2008. január 27. vasárnap

jan. 27
0:31
Jön a Moto TEKR? (cellanaplo.blog.hu)
Furcsa ötletet szabadalmazott a Motorola, olyan technológiát, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző és a gombok panele is feltekrhető legyen, mint valami leeresztett gumimatrac. Mondjuk a Nokia is kitett magáért a héten a rettenetesen hülyén elrendezett virtuális gombjaival, amit csak mutáns ujjú alienek tudnak majd használni. Ennél már csak az jobb, hogy valami nyomorék cég levédette az…
jan. 27
0:32
Hüvelykek le is, fel is (terminal)
Bővített méretek.
jan. 27
8:24
Bill Gates levele a huszonegyedik századi oktatásról (MaHu)
A Microsoft leköszönő elnöke, a világ egyik legvagyonosabb üzletembere, a legtöbbet használt operációs rendszer emblematikus atyja visszavonul a cég éléről, és a jótékonykodásnak szenteli idejét. A váltás fontos dokumentuma levele az oktatásról századunkban.
jan. 27
8:30
14 ezer e-mail címet töröltek véletlenül (prim)
Egy amerikai kábeltévé- és internetszolgáltatónál a közelmúltban egy eddig példátlan adatvesztésre került sor; tévedésből több ezer e-mail címet szüntettek meg.
jan. 27
8:35
Samsung-telefon, öt megapixellel és optikai zoommal (MaHu)
A mobiltelefonok és távközlési berendezések terén élenjáró Samsung Electronics hivatalosan bejelentette, hogy piacra dobja a Samsung G800-at, amely a világ első 5 megapixeles és 3x-os optikai zoommal rendelkező kamerás telefonja.
jan. 27
10:06
Star Wars: The Force Unleashed Videónapló (Gamekapocs)
Ma hajnalban a Lucasarts kiadott egy fejlesztők által kommentált trailert készülő játékukból, melyben bemutatják a játék fizikáját, és egyéb finomságokat is.
jan. 27
10:12
SMS-küldés akár a víz alatt is (SG)
A széleskörben alkalmazott technikák közel sem mindegyike használható a víz alatt. Jó példa volt erre eddig az SMS-ezés. Egy izraeli cég szerint mindez a múlté.
jan. 27
10:14
Visszatérnek az ír maffiózók (SG)
A Showtime tévécsatorna idehaza nem nagyon ismert, de ha összeszedjük, hogy milyen sorozatoknak ad otthont, akkor bizony azok avatott ismerői elismerően csettinthetnek ujjaikkal.
jan. 27
10:18
'Reggelt! (GameStar)
Kellemesen esős vasárnapra virradt. Ha más lehetőség nincs, próbáljátok otthon, a család körében jól érezni magatokat, s pihenjetek sokat.
jan. 27
10:18
Army of Two Trailer érkezett! (Gamekapocs)
Újabb videó jelent meg a neten. És ez is csak erősíti a hitet az emberben, hogy a korai negatív kritikák ellenére remek produkcióval rukkolnak elő a fejlesztők.
jan. 27
11:04
Mass Effect botrány: a pszichológusnő bocsánatot kért (GameStar)
„Valaki aszonta: ebben ilyen „pornós” részek vannak” – összegezte kutatói munkáját Cooper Lawrence pszichológusnő, mielőtt bocsánatot kért.
jan. 27
11:04
79%-kal nőtt a Microsoft nyeresége (prim)
A Microsoft bejelentette, hogy a tavalyi utolsó negyedévben 79%-kal nagyobb nyereséget könyvelhetett el, mint egy évvel korábban, ezzel párhuzamosan pedig idei prognózisát is felfelé módosította.
jan. 27
11:15
Porszívózz Master Chief-fel (Gamer365)
Úgy tűnik, hogy Master Chief nem elégedett meg a tavalyi év legnépszerűbb Xbox 360 játékának főszerepével a Halo 3-ban, és tovább folytatja világhódító útját.
jan. 27
11:32
Teszt: Nokia 8800 Arte - újra a csúcson (terminal)
A most bemutatandó Nokia 8800 Arte-ról sok mindent elárul, hogy árából közel harminc darabot vehetnénk a gyártó nemrégiben bejelentett Nokia 1209 típusjelzésű low-end mobiljából. Akkor most ki mire szavaz? Harminc darab Nokia 1209, vagy egyetlen példány a Nokia 8800 Arte-ből. Aki ez utóbbira, az máris olvashatja a készülék részletes tesztjét!
jan. 27
11:34
Fotók – bármilyen pózban (terminal)
Felülről, alulról – fantázia kérdése…
jan. 27
11:36
Se hideg, se meleg (terminal)
Ha a forró kávé az ölünkbe borul…
jan. 27
11:54
Tarr Chronicles: Sign of Pride bejelentés (GameStar)
Tarr krónikáinak hamarosan újabb fejezete nyílik az űrszimulátorok, illetve űrbéli akciójátékok szerelmeseinek örömére.
jan. 27
12:12
Kisebb, olcsóbb Sony Blu-ray olvasómodul (prim)
A Sony egy az eddigieknél kisebb, mindössze 3 mm vastag Blu-ray DVD olvasómodult fejlesztett ki, ami kisebb és olcsóbb készülékeket eredményezhet.
jan. 27
12:29
Experience112 DEMO! (GameStar)
Korábbi mulasztásom régóta esedékes pótlásaként hívnám fel a kalandjátékok kedvelőinek figyelmét a következő kóstolóra.
jan. 27
13:13
Az első női amerikai elnök csak a Viasaton! (SG)
A Viasat 3 újabb frontot nyit az orszgos kereskedelmi tévék ellen vívott küzdelemben, hiszen az eddigi csütörtöki és pénteki sorozatestéjét egy vasárnapival is kiegészíti két, viszonylag frissnek mondható amerikai sorozattal.
jan. 27
13:15
Évmilliók után is érezhető a meteorok hatása (SG)
Megmérgezték egy apró kanadai falu, a mindössze 65 lakossal rendelkező Gypsumville ivóvizét - az elkövető azonban ezúttal egy meteorit volt.
jan. 27
13:35
Játékhoz és filmnézéshez optimalizált új LCD (terminal)
A BenQ színben gazdag, alacsony válaszidejű monitorszériát dobott a piacra.
jan. 27
14:08
Budapest New Technology Meetup - Gyakran ismételt kérdések és válaszok a születésnap előtt (prim)
2008. február 6-án tartja egyéves születésnapját a Budapest New Technology Meetup a fejlesztők, programozók vagy ahogy magukat nevezni szeretik: technológusok szakmai találkozóhelye, ahol hónapról hónapra pörgős előadások keretében ismerhetik meg egymás munkáját, az új technológiák használata közben felmerülő szakmai kérdéseket, problémákat. Ahogy a rendezvény vonzó webkettes-hangulatú…
jan. 27
14:54
Panasonic videofelvételi eszközök a pekingi olimpián (prim)
A Panasonic megállapodást kötött a Beijing Olympic Broadcasting Co., Ltd. (BOB) képviselőivel, miszerint a Panasonic félvezetős memóriát és hírgyűjtő rendszereket tartalmazó DVCPRO P2 HD videófelvevő sorozatát fogják a 2008-as pekingi nyári olimpia hivatalos videofelvételi berendezéseként alkalmazni.  A Panasonic DVCPRO HD-t 2006. májusában választották a pekingi olimpiai játékok hivatalos…
jan. 27
14:56
Az online cenzúra tíz éve (Agent Portal)
A politika egyre erőteljesebben jelenik meg a virtuális térben, az internetre került információk pedig mind jobban hatnak a politikára, a demokráciára. Borovitz Tamás és Kurucz Erika írása áttekintést nyújt arról, hogyan korlátozzák a világ különböző részein a digitális szólásszabadságot.
jan. 27
15:39
Conflict: Denied Ops launch trailer (GameStar)
Élőszereplős filmecske következik a brit Pivotal Conflict szériájának kooperatív játékra kihegyezett darabjából.
jan. 27
16:12
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky szalonnasütés (GameStar)
Egy eseménytelen vasárnap ideális arra, hogy tovább bővítsük néhány hangulatos képpel Clear Sky galériánkat.
jan. 27
16:12
Nem bírják az iramot a biztonsági cégek (SG)
A Sunbelt Software szakértője arra mutatott rá a napokban, hogy a kisebb biztonsági - vírusirtókat és kémszoftver-ellenes megoldásokat fejlesztő - cégek nem tudják tartani a lépést, pusztán a kártevők nagy száma miatt.
jan. 27
16:14
Kételkedik az SSD esélyeiben a Seagate (SG)
A legnagyobb merevlemezgyártó vezérigazgatója a jelek szerint nem bízik abban, hogy a flash-alapú SSD rövid időn belül elterjedhet a mobil és asztali vonalon. Még a technológia előnyeiben is kételkednek.
jan. 27
16:16
Improvizációs komédia a TV2-n (SG)
Vannak örökéletű műfajok, s ezek egyike az improvizációs komédia, melyet angolszász nyelvterületen már vagy ezerféle címmel sikerült eladni a nézőknek. Senki nem tudja, mi lesz a vége, ha ismert színészek kerülnek necces helyzetekbe.
jan. 27
17:26
EOS 450D: játékra fel! (prim)
A Canon bemutatta új digitális tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 450D modellt. A 12,2 megapixeles CMOS képérzékelővel, EOS integrált tisztítási rendszerrel, 3,0 méretű, élő nézet megjelenítésére alkalmas LCD kijelzővel és új, 9 pontos autófókusz rendszerrel rendelkező modell ebben a kategóriában még soha nem látott képminőséget és sokoldalúságot nyújt a felhasználóknak.
jan. 27
17:32
SW: Force Unleashed prezentáció (x360,ps3,wii,psp,pc) (Gamer365)
Régen láttuk mozgásban a Star Wars: Force Unleashed-et: a 2008 első felére ígért Csillagok Háborúja játék most egy ingame akcióval bőségesen megpakolt fejlesztői videónaplóval jelentkezik.
jan. 27
17:34
Grand Theft Auto IV Special Edition (x360,ps3) (Gamer365)
A manapság dúló divatnak megfelelően a Grand Theft Auto IV is megkapja a maga jól megérdemelt speciális, gyűjtői változatát. Végleges képek az április végén debütáló pakkról.
jan. 27
17:53
Mass Effect: a nagy bocsánatkérés (x360) (Gamer365)
Csillapodni tűnik a Mass Effect szexjelenetei körül kavargó botrány. A Fox News-on a játékot pornográfnak minősítő műsorvezető megnézte a Mass Effectet - aztán bocsánatot kért.
jan. 27
17:54
(Letöltések) Call of Duty 4: Modern Warfare - Mod Tools v1.1 javítás (PC Guru)
Ebben a modkészítő programhoz készült patchben a CodRadiant és CoDEffectsEd fájlokban fellelhető hibák kerülnek javításra. (...)
jan. 27
18:10
(Letöltések) Art of Murder: FBI Confidential demó #2 (PC Guru)
Sokak - és jómagam - nagy örömére több demót is kiadtak az elmúlt időszakban a hamarosan megjelenő kalandjátékokból, de ezek közül sok német nyelven jött ki, ami valljuk meg nem az elsődleges nyelv a játékosok között. Az Art of Murder-höz is újfent megjelent egy német nyelvű demo (...)
jan. 27
18:21
Canon DVD kamerák bővített zoom funkcióval (prim)
A Canon bejelentette idei új DVD videokameráinak bevezetését a hazai piacon. A Canon DC300 sorozat minden tagja közvetlenül DVD-re rögzít, és a videokamerák között az eddigi legnagyobb teljesítményű zoommal akár 45-szörössel rendelkezik. A nagylátószögtől a tele állásig éles képet adó Bővített Zoom funkció új lehetőséget teremt a sporteseményeket, természeti jelenségeket és egyéb, távoli témákat…
jan. 27
19:14
Jessica Alba újra Sötét angyal lesz? (SG)
Jessica Alba a Sin City 2 és A Fantasztikus Négyes harmadik része mellett egy esetleges Dark Angel mozifilmről is beszélt egy interjúban, melyet James Cameron rendezne.
jan. 27
19:14
Megjelent a Canon új, külső DVD-írója (prim)
A Canon bejelentette új külső DVD-írója, a DW-100 bevezetését a hazai piacon. A termék a teljes flashmemóriát használó kameraválasztékkal - a HF10, HF100, FS11, FS10 és az FS100 modellekkel -, valamint a HG10 merevlemezes kamerával is kompatibilis. A Canon új DVD-írójával a felvételek számítógép használata nélkül kiírhatók 12 cm-es DVD lemezre AVCHD és normál formátumban egyaránt. Emellett…
jan. 27
19:36
Sacred II - Ork törzsfő talpig vértben (GameStar)
A német Ascaron-t nem övezi akkora felhajtás, mint a Crytek csapatát, játékaik azonban stabil rajongótáborra építhetnek.
jan. 27
20:14
Heti Fókusz - ez történt a héten (Gamer365)
Az aránylag csendesebb előző hetet követően most ismételten egészen sok érdekességről volt alkalmunk beszámolni: napra pontos megjelenési dátumot kapott a GTA IV, megérkezett a Nintendo és a Microsoft legfrissebb üzleti jelentése, a WoW pedig komoly mérföldkövet lépett át.
jan. 27
20:20
PorNO Kínában (prim)
A kínai hatóságok a tavalyi esztendőben több tízezer felnőtt-tartalmat kínáló honlapot tiltottak be, és több száz, az ilyen oldalakkal összefüggésbe hozható személyt tartóztattak le.
jan. 27
20:30
Automatikus kijelzőkép elfordítás Nokia mobilokon (terminal)
Egy apró alkalmazás révén tovább bővíthető a Nokia telefonok szolgáltatási köre.
jan. 27
20:32
Ki a legjobb főnök? (terminal)
Százból egy.
jan. 27
20:34
Kell a beszédfelismerés (terminal)
A kórházak, bíróságok és ügyvédi irodák egyre nagyobb számban érdeklődnek a Philips diktafon-rendszerek iránt.
jan. 27
20:58
Végre magyarul is a My Name is Earl (SG)
A fiatalok között Amerika egyik legkedveltebb szituációs komédiájának számít a Nevem, Earl tükörfordításra hallgató vígjáték-sorozat, melyben a címszereplő - behódolva a karmának - úgy dönt, hogy jó útra tér és minden bűnét helyrehozza.
jan. 27
21:25
Olcsó Shuttle PC-k színes házakban (prim)
A Shuttle cég a CES 2008 kiállításon jelentette és mutatta be a KPC asztali PC-sorozatot, amely két változatban csontváz és teljes rendszer kapható.
jan. 27
21:30
Csúcstechnológia – esemény után (terminal)
Ultrakomfort a legkisebb helyiségben.
jan. 27
22:07
Meet the Spartans - A spártaiak titkos élete (GameStar)
Zack Snyder 300 című filmje elemi erővel csapódott be, s kavarta fel Hollywood állóvízzé szelidült posványát.
jan. 27
22:07
A vírus, ami nincs (prim)
Magyar nyelvű, fertőzésveszélyre figyelmeztető üzenet kering a világhálón. Ámde a rémhírnek semmi valós alapja nincs - figyelmeztet a VirusBuster.

Keresés