2008. január 21. hétfő

jan. 21
2:21
Kevesebb közbeszerzést visznek el a külföldiek (FigyelőNet)
Tavaly 3446 közbeszerzési eljárásban 1521,3 milliárd forint közpénz sorsáról született döntés, az eljárások száma 31 százalékkal, a beszerzési érték 10 százalékkal csökkent 2006-hoz viszonyítva.
jan. 21
2:25
Árbóchoz kötöztek két zöldet a bálnavadászok (FigyelőNet)
A Sea Shepherd két aktivistája felmászott egy japán bálnavadász hajóra, hogy figyelmeztesse: védett vizeken hajóznak. A legénység megverte, az árbócrúdhoz kötözte, és túszként tartja a brit és ausztrál környezetvédőt. Két zöldszervezet és egy katonai hajó követi a japán bálnavadász flottát: a bálnavadászat betiltásával végződő perhez gyűjtenek adatokat.
jan. 21
2:29
Újabb német szemetet találtak (FigyelőNet)
Csaknem két tonna német szemetet találtak egy fuvarozó cég telephelyén Makón, ezért a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése ügyében nyomozást rendeltek el - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
jan. 21
2:33
Magyarország a kínaiak európai főhadiszállása (FigyelőNet)
Mintegy 25 ezer kínai dolgozik jelenleg Magyarországon, nagy részük éttermet, boltot üzemeltet. 2009-től azonban nemcsak a kiskereskedők, hanem a kínai óriáscégek is hazánkat szemelték ki európai bázisuknak. A magyarországi kínaiak jól érzik magukat nálunk, gyermekeiket magyarnak nevelik, meghalni azonban hazamennek.
jan. 21
2:37
Kiszabadultak a környezetvédők (FigyelőNet)
Szabadon engedték az antarktiszi vizeken tartózkodó japán bálnavadászhajón kedd óta fogva tartott környezetvédőket, akik visszatérhettek saját hajójukra - közölték pénteken ausztrál illetékesek.
jan. 21
2:41
Postai kerékpártender: bennfentes pályázót sejt a vesztes (FigyelőNet)
Tovább harcol a postai kerékpártender körülményeinek tisztázásáért a pályázaton alulmaradt, ám évek óta a Magyar Posta beszállítójaként ismert Schwinn-Csepel Kerékpárgyár - írja a Magyar Hírlap.
jan. 21
2:45
A gazdaságot veszélyezteti a klímavédelem? (FigyelőNet)
Egyre több tagország kifogásolja a szén-dioxid-kibocsátással és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban rájuk szabott uniós feladatokat - írja a Népszabadság.
jan. 21
2:53
Várakozások felett teljesített az IBM (FigyelőNet)
Az amerikai IBM számítástechnikai vállalat a vártnál nagyobb mértékben növelte tavalyi utolsó negyedévi adózott eredményét, és bővült az értékesítése is az egy évvel korábbihoz képest.
jan. 21
2:57
Zuhanórepülésben az építőipar (FigyelőNet)
Az építőipari termelés 2007 novemberében korrekciók nélkül és munkanaptényezővel kiigazítva is 22,7 százalékkal csökkent 2006 novemberéhez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
jan. 21
3:01
Száz éves a gyűrűzés (FigyelőNet)
Magyarországon Dánia és Németország után a világon harmadikként, 1908-ban gyűrűzték meg az első madarakat. A hazai madárgyűrűzési módszerek és eredmények már a kezdetekben világhírűek voltak: az itteni gyakorlati tapasztalatokat az angliai madárgyűrűzés szervezésében is felhasználták.
jan. 21
3:05
Zanzibárban várják a mentesítést a magyarok (FigyelőNet)
Egy műszaki hiba miatt, várhatóan 16 órás késéssel térhetnek Budapestre vissza az utasok Zanzibárból, miután megérkezik értük a Malév menetesítő járata.
jan. 21
3:09
Üzleteket hoz Gyurcsány Indiából (FigyelőNet)
Két magyarországi projektről is megállapodást írnak alá a kormányfő háromnapos indiai látogatásának pénteki, utolsó napján. Már konkrét üzletkötésre is sor került.
jan. 21
3:13
Nehezen indul be a verseny az árampiacon (FigyelőNet)
Bár a liberalizáció egyik hangoztatott jelszava a verseny s az árak csökkenése volt, mindennek eddig nem sok jele. Az áramárak az állami beavatkozás hatására egyelőre nem szabadultak el végletesen, ami nem jelenti azt, hogy a teljes liberalizációkor nem is fognak.
jan. 21
3:17
Budapestre érkezik a világ legnagyobb repülőgépe (FigyelőNet)
A 650 tonnás repülőgép a MOL berendezéseit szállítja Ománba.
jan. 21
3:21
Putyin lefektette a Déli áramlatot (FigyelőNet)
Bulgárián keresztül érkezik 2013-tól az orosz gáz Európába. Putyin szófiai látogatásán tisztázták a Déli áramlat gázvezeték tulajdonviszonyait, és megállapodtak a nyomvonalról.aláírták a megállapodást.
jan. 21
3:25
Jót tesz a gazdaságnak az önkéntes munka (FigyelőNet)
Minden tízedik honfitársunk belekóstolt már a szervezett önkéntes munkába. Külföldi ötletek átvételével, pár törvénymódosítással további tömegeket lehetne mozgósítani. A segítő munka ráadásul nemcsak lélekmelegítő, de nemzetgazdaságilag is előnyös.
jan. 21
5:13
Ma sem lesz kamatvágás (Infostart)
Egyöntetű vélemény a piacon, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem csökkent kamatot hétfői ülésén. Sőt, a szakértők egyre későbbre tolják a lehetséges kamatvágás időpontját.
jan. 21
6:13
Öt magán-nyugdíjpénztár futott be Romániában (MaHu)
Öt nagy romániai magán nyugdíjbiztosítónak (ING, Allianz-Tiriac, Generali, Aviva és Interamerican) sikerült megszereznie az - egy új jogszabály nyomán pénztárat választani köteles - biztosítottak több mint 80 százalékát - derül ki azokból az adatokból, amelyeket a döntési határidő lejártával tettek közé.
jan. 21
6:29
A Deutsche Telekom lemond a további tömeges leépítésről (MaHu)
A Deutsche Telekom nem készül az elmúlt évekéhez hasonló, további tömeges létszámcsökkentésre - közölte a hétvégén a cég személyügyi vezetője. A kényszerű átalakítások során inkább a cégen belüli átcsoportosításokat részesítik előnyben.
jan. 21
7:17
2010-től háromsávos jövedelemadó jöhet (MaHu)
2010-től háromsávos adótáblát javasol a személyi jövedelemadózásban a miniszterelnök mellett működő munkacsoport - írta értesülésre hivatkozva a hétfői Magyar Hírlap.
jan. 21
7:23
Háromkulcsos adó, áfacsökkentés és -emelés vár ránk (Privátbankár)
2010-től háromsávos adótáblát javasol a személyi jövedelemadózásban a miniszterelnök mellett működő munkacsoport. Tervezik az élelmiszerek áfájának csökkentését is
jan. 21
7:34
Ötletek vannak: expresszmetró kellene Budapestre (Privátbankár)
A magyar főváros belsejébe ékelődött vasúti hálózat - megfelelő korszerűsítés után - kiválóan alkalmas lenne egy, a német S-Bahnhoz hasonló közlekedési hálózat kialakítására
jan. 21
7:45
Háromsávos jövedelemadó jöhet 2010-től (FigyelőNet)
Lapértesülések szerint 2010-től háromsávos adótáblát javasol a személyi jövedelemadózásban a miniszterelnök mellett működő, Zalai Mária főtanácsadó vezette munkacsoport.
jan. 21
7:45
Gyurcsány mindenkit leültet (Privátbankár)
Egyeztetéseket kezd Gyurcsány Ferenc, elsőként az üzleti élet képviselőivel találkozik. Később tárgyalóasztalhoz ül szakszervezeti vezetőkkel, orvosokkal, kórházi vezetőkkel is
jan. 21
7:49
2010-től háromsávos jövedelemadó jöhet (Népszava)
2010-től háromsávos adótáblát javasol a személyi jövedelemadózásban a miniszterelnök mellett működő munkacsoport - írta értesülésre hivatkozva a hétfői Magyar Hírlap. A tervek szerint a legalsó kulcs 16 százalék lenne, és 2,4 millió forint éves jövedelemig alkalmaznák. A következő sáv érintettjei 32 százalékos kulccsal adóznának, míg e felett 44 százalékos lenne az elvonás mértéke. A 16 százalékos…
jan. 21
7:56
Tokió elvérzett, érik a pofon Európának is (Privátbankár)
Erőteljesen csökkent, 2005 októbere óta legalacsonyabb szinten zárt hétfőn a tokiói értéktőzsde fő mutatója az amerikai gazdaság kilátásaival kapcsolatban felerősödött borúlátásra. Megfigyelők szerint...
jan. 21
8:01
Te hol voltál, amikor az óriás megérkezett? (Privátbankár)
Nem tudom, mi volt képes utoljára ennyire elvarázsolni ilyen sok embert néhány órára, pénztől, rangtól és pártszimpátiától függetlenül. Márványi Péter jegyzete az Antonov látogatásáról
jan. 21
8:12
Gyenguszon az euró (Privátbankár)
Az elemzők várakozása szerint hétfőn tovább gyengülhet az euró a dollárhoz képest az eurózóna gazdaságának bizonytalan kilátásai miatt.  Az euróra részben Nout Wellink, az EKB igazgatótanácsa tagjának...
jan. 21
8:17
Feladta az SZDSZ (Napi)
jan. 21
8:17
A parkolódíj eltörléséről népszvaztatna az MDF (Privátbankár)
A hatvani parkolódíj eltörléséért kezdeményez népszavazást az MDF helyi szervezete; a 2900 támogató aláírást tartalmazó íveket már át is adták a település jegyzőjének - olvasható a Heves Megyei Hírlap...
jan. 21
8:23
Több pénzhez juthat, aki fejleszt (Napi)
jan. 21
8:28
2010-től jöhet a háromsávos jövedelemadó (HVG)
2010-től háromsávos adótáblát javasol a személyi jövedelemadózásban a miniszterelnök mellett működő munkacsoport - írta értesülésre hivatkozva a hétfői Magyar Hírlap.
jan. 21
8:40
Tartja a kamatot az MNB (Napi)
jan. 21
8:40
Hétfőn gyengülhet az euró (HVG)
Az elemzők várakozása szerint hétfőn tovább gyengülhet az euró a dollárhoz képest az eurózóna gazdaságának bizonytalan kilátásai miatt.
jan. 21
8:45
A félelem nem múlt el, de az olaj drágult (Privátbankár)
Hétfőn reggel emelkedett a kőolaj ára a szabadpiacon, miután a múlt héten összességében csökkent azokra a félelmekre, hogy recesszió felé közelít az amerikai gazdaság, aminek a következtében mérséklőd...
jan. 21
8:50
Egyeztetéseket kezd Gyurcsány Ferenc (Népszava)
Egyeztetéseket kezd Gyurcsány Ferenc, elsőként az üzleti élet képviselőivel találkozik - írta a hétfői Világgazdaság. A kormányfő ma a 2006-os parlamenti választások másnapján megjelent kiáltványt aláíró szervezetek vezetőivel találkozik. A hírt a lapnak megerősítette Fekete István, a Joint Venture Szövetsége elnöke, aki az egyik vezetője volt annak a tizenkét kamarának, szakmai szövetségnek,…
jan. 21
8:55
Lakástakarékok: Jól megy a szekér (Banki Hitel)
Igen jó évet tudhat maga mögött a két hazai lakás-takarékpénztár, hiszen az..... (Világgazdaság.hu)
jan. 21
8:57
Átszervezéseket tervez az UBS (Banki Hitel)
A svájci UBS befektetési banki részlegének sürgős feljavítását tervezi, így próbálja csökkenteni a...... (Világgazdaság.hu)
jan. 21
8:59
Vásárlást is tervez a Wiener Börse (Banki Hitel)
A Wiener Börse az idén a kereskedési volumen növelésére helyezi a hangsúlyt - emelte ki az..... (Világgazdaság.hu)
jan. 21
9:01
Kezeket a gombra: kezdődik az OTP- és Mol-vásár? (Privátbankár)
A pénteki nagymértékű emelkedés után az árak visszacsúszása várható hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint nem valószínű, hogy az emelkedés hétfőn is kitar...
jan. 21
9:12
Gyorsult a népességfogyás (Napi)
jan. 21
9:24
Népmozgalom, 2007. január-november (KSH)
Az év első tizenegy hónapjában kevesebb gyermek született és több lakos halt meg, mint az előző év azonos időszakában, így a természetes fogyás nagyobb mértékű volt, mint 2006 januárja és novembere között. A házasságkötések száma az egy évvel korábbihoz viszonyítva közel 9 százalékkal volt alacsonyabb. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10 051 ezer fő volt.
jan. 21
9:28
Straub Elek berlini nagykövetként folytatja? (Napi)
jan. 21
9:33
Nem szülünk, nem házasodunk, de meghalunk (Privátbankár)
Tavaly az év első tizenegy hónapjában kevesebb gyermek született, és több lakos halt meg, mint az előző év azonos időszakában, így a természetes fogyás nagyobb mértékű volt, mint egy éve
jan. 21
9:38
Olcsóbb autókat ígér a pláza (Napi)
jan. 21
9:38
Gyurcsány körbejár (Napi)
jan. 21
9:49
Tíz százalék feletti gázáremelések jönnek (Napi)
jan. 21
9:54
Mikor élhet felügyeleti intézkedés iránti kérelemmel? (HVG)
A felügyeleti intézkedés rendkívüli jogorvoslati forma. Ha az ügyben eljáró adóhatóság határozata, önálló fellebbezéssel megtámadható végzése (intézkedése) jogszabálysértő, vagy jogszabálysértő módon nem került sor valamely intézkedésre, akkor élhetünkk felügyeleti intézkedés iránti kérelemmel.
jan. 21
9:54
Elbocsát és fejleszt a BKV - interjú a vezérigazgatóval (Napi)
jan. 21
10:12
Többen haltak meg, mint ahányan születtek (Népszava)
Tavaly az év első tizenegy hónapjában kevesebb gyermek született, és több lakos halt meg, mint az előző év azonos időszakában, így a természetes fogyás nagyobb mértékű volt, mint 2006 januárja és novembere között - derül ki Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott gyorstájékoztatójából.

Keresés