2008. január 15. kedd

jan. 15
5:01
A szoláriumozás duplájára növeli a bőrrák kialakulásának esélyét (Infostart)
Közel a duplájára nő a bőrrák kialakulásának az esélye azon 35 évnél fiatalabbak körében, akik szoláriumba járnak - állapította meg egy új tanulmány.
jan. 15
5:22
Biztosan finomabb a bor, ha drága (Infostart)
Élvezetesebbnek tűnik a bor, ha többet fizetünk érte, függetlenül attól, hogy milyen a minősége - derül ki egy új kutatásból.
jan. 15
7:57
Központi fekete lyuk mûködés közben (csillagászat.hu)
A Centaurus A rádiógalaxisról készült röntgenfelvétel jól mutatja a nagytömegû központi fekete lyukból kilövellõ részecskenyalábokat.
jan. 15
8:04
Amit Kolumbusz Amerikával együtt "felfedezett" (Infostart)
Minden eddiginél erősebb tudományos bizonyítékot szolgáltattak amerikai kutatók arra az eddigi feltételezésre, hogy a szifiliszt valóban Kolumbusz Kristóf tengerészei hurcolták be az újonnan felfedezett Újvilágból Európába.
jan. 15
9:11
A Central Park klónozott fái kellenek a New Yorkiaknak! (MaHu)
New York városa úgy döntött, hogy mind az öt városrészben elülteti a város központi parkjában, a Central Parkban több száz évet megélt fák oltványait.
jan. 15
9:13
Normál adagban is gyilkolhat a metadon! (MaHu)
A főleg krónikus fájdalmak és drogfüggőség kezelésére használt metadon még normál terápiás adagokban is növelheti a hirtelen szívhalál kialakulásának esélyét - jelent meg nemrég az Oregoni Egészségügyi és Tudományegyetem tanulmányában.
jan. 15
9:27
Új életre kel a foggyökér - Lézerrel az ínyproblémák ellen! (MaHu)
Egy, a The International Journal of Periodontics & Restorative Dentistry című szaklapban megjelent cikk szerint a lézeres periodontális (fog körüli) kezelések kiváló alternatívát nyújthatnak a műtéttel szemben különböző ínyproblémák esetén.
jan. 15
9:27
Az IBM utolsó negyedéve: 24 százalékkal nõtt a profit (transindex.ro)
Az amerikai International Business Machines Corp. ...
jan. 15
9:29
Európai Bizottság kontra Microsoft: újabb bírság a láthatáron (transindex.ro)
Brüsszel két új eljárást indított a Microsoft elle ...
jan. 15
9:39
Autóhifit akarsz? Csatlakoztasd a sajátodat! (transindex.ro)
Az autóvásárlóknak hamarosan meg kell szokniuk, ho ...
jan. 15
10:00
A vezeték nélküli USB konkurenciáját fejleszti a Sony (transindex.ro)
Néhány centiméteres hatótávolságú adatátviteli spe ...
jan. 15
10:07
Nem volt vesztegetnivaló idejük a dinoszauruszoknak (Infostart)
Korán, nyolc-tízévesen hozták világra első utódaikat a dinoszauruszok, jóval azelőtt, hogy elérték volna felnőtt korukat - ezt sugallják a maradványok.
jan. 15
10:18
Ismét terjed a pestis (Infostart)
Ismét világszerte terjed a pestis, amely lakatlanná tette Európa egész térségeit a középkorban. A betegség egyre növekvő veszélyt jelent, amelyre nem fordítunk kellő figyelmet - kongatták meg a vészharangot a kutatók.
jan. 15
17:24
Más a világ, más fülével (MaHu)
Az emberek, tárgyak és állatok hangjainak, neszeinek felismerésének képessége nagyon fontos túlélési eszköz, amely a legtöbbünknek természetes. A fül képes meghatározni különleges hang eredetét és forrását is.
jan. 15
19:12
Útban a halhatatlanság felé (MaHu)
Genetikai módosítással és megfelelő táplálékkal olasz tudósoknak olyan hosszúra sikerült nyújtaniuk bizonyos mikroorganizmusok életét, ami emberi életkorban a nyolc évszázadnak felelne meg.

Keresés