2008. január 25. péntek

jan. 25
6:04
Hogy halt meg a nácikkal paktáló politikus? (Infostart)
A közelmúltban nyilvánosságra hozott dokumentumok újraindították a vitát Indiában a második világháború idején a nácikkal és a japánokkal lepaktáló Subhas Chandra Bose halálával kapcsolatban.
jan. 25
7:03
Benyújtotta lemondását az olasz kormányfő (MaHu)
Benyújtotta lemondását Romano Prodi olasz kormányfő Giorgio Napolitano államfőnek - közölte csütörtök este az olasz elnöki hivatal. A tájékoztató szerint Napolitano arra kérte Prodit, hogy ügyvivő minőségben vezesse a kormányt, amíg zajlanak a válság rendezését célzó politikai tárgyalások.
jan. 25
8:31
Prodinak le kell mondania, viharos jelenetek az olasz szenátusban (HVG)
Elvesztette Romano Prodi olasz kormányfő a bizalmi szavazást a szenátusban, ezért kénytelen lesz benyújtani lemondását Giorgio Napolitano köztársasági elnöknek.
jan. 25
8:33
A nagy testvér sokkal nagyobb lett (Napi)
jan. 25
8:42
Pakisztán sikeres rakétakísérletet hajtott végre (HVG)
Sikeres kísérletet hajtott végre pénteken Pakisztán közepes hatótávolságú ballisztikus rakétával - közölte a dél-ázsiai ország hadserege.
jan. 25
9:00
Történelmi találkozó 50 év után (Kitekintő)
Ötven év után először a görög miniszterelnök hivatalos látogatásra érkezett Ankarába, hogy a konfliktusokon túllépve partnerséget alakítson ki a két ország.
jan. 25
9:20
Rendőrkézen Szeva bácsi, a hétarcú ember (HVG)
Moszkvában őrizetbe vették a világ egyik legnagyobb orosz maffiafőnökének tartott Szemjon Mogiljevicset, aki évekig élt Magyarországon, s akit számos forrás összefüggésbe hoz az olajszőkítési üggyel is.
jan. 25
9:31
Egyedülálló lelet: 2300 éves hajóroncsra bukkantak (HVG)
Búvárrégészek júniusban kezdik egy 2300 éves hajóroncs feltárását, amely egykoron bort szállíthatott az Égei-tengeri Híosz szigetéről, mielőtt elsüllyedt volna Ciprus déli partjai mellett - jelentették be ciprusi kutatók.
jan. 25
9:47
Verespatak tíz évre megszabadult az aranybányászattól (HVG)
Hatalmas győzelemként értékelik a kanadai Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) tervei ellen harcoló civil szervezetek a gyulafehérvári táblabíróság megfellebbezhetetlen ítéletét, miszerint a verespataki önkormányzat köteles minden olyan határozatát visszavonni, amelyekben a települést és környékét ipari övezetnek nyilvánították.
jan. 25
9:54
Magánimportőrök figyelem: itt az új amerikai izomautó! (képekkel) (Napi)
jan. 25
9:58
Új rendszer segíti a repülőgépeket, hogy elkerüljék a turbulenciát (HVG)
A repülőn utazók hamarosan kevesebb turbulenciát fognak érezni utazás közben, ha sikeresen záródik az új jelzőrendszer tesztelése.
jan. 25
10:02
Hadbíróság előtt a gyilkossággal vádolt katonák (Infostart)
Az Egyesült Államokban hadbíróság elé állítanak három amerikai katonát, mert a vád szerint agyonlőttek egy sebesült és fegyvertelen iraki lázadót.
jan. 25
10:02
Lezuhant lengyel gép: nem működött a műszeres leszállást segítő rendszer (MaHu)
Az északnyugat-lengyelországi Miroslawiec katonai repülőterén, ahol szerda este lezuhant egy lengyel katonai szállítógép, nem működött a műszeres leszállást segítő ILS-rendszer - közölte csütörtökön hadsereg szóvivője.
jan. 25
10:18
Moszkvában őrizetbe vették Szemjon Mogiljevicset (MaHu)
Moszkvában őrizetbe vették a világ legnagyobb orosz maffiafőnökének tartott Szemjon Mogiljevicset, aki évekig élt Magyarországon, s akit számos forrás összefüggésbe hoz az olajszőkítési üggyel is.
jan. 25
10:46
Újabb halálos áldozatai vannak a kenyai összecsapásoknak (HVG)
Hárman életüket vesztették, több százan megsebesültek Kenya délnyugati részén a vitatott eredményű elnökválasztásra visszavezethető összecsapásokban közölte a helyi vöröskereszt.
jan. 25
11:01
Egyiptom részlegesen lezárta a rafahi átkelőt (Infostart)
Az egyiptomi határőrök részlegesen lezárták a rafahi átkelőt, és csak azokat a palesztinokat engedik át, akik visszatérnek a Gázai övezetbe. A határőrök csütörtök este óta rohamfelszerelésben állnak sorfalat a határnál.
jan. 25
11:05
Terepjáróval zúzza a piacot a Porsche (Napi)
jan. 25
11:06
Újabb zavargások és halottak Kenyában (Infostart)
Kenyában újabb zavargások kezdődtek az ország délnyugati részén. Az összecsapásokban hárman meghaltak, több százan megsebesültek. Molo körzetéből már több tízezren menekültek el otthonukból.
jan. 25
11:17
Magyar tábornok lesz a NATO moszkvai katonai összekötője (Kitekintő)
Makk László vezérőrnagy lesz májustól a NATO moszkvai Katonai Összekötő Képviseletének vezetője.
jan. 25
11:19
Putyin-győzelem a gázvezeték- háborúban (168 Óra Online)
Az orosz elnök kitaposta a bolgárokból a Déli Áramlat nevű gázvezeték befogadását, mely Magyarországon is keresztülhaladhat. [Dátum: 2008. 01. 25. 09:25]
jan. 25
11:27
Majdnem minden második ember Nokia-mobilt vesz (Napi)
jan. 25
11:40
Castro azt hitte, itt a vég (HVG)
Fidel Castro kubai vezető 2006 nyarán, amikor súlyosan megbetegedett, azt hitte, hogy elérkezett az utolsó órája.
jan. 25
12:02
Gyurcsány-interjú: „amit teszünk, nem népszerű, de szükséges” (HVG)
"Amit teszünk, nem népszerű. De szükséges" címmel közölte a Neue Zürcher Zeitung című konzervatív svájci napilap pénteki számában azt az interjút, amelyet főszerkesztője készített a davosi fórumon tartózkodó Gyurcsány Ferenccel.
jan. 25
12:19
Újabb filmstúdiók engedtek a sztrájkoló forgatókönyvíróknak (HVG)
Újabb két filmstúdiónak sikerült megállapodnia a sztrájkoló Amerikai Írók Céhével (WGA), így ezekben is folytatódhat a munka.
jan. 25
12:21
Szupervékony HP-laptop a jövő technikájával (Napi)
jan. 25
12:35
Kicsoda Szeva bácsi, a maffiavezér? (HVG)
Moszkvában őrizetbe vették a világ legnagyobb orosz maffiafőnökének tartott Szemjon Mogiljevicset, alias Szeva bácsit, aki évekig élt Magyarországon, s akit számos forrás összefüggésbe hoz az olajszőkítési üggyel is. De ki is az a Szeva-bácsi, akin a világ több titkosszolgálata is rajta tartja a szemét? Ismerje meg az egyik legbefolyásosabb "üzletember" nem mindennapi pályafutását!
jan. 25
12:37
Djokovics lenyomta Federert - fotógaléria (HVG)
A harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics három szettben legyőzte a világelső Roger Federert az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében.
jan. 25
12:43
Dán-holland tulajdonban a brit söróriás (Napi)
jan. 25
13:12
Napok kérdése Koszovó függetlenségének kikiáltása? (Kitekintő)
Széles körű, hathatós támogatást vár az Európai Uniótól Koszovó függetlenségének közelgő kinyilvánításakor – jelentette ki Hasim Thaqi koszovói miniszterelnök csütörtöki brüsszeli tárgyalásait követően.
jan. 25
13:39
Keddig hajlandó tárgyalni az olasz államfő (Infostart)
Olaszországban a tervek szerint jövő keddig tárgyal a parlamenti pártok vezetőivel a kormányfő lemondása után a köztársasági elnök. Romano Prodi csütörtök este nyújtotta be lemondását, miután elvesztette a bizalmi szavazást a szenátusban.
jan. 25
14:06
Rosszabbul él? Fojtsa pizzába bánatát! (Napi)
jan. 25
14:44
Ukrajna NATO-integrációja szigorúan belső ügy (Kitekintő)
Viktor Juscsenko kijelentette, hogy Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdése szigorúan belső ügy, bár Ukrajna kész megbeszéléseket folytatni az orosz féllel a kollektív biztonsági kérdésekben.
jan. 25
14:47
Nyílt háborút indítottak a szcientológiai egyház ellen (HVG)
Nyílt hadjáratot indított az Anonymous néven ismert hackercsoport a Szcientológiai Egyház ellen. A YouTube-on terjesztett rövid videóüzenet szerint a rejtélyes társaság az emberiség és az egyház követőinek érdekében, valamint saját szórakoztatása miatt akarja megsemmisíteni a szervezetet.
jan. 25
15:00
Remény Verespatakon: elhajtják a bányavállalatot? (Infostart)
Rosszindulatú ferdítésnek tekinti a verespataki aranybánya nyitására késülő Rosia Montana Gold Corpration a zöld szervezeteknek azt a bejelentését, hogy a verespataki rendezési terv érvénytelenítése a bányaprojekt engedélyezési folyamatának az újraindítását vonja maga után.
jan. 25
15:10
A Greenpeace megtalálta a Rába szennyezőjét (Infostart)
A stájerországi Wollsdorfban lévő bőrgyár szennyvízértéke október óta drasztikusan megemelkedett, és túllépte a törvényesen megengedett határt, ami kiváltó oka lehet a Rába újbóli habzásának - közölte a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet.
jan. 25
15:47
Moszkva kiutasít egy lett diplomatát (HVG)
Kiutasítanak egy lett diplomatát Oroszországból - közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.
jan. 25
15:54
Egymillió részvényt kapott a bankvezér (Napi)
jan. 25
16:14
Oprah Winfrey lenne Obama alelnöke, Mitt Romney a jó ízlésért felelős miniszter (Népszava)
Amennyiben demokrata részről Barack Obama szállna harcba a Fehér Házért, Oprah Winfrey, a talkshow-királynője lenne az alelnökjelöltje - az illinois-i szenátor, az amerikai előválasztások egyik demokrata párti főszereplője David Letterman Late Night Show című műsorában szerepelve tréfálkozott ily módon csütörtök este.
jan. 25
16:45
Magyarországon stagnál, világszinten emelkedik a drogfogyasztók száma (HVG)
Az ENSZ eddigi felmérései szerint a világban tovább nőtt, Magyarországon stagnált a drogfogyasztók száma az elmúlt tíz évben - hangzott el a Magyar Addiktológiai Társaság által szervezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten.
jan. 25
17:10
Benyújtotta lemondását az olasz miniszterelnök (Kitekintő)
Az utolsó pillanatig találgatás kísérte a tegnap esti szenátusi bizalmi szavazást; végül megbukott a Prodi-kormány.
jan. 25
17:13
Ahol megfizethetetlen az egészségügy (HVG)
Kínában 900 millió olyan ember él, aki nem engedheti meg magának a betegeskedés luxusát. Különösen a vidékiek számára megfizethetetlen és nehezen elérhető az egészségügyi ellátás.
jan. 25
17:20
Drog: Magyarországon stagnál, világszinten emelkedik (Népszava)
Az ENSZ eddigi felmérései szerint a világban tovább nőtt, Magyarországon stagnált a drogfogyasztók száma az elmúlt tíz évben - hangzott el a Magyar Addiktológiai Társaság által szervezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten. Az ENSZ 1998-ban fogadott el egy tíz évre szóló politikai deklarációt és akciótervet, melynek fő célja a drogfogyasztás visszaszorítása volt. Ennek európai…
jan. 25
17:40
Albánia elsőként ismerné el Koszovó függetlenségét (HVG)
Albániának nagy vágya, hogy elsőként ismerje el Koszovó függetlenségét, de tudja, milyen érzékeny kérdésről van szó, s ezért megelégszik azzal, hogy az önállóságot követelő dél-szerbiai tartományt elsőként elismerők között legyen.
jan. 25
17:58
Albánia elsőként szeretné elismerni Koszovó függetlenségét (Népszava)
Albániának nagy vágya, hogy elsőként ismerje el Koszovó függetlenségét, de tudja, milyen érzékeny kérdésről van szó, s ezért megelégszik azzal, hogy az önállóságot követelő dél-szerbiai tartományt elsőként elismerők között legyen - jelentette ki pénteken Pristinában Bamir Topi albán államfő. Az elnök háromnapos hivatalos látogatásra érkezett Koszovóba, s útja első napján Joachim Rückerrel, az…
jan. 25
18:07
Örökre eltiltották a korábbi Európa-bajnok török futónőt (HVG)
A Török Atlétikai Szövetség örökre eltiltotta az ismételten doppingvétségen ért Süreyya Ayhant, az 1500 méteres női síkfutás 2002-es Európa-bajnokát.
jan. 25
18:30
Francia politikusok és elemzők kétlik, hogy egyetlen bróker követte el a milliárdos csalást (Népszava)
Francia politikusok és elemzők nehezen tartják elképzelhetőnek, hogy egyetlen bróker lenne felelős a Franciaország második legnagyobb tőzsdén jegyzett bankja közel ötmilliárd eurós veszteségéért. A Société Générale elnök-vezérigazgatója, Daniel Bouton maga jelentette be csütörtökön, hogy egyik párizsi brókere, "egy csaló, egy terrorista óriási intelligenciával" kijátszotta a bank biztonsági…
jan. 25
20:23
Parázs vita a kábítószerek besorolásáról (Infostart)
A legfrissebb bűnügyi adatok nyilvánosságra hozatala után ismét felélénkült a vita Nagy-Britanniában a cannabis besorolásáról, egy év alatt ugyanis ötödével nőtt a kábítószerrel összefüggő visszaélések száma, főképpen a marihuánahasználók miatt.
jan. 25
20:56
Ötmillió dollár jutalom egy 9/11-es terrorista nyomravezetőjének (Népszava)
Ötmillió dollár (885 millió forint) nyomravezetői jutalmat adott az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) annak a repülős oktatónak, aki segített a 2001. szeptember 11-i merényletek egyik előkészítőjének nyomára bukkanni. A 69 éves Clarence Prevost a terrortámadásokban való bűnrészességért életfogytiglani börtönre ítélt Zacarias Moussaoui megtalálásában segített a szövetségi nyomozóknak -…
jan. 25
21:12
Visszatér a kormányzatba az iraki háború szellemi atyja (Infostart)
Az amerikai külügyminisztérium fegyverzetellenőrzési bizottságának elnöke lesz Paul Wolfowitz, a Világbank volt elnöke. A Bush-kormányzat egykori, keményvonalas tagjának többek között az iráni és az észak-koreai ügyekbe lesz beleszólása.
jan. 25
21:12
Az olasz államfő megkezdte a tárgyalásokat a politikai vezetőkkel (Népszava)
Az olasz államfő megkezdte a tárgyalásokat a politikai élet vezetőivel a Romano Prodi miniszterelnök lemondása nyomán kialakult válság rendezéséről. Giorgio Napolitano péntek délután elsőként Franco Marini szenátusi és Fausto Bertinotti képviselőházi elnököt fogadta; ők mindhárman, csakúgy mint Prodi és a kormányát alkotó baloldali pártok egy olyan átmeneti kormány megalakítását támogatják,…

Keresés