2008. január 6. vasárnap

jan. 6
9:41
Milliókat buknak a kifizetetlen túlórákon (Infostart)
Egyre többen túlóráznak anélkül, hogy megkapnák a plusz munkaidő ellenértékét - mutatta ki egy brit szakszervezeti felmérés.
jan. 6
10:09
Ázsia rossz fiúi újra fenyegetőznek (Infostart)
Észak-Korea azzal fenyegetőzik, hogy megnöveli háborús elrettentő erejét, mert az "az Egyesült Államok atomháborút akar kirobbantani". Mindez egy nappal azután történt, hogy egy nemzetközi egyezmény értelmében a sztálinista vezetésű országnak nyilatkoznia kellett volna békés és katonai célú atomprogramjáról, de ezt elmulasztotta.
jan. 6
10:37
A kenyai zavargások etnikai háttere (Kitekintő)
Legfrissebb jelentések szerint már több mint 300 halálos áldozata van a kenyai zavargásonak. A múlt csütörtöki elcsalt választás felszínre hozta az ország etnikai problémáit.
jan. 6
11:17
Heves viharok, sűrű havazás az Egyesült Államok nyugati részén (Metropol)
Erős széllel, heves esővel és sűrű havazással járó viharok csaptak le az Egyesült Államok nyugati részére helyi idő szerint szombaton. A rendkívüli időjárás legkevesebb két ember halálát okozta.
jan. 6
11:40
A kenyai ellenzék elutasítja az egységkormány gondolatát (Infostart)
Raila Odinga kenyai ellenzéki vezető elutasította vasárnap a hivatalban levő elnök ajánlatát egy nemzeti egységkormány megalakítására.
jan. 6
12:03
Erős földrengés rázta meg Görögországot (Infostart)
Nagy erejű földrengés rázta meg Görögországot vasárnap reggel, a földmozgás nagy riadalmat keltett, de a hatóságok nem tudnak sem sérültekről, sem komoly károkról.
jan. 6
12:33
Wyomingban Mitt Romney nyert a jelölőgyűlésen (Infostart)
Learatta első győzelmét a republikánus elnökjelöltségre pályázó Mitt Romney a Wyoming államban megrendezett jelölőgyűlésen. Míg Romney nyolc küldött támogatását nyerte el, Fred Thompsonra csak három, Duncan Hunterre pedig csak egy küldött szavazott.
jan. 6
12:45
Brüsszel: Több filmet a netre! (Kitekintő)
Az Európai Bizottság arra biztatja a tartalomszolgáltatókat, hogy minél több filmet, zenét és játékot tegyenek elérhetővé az interneten keresztül.
jan. 6
13:40
Országszerte megbénult a közlekedés Szlovákiában (Infostart)
Ónos eső, hó, eső bénította meg a közúti közlekedést vasárnap délelőtt szinte egész Szlovákiában.
jan. 6
14:08
Rakétaelhárító rendszerrel védi gépeit a légitársaság (Infostart)
Egy amerikai légitársaság kísérletképpen rakétaelhárító rendszerrel látja el néhány utasszállító repülőgépét áprilistól.
jan. 6
14:13
Pszichiátriai ápolt okozta a pénteki bombariadókat Belgiumban (Metropol)
Egy pszichiátriai intézetben ápolt, 33 éves férfi okozta pénteken a hamis belgiumi bombariadókat - írta internetes oldalán a La Derniere Heure című brüsszeli bulvárlap.
jan. 6
14:15
Országszerte megbénult a közlekedés Szlovákiában (Metropol)
Ónos eső, hó, eső bénította meg a közúti közlekedést vasárnap délelőtt szinte egész Szlovákiában. Az ország déli területein már kora délelőtt vastag jégréteg borította az utakat, a magasan fekvő területeken pedig hó nehezíti a közlekedést.
jan. 6
14:29
Szaakasvili maradhat az államfő (Infostart)
Mihail Szaakasvili jelenlegi államfő nyerte az elnökválasztást Grúziában a közel végleges hivatalos eredmény szerint - jelentette be a grúz központi választási bizottság. A csaknem az összes választókörzetből beérkezett eredmények alapján Szaakasvili a szavazatok 52,8 százalékát, fő ellenfele Levan Gacsecsiladze 27 százalékát szerezte meg a szombati választáson - mondta a bizottság elnöke, Levan…
jan. 6
14:57
Koszovó vagy Belgrád: Az EU válaszúton? (Kitekintő)
Vojislav Kostunica szerb miniszterelnök világossá tette, hogy az EU-nak választania kell Szerbia és Koszovó között.
jan. 6
15:18
Erős havazás bénította meg a közlekedést Iránban (Infostart)
Évek óta nem tapasztalt erős havazás bénította meg a közlekedést vasárnap Iránban, ahol több légi járatot töröltek és számos utat lezártak - jelentette az iráni média.
jan. 6
15:19
A pápa a globalizáció ellen (Metropol)
A globalizációt és a luxusjavak körül forgó gondolkodást bírálta Vízkereszt napján bemutatott miséje prédikációjában a katolikus egyházfő.
jan. 6
15:50
Jégpáncélba fagyva karácsonyozik Belgrád (Infostart)
Jégpáncélba fagyva ünnepli a Juliánus naptár szerinti ortodox karácsonyt Belgrád. A szerbek legnagyobb, január 6-ra és 7-re eső családi és vallási ünnepére megdermedt a város.
jan. 6
15:51
Szobrot állítottak Nagy Lajos királynak Szakolcán (Metropol)
Szobrot állítottak I. (Nagy) Lajos magyar királynak vasárnap a szlovákiai Szakolcán. A Csehország és Szlovákia határa közelében fekvő Szakolca (Skalica) egykor hosszú időkön át Magyarország egyik legvirágzóbb városa volt.
jan. 6
16:06
Bush elleni merényletekre biztat az al-Kaida (Infostart)
Az amerikai elnök elleni merényletekre biztatja az al-Kaida az iszlamistákat. A terrorhálózat angol nyelvű szóvivője, egy iszlámra áttért amerikai állampolgár azzal a felhívással fordult vasárnap a szélsőségesekhez, hogy George Busht fogadják pokolgépekkel kedden kezdődő közel-keleti és perzsa-öbölbeli körútján.
jan. 6
16:17
Moszkva emberközeli arca II. (Kitekintő)
Oroszország fővárosa, Putyin kertje és több millió ember otthona: Moszkva. Megapolisz, helyenként mégis emberarcú.
jan. 6
17:32
Obama átvette a vezetést Clintontól (Infostart)
A legfrissebb, hétvégi közvélemény-kutatások szerint Barack Obama szenátor az iowai előválasztásokon aratott győzelme óta átvette a vezetést Hillary Clintontól a következő forduló helyszínén, New Hampshire-ben.
jan. 6
18:05
Berlinben többszáz gyalogos sérült meg (Infostart)
A szinte szakadatlan ónos eső és a fagy következtében jégpályákká váltak az utak a hét végén Németország több tartományában, a rendkívüli időjárás Berlinben csaknem 500 sérültet követelt.
jan. 6
18:10
Átnevelő tábor fiatalkorú bűnözőknek (Infostart)
A német tartományok közül elsőként Észak-Rajna-Vesztfália hoz létre átnevelő tábort bűnöző fiatalok számára - közölte vasárnap a tartomány kormánya.
jan. 6
19:15
Vízkereszt napján a globalizációt bírálta a pápa (Infostart)
A globalizációt és a luxusjavak körül forgó gondolkodást bírálta Vízkereszt napján bemutatott miséje prédikációjában a katolikus egyházfő.
jan. 6
19:47
Harmincéves rejtélyt tárnának fel Németországban (Infostart)
A német legfelsőbb bíróság elrendelte a Vörös Hadsereg Frakció szélsőbaloldali terrorcsoport három volt tagjának ideiglenes őrizetbe vételét, hogy megpróbálja tisztázni a legfőbb államügyész ellen harminc éve végrehajtott merénylet körülményeit. A néhai főügyész fia nem fűz sok reményt az intézkedéshez, mert a terrorcsoport tagjai eddig nem árulták el, ki adta le a gyilkos lövéseket egy-egy…
jan. 6
20:25
"Az ország történelmének egyik legveszélyesebb szakaszában van" (Infostart)
Vlagyimir Putyin orosz elnök korábbi gazdasági tanácsadója szerint az államfő és belső köre jelentős összegekre tesz szert az állami stabilizációs alapból, és utcai erőszak kirobbantására is kész a hatalom megtartása érdekében.

Keresés