2008. január 25. péntek

jan. 25
6:04
Hogy halt meg a nácikkal paktáló politikus? (Infostart)
A közelmúltban nyilvánosságra hozott dokumentumok újraindították a vitát Indiában a második világháború idején a nácikkal és a japánokkal lepaktáló Subhas Chandra Bose halálával kapcsolatban.
jan. 25
8:33
A nagy testvér sokkal nagyobb lett (Napi)
jan. 25
9:00
Történelmi találkozó 50 év után (Kitekintő)
Ötven év után először a görög miniszterelnök hivatalos látogatásra érkezett Ankarába, hogy a konfliktusokon túllépve partnerséget alakítson ki a két ország.
jan. 25
9:54
Magánimportőrök figyelem: itt az új amerikai izomautó! (képekkel) (Napi)
jan. 25
10:02
Hadbíróság előtt a gyilkossággal vádolt katonák (Infostart)
Az Egyesült Államokban hadbíróság elé állítanak három amerikai katonát, mert a vád szerint agyonlőttek egy sebesült és fegyvertelen iraki lázadót.
jan. 25
11:01
Egyiptom részlegesen lezárta a rafahi átkelőt (Infostart)
Az egyiptomi határőrök részlegesen lezárták a rafahi átkelőt, és csak azokat a palesztinokat engedik át, akik visszatérnek a Gázai övezetbe. A határőrök csütörtök este óta rohamfelszerelésben állnak sorfalat a határnál.
jan. 25
11:05
Terepjáróval zúzza a piacot a Porsche (Napi)
jan. 25
11:06
Újabb zavargások és halottak Kenyában (Infostart)
Kenyában újabb zavargások kezdődtek az ország délnyugati részén. Az összecsapásokban hárman meghaltak, több százan megsebesültek. Molo körzetéből már több tízezren menekültek el otthonukból.
jan. 25
11:17
Magyar tábornok lesz a NATO moszkvai katonai összekötője (Kitekintő)
Makk László vezérőrnagy lesz májustól a NATO moszkvai Katonai Összekötő Képviseletének vezetője.
jan. 25
11:19
Putyin-győzelem a gázvezeték- háborúban (168 Óra Online)
Az orosz elnök kitaposta a bolgárokból a Déli Áramlat nevű gázvezeték befogadását, mely Magyarországon is keresztülhaladhat. [Dátum: 2008. 01. 25. 09:25]
jan. 25
11:27
Majdnem minden második ember Nokia-mobilt vesz (Napi)
jan. 25
12:21
Szupervékony HP-laptop a jövő technikájával (Napi)
jan. 25
12:43
Dán-holland tulajdonban a brit söróriás (Napi)
jan. 25
13:12
Napok kérdése Koszovó függetlenségének kikiáltása? (Kitekintő)
Széles körű, hathatós támogatást vár az Európai Uniótól Koszovó függetlenségének közelgő kinyilvánításakor – jelentette ki Hasim Thaqi koszovói miniszterelnök csütörtöki brüsszeli tárgyalásait követően.
jan. 25
13:39
Keddig hajlandó tárgyalni az olasz államfő (Infostart)
Olaszországban a tervek szerint jövő keddig tárgyal a parlamenti pártok vezetőivel a kormányfő lemondása után a köztársasági elnök. Romano Prodi csütörtök este nyújtotta be lemondását, miután elvesztette a bizalmi szavazást a szenátusban.
jan. 25
14:06
Rosszabbul él? Fojtsa pizzába bánatát! (Napi)
jan. 25
14:44
Ukrajna NATO-integrációja szigorúan belső ügy (Kitekintő)
Viktor Juscsenko kijelentette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdése szigorúan belső ügy, bár Ukrajna kész megbeszéléseket folytatni az orosz féllel a kollektív biztonsági kérdésekben.
jan. 25
15:00
Remény Verespatakon: elhajtják a bányavállalatot? (Infostart)
Rosszindulatú ferdítésnek tekinti a verespataki aranybánya nyitására késülő Rosia Montana Gold Corpration a zöld szervezeteknek azt a bejelentését, hogy a verespataki rendezési terv érvénytelenítése a bányaprojekt engedélyezési folyamatának az újraindítását vonja maga után.
jan. 25
15:10
A Greenpeace megtalálta a Rába szennyezőjét (Infostart)
A stájerországi Wollsdorfban lévő bőrgyár szennyvízértéke október óta drasztikusan megemelkedett, és túllépte a törvényesen megengedett határt, ami kiváltó oka lehet a Rába újbóli habzásának - közölte a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet.
jan. 25
15:54
Egymillió részvényt kapott a bankvezér (Napi)
jan. 25
17:10
Benyújtotta lemondását az olasz miniszterelnök (Kitekintő)
Az utolsó pillanatig találgatás kísérte a tegnap esti szenátusi bizalmi szavazást; végül megbukott a Prodi-kormány.
jan. 25
20:23
Parázs vita a kábítószerek besorolásáról (Infostart)
A legfrissebb bűnügyi adatok nyilvánosságra hozatala után ismét felélénkült a vita Nagy-Britanniában a cannabis besorolásáról, egy év alatt ugyanis ötödével nőtt a kábítószerrel összefüggő visszaélések száma, főképpen a marihuánahasználók miatt.
jan. 25
21:12
Visszatér a kormányzatba az iraki háború szellemi atyja (Infostart)
Az amerikai külügyminisztérium fegyverzetellenőrzési bizottságának elnöke lesz Paul Wolfowitz, a Világbank volt elnöke. A Bush-kormányzat egykori, keményvonalas tagjának többek között az iráni és az észak-koreai ügyekbe lesz beleszólása.
jan. 25
21:18
"Nagyon intelligens" a Hedvig-bábura lövöldöző szlovák vasúti rendőr (Metropol)
A szlovák vasúti rendőrség vizsgálatot kezdett egy kötelékébe tartozó rendőr ellen, akiről csütörtökön kiderült, hogy ő volt az, aki a Nyitrán megvert magyar egyetemistát, Malina Hedviget "megjelenítő", Hedvignek nevezett célbábura lövöldözött az Érsekújvárhoz közeli Szímő község vadásztársaságának lőterén.

Keresés