2008. január 25. péntek

jan. 25
0:14
Bejelentették a Warriors Orochi PC-s verzióját (Gamekapocs)
A Dynasty Warriors és a Samurai Warriors világaiból összegyúrt Warriors Orochi PS2, Xbox 360 és PSP mellett immáron PC-re is készül, adta hírül a KOEI.
jan. 25
0:24
Kiegészül a The Settlers: Rise of an Empire (Gamekapocs)
A UbiSoft ma este bemutatta a The Settlers: Rise of an Empire első küldetéslemezét. A márciusban megjelenő kiegészítő az Empire of the East címet kapta.
jan. 25
0:27
A SciFi Channel megvette a Jerichót (SG)
A 2006/07-es amerikai televíziós évad egyik legnagyobb durranásának ígérkezett a Jericho, melyhez sikerült megnyerni az inkább mozifilmekben utazó Jon Turteltaubot.
jan. 25
0:32
Kifogásolják a szoftvertendert (terminal)
Három magyar cég tegnap kifogást emelt a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság szoftverbeszerzési tendere ellen.
jan. 25
0:36
Osztrák irodarekord (terminal)
Ausztria irodapiacán tavaly minden rekord megdőlt: közel 470 000 négyzetmétert adtak bérbe, 20 százalékkal többet, mint 2006-ban.
jan. 25
0:40
Megállíthatatlan a Nokia (terminal)
A Nokia Oyj, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója 44 százalékkal, 1,84 milliárd euróra növelte nettó nyereségét a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.
jan. 25
0:44
Vezért cserél az eBay (terminal)
A világ legnagyobb internetes aukciósháza, az eBay Inc.
jan. 25
0:48
Magának diktálja az iramot a Nintendo (terminal)
Hiába nőtt az elmúlt évben kétszeresére a japán Nintendo részvényárfolyama, amivel a videojáték-konzolok piacának három legnagyobb szereplője közé tartozó vállat piaci értéke alapján megelőzte a Sonyt és a Hondát is, a befektetők arra kíváncsiak: képes lesz-e tartani a gyors növekedési tempót a következő években is.
jan. 25
0:52
Rövid távon jó üzlet az MTelekom (terminal)
A tízéves magyar államkötvény benchmarkja (7,26 százalék) és az MTelekom osztalékhozama (9,38 százalék) közötti különbség többéves rekordszintre emelkedett az elmúlt napokban - írja a Cashline.
jan. 25
0:57
(Hírek) Lost: Via Domus - vár a sziget! (PC Guru)
Vészesen közeledik a nagy nap, mikor az Oceanic 815-ös járata virtuálisan is elhagyja a sydney-i repülőteret, hogy kezdetét vegye rejtélyes kalandunk a szigeten...
jan. 25
1:05
Óriási siker a Wii, duplázott a Nintendo (SG)
Az ünnepi szezonban igen sikeresen szerepelt Wii és DS játékoknak köszönhetően kétszeresére nőtt a Nintendo negyedéves üzemi eredménye.
jan. 25
1:09
Közös rendőrségi adatbázis a Dél-Alföldön (SG)
Közös adatbázist hoznak létre és szorosabb együttműködésben állapodtak meg azon dél-alföldi megyék rendőri szervei, melyek az M5-ös autópálya és az E75-ös főút mellett dolgoznak.
jan. 25
1:13
Újra hozzáférhető a YouTube Törökországban (SG)
Egy bíróság hat nappal ezelőtt betiltotta az oldalt a Török Köztársaságot megalapító Musztafa Kemal Atatürköt sértő felvételek miatt.
jan. 25
1:16
Érkezik a hibrid Crossfire is (SG)
Az nVidia után az AMD is előrukkolt hibrid megoldásával, amelynek segítségével növelhető a számítógépek 3D-s grafikus teljesítménye. A technika ugyanolyan elven alapul, mint az nVidia hibrid SLI esetében.
jan. 25
1:17
Vezért cserél az eBay (SG)
A világ legnagyobb internetes aukciósháza, az eBay részvényeinek árfolyama 6,7 százalékkal megugrott arra a hírre, hogy a cég meneszti vezérigazgatóját, az eBayt alapítása óta, tíz éve irányító Meg Whitmant.
jan. 25
1:27
Vízcsap rövid pórázon (Pazar Cuccok)
Naponta kétszer 15 perc a zuhany alatt , egy teli kád víz, folyóvízben mosogatás vagy nyáron a szomszéddal vívott „kinek a kertje zöldebb” csata, mind-mind iszonyatos ...
jan. 25
6:33
Ütőkártya az üzleti szférában: összefog az SAP és az IBM (MaHu)
Az éves Lotusphere konferencián, 7500 vásárló és partner előtt az IBM és az SAP együtt jelentették be, hogy egy új, "Atlantic" kódnevű közös szoftvertermék elkészítését tervezik. Az új megoldás a Lotus Notes szoftvert integrálja az SAP Business Suite-tal, így a Lotus Notes vásárlók közvetlenül érhetik el és kezelhetik az SAP üzleti folyamatokat és adatokat a mindennap használt asztali környezeten.
jan. 25
6:49
DVDrent.hu: kölcsönzés mellett már áruház is (MaHu)
A héten egyedülálló ajánlattal egészítette ki szolgáltatását Magyarország első számú DVD-kölcsönzője, a DVDrent.hu. Előfizetőik mostantól nem csak kölcsönözhetik, hanem rendkívül kedvező áron vásárolhatnak is a kínálatban lévő filmekből.
jan. 25
7:44
'Reggelt! (GameStar)
Elviekben mostanra már minden postás kiszállította, s minden újságos árusítja aktuális számunkat. Ha mégsem tennék, javaslom a GameStar erejének demonstrálását egy összetekert magazin formájában.
jan. 25
8:05
Új luxusmobil a Samsungtól és Giorgio Armanitől (MaHu)
A Giorgio Armani csoport, a világ egyik vezető divattervező vállalkozása és a Samsung Electronics, a mobiltelefonok illetve telekommunikációs rendszerek vezető gyártója bemutatta az új Giorgio Armani - Samsung luxus mobilt.
jan. 25
8:21
Az iPhone népszerűbb a HTC-nél, de a cég nem aggódik (MaHu)
A tajvani okostelefongyártó érintőképernyős telefonja csupán fele olyan népszerű, mint az Apple csúcskütyüje, de ezzel együtt sincs oka bánkódni a HTC-nek. És úgy tűnik, aggódni sincs kedvük, bármi is történik Amerikában.
jan. 25
8:26
The Sims 2: FreeTime videoklip (GameStar)
A pc-s toplisták állandó szereplőjének számító Sims második felvonása ismét bővül egy kiegészítő lemezzel.
jan. 25
8:37
Magyar cégek kifogásolják a 25 milliárdos központosított szoftver-tendert (prim)
Három magyar tulajdonban lévő cég kifogásolja a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság - áfa nélkül becsült értéken 25 milliárd forintos - szoftverbeszerzési tenderét, közölte Kürti László, az Open SKM Angecy Kft. ügyvezetője az MTI-vel csütörtökön.
jan. 25
8:43
Az első amerikai szuperszámítógép Oroszországnak (prim)
Az IBM Blue Gene nevű szuperszámítógépét vásárolta meg a Moszkvai Állami Egyetem mintegy 5 millió dollárért, s ez az első eset, hogy efféle nyugati csodamasina kerül a Szovjetunió valamely utódállamába.
jan. 25
8:45
Februárban hirdetik meg a Nemzeti Technológia Program pályázatot (prim)
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) februárban hirdeti meg az eddig Jedlik Ányos néven ismert pályázatot, amely 2008-tól a Nemzeti Technológia Program nevet viseli.
jan. 25
8:48
Rekord profitnövekedés a Nokiánál (prim)
Jelentős profitnövekedéssel és 40 százalékra duzzadt piaci részesedéssel tovább erősítette pozícióit a világ mobiltelefon-piacán a Németországban a bochumi üzem bezárása miatt a bírálatok kereszttüzébe került finn Nokia.
jan. 25
8:48
A YouTube már mobilon is elérhető (prohardver)
A videomegosztó oldal új kereskedelmi célpontja a mobiltelefon-tulajdonos.
jan. 25
9:10
Turning Point: Fall of Liberty - Német propaganda (GameStar)
Még egy hónap és a boltok polcaira kerül a Spark Unlimited alternatív és kellően interaktív történelemleckéje.
jan. 25
9:10
Lázasan dolgoznak a Juiced fejlesztői (Gamer365)
Az iroda pörög, égnek a láztól a Juiced project mögött álló fejlesztők, derült ki a nyilatkozatukból - úgy tűnik, hogy a megszakított fejlesztések ellenére azért van mivel elfoglalniuk magukat.
jan. 25
9:14
(Letöltések) C&C3: Kane's Wrath - Kane Alive video [HD] (PC Guru)
Egy rövidke kis videót láthatunk melyből immáron biztosra vehető, hogy Kane mondhatni halhatatlan, ugyanis megint visszatért, ám ezuttal már egy csodaszép cyborg berendezéssel a fején. (...)
jan. 25
9:16
A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság reagálása a vádakra (prim)
A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság közleményben hangsúlyozta, hogy a főigazgatóság biztosítja az esélyegyenlőséget szoftverlicencek beszerzésére irányuló eljárásában.
jan. 25
9:16
A Nokia uralja a piac 40%-át (prohardver)
A finn gyártó által közzétett év végi jelentésből kiderül, hogy immáron a világon minden tíz mobilból négy Nokia.
jan. 25
9:21
Eltúlozták a stúdiók a kalózok miatti veszteséget (SG)
Az amerikai filmstúdiókat tömörítő MPAA elismerte, hogy egy korábbi felmérésbe hiba csúszott és a kalózpéldányok miatti bevételkiesés a jelzettnél jóval kisebb arányban érinti az egyes vállalatokat.
jan. 25
9:23
Újabb OLED-billentyűzetek érkezhetnek (SG)
Az orosz Art Lebedev példáját két újabb gyártó, az United Keys és a Foxconn is követte, így most akár hónapokon belül a boltok polcaira kerülhetnek az első OLED-billentyűzetek.
jan. 25
9:25
A Hellboy hősnője is sorozatozni kezd (SG)
A Hellboy-ban, vagyis a Pokolfajzatban (és a filmből készült animációs filmekben és számítógépes játékban) a Liz Shermant alakító Selma Blair sok más társa nyomdokába lépett, amikor úgy döntött, hogy tévésorozatokban próbálja ki magát.
jan. 25
9:32
A nagy testvér sokkal nagyobb lett (terminal)
Majdnem 80 százalékkal nőtt a Microsoft negyedéves nyeresége.
jan. 25
9:34
Sony Ericsson T270i - ez a minimum (terminal)
A vállalat ezen új modellje azoknak készült, akik mind a mai napig elsősorban telefonálásra szokták használni a mobiljukat.
jan. 25
9:36
8 megapixel és 5x-ös optikai zoom - kompakt formában (terminal)
Akár 5x-ös zoom az Olympus FE sorozat legújabb modelljeivel.
jan. 25
9:38
1,3 megapixeles új Sony Ericsson - nyomott áron (terminal)
Van szerencsénk bemutatni a Sony Ericsson egyik legolcsóbb kamerás telefonját.
jan. 25
9:45
Kétszeresére nőtt a Sun nyeresége (HWSW)
Mindössze 1 százalékkal növekedett a Sun Microsystems bevétele a cég második pénzügyi negyedévében, de a nyereség megduplázódott. A vállalat mutatói némileg felülmúlták az elemzői várakozásokat, a bejelentést követően a Sun-papírok 1,4 százalékkal erősödtek, miután a rendes kereskedés alatt 8,7 százalékot emelkedett az árfolyamuk.
jan. 25
10:10
Samsung L310 a divatmobil (prohardver)
A Samsung „L” szériája lehet az új, kifejezetten szebbik nem számra készített divatkategória..
jan. 25
10:16
Samsung J400 - Újítás? Nincs. (prohardver)
Úgy tűnik, hogy a 3G lassan, de biztosan beférkőzik a low-end szektorba is.
jan. 25
10:32
SW: Force Unleashed - Unleashing The Tech Part 3 (GameStar)
Befutott a Force Unleashed kulisszatitkait bemutató videósorozat legújabb része. A harmadik epizódban az erőről esik szó.
jan. 25
10:32
Spéci divatmobil újdonság: Samsung L310 (terminal)
A Samsung ezen újdonsága egyértelműen a designra és nem annyira a tudásra helyezi a fő hangsúlyt.
jan. 25
10:37
A Microsoftnál tudhatták, hogy az Xbox 360 időzített bomba lehet (prohardver)
Mindenáron le kellett győzni a Sonyt, ezért rövidebb tesztfázis előzte meg a játékkonzol piacra dobását.
jan. 25
10:42
A folyamatos operatív fejlesztéseknek köszönhető a realizált bevétel a Symantec-nél (prim)
A Symantec közzétette a 2008-as üzleti év 2007. december 28-ig tartó harmadik negyedévének eredményeit. A vállalat GAAP szerinti bevétele 1.52 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerinti eredmény pedig 1.53 milliárd dollár volt. Az utóbbi adat a 2006-os év azonos időszakához képest 15%-os növekedést jelent.
jan. 25
10:49
Újabb rekordnegyedévhez segítette a Microsoftot a Vista, az Office 2007 és az Xbox 360 (HWSW)
Lélegzetelállító negyedévet zárt a Microsoft, az Xbox és a Windows Vista mindent elsöprő sikerének köszönhetően a vállalat eddigi történetének legerősebb pénzügyi mutatóit produkálta. A Microsoft a Xbox és az Office 2007 teljesítményére hivatkozva ismét megemelte éves előrejelzését, amit a tőzsde 4,5 százalékos árfolyam-növekedéssel díjazott.
jan. 25
10:53
Intenzív használatra tervezett lézeres faxkészülékek a Canontól (prim)
A Canon i-SENSYS FAX L-140 asztali faxkészülék másolási funkcióval is rendelkezik, miközben az i-SENSYS FAX L-160 USB portján keresztül percenként 14 oldal nyomtatására nyílik lehetőség.
jan. 25
10:53
Lost - vár a sziget (x360,ps3,pc) (Gamer365)
Vészesen közeleg a Lost videójáték megjelenése, amelyről a Ubisoft korábban túlságosan sokat nem árult még el, így éppen ideje volt, hogy részletekbe menő információkat is megtudjunk róla - és persze a masszív gameplay ízelítőt is örömmel fogadtuk.
jan. 25
10:59
Samsung L320: Kavicsmobil Koreából (prohardver)
A Samsung új „L” szériás modelljének külseje a PEBL vonásait idézi.

Keresés