2008. január 31. csütörtök

jan. 31
0:44
Mi lesz egyszerűbb és mi szigorúbb az ekhózóknak 2008-ban? (Adózóna)
Az ekho-törvény is változott január 1-vel. Összeállításunkból megtudhatja, mit kell továbbra is változatlanul fizetni a jövőben, milyen szigorításokkal, módosulásokkal és könnyítésekkel kell számolnia az adózónak 2008-ban.
jan. 31
3:34
Új irodában az Iroda.hu (iroda.hu)
Az Iroda.hu január elején foglalta el új irodáját a patinás Millenáris irodaházban
jan. 31
4:44
Téli kikapcsolódás a Magas-Tátrában (Népszava)
A magyarok körében régóta népszerű Magas-Tátra az 1200 kilóméternyi hosszú Kárpát-koszorú legmagasabb és legészakibb része. Leglátogatottabb a keleti része, amelyet két különálló geológiai egység alkot: a gránitból felépült Magas-Tátra és a mészkőből felépült, kevésbé elérhető Bélai-Tátra (Belianske Tatry).
jan. 31
4:50
Jogsértő sztrájkba kényszeríti a vasutasokat Gaskó? (Népszava)
A sztrájkjoggal való visszaélésnek tekinti a MÁV Zrt., hogy a Gaskó István vezette Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) nem közölte a péntektől kezdődő határozatlan idejű munkabeszüntetés pontos időtartamát. A szakszervezet vitatott eljárásáról korábban Bárány Balázs érdekvédelmi alelnök lapuknak azt mondta: azért nincs konkrét időpont, mert ha megállapodnak a még elégséges…
jan. 31
5:06
Álomutazás helyett rémutazás (Népszava)
Biztosak lehetünk-e abban, ha befizetünk egy utazásra, akkor az idegenforgalmi iroda visszahoz bennünket vagy egyáltalán elvisz-e bennünket a repülő? Az elmúlt esztendők keserű tapasztalatai alapján lapunk hasábjain is számos alkalommal számoltunk be csődökről, külföldön hagyott utasokról, teljesíthetetlen szerződésekről. Ki lehet-e ezeket kerülni, és ha igen, hogyan?
jan. 31
5:38
Olcsóbb gázhoz juthanak a háztartások (Népszava)
Új földgázszolgáltatót választhanak magunak holnaptól a lakossági fogyasztók. Az újonnan a kisfogyasztók piacára lépő Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató (EMFESZ) Kft. a jelenlegi közüzemi áraknál nyolc százalékkal olcsóbban kínálja a légnemű energiát a családoknak. Az ügyfelek az ország bármelyik területén átjeletkezhetnek az EMFESZ-hez. A cég azonban egyelőre csak az…
jan. 31
6:15
Furcsán csengő, keleti nevek az adóslistán (Privátbankár)
Az APEH 2007 negyedik negyedévében 151 adózónál összesen 22,748 milliárd forint összegű adóhiányt állapított meg, amihez 19,179 milliárd forint összegű jogkövetkezmény társul - derül ki az adóhatóság ...
jan. 31
6:17
Elvárt adó: kivételek, a nyilatkozat veszélyei és ellenőrzési szempontok (Adózóna)
A személyi jövedelemadóról szóló, valamint a társasági adóról szóló törvény is változott a múlt évben: bekerült néhány rendelkezés, amit a köznyelv és a szakma együttesen elvárt adó néven ismer. Maradtak ugyan alkotmányossági aggályok az úgynevezett minimumadóval kapcsolatban, ami alól szerencsére jó néhányan kivételek. Mások nyilatkozatot tehetnek, de így sem biztos, hogy megússzák. Adót fizetni…
jan. 31
6:27
Vízben jók vagyunk (Népszava)
Hivatalosan is megkezdődött a Vizek Éve, amelynek során a Magyar Turizmus Zrt. a belföldi marketingtevékenység központjába a vízparti üdüléseket, a strandokat, az aquaparkokat, a gyógy- és termálfürdőket és a wellnesst helyezi. A közelmúltban végzett felmérés azt tükrözi, hogy a belföldi fő utazások leggyakoribb motivációja (39,7 százalék) a vízparti üdülés - mondta dr. Róna Iván, a Magyar…
jan. 31
6:34
Tarolt az ingatlanos szakma (Napi)
jan. 31
6:36
Veszélyezteti a válság a nyugdíjunkat (Napi)
jan. 31
6:36
Egyre több a kártyás fizetés Magyarországon (Banki Hitel)
A hazai Visa kártyás ügyfelek 1,5 milliárd eurót költöttek el POS-terminálokon keresztül a..... (Világgazdaság.hu)
jan. 31
6:38
Az orvosok támogatják a vizitdíjat (Napi)
jan. 31
6:38
Kgfb: ma jár le a díjfizetési határidő (Banki Hitel)
A tavalyi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások érvényessége ma jár le, így aki nem fizette be az... (Világgazdaság.hu)
jan. 31
6:40
Saját részvényeket vásárol az FHB (Banki Hitel)
Megkezdte saját részvényeinek vásárlását az FHB Jelzálogbank: kedden 40 ezer A sorozatú törzsrészvényt vett a.... (Világgazdaság.hu)
jan. 31
7:09
Az esti feles csak alkalmi nyugtató (Privátbankár)
Szerdán 50 bázisponttal 3,00 százalékra mérsékelte az irányadó kamatot a Fed, ugyanakkor jelezte: további kamatcsökkentésekre kerülhet sor. Elemzők szerint még ebben a negyedévben újabb agresszív pénzügypolitikai enyhítés jön.
jan. 31
7:20
Vita volt, veszekedés nem a kormányülésen (Privátbankár)
Az elmúlt másfél év kormányzását és a következő időszak feladatait beszélte át a kormány és a két koalíciós párt frakcióvezetője a gödi kihelyezett kormányülésen.
jan. 31
7:25
"A kormány csak barkácsol" (Privátbankár)
Óriási a reformkényszer az országban, de jelenleg csak közmegegyezés nélküli reformbarkácsolás folyik - vélekedett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
jan. 31
7:36
Hiller markában: Pécs még remél (Privátbankár)
A kormány halogató taktikát folytat a 2010-es pécsi EKF program tekintetében, és ennek az lehet az eredménye, hogy a magára maradt város képtelen lesz meghitelezni Budapestnek és Brüsszelnek a beruházások elindítását.
jan. 31
7:38
Megint duplázott az Amazon (Privátbankár)
A világ egyik vezető internetes kiskereskedése, az amerikai Amazon.com tavalyi utolsó negyedévi adózott eredménye több mint a kétszeresére, 207 millió dollárra - egy részvényre 48 centre - nőtt az egy...
jan. 31
7:47
Feladta a harcot a nemzet polgármestere (Privátbankár)
Kiszállt a republikánus párt elnökjelöltségéért vívott harcból Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, és felsorakozott John McCain arizonai szenátor mögé. Giuliani szerdán személyesen jelente...
jan. 31
8:03
Megfekszik az unió gyomrát a kínai utánzatok (Privátbankár)
Akciótervet dolgoz ki az EU és Kína a termékhamisítással szembeni fellépés eredményessége érdekében - ebben állapodott meg Kovács László adó- és vámügyi biztos kínai partnerével.
jan. 31
8:06
"Szemétség" Tolnában (Népszava)
Tolna Város Önkormányzatát 3 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel a szemétszállítási, -kezelési tenderen kirívóan alacsony, tehát érvénytelen ajánlatot fogadott el nyertesnek - a határozat a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 31
8:08
Négymillió forintra bírságolták Fehérvár önkormányzatát (Népszava)
A székesfehérvári önkormányzatot 4 millió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, mivel egy 102 lakás felújításának műszaki ellenőrzésére kiírt tenderen megsértette az elbírálási szabályokat, nem nyilvánított érvénytelennek egyébként ilyen ajánlatokat, végül pedig érvénytelen ajánlatot hirdetett ki nyertesnek - a határozat a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 31
8:08
Az autók húzták a tokiói mutatót (Privátbankár)
A tokiói értéktőzsde fő mutatója csütörtökön 1,9 százalékos emelkedéssel zárt, mivel keresettekké váltak az olcsón beszerezhető blue-chip exportőr cégek papírjai, köztük egyes autóipari cégeké is. A v...
jan. 31
8:18
Lakástámogatás: magyarországi lakcím kell hozzá (Privátbankár)
Az uniós országok állampolgárainak magyarországi lakástámogatásához február 1-től nem munkaviszony, hanem tartózkodási engedély kell a decemberben módosított lakásfinanszírozási kormányrendelet alapjá...
jan. 31
8:21
Egymásnak esett az OBI és a Baumax (Napi)
jan. 31
8:23
Visszaesett a raktárak hozama (Privátbankár)
A logisztikai létesítmények, raktárak hozama a múlt év elejei 7 százalékról 6,7 százalékra esett az év végére - tartalmazza a raktár.info elemzése. A közlemény szerint eközben a bérleti díjak lényegéb...
jan. 31
8:36
Tőzsdezárás: London, Frankfurt: csökkenés (eBroker)
Szerdán gyengültek a vezető európai tőzsdemutatók, miután a UBS-nél bejelentett újabb adósságleírás számos bank részvényét gyengítette, miközben a befektetőket bizonytalanságban tartotta, a FED tegnap esti kamatdöntése, mely végül 50 pontos vágást jelentett.
jan. 31
8:37
Az elbocsátások ideje volt a tavaly év vége (ma.hu)
Két százalékponttal nőtt a munkanélküliségi arány tavaly az utolsó negyedévben az előző negyedévhez képest, miközben a foglalkoztatottak száma 13 ezerrel csökkent - közölte tegnap a Központi Statisztikai Hivatal. Éves összehasonlításban 44 ezer fővel kevesebben álltak alkalmazásban 2007 végén.
jan. 31
8:41
A kamatvágás ellenére is csökkenés a New York-i piacokon (eBroker)
Szerdán csökkenéssel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók.
jan. 31
8:43
Mi várható ma? (eBroker)
Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön gyengébben kezdhetnek, az amerikai tőzsdéken tartja ugyanis magát a nézet, miszerint a pénzügyi szektor további veszteségeket fog elszenvedni. Ez a felfogás ellensúlyozta az amerikai kamatmérséklés hatását.
jan. 31
8:47
Emelkedtek az olajárak (eBroker)
Szerdán emelkedéssel zárt a kőolaj ára Londonban és New Yorkban az amerikai jegybanknak arra bejelentésére, hogy 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a gazdaság élénkítése céljából.
jan. 31
8:51
A zéró tolerancia a zéró agyak miatt van (Privátbankár)
Sorra olvasom az interneten az izgalmasabbnál izgalmasabb teszteket: vajon egy üveg sör, vagy egy-két konyakos meggy elfogyasztása miatt elveheti-e a jogosítványunkat a rendőr?
jan. 31
8:57
A FED döntése a csúcsra repítette az arany árát (eBroker)
Szerdán csökkenéssel zárt az arany ára a keddi mérsékelt emelkedést követően, de az amerikai jegybank döntésére, hogy további 50 bázisponttal mérsékelte az alapkamatot a gazdaság élénkítése céljából, a tőzsdeidőn túli kereskedésben rekord szintre nőtt a nemesfém ára.
jan. 31
9:01
A kamatdöntés nem lesz katalizátor (Privátbankár)
Gyengülő részvényárakra van kilátás csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint bizonytalan nyitás után az eladók kerülhetnek túlsúlyba a piacon, így a BUX val...
jan. 31
9:07
Bágyadt kisker-adat Németországból (Privátbankár)
A németországi kiskereskedelmi forgalom decemberben az előzetes adatok szerint a várakozásoktól elmaradva 0,1 százalékkal csökkent reálértékben - közölte a Szövetségi Statisztikai Hivatal. A forga...
jan. 31
9:08
Később nyit a posta (Napi)
jan. 31
9:14
Munkavállaláshoz kötnék a segélyeket (Napi)
jan. 31
9:14
CIB Reggeli - Daily Briefing CE4 2008.01.31. (eBroker)
jan. 31
9:16
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.01.31. (eBroker)
jan. 31
9:18
Majdnem tízszeres a szorzó Madonna és Britney közt (Privátbankár)
A Forbes magazin legújabb összeállítása szerint Madonna a világ legjobban kereső énekesnője, őt Barbra Streisand és Celine Dion követi a kereseti listán
jan. 31
9:20
BÉT: gyengülhet a piac (FigyelőNet)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 117,29 pontos csökkenéssel, 23 640,66 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,49 százalékkal gyengült.
jan. 31
9:20
CIB Reggeli - Részvény 2008.01.31. (eBroker)
jan. 31
9:20
Sürgős esetben gyorsan intézkedik a Generali (Privátbankár)
Főleg tetőszerkezeteket és kéményeket bontott meg a hétvégi, több megyét érintő orkán erejű szél. A Generali károsultjainak zöme telefonon teszi meg a kárbejelentését Szerdán a délelőtti órákig meg...
jan. 31
9:25
After hours: további gyengülés (eBroker)
A rendes kereskedési időszakra jellemző nap végi gyengülés tovább folytatódott az after hours piacon. A gyengülések oka főként a kedvezőtlen jelentéseknek tudható be.
jan. 31
9:29
Egymilliónál több iraki áldozata van a háborúnak (Privátbankár)
Több mint egymillió iraki halt meg erőszakcselekményben az arab ország 2003 márciusi megszállása óta egy olyan tanulmány szerint, amelyet iraki felmérések alapján állítottak össze.
jan. 31
9:31
A Fed-döntés megfelel a londoni konszenzusnak, a City újabb agresszív csökkentést vár (eBroker)
Megfelelt az előzetes londoni konszenzusnak a Federal Reserve monetáris testületének (FOMC) szerda este bejelentett fél százalékpontos kamatcsökkentése, amelyet a City gyakorlatilag szintén egyöntetű várakozása szerint - jóllehet az amerikai recesszió tényének, illetve esélyének megítélése nem egyértelmű - még ebben a negyedévben újabb agresszív pénzügypolitikai enyhítés követ.
jan. 31
9:32
Erősítheti a forintot a Fed (HVG)
Csütörtökön annak függvényében változhat a forint árfolyama, hogy a piac miként reagál a Fed 50 bázispontos szerdai kamatmérséklésére.
jan. 31
9:50
Vegyes nyugdíj: újabb lehetőség a visszalépésre (Privátbankár)
Újabb esetben dönthetnek a korábban a vegyes nyugdíjrendszert választók úgy, hogy visszalépnek a tisztán társadalombiztosítási rendszerbe

Keresés