális életükkel (Infostart)
A csehek az utóbbi években egyre elégedetlenebbek szexuális életükkel, különösen a nők körében zuhant nagyot az elégedettségi mutató - írta a Pravo című cseh napilap.
jan. 21
9:48
Hideg és tespedés - Mégis elkerülhető a kilófelszedés! (MaHu)
Télen hajlamosabb lehetsz az elhízásra, és ellenállóképességed is nagymértékben csökken. Tippjeinkkel átvészelheted a kritikus időszakot!
jan. 21
9:48
Elhunyt John Stewart (Infostart)
Hatvannyolc éves korában elhunyt John Stewart folk- és popénekes, dalszerző, aki egy időben a legendás Kingston Trio tagja volt. Ő volt a szerzője a Monkees együttes egyik nagy sikerének, a Daydream Believer című dalnak.
jan. 21
9:54
Számítógép gyilkolta meg a beteget (Infostart)
Nagy-Britanniában életét vesztette egy beteg, miután az orvosok nem megfelelő vesét ültettek be a szervezetébe.
jan. 21
10:11
Botrányos életű a francia miniszterelnök kedvese? (NLCafé)
Hivatalosan ugyan még nem erősítették meg a francia miniszterelnök házasságának tényét, de Carla Bruniról egyre több pletyka terjed a médiában. Egyes hírekben skalpgyűjtőnek titulálják az extopmodellt.
jan. 21
10:13
Már megint ez az influenza… - Hogyan védekezzünk? (NLCafé)
Ha én influenzavírus lennék, alaposan megsértődnék, hogy mindenféle légúti bacival, sőt egyesek még a náthával is összekevernek. Rejtélyek és igazságok. Most mindenre fény derül!
jan. 21
10:15
Ideális munkamegoldás kisgyerekeseknek - Job sharing: állásmegosztás (NLCafé)
Karrier vagy gyereknevelés? A legtöbb nő mondvacsináltnak tartja ezt a sokszor hangoztatott kérdést. Nagy részük ugyanis egyáltalán nem szeretne választani.
jan. 21
10:37
Pazarlás az amerikai egészségügyi rendszerben (orientpress)
A „Medicare” és a „Medicaid” amerikai állami egészségügyi ellátás programok évente 350-400 milliárd dollárt pazarolnak el az igazgatásban - erre mutat rá most a National Health Statistics Group (NHSG). Az amerikai orvosszövetségek évek óta panaszkodnak az amerikai kórházakban és más egészségügyi intézményekben az egyre nagyobb bürokrácia miatt.
jan. 21
11:08
Miért hatékony gyulladásgátló a bor? (HVG)
Sok tudományos vizsgálat igazolta, hogy a mérsékelt borfogyasztók ritkábban kapnak szívinfarktust, mint azok, akik sokat isznak vagy egyáltalán nem fogyasztanak szeszt. Egy új vizsgálat most azt jelzi, hogy azoknak a hölgyeknek, akik rendszeresen, de kevés bort isznak, lényegesen kisebb mértékű az érrendszerében az a különös, lassú gyulladás, ami az érelmeszesedés alapja.
jan. 21
11:11
Oka volt a rosszullétnek? (NLCafé)
Az amerikai lapok szerint az Oscar-díjas színésznő harmadik gyermekével terhes. A színésznő a New York-i Mount Sinai nevű kórházban töltötte a hétfő éjszakát, ahol ismeretlen okok miatt kezelték.
jan. 21
11:13
Koncertek a Fonóban (NLCafé)
Flamenco és magyar népzene gitáron, táncház a Dűvő-vel, cigány tánctanfolyam a Khamoro Cigány Táncegyüttessel, és didgeridoo találkozó koncertekkel, vetítéssel. A Fonó Zeneház színes programkínálatából válogattunk.
jan. 21
11:14
Mahjong: játék ami, intelligensebbé tesz (HarmoNet)
A mahjong egy ősi játék, melynek számtalan számítógépes verziója, és hatalmas rajongótábora van az internetes világban is.
jan. 21
11:43
Az idióta kollégák ellen (Borsa)
A melóhelyen tizenhat tonnát raksz. A parkolóban a főnöki dzsipek a territoriális agresszorok, az irodában pedig a magyar rögvaló legkreténebb fagzonjai. Sorskönyv elleni reklamálás helyett, tanácsok.
jan. 21
12:11
Sissi császárné élete ismét a filmvásznon? (NLCafé)
Az uralkodókról szóló filmek mindig nagy sikerűek. Hollywoodi tervek szerint a népszerű Sissi császárnét Catherine Zeta-Jones, férjét, Ferenc Józsefet Tom Hanks alakítaná.
jan. 21
12:20
Vonat ütközött autóval, egy halott (Infostart)
Egy ember meghalt, amikor vonat ütközött személygépkocsival a Tolna megyei Csikóstöttös vasúti átkelőjében hétfő délelőtt - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 21
12:42
Márkákat akarunk! (Borsa)
Bár az elmúlt években számos nemzetközi ruhamárka érkezett a magyar piacra, azért még van egy kis hiányzérzetünk. A következőkben azokat a márkákat mutatjuk be, amelyek igenis kellenének itthonra.
jan. 21
13:11
Hillary Clinton visszavág! (NLCafé)
Hillary Clinton, az egykori amerikai first lady a Monica Lewinsky-affér 10. évfordulóján egy érzelmes tévéinterjúban bevallotta: sosem kételkedett férje szerelmében, még akkor sem, amikor az hűtlen lett hozzá.
jan. 21
13:14
Önimádóak a mai fiatalok? (MaHu)
Ezek a mai fiatalok...- Ez a félmondat gyakran felhangzik az idősebbek szájából. De vajon tényleg olyan szörnyű a mai ifjúság? A Nyugat-Ontariói Egyetem kutatói erre a kérdésre keresték a választ.
jan. 21
13:34
Megfejtették a leukémia titkát (HVG)
Brit kutatóknak egy egypetéjű ikerpár révén sikerült azonosítaniuk azokat a cancerogén (rákos megbetegedést kiváltó) őssejteket, amelyek a leggyakoribb gyermekkori daganatos kórképet, a leukémiát okozzák. A felfedezés révén új gyógyszerek kifejlesztése válik lehetővé.
jan. 21
14:11
Kikre veszélyes a kávéfogyasztás? (HVG)
A legtöbb szülészorvos eddig általában azt mondta, hogy naponta egy-két kávé a terhesség lefolyását nem zavarja, de egy új vizsgálat szerint már kevés koffein is megduplázhatja a vetélés kockázatát.
jan. 21
14:25
Hazánkban döglődik a képregény (Borsa)
Míg a külföldi közvélemény lelkesen rajong a képregényekért, és őrült módjára falja a legkülönfélébb rajzolt sztorikat, addig idehaza csak pár elvetemült fanatikus lézeng ezekben a körökben. Vajon miért?
jan. 21
14:46
Amit a női és férfi meddőség okairól tudni érdemes (MaHu)
Meddőségről akkor beszélünk, ha a fogamzásgátlás módszereinek alkalmazása nélkül a szokásos nemi kapcsolat ellenére nem jön létre a terhesség. Amennyiben mind a két fél egészséges, szaporodásra alkalmas, úgy a párok 75%-a fél éven belül terhességet jelez vissza.
jan. 21
14:51
Apa és fia felakasztott holttestére találtak Szekszárdon (Infostart)
Két ember, apa és fia felakasztott holttestére találtak hozzátartozóik Szekszárdon.

Keresés