2008. január 27. vasárnap

jan. 27
6:45
Megtalálták a lázadó császár aranypénzeit (Infostart)
Két, a szakemberek által rendkívül fontosnak nevezett arany pénzérme került elő Anglia földjéből, amely információval szolgálhat a 3. századi rebellis római hadvezérről, az önmagát császárrá kikiáltó Marcus Mausaeus Carausiusról.
jan. 27
8:12
Sisakkal gyógyíthatják az Alzheimer-kórt (Infostart)
Brit tudósok olyan sisakot tesztelnek, amely infravörös fénnyel serkenti az agysejtek növekedését, így alkalmas lehet az Alzheimer-kórral járó elbutulás visszafordítására.
jan. 27
11:38
A Föld felé tart - Letért a pályájáról egy amerikai kémműhold! (MaHu)
Működésképtelenné vált és letért pályájáról egy nagyobb amerikai kémműhold - A mesterséges égitest várhatóan február végén vagy márciusban csapódik be a Földön - közölték amerikai kormányzati tisztviselők szombaton.
jan. 27
11:49
Erős paprikát az elefántra! (MaHu)
India északi részében, Asszám államban az állatvilág szakértői a vadon élő elefántok inváziója ellen keresnek hatásos eszközöket - Falvak, művelt területek megóvására erős növényi rostokból font kerítéseket állítanak fel, amelyeket átitatnak gépkocsi-olajjal és a naga jolokia nevű chilifajta olajával...
jan. 27
11:51
Cárgyerekek maradványait találták meg Oroszországban (MaHu)
Minden bizonnyal a cári család eddig fel nem lelt két tagjának maradványait találták meg tavaly júliusban Jekatyerinburg mellett az első elemzések szerint - adta hírül szerdán a Komszomolszkaja Pravda című orosz lap.
jan. 27
12:06
Érzékelik az árnyékokat a vak halak! (MaHu)
A barlangi vaklazacok (Astyanax mexicanus) fiatal korukban érzékelik a fényt annak ellenére, hogy szemük elcsökevényesedett az evolúció évmilliói alatt.
jan. 27
13:34
Hasnyálmirigy-őssejtek egerekből? (MaHu)
Belga tudósoknak hasnyálmirigy-őssejteket sikerült izolálniuk felnőtt egerekből - ez a felfedezés a fiatalkori diabétesz új gyógymódjait teheti majd lehetővé.
jan. 27
15:39
Viagra tartja életben a négyéves kislányt (Infostart)
Szokatlan kezelés tartja életben a ritka szívbetegségben szenvedő Jessica Findlay-t: a négyéves kislánynak napi nyolc adagot szed a potencianövelő Viagrából.
jan. 27
21:34
Hasnyálmirigy-őssejtek segíthetnek a cukorbetegség gyógyításában (Infostart)
Belga tudósoknak hasnyálmirigy-őssejteket sikerült izolálniuk felnőtt egerekből - ez a felfedezés a fiatalkori diabétesz új gyógymódjait teheti majd lehetővé.

Keresés