2008. január 31. csütörtök

jan. 31
6:11
Londonban forgalomszabályozással lépnek fel a szmog ellen (Infostart)
Londonban a szmog elleni harcot összekapcsolják az energiahatékonysággal és a globális felmelegedés elleni fellépéssel. A városvezetés főleg környezetbarátabb buszok bevezetésével és a személyautóforgalom korlátozásával próbál tenni a jobb levegőminőségért. A közelmúltban például bevezették az "alacsony emissziós zónát", ami azt jelenti, hogy korlátozzák a teherautók és kamionok forgalmát.
jan. 31
6:32
Visszalépett a "nemzet polgármestere" (Infostart)
Kiszállt a republikánus elnökjelöltségért vívott harcból Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, és bejelentette, hogy John McCain arizonai szenátor jelöltségét támogatja.
jan. 31
7:16
Bevándorlók áradatára számítanak Nagy-Britanniában (Infostart)
Alig több mint két évtizeden belül a Nagy-Britanniában élő bevándorlók száma elérheti a 9,1 milliót, derül ki egy friss felmérésből.
jan. 31
7:18
Átvette kitüntetését az asszony, aki szerint az elnökkel mindenki torkig van (Infostart)
Londonban vehette át a Nobel-díjat Doris Lessing brit írónő, aki egészségi állapota miatt nem lehetett jelen december 10-én a stockholmi hivatalos ünnepségen.
jan. 31
8:06
Egymillió ember halt meg Irakban az elmúlt öt évben (Infostart)
Több mint egymillió iraki halt meg erőszakcselekményben az arab ország 2003 márciusi megszállása óta - olvasható egy tanulmányban, amelyet iraki felmérések alapján állítottak össze.
jan. 31
10:23
Megbénította a havazás Jordániát (Infostart)
A második napja tartó erős havazás miatt szünetel a forgalom az ammáni repülőtéren.
jan. 31
10:46
Bruni nem akar férjez menni? (Kripto Akadémia)
Miközben a francia sajtó hónapok óta Nicolas Sarkozy és az olasz származású Carla Bruni románcával van tele, s az egyik médium már azt a kacsát is világgá repítette, hogy össze is házasodtak, a jelek szerint az exmodell távolról sem akarja elsietni, hogy egybekeljen a francia köztársasági elnökkel - közölte egybehangzóan két lap, a Vsd és a Gala.
jan. 31
14:56
Egyre több halott Isztambulban (Infostart)
Tizenkilenc ember meghalt és mintegy hetvenen megsérültek, amikor robbanás történt egy illegálisan működő isztambuli tűzijátékgyártó-üzemben. Több sérült állapota életveszélyes.
jan. 31
16:11
Megint lelőttek egy kenyai ellenzéki parlamenti képviselőt (Metropol)
Lelőttek egy újabb kenyai ellenzéki parlamenti képviselőt csütörtökön a Rift-völgyben, amelyben különösen sok erőszakcselekmény történik az elnökválasztás eredménye miatt kialakult belpolitikai válságban.
jan. 31
17:23
Lemondott a montenegrói miniszterelnök (Infostart)
Egészségi okból lemondott tisztségéről Zeljko Sturanovic montenegrói kormányfő, akinél tüdőrákot diagnosztizáltak.
jan. 31
20:21
Megbénult Európa egyik fő vízi útja (Infostart)
Elsüllyedt egy uszály a bajorországi Bamberg közelében a Rajna-Majna-Duna-csatorna egyik zsilipkamrájában.
jan. 31
20:21
Human Rights Watch: a nyugati demokráciák elnézőek a zsarnoki rezsimekkel szemben (Kripto Akadémia)
A Human Rights Watch (HRW) elnevezésű nemzetközi jogvédő szervezet szerint részben a nyugati demokráciák elnéző magatartása okolható azért, hogy a világ több országában zsarnoki vezetők megsértik az emberi jogokat. Az önkényuralmi rendszerek jogsértéseinek nincsenek nemzetközi következményeik. Ez jelentős részben annak tudható be, hogy az Egyesült Államok, továbbá az európai és más földrészek…
jan. 31
21:34
George Clooney az ENSZ 9. békekövete (Kripto Akadémia)
George Clooney-t az ENSZ kilencedik békekövetévé iktatták be hivatalosan csütörtökön, a világhírű színészt nagy üdvrivalgással fogadta a főként a nőkből álló tömeg az ENSZ központja előtt, miután megérkezett egyik küldetéséből, a polgárháború sújtotta Dárfúr-övezetből.

Keresés