2008. január 17. csütörtök

jan. 17
6:51
A medve visszavág: orosz rakétatámaszpont Szerbiában (Infostart)
Orosz rakétatámaszpontokat telepítenek Nyugat-Szerbiában a boszniai és a horvát határ mentén.
jan. 17
7:25
Olaszországban szabad titokban videóra venni a szexpartnert (MaHu)
Nem ütközik törvénybe filmfelvételt készíteni szeretkezésről a partner tudta nélkül - így döntött az olasz legfelsőbb bíróság, felülbírálva két alsóbb fokú bíróság ítéletét, amely törvénytelennek mondta ki a dolgot.
jan. 17
8:13
Elmérgesedő vita: az osztrákok nem hajlandóak az előírt határnyitásra (MaHu)
Német nyelvű üdvözlőtáblát helyezett ki az egykori zöldhatárra Fertőrákos önkormányzata, hogy ezzel is ellensúlyozza a szomszédos osztrák településeknek a határátlépés megnehezítésére tett kísérletét.
jan. 17
8:25
Négy halott a burgenlandi A6-os autósztrádán (Népszava)
Súlyos, négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset történt csütörtök reggel a Szlovákiát és Ausztriát összekötő, északi A6-os autópálya burgenlandi szakaszán, a lajtafalui (Potzneusiedl) leágazás közelében.
jan. 17
8:38
Négy halálos áldozat a burgenlandi autósztrádán (HVG)
Súlyos, négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset történt csütörtök reggel a Szlovákiát és Ausztriát összekötő, északi A6-os autópálya burgenlandi szakaszán, a lajtafalui (Potzneusiedl) leágazás közelében.
jan. 17
8:42
'Ígéreteken és hangzatos szavakon kívül semmi nem történt' (orientpress)
'Ígéreteken és hangzatos szavakon kívül semmi nem történt. Nemzeti roma politika nem létezhet európai roma politika nélkül' – jelentette ki Lévai Katalin, az EP Szocialista képviselőcsoportjának romaügyi szóvivője, a Jogi Bizottság tagja január 16-án, szerdán késő este Strasbourgban, amikor a képviselők a plenáris ülésen kérdéseket tettek fel a Bizottságnak a tervezett európai roma stratégiáról.
jan. 17
8:43
Vészforgatókönyv az Oscar-díjkiosztóra (HVG)
A hollywoodi írósztrájk miatt két forgatókönyv is készül a február 24-i Oscar-díjkiosztóra: az egyik a hagyományos csillogó sztárparádé terve, a másik egy alternatív program a gála megmentésére.
jan. 17
9:01
Terjed az örömnövény (Infostart)
Egyre több helyen ültetnek az ópium előállításához szükséges mákot Irakban. A gazdálkodók azért kezdenek ilyen vállalkozásba, mert nem tudnak megélni a hagyományos termények termesztéséből.
jan. 17
9:29
A gazdák ellenállása hátráltatja a madárkór felszámolását (Népszava)
A baromfitartók ellenállása hátráltatja a szárnyasok között pusztító madárinfluenza-járvány felszámolását az indiai Nyugat-Bengál szövetségi államban - közölték szerdán az állategészségügyi hatóságok. Az érintett 400 ezer baromfi elpusztítása akár egy hetet is igénybe vehet - tették hozzá. Eközben Nyugat-Bengál újabb négy körzetéből jelentettek elhullott szárnyasokat, a madártetemekből vett…
jan. 17
9:32
Schengen: menekültáradat indult Németországba? (Kitekintő)
Még egy hónap sem telt el a schengeni övezet kibővítése óta, de Németország és Ausztria a bevándorlók számának növekedésére panaszkodik.
jan. 17
9:42
Melbourne: Szávay párosban is búcsúzott (HVG)
Szávay Ágnes az egyes után női párosban is - az orosz Marija Kirilenkóval az oldalán - az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 17
10:10
Súlyos orosz neheztelés: Ukrajna NATO-tag lesz? (Kitekintő)
A keddi napon NATO tagságra való jelentkezésükről értesítették a szervezet főtitkárát az ukrán vezetők. Heves tiltakozás Moszkvából és az ellenzék részéről.
jan. 17
10:16
Botrányos kémkedés: "a szálak egészen magasra vezetnek" (Infostart)
A News osztrák hírmagazin úgy tudja, hogy Vlagyimir Putyin elnök sógora az az orosz férfi, akit tavaly júniusban kémkedés gyanújával őrizetbe vettek Ausztriában, majd később - diplomáciai mentességére hivatkozva - szabadon engedtek.
jan. 17
10:23
Jönnek az új LCD-tévék, összeálltak a nagyok (Napi)
jan. 17
10:25
Szibériában majd kijózanodik a 16 éves diák? (HVG)
Nevelési célzattal Szibériába küldtek a hesseni tartományi hatóságok egy 16 éves diákot, aki korábban több erőszakos bűncselekményt követett el.
jan. 17
10:30
Időutazó üzenetet találtak Mexikóvárosban (HVG)
Időkapszulát találtak a Mexikóvárosban álló hatalmas katedrális harangtornyának tetején, ahová a dobozt 1791-ben, a zárókő beillesztésekor az építmény - eredeti nevén a Catedral Metropolitana - védelme érdekében helyezték el.
jan. 17
10:42
Megdöbbentő - Putyin sógora a kémkedő orosz férfi? (MaHu)
A News osztrák hírmagazin szerint Vlagyimir Putyin elnök sógora az az orosz férfi, akit tavaly júniusban kémkedés gyanújával őrizetbe vettek Ausztriában, majd később - diplomáciai mentességére hivatkozva - szabadon engedtek.
jan. 17
10:58
Döbbenet - Putyin sógora a kémkedő orosz férfi? (MaHu)
A News osztrák hírmagazin szerint Vlagyimir Putyin elnök sógora az az orosz férfi, akit tavaly júniusban kémkedés gyanújával őrizetbe vettek Ausztriában, majd később - diplomáciai mentességére hivatkozva - szabadon engedtek.
jan. 17
11:02
Putyin sógora a kémkedés gyanújával őrizetbe vett férfi? (Népszava)
A News osztrák hírmagazin állítása szerint Vlagyimir Putyin elnök sógora az az orosz férfi, akit tavaly júniusban kémkedés gyanújával őrizetbe vettek Ausztriában, majd később - diplomáciai mentességére hivatkozva - szabadon engedtek. A folyóirat csütörtökön megjelent számában forrás megnevezése nélkül azt írta, hogy a már korábban is rejtélyes ügy most még szövevényesebbé vált. Kiderült, hogy "a…
jan. 17
11:10
Már az idén elkezdődhet az amerikai radar építése Csehországban (MaHu)
Az Egyesült Államok készen áll arra, hogy már az idei év végén megkezdődjön az amerikai radar építése Csehországban - jelentette ki a közszolgálati Cseh Televízió szerdai késő esti hírműsorában Henry Obering, az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség (MDA) vezetője.
jan. 17
11:18
Elhunyt György herceg (Népszava)
Elhunyt Grúzia volt királyi családjának egy rangidős tagja. Az ősi Bagrationi- vagy Bagratida-dinasztiából származó György herceget Tbilisziben érte a halál. 63 éves volt, és fertőző májgyulladásban szenvedett. György herceg (Georgi Bagrationi-Muhraneli) 1944-ben született Rómában Irakli Bagrationi-Muhraneli herceg és María Antonieta Pasquini grófnő házasságából. Spanyolországban élt, és első…
jan. 17
11:53
Ellenzéki vélemény: "rohadtul felháborító" (Infostart)
Heves felzúdulást keltett az érintett államokban, hogy az amerikai védelmi miniszter meglehetősen nyersen kritizálta a Dél-Afganisztánban harcoló NATO-alakulatok felkészültségét.
jan. 17
11:53
Valószínűleg nem lesz magyar püspök Szlovákiában (Kitekintő)
A Pravda írása szerint a szlovák római katolikus egyház 18 tagú püspöki testületében egy magyar nemzetiségű sincs.
jan. 17
12:18
Halálra késeltek egy Olimpiakosz-szurkolót (HVG)
Halálra késeltek egy futballszurkolót a szerdai Olimpiakosz-Panathinaikosz görög bajnoki rangadó után.
jan. 17
12:27
Legyengült a gyógyszeróriás (Napi)
jan. 17
12:28
Amerika készen áll: mi lesz a csehországi radarral? (HVG)
Az Egyesült Államok készen áll arra, hogy már az idei év végén megkezdődjön az amerikai radar építése Csehországban - jelentette ki a közszolgálati Cseh Televízióban Henry Obering, az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség (MDA) vezetője.
jan. 17
12:31
Orosz selyemzsinór a British Councilnak (Infostart)
Régen nem volt ilyen rossz Nagy-Britannia és Oroszország viszonya, mint napjainkban. A kulturális kapcsolatokat ápoló British Council három oroszországi intézete közül kettőt orosz nyomásra be kellett zárni.
jan. 17
12:44
Az olimpia előtt a full HD lapostévé a nyerő (Napi)
jan. 17
12:50
Körbezárták este Pozsonyt - bankrabló után kutatva (Népszava)
Bankrablót üldöztek, s emiatt zárták körbe szerdán este Pozsonyt, de a keresett személyt nem sikerült megtalálni - közölte csütörtökön a szlovák rendőrség, hozzáfűzve, hogy az illető ellen országos körözést rendeltek el.
jan. 17
13:13
A pannon puma kómában, a tátrai tigris csúcsformában (Infostart)
Szlovákia gazdasága továbbra is gyors ütemben fejlődik, de gazdasága még így is messze elmarad az Európai Unió átlagától.
jan. 17
13:29
Gyurcsány azért ment Indiába, hogy Magyarország mellett lobbizon (MaHu)
Azért jöttünk, hogy lobbizzunk Magyarország mellett - jelentette ki Gyurcsány Ferenc kormányfő csütörtökön a dél-indiai Bangalorban folytatott üzleti tárgyalásain.
jan. 17
13:51
Mozgalom indult a Windows XP megmentésére (Kitekintő)
Az InfoWorld kezdeményezése az első két napban sikeresnek bizonyult, kérdés, hogy mi lesz a folytatással.
jan. 17
13:55
Betiltottak egy neonáci menetet (Népszava)
Betiltották a szombatra tervezett neonáci tüntetést a nyugat-csehországi Pilsenben. "Nagyon veszélyes helyzet alakult ki. Nem láttunk más kiutat, mint betiltani a korábban engedélyezett menetet" - közölte csütörtökön Pavel Rödl polgármester. "A szólásszabadságért" jelszóval szerveződő menetet magánszemélyek kezdeményezték azzal az indoklással, hogy így akarnak tiltakozni az ellen, hogy a rendőrség…
jan. 17
14:05
'Veszélyes' a munka: Európában három és fél percenként szedi áldozatát (orientpress)
Az Európai Parlament a héten fogadta el a munkahelyi megbetegedések és balesetek csökkentését célzó stratégiát, melyet Glenis Willmott brit szocialista képviselő terjesztett elő. Jelentés készült továbbá az iparban dolgozó nők helyzetéről Ilda Figueiredo, az Egységes Európai Baloldal/az Északi Zöld Baloldal Képviselőcsoportja portugál tagjának előterjesztésében.
jan. 17
14:05
Mikor léphet be az EU-ba Szerbia? (HVG)
A koszovói kérdés miatt valószínűtlen, hogy Szerbia a következő évtized második fele előtt beléphet az Európai Unióba - áll az egyik vezető londoni befektetési csoport csütörtökön kiadott elemzésében, amely szerint a Koszovó megfojtását célzó esetleges szerb gazdasági intézkedéseket az EU egyebek mellett a Magyarországról érkező gázszállítások leállításával is szankcionálhatja.
jan. 17
14:29
Szolidaritási hullám a pápa mellett (Népszava)
Politikusok, tudósok és egyházi személyek biztosították Olaszországban szolidaritásukról XVI. Benedek pápát azután, hogy a római katolikus egyházfő lemondta csütörtökre tervezett látogatását az egyik legpatinásabb római egyetemen, a La Sapienzán.
jan. 17
14:35
"Üdvözlöm önöket a Hil Force One fedélzetén" (Népszava)
Utaskísérő-paródiával köszöntötte a sajtó képviselőit új kampánygépe első útján Hillary Clinton. "Üdvözlöm önöket a Hil Force One fedélzetén" - indított az elnökjelöltségre pályázó demokrata szenátor egy célzással az elnöki különgépre, az Air Force One-ra. "A nevem Hillary és örvendek, hogy a többség Önök közül velem tart" - utalt Clinton az újságírókkal nem mindig harmonikus viszonyára. "A…
jan. 17
14:37
Összezsugorodott a brókeróriás (Napi)
jan. 17
14:41
A két Korea egymásnak feszül (Kitekintő)
Az újonnan megválasztott dél-koreai elnök a két Korea közti kapcsolatokért felelős Országegyesítési Minisztérium bezárását tervezi.
jan. 17
14:46
Kényszerleszállás miatt lezárták a Heathrow egyik leszállópályáját - képekkel (Infostart)
Kényszerleszállást hajtott végre a British Airways egyik gépe a Heathrow repülőtéren, amelynek egyik leszállópályáját emiatt lezártak. Az incidens miatt törölték a BA délutáni budapesti járatait.
jan. 17
14:53
Súlyos baleset a londoni repülőtéren (HVG)
Az utóbbi évek legsúlyosabb balesete történt csütörtök délután a londoni Heathrow repülőtéren a British Airways légitársaság egyik óriásgépével.
jan. 17
14:58
Orosz morgolódás és Ukrajna NATO-tagsága (orientpress)
Az ukrán ellenzék durva kirohanást intézett Vlagyimir Juscsenkó elnök és Julia Timosenko miniszterelnök ellen amiatt, hogy a keddi napon NATO tagságra való jelentkezésükről értesítették a szervezet főtitkárát, Jaap de Hoop Scheffer-t. Az áprilisi NATO csúcson csatlakoznának a 'NATO-tagság Akciótervhez', amely szándék Moszkva súlyos rosszallását váltotta ki, az orosz diplomácia azzal fenyegetőzik,…
jan. 17
15:13
Súlyos baleset a londoni repülőtéren - nézze meg a videót! (MaHu)
Az utóbbi évek legsúlyosabb balesete történt csütörtök délután a londoni Heathrow repülőtéren a British Airways légitársaság egyik óriásgépével.
jan. 17
15:15
Fico az állami tulajdont erősíti, nem adja a repteret (HVG)
A szlovák kormány saját erőből, külföld érdekeltség bevonása nélkül kívánja korszerűsíteni a pozsonyi repülőteret - döntött a kormány. "Az állami tulajdont erősíteni akarjuk a repülőtérben, s nem megszabadulni tőle" - jelentette ki Robert Fico kormányfő a döntés után.
jan. 17
15:20
A FAZ Magyarországról és a Nokia -ügyről (HVG)
Tanácstalanság Bochumban címmel részletes tudósításban számolt be a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) csütörtökön a Nokiának arról a tervéről, hogy a magas költségekre hivatkozva bezárja bochumi mobiltelefon-gyárát és a termelést Romániába és Magyarországra telepíti át.
jan. 17
15:31
Energiaéhségen hízott a francia cég (Napi)
jan. 17
15:36
Kényszerleszállás a Heathrown (orientpress)
Balesetet szenvedett a British Airways légitársaság Boeing 777-ese csütörtök délután a londoni Heathrow repülőtéren. A repülőtér déli kifutóját lezárták, Gordon Brown sem szállt fel.
jan. 17
15:40
Súlyos baleset a londoni repülőtéren - Képek és videó a drámáról! (MaHu)
Az utóbbi évek legsúlyosabb balesete történt csütörtök délután a londoni Heathrow repülőtéren a British Airways légitársaság egyik óriásgépével.
jan. 17
15:42
A visszaesés veszélyéről is tárgyalnának a pénzügyminiszterek (HVG)
A pénzpiaci problémák, a továbbra is magas olaj- és nyersanyagárak erősíthetik az Európai Unióban a gazdasági növekedés lassulásának veszélyét – áll a Reuters hírügynökség által megszerzett dokumentum tervezetben, amely az uniós pénzügyminiszterek jövő heti tanácskozására készült.
jan. 17
15:46
Magát gyújtotta fel az ukrán rab (Kitekintő)
Az embertelen körülmények elleni tiltakozásul benzinnel öntötte le és felgyújtotta magát az egyik Vinnyica megyei büntetés-végrehajtási Intézet két lakója.

Keresés