2008. január 6. vasárnap

jan. 6
7:32
Erős földrengés Görögországban (Kripto Akadémia)
Nagy erejű földrengés rázta meg Görögországot vasárnap reggel. A Richter-skála szerint 6,5-es erősségűre becsült földmozgás epicentruma feltehetően a Peloponnészosz félsziget térségében volt, de az ország minden részében érezhető volt a rengés.
jan. 6
8:54
Suharto jobban van (Kripto Akadémia)
Javulás mutatkozik Suharto volt indonéziai diktátor állapotában - közölték vasárnap abban a jakartai kórházban, ahol az egykori politikust ápolják. "Suharto állapota most némi javulást mutat" - mondta egyik orvosa, hozzátéve, hogy még mindig gyenge a 86 éves politikus ahhoz, hogy beszélni tudjon.
jan. 6
9:34
Megállapodás a koszovói koalíciós kormányról (Kripto Akadémia)
Megállapodás született a koalíciós kormány posztjainak elosztásáról a koszovói parlament két legerősebb pártja között - adta hírül a sajtó a szerbiai tartományban. Már csak aláírásra vár a Koszovói Demokrata Párt (PDK) és a Koszovói Demokratikus Szövetség (LDK) megállapodása - közölték illetékesek szombat este a két pártvezető, Hasim Taki és Fatmir Sejdiu megbeszélését követően.
jan. 6
9:41
Milliókat buknak a kifizetetlen túlórákon (Infostart)
Egyre többen túlóráznak anélkül, hogy megkapnák a plusz munkaidő ellenértékét - mutatta ki egy brit szakszervezeti felmérés.
jan. 6
10:09
Ázsia rossz fiúi újra fenyegetőznek (Infostart)
Észak-Korea azzal fenyegetőzik, hogy megnöveli háborús elrettentő erejét, mert az "az Egyesült Államok atomháborút akar kirobbantani". Mindez egy nappal azután történt, hogy egy nemzetközi egyezmény értelmében a sztálinista vezetésű országnak nyilatkoznia kellett volna békés és katonai célú atomprogramjáról, de ezt elmulasztotta.
jan. 6
11:17
Heves viharok, sűrű havazás az Egyesült Államok nyugati részén (Metropol)
Erős széllel, heves esővel és sűrű havazással járó viharok csaptak le az Egyesült Államok nyugati részére helyi idő szerint szombaton. A rendkívüli időjárás legkevesebb két ember halálát okozta.
jan. 6
11:40
A kenyai ellenzék elutasítja az egységkormány gondolatát (Infostart)
Raila Odinga kenyai ellenzéki vezető elutasította vasárnap a hivatalban levő elnök ajánlatát egy nemzeti egységkormány megalakítására.
jan. 6
12:03
Erős földrengés rázta meg Görögországot (Infostart)
Nagy erejű földrengés rázta meg Görögországot vasárnap reggel, a földmozgás nagy riadalmat keltett, de a hatóságok nem tudnak sem sérültekről, sem komoly károkról.
jan. 6
12:33
Wyomingban Mitt Romney nyert a jelölőgyűlésen (Infostart)
Learatta első győzelmét a republikánus elnökjelöltségre pályázó Mitt Romney a Wyoming államban megrendezett jelölőgyűlésen. Míg Romney nyolc küldött támogatását nyerte el, Fred Thompsonra csak három, Duncan Hunterre pedig csak egy küldött szavazott.
jan. 6
13:03
A kenyai ellenzék elutasítja az egységkormány gondolatát (Kripto Akadémia)
Raila Odinga kenyai ellenzéki vezető elutasította vasárnap a hivatalban levő elnök ajánlatát egy nemzeti egységkormány megalakítására. Odinga sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy Mwai Kibaki nem tehet semmiféle ajánlatot, mivel nem nyerte meg a december végi választásokat. "Nem lehet béke igazság nélkül" - mondta Odinga. "Közvetítőt akarunk. Tárgyalás alapján létrehozott megállapodást…
jan. 6
13:40
Országszerte megbénult a közlekedés Szlovákiában (Infostart)
Ónos eső, hó, eső bénította meg a közúti közlekedést vasárnap délelőtt szinte egész Szlovákiában.
jan. 6
14:08
Rakétaelhárító rendszerrel védi gépeit a légitársaság (Infostart)
Egy amerikai légitársaság kísérletképpen rakétaelhárító rendszerrel látja el néhány utasszállító repülőgépét áprilistól.
jan. 6
14:13
Pszichiátriai ápolt okozta a pénteki bombariadókat Belgiumban (Metropol)
Egy pszichiátriai intézetben ápolt, 33 éves férfi okozta pénteken a hamis belgiumi bombariadókat - írta internetes oldalán a La Derniere Heure című brüsszeli bulvárlap.
jan. 6
14:15
Országszerte megbénult a közlekedés Szlovákiában (Metropol)
Ónos eső, hó, eső bénította meg a közúti közlekedést vasárnap délelőtt szinte egész Szlovákiában. Az ország déli területein már kora délelőtt vastag jégréteg borította az utakat, a magasan fekvő területeken pedig hó nehezíti a közlekedést.
jan. 6
14:29
Szaakasvili maradhat az államfő (Infostart)
Mihail Szaakasvili jelenlegi államfő nyerte az elnökválasztást Grúziában a közel végleges hivatalos eredmény szerint - jelentette be a grúz központi választási bizottság. A csaknem az összes választókörzetből beérkezett eredmények alapján Szaakasvili a szavazatok 52,8 százalékát, fő ellenfele Levan Gacsecsiladze 27 százalékát szerezte meg a szombati választáson - mondta a bizottság elnöke, Levan…
jan. 6
14:30
A globalizációt bírálta a pápa (Kripto Akadémia)
A globalizációt és a luxusjavak körül forgó gondolkodást bírálta Vízkereszt napján bemutatott miséje prédikációjában a katolikus egyházfő.A globalizáció nem jelenti a világrend szinonímáját, épp ellenkezőleg - hangoztatta XVI. Benedek a római Szent Péter bazilikában bemutatott szentmisén. Mint hangsúlyozta, a világnak reménységre van szüksége, amely lehetővé teszi, hogy a tömegek jóléte fontosabb…
jan. 6
15:18
Erős havazás bénította meg a közlekedést Iránban (Infostart)
Évek óta nem tapasztalt erős havazás bénította meg a közlekedést vasárnap Iránban, ahol több légi járatot töröltek és számos utat lezártak - jelentette az iráni média.
jan. 6
15:19
A pápa a globalizáció ellen (Metropol)
A globalizációt és a luxusjavak körül forgó gondolkodást bírálta Vízkereszt napján bemutatott miséje prédikációjában a katolikus egyházfő.
jan. 6
15:50
Jégpáncélba fagyva karácsonyozik Belgrád (Infostart)
Jégpáncélba fagyva ünnepli a Juliánus naptár szerinti ortodox karácsonyt Belgrád. A szerbek legnagyobb, január 6-ra és 7-re eső családi és vallási ünnepére megdermedt a város.
jan. 6
15:51
Szobrot állítottak Nagy Lajos királynak Szakolcán (Metropol)
Szobrot állítottak I. (Nagy) Lajos magyar királynak vasárnap a szlovákiai Szakolcán. A Csehország és Szlovákia határa közelében fekvő Szakolca (Skalica) egykor hosszú időkön át Magyarország egyik legvirágzóbb városa volt.
jan. 6
16:06
Bush elleni merényletekre biztat az al-Kaida (Infostart)
Az amerikai elnök elleni merényletekre biztatja az al-Kaida az iszlamistákat. A terrorhálózat angol nyelvű szóvivője, egy iszlámra áttért amerikai állampolgár azzal a felhívással fordult vasárnap a szélsőségesekhez, hogy George Busht fogadják pokolgépekkel kedden kezdődő közel-keleti és perzsa-öbölbeli körútján.
jan. 6
16:55
Bush elleni merényletekre biztat az Al-Kaida (Kripto Akadémia)
Az amerikai elnök elleni merényletekre biztatja az al-Kaida az iszlamistákat. A terrorhálózat angol nyelvű szóvivője, egy iszlámra áttért amerikai állampolgár azzal a felhívással fordult vasárnap a szélsőségesekhez, hogy George Busht fogadják pokolgépekkel kedden kezdődő közel-keleti és perzsa-öbölbeli körútján. Adam Yahiye Gadahn, ragadványnevén "Azzam, az amerikai" felhívása - egy ötvenperces…
jan. 6
17:11
Először 50 százalék alatt Sarkozy népszerűségi indexe (Kripto Akadémia)
Hét pontot esett a múlt hónap óta Nicolas Sarkozy francia államfő népszerűségi indexe, és elnökké választása óta először süllyedt 50 százaléka alá - derül ki a CSA közvélemény-kutatóintézetnek a Le Parisien című napilapban vasárnap közzétett felméréséből. Arra a kérdésre, hogy "Bízik-e vagy sem abban, hogy Nicolas Sarkozy köztársasági elnök hatékonyan veszi fel a harcot az országot sújtó…
jan. 6
17:32
Obama átvette a vezetést Clintontól (Infostart)
A legfrissebb, hétvégi közvélemény-kutatások szerint Barack Obama szenátor az iowai előválasztásokon aratott győzelme óta átvette a vezetést Hillary Clintontól a következő forduló helyszínén, New Hampshire-ben.
jan. 6
18:05
Berlinben többszáz gyalogos sérült meg (Infostart)
A szinte szakadatlan ónos eső és a fagy következtében jégpályákká váltak az utak a hét végén Németország több tartományában, a rendkívüli időjárás Berlinben csaknem 500 sérültet követelt.
jan. 6
18:10
Átnevelő tábor fiatalkorú bűnözőknek (Infostart)
A német tartományok közül elsőként Észak-Rajna-Vesztfália hoz létre átnevelő tábort bűnöző fiatalok számára - közölte vasárnap a tartomány kormánya.
jan. 6
19:15
Vízkereszt napján a globalizációt bírálta a pápa (Infostart)
A globalizációt és a luxusjavak körül forgó gondolkodást bírálta Vízkereszt napján bemutatott miséje prédikációjában a katolikus egyházfő.
jan. 6
19:47
Harmincéves rejtélyt tárnának fel Németországban (Infostart)
A német legfelsőbb bíróság elrendelte a Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali terrorcsoport három volt tagjának ideiglenes őrizetbe vételét, hogy megpróbálja tisztázni a legfőbb államügyész ellen harminc éve végrehajtott merénylet körülményeit. A néhai főügyész fia nem fűz sok reményt az intézkedéshez, mert a terrorcsoport tagjai eddig nem árulták el, ki adta le a gyilkos lövéseket egy-egy…
jan. 6
19:49
A Szaakasvilire leadott szavazatok aránya 50 százalék körül mozog (Kripto Akadémia)
A grúziai elnökválasztáson leadott szavazatok egyharmadának összeszámlálása alapján a Mihail Szaakasvili korábbi elnökre leadott voksok aránya 51 százalék volt vasárnap este, ennek ellenére elképzelhető, hogy a végső arány 50 százalék alatt lesz, és ezért második forduló megtartására lesz szükség.
jan. 6
19:54
Harc a dohányzási tilalom ellen Berlinben (Kripto Akadémia)
A kemény téli hideg ellenére felforrósodott a levegő Berlinben. Vasárnapi értesülések szerint ugyanis az önálló tartománynak számító német főváros mind több vendéglője, illetve kocsmája üzen hadat a január 1-én életbe lépett dohányzási tilalomnak.
jan. 6
20:25
"Az ország történelmének egyik legveszélyesebb szakaszában van" (Infostart)
Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi gazdasági tanácsadója szerint az államfő és belső köre jelentős összegekre tesz szert az állami stabilizációs alapból, és utcai erőszak kirobbantására is kész a hatalom megtartása érdekében.
jan. 6
20:26
Pszichiátriai ápolt volt a belgiumi bombariadós (Kripto Akadémia)
Egy pszichiátriai intézetben ápolt, 33 éves férfi okozta pénteken a hamis belgiumi bombariadókat - írta internetes oldalán a La Derniere Heure című brüsszeli bulvárlap. Péntek este telefonhívások nyomán bombariadó volt a brüsszeli központi, továbbá az antwerpeni, a genti és a leuveni pályaudvaron, valamint - mint utóbb kiderült - az 1958-as brüsszeli világkiállításra emelt nevezetes…
jan. 6
21:54
Odinga kész megosztani a hatalmat, ha elismerik győzelmét (Kripto Akadémia)
Raila Odinga kenyai ellenzéki vezető kész megosztani a hatalmat Mwai Kibaki államfővel, ha elismerik, hogy ő nyerte meg a december 27-én tartott elnökválasztást. Odinga, aki a BBC-nek adott vasárnap telefoninterjút, hozzátette: a kenyai válság megoldásának érdekében kész bevenni Kibakit egy koalíciós kormányba. Az ellenzék azt a megoldást is elképzelhetőnek tartja, hogy létrehoznak egy ideiglenes…

Keresés