2008. január 31. csütörtök

jan. 31
6:11
Londonban forgalomszabályozással lépnek fel a szmog ellen (Infostart)
Londonban a szmog elleni harcot összekapcsolják az energiahatékonysággal és a globális felmelegedés elleni fellépéssel. A városvezetés főleg környezetbarátabb buszok bevezetésével és a személyautóforgalom korlátozásával próbál tenni a jobb levegőminőségért. A közelmúltban például bevezették az "alacsony emissziós zónát", ami azt jelenti, hogy korlátozzák a teherautók és kamionok forgalmát.
jan. 31
6:32
Visszalépett a "nemzet polgármestere" (Infostart)
Kiszállt a republikánus elnökjelöltségért vívott harcból Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, és bejelentette, hogy John McCain arizonai szenátor jelöltségét támogatja.
jan. 31
7:10
Giuliani kiszállt az amerikai elnökjelöltségért vívott harcból (MaHu)
Kiszállt a republikánus elnökjelöltségért vívott harcból Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, és bejelentette, hogy John McCain arizonai szenátor jelöltségét támogatja.
jan. 31
7:16
Bevándorlók áradatára számítanak Nagy-Britanniában (Infostart)
Alig több mint két évtizeden belül a Nagy-Britanniában élő bevándorlók száma elérheti a 9,1 milliót, derül ki egy friss felmérésből.
jan. 31
7:18
Átvette kitüntetését az asszony, aki szerint az elnökkel mindenki torkig van (Infostart)
Londonban vehette át a Nobel-díjat Doris Lessing brit írónő, aki egészségi állapota miatt nem lehetett jelen december 10-én a stockholmi hivatalos ünnepségen.
jan. 31
8:06
Egymillió ember halt meg Irakban az elmúlt öt évben (Infostart)
Több mint egymillió iraki halt meg erőszakcselekményben az arab ország 2003 márciusi megszállása óta - olvasható egy tanulmányban, amelyet iraki felmérések alapján állítottak össze.
jan. 31
8:41
Indiában megpróbálják megmenteni a tigriseket (Kitekintő)
Az indiai kormány úgy döntött, nagyobb támogatást nyújt a tigrisek védelmében. Korábban 40.000 állat élt az országban, mára 1.500 maradt. Megvédhetőek az emberektől?
jan. 31
9:33
Giuliani is kiszállt a harcból (HVG)
Kiszállt a republikánus elnökjelöltségért vívott harcból Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, és bejelentette, hogy John McCain arizonai szenátor jelöltségét támogatja.
jan. 31
9:37
Az izraeliek többsége egyetértene Olmert távozásával (MaHu)
Ehud Olmert miniszterelnöknek le kellene mondania - véli az izraeliek többsége a 2006-os libanoni háborúról szóló végleges jelentés ismeretében egy csütörtökön közzétett közvélemény-kutatási eredmény szerint.
jan. 31
9:44
A BT az erőszak megszüntetését követeli a kenyai vezetőktől (HVG)
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa sajnálkozását fejezte ki a Kenyában pusztító erőszak miatt, és felszólította az ország politikai vezetőit, hogy tegyenek meg mindent a vérontás megszüntetéséért és a nyugalom helyreállításáért.
jan. 31
9:51
A kontinensen kívül vetnek be EU-katonákat (Kitekintő)
Egy 3500 fős európai katonai kontingens indulhat hamarosan Csádba és a Közép-afrikai Köztársaságba.
jan. 31
9:54
Megvennék a Liverpoolt a focidrukkerek (Napi)
jan. 31
10:16
Jön az eső, de örvendek - Isten segíts Kft. (Napi)
jan. 31
10:23
Megbénította a havazás Jordániát (Infostart)
A második napja tartó erős havazás miatt szünetel a forgalom az ammáni repülőtéren.
jan. 31
10:46
Bruni nem akar férjez menni? (Népszava)
Miközben a francia sajtó hónapok óta Nicolas Sarkozy és az olasz származású Carla Bruni románcával van tele, s az egyik médium már azt a kacsát is világgá repítette, hogy össze is házasodtak, a jelek szerint az exmodell távolról sem akarja elsietni, hogy egybekeljen a francia köztársasági elnökkel - közölte egybehangzóan két lap, a Vsd és a Gala.
jan. 31
10:49
Kelendőbb a drágább Vodafone (Napi)
jan. 31
10:57
Komoly pénzbüntetés Duraynak (Kitekintő)
Duray Miklós 1 millió koronás kártérítést köteles fizetni a Szlovák Nemzeti Pártnak (SNS), így döntött szerdán a pozsonyi harmadik kerületi járásbíróság.
jan. 31
11:01
CIA-járatok: Dánia magyarázatot követel (HVG)
Dánia magyarázatot követel az Egyesült Államoktól arra, hogy a CIA éveken át számos esetben használta a dán és a grönlandi repülőtereket, illetve légteret terroristagyanús személyek szállítása közben, amint ez kiderült egy szerda este televízióban bemutatott dokumentumfilmből.
jan. 31
11:03
Dávid és Góliátné (168 Óra Online)
Sem egy arrogáns nőt, sem egy naiv feketét nem látna szívesen a Fehér Házban az amerikai választók többsége. [Dátum: 2008. 01. 31. 03:33]
jan. 31
11:18
Bonyolódnak a Mogiljevics-ügy szálai (HVG)
A maffiafőnökként emlegetett, Magyarországon is megfordult Szemjon Mogiljevics őrizetbe vétele összefügghet a gázszállítások ellenőrzése terén tervezett változtatásokkal, de akár az orosz elnökválasztással is - állították a Novaja Gazeta című orosz lap forrásai.
jan. 31
11:22
Panasonic-invázió készül az LCD-piacon (Napi)
jan. 31
11:23
Viktor Zubkov lesz a Gazprom elnöke? (MaHu)
Lezárták a Gazprom igazgatótanácsába az állam által jelölendők listáját, s abból kiderül, hogy Viktor Zubkov jelenlegi kormányfő az egyetlen esélyes a tanács elnökének tisztségére, amelyet jelenleg Dmitrij Medvegyev, az államfői poszt várományosa, első miniszterelnök-helyettes tölt be.
jan. 31
11:44
Alulmaradt a laptopháborúban a Lenovo (Napi)
jan. 31
12:07
Több információ az élelmiszercímkéken? - Uniós tervek (Kitekintő)
Az Európai Bizottság új, címkézésre vonatkozó javaslata szerint a kulcsfontosságú táplálkozási információkat minden előre csomagolt élelmiszernél fel kellene tüntetni.
jan. 31
12:17
Robbanás egy isztambuli gyárban (orientpress)
Csütörtökön robbanás történt Isztambul Davutpasa negyedében. Legalább tizenegy halálos áldozata és negyven sebesültje van az ötemeletes üzemben történt robbanásnak.
jan. 31
12:19
Hat áldozat egy merényletben, köztük egy kormányzóhelyettes (HVG)
Hat ember életét oltotta ki egy öngyilkos merénylő csütörtökön egy mecsetben Afganisztán déli részén, az áldozatok között van Hilmend tartomány kormányzóhelyettese is - közölték helyi illetékesek.
jan. 31
12:21
Hamis festményt adományozott Basescu (HVG)
Január 24-én, a Moldova és Havasalföld 1859-es egyesülésének ünnepségén Traian Basescu államfő kellő helyi médiacirkusz keretében egy Giovanni Venturini festményt adományozott a focsani múzeumnak.
jan. 31
12:28
Egyértelmű címkézést az élelmiszereken! (orientpress)
Az Európai Unió új rendeletet tervez, amely egységes és egyértelmű címkézést vezetne be az élelmiszerekre. A javaslatot az Európai Bizottság hamarosan társadalmi vitára bocsátja, majd a parlament illetékes bizottsága is megvitatja és végül az EP plenáris ülése még az idén dönt róla. Hegyi Gyula szerint feltétlenül szükséges, hogy a magyar termelők, kereskedők és fogyasztók is véleményezzék a…
jan. 31
12:33
Svájci bankok veszélyben (Napi)
jan. 31
12:47
Távirányítással akartak bankot rabolni (HVG)
Számítógépes távirányítással próbáltak bankból pénzt lopni bűnözők Svédországban.
jan. 31
13:24
Japán belopakodna Kínába (Kitekintő)
A japán miniszterelnök, Jaszuo Fukuda a Pekingi Egyetemen a kínai-japán kapcsolatok újfajta megközelítéséről tartott beszédet.
jan. 31
13:36
Milosevics özvegye és fia menedéket kapott Oroszországban (HVG)
Az orosz hatóságok december végén menedéket adtak Szlobodan Milosevics volt jugoszláv államfő özvegyének, Mira Markovicsnak és fiának, Markónak - írta csütörtökön a Blic című belgrádi napilap. Az újság nem közölte, hogy értesülése milyen forrásból származik.
jan. 31
14:04
Hét évre ítélték az "ördögűző" papot (HVG)
Hét év börtönbüntetésre ítélte jogerősen a román legfelső bíróság azt az ortodox papot, aki három évvel ezelőtt négy apáca segédletével "ördögűzés" címén halálra kínzott egy novíciát. A bűntársakat öt év elzárásra ítélték.
jan. 31
14:09
Tizenkilencen haltak meg egy üzemi robbanásban (HVG)
Tizenkilenc ember meghalt és mintegy hetven megsérült egy illegálisan működő tűzijátékgyártó-üzemben történt robbanásban csütörtökön Isztambulban.
jan. 31
14:56
Egyre több halott Isztambulban (Infostart)
Tizenkilenc ember meghalt és mintegy hetvenen megsérültek, amikor robbanás történt egy illegálisan működő isztambuli tűzijátékgyártó-üzemben. Több sérült állapota életveszélyes.
jan. 31
15:06
Rekordveszteség az MBIA-nál (Napi)
jan. 31
15:11
Ördögi körben az erdélyi püspök? (orientpress)
Harangozó Gábor (MSZP) EP képviselő meglepődésének adott hangot, a tegnapi fideszes nyilatkozatokkal kapcsolatban. A képviselő véleménye szerint a szerdai Európai Parlament plenáris ülésen történtek jól tükrözik a két magyar delegáció hatékonysága, befolyása közti különbségeket.
jan. 31
15:32
Vágy és vezeklés (Kitekintő)
Végre hazánkba is eljutott az ősszel a velencei filmfesztiválon bemutatott angol-francia remek.
jan. 31
16:22
Jól halad a Föld-kerülési világcsúcskísérlet – térkép (HVG)
Átlépte az Egyenlítőt a Groupama 3 óriás trimarán. A hajó 6 nap 6 óra 24 perc 43 másodperc alatt jutott Ushant szigetétől a leghosszabb szélességi körig, ezzel megdöntötte a Geronimo 2003-as köztes rekordját. A vitorlás tízfős legénységgel január 24-én indult útnak, hogy világcsúcsidőn belül kerülje meg a Földet, s elnyerje a Jules Verne-díjat.
jan. 31
17:05
Ötvenhárom oroszlánfókát mészároltak le Galápagoson (Kitekintő)
Az ecuadori hatóságok 53 oroszlánfóka legyilkolásának ügyében vizsgálódnak a galápagos-szigeteki természetvédelmi területen.
jan. 31
17:11
Hodorkovszkij folytatja éhségsztrájkját (HVG)
Az orosz legfőbb ügyészség nem tekinti törvénysértésnek a súlyosan beteg Vaszilij Alekszanjannak, a "feldarabolt" Jukosz olajcég volt alelnökének az őrizetben tartását, ami ellen tiltakozásként Mihail Hodorkovszkij, az egykori Jukosz-birodalom tulajdonosa szerda óta éhségsztrájkot folytat. Az ügyészség kitart amellett, hogy a vádlott a fogházban megfelelő orvosi kezelésben részesül.
jan. 31
17:23
Lemondott a montenegrói miniszterelnök (Infostart)
Egészségi okból lemondott tisztségéről Zeljko Sturanovic montenegrói kormányfő, akinél tüdőrákot diagnosztizáltak.
jan. 31
17:32
A francia csendőrség teljes egészében Linuxra vált (Kitekintő)
A többéves folyamat végeredményeként a szervezet véglegesen elvágja a Microsofthoz fűződő kapcsolatait
jan. 31
18:28
Capello kihagyta Beckhamet (HVG)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a várakozásoknak megfelelően kihagyta első, 30 fős keretéből David Beckhamet, így a középpályásnak várnia kell 100. fellépésére a nemzeti együttesben.
jan. 31
18:39
Magyarellenes törvénytervezetek ellen szólalt fel Tőkés az EP-ben (Kitekintő)
A Konzervatív Párt (PC) által benyújtott tervezet valamint a tanügyi törvénytervezet romániai magyarságot diszkrimináló részeiről számolt be Tőkés László legutóbbi európai parlamenti (EP) felszólalásában.
jan. 31
19:04
Pszichológusok segítik az állomásokon rekedt utasokat Kínában (HVG)
Pszichológusok segítenek a rendkívüli helyzet feldolgozásában a hóviharok miatt vasútállomások várótermeiben rekedt utasoknak a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartományban.
jan. 31
19:25
Human Rights Watch: Nyugaton elnézőek a diktátorokkal (HVG)
A Human Rights Watch (HRW) elnevezésű nemzetközi jogvédő szervezet szerint részben a nyugati demokráciák elnéző magatartása okolható azért, hogy a világ több országában zsarnoki vezetők megsértik az emberi jogokat.
jan. 31
19:54
Egyéni problémákra egyéni megoldások (orientpress)
'Egyéni problémákra egyéni megoldásokat kell találni' - mondta Vladimir Spidla foglalkoztatásért, szociális ügyekért és esélyegyenlőségért felelős biztos a soros elnökséget adó Szlovéniában (Bledben) megtartott szocialista és szociáldemokrata esélyegyenlőségi miniszterek már-már hagyományossá váló találkozóján 2008. január 31-én.
jan. 31
20:21
Megbénult Európa egyik fő vízi útja (Infostart)
Elsüllyedt egy uszály a bajorországi Bamberg közelében a Rajna-Majna-Duna-csatorna egyik zsilipkamrájában.
jan. 31
20:21
Human Rights Watch: a nyugati demokráciák elnézőek a zsarnoki rezsimekkel szemben (Népszava)
A Human Rights Watch (HRW) elnevezésű nemzetközi jogvédő szervezet szerint részben a nyugati demokráciák elnéző magatartása okolható azért, hogy a világ több országában zsarnoki vezetők megsértik az emberi jogokat. Az önkényuralmi rendszerek jogsértéseinek nincsenek nemzetközi következményeik. Ez jelentős részben annak tudható be, hogy az Egyesült Államok, továbbá az európai és más földrészek…

Keresés