2008. január 15. kedd

jan. 15
0:09
Nem romlanak el a fogai! Soha többé! (HáziPatika)
Orosz tudósok a fogászatban, illetve a fogkrémek gyártásánál is alkalmazni kezdték a nanotechnológiát, amellyel emlékeztetni lehet a sejteket arra, hogy miként néznek ki egészséges állapotukban, így az adott sejt elkezdi magát...
jan. 15
5:32
Visszatérnek az erdő valódi urai (Infostart)
Hamarosan ismét a nagy-britanniai erdők urai lehetnek a vadmacskák. A veszélyeztetett fajból alig pár száz maradt meg csupán Skócia erdeiben, öt éven belül azonban szabadon engednek jó néhány példányt a fogságban nevelt vadmacskák közül.
jan. 15
5:49
Hatvan év után találkoztak újra a házasok (Infostart)
Hatvan év után találkoztak újra egy orosz házaspár. Borisz Kozlov és a felesége, Anna három napig éltek együtt az esküvő után, majd a sors hosszú időre elválasztotta őket egymástól.
jan. 15
6:10
Így leszel télen is fitt (Blikk)
Egészségünk, szépségünket és jókedvünket fenyegetik a szürke téli napok
jan. 15
6:15
120 éve a gyógyításban (HáziPatika)
A több mint 120 éves múltra visszatekintő kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet idilli környezetben található. Az épületegyüttes parkja tájvédelmi terület, így ideális körülményeket biztosít a gyógyulásra.
jan. 15
6:21
A szóvivő szerint "normális", ha egérláb van a savanyúságos üvegben (Infostart)
Nem akart hinni a fülének az a szlovén asszony, aki egy egérlábat talált a savanyúságos üvegben. Az egészségügyi minisztériumban ugyanis a panaszára válaszul közölték: ez "teljesen természetes" jelenség.
jan. 15
6:37
Nem tudja meggyőzni a hivatalt, hogy életben van (Infostart)
A halászatból hazatérve döbbenten értesült arról egy lengyel férfi, hogy míg távol volt, halottnak nyilvánították. Még jobban meglepődött azonban azon, hogy nem tudta meggyőzni az illetékes hivatalnokokat: életben van.
jan. 15
6:48
Perel az örökségért a Fiat-birodalom néhai elnökének lánya (Infostart)
Le akarnak számolni Gianni Agnellinek, a Fiat autógyár néhai tulajdonosának lányával saját rokonai. Margherita Agnelli de Pahlent annyira kikészítette a családi viszály, hogy az öngyilkosságot fontolgatta.
jan. 15
7:04
Az őrzött parlamenti parkolóból lopták el a gumit (Infostart)
Téglákkal alátámasztva találta meg az autóját az egyik dél-afrikai politikus a Cape Town-i parlament elméletileg szigorúan őrzött parkolójában.
jan. 15
7:36
Egy anyától, egyszerre születtek, mégsem ikrek (Infostart)
Egy méhben növekedtek, és csupán egy perc különbséggel születtek, mégsem ikrek a brit testvérek, a kis Thomas Mullineux ugyanis két héttel korábban fogant, mint húga, Harriet.
jan. 15
8:46
Miért maszturbálnak a férfiak? (MaHu)
Az emberek nagyon eltérően viselkedhetnek. Még egy adott személy magatartása is sokféle lehet különböző helyzetekben. Igazság szerint a feltett kérdésre nincs egyetlen kielégítő válasz.
jan. 15
9:03
Korrupcióval a szabályos közlekedésért (Infostart)
Oroszországban a korrupció is elősegíti a közlekedési szabályok betartását - állítja a The Moscow Times című angol nyelvű orosz napilap. A bírságok megemelése miatt ugyanis többet kell fizetni a rendőrnek, hogy félrenézzen, így érdemes megállítani a kisebb vétséget elkövetőket is.
jan. 15
9:08
A férfi, aki sosem lett az enyém (NLCafé)
A legtöbbünk szívében ott lapul valaki, akit képtelen kilakoltatni onnan. Az elbliccelt szerelem és a „mi lett volna, ha” érzés addig jár a nyomunkban, míg meg nem értjük a rossz időben, rossz helyen típusú ismeretségek lényegét.
jan. 15
9:10
Csokiillatú boldogság (NLCafé)
Joanne Harris könyve, a Csokoládé „kötelező olvasmány”. Kihagyhatatlan és felejthetetlen. Olyan történet, amelynek sikerét követően a kiadó és az olvasók türelmetlenül várták a folytatást. Most megérkezett Csokoládécipő címmel.
jan. 15
9:27
Cobain a Chanel új arca (Borsa)
Ha az ember rocksztárok gyermekeként látja meg a napvilágot, az bizony sok helyre jelent belépőt. Akár egy legendás divatház kampányarca is válhat belőle, már kamaszlányként.
jan. 15
9:35
"Szajha vagy, mert muszlimokkal randevúzol" (Infostart)
Szajhának nevezte a saját édesanyja Diana hercegnőt. Az asszonyt azt háborította fel, hogy a lánya muszlim férfiakkal randevúzik - derült ki a hercegnő halálának körülményeit vizsgáló esküdtszéki tárgyaláson.
jan. 15
9:52
Britney újra akcióban – fotóval (NLCafé)
Britney Spears ismét bebizonyította, hogy teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Az énekesnő ezúttal a négy évvel ezelőtt használt menyasszonyi ruhájában közlekedett, új partnere legnagyobb tetszésére.
jan. 15
10:13
Influenza: jobb a puszi, mint a kézfogás (HVG)
A közhiedelemmel ellentétben jobban elkerülhetjük az influenzát, ha járvány idején üdvözléskor inkább puszit adunk, mint kezet fogunk.
jan. 15
10:23
Undort érez, ha közeledik...- Átmeneti állapot vagy betegség? (MaHu)
Több, mint egy hónapja nem volt együtt a férjével, pedig azelőtt fontos volt a számára az együttlét...- Az ok lehet az, hogy átmenetileg más került a figyelem középpontjába, de akár betegség is...
jan. 15
10:34
Bőkezűen jutalmazza kislánya megmentőit Johnny Depp (Infostart)
Titokban tett látogatást Johnny Depp abban a brit kórházban, ahol tavaly megmentették a kislánya életét. A színész egymillió fontot (csaknem 337 millió forintot) ajándékozott a felújításra szoruló intézménynek.
jan. 15
10:39
Már megint pornót néz! - De miért? (MaHu)
Sok nőt zavar, hogy a párja a képernyőn vonagló nőket bámulja, és nem őt. Miért van szüksége pornóra a férfiaknak, legalábbis miért érzik így, és miért nem érdekli a nőket?
jan. 15
10:50
Tréfa volt a munkahelyi tisztogatás (Infostart)
Mégsem bocsátottak el munkatársakat egy német cégtől, amiért nem dohányoztak - közölte az ügyről elsőként beszámoló Hamburger Morgenpost című német lap. A hír azonban nem egy újságíró agyszüleménye volt, hanem a forrás tréfája.
jan. 15
11:06
Fordulat várható a tíz éve eltűnt kislány ügyében (Infostart)
Hamarosan fordulat várható a tíz éve eltűnt gyulai kislány ügyében. Szatmári Nikoletta holttestét három évvel később, lakóhelyétől nem messze találták meg a rendőrök. A nyomozás akkori vezetője, Békéscsaba jelenlegi rendőrkapitánya az InfoRádiónak azt mondta: három-négy olyan ember van, akiknek valószínűleg közük van a gyilkossághoz. A nyomozók most arra várnak, hogy hibát kövessen el az elkövető…
jan. 15
11:08
Katasztrofálisan öltözött hírességek – fotóval (NLCafé)
Bár már január közepét írjuk, még mindig újabb és újabb listák jelennek meg a tavalyi év legjeiről. Megmutatjuk a legrosszabbul és a legjobban öltözött híres hölgyeket.
jan. 15
11:19
Alapozótrükkök és januári újdonságok (NLCafé)
A legnehezebb feladatok közé tartozik a megfelelő alapozó kiválasztása és beszerzése. Ráadásul sokszor nem tökéletes a felvitelük, így elmarad a várt hatás. Segítünk! Olvasd el a tippeket és fedezd fel az újdonságokat!
jan. 15
11:29
'Mediterrán diétával' megelőzhető a gyerekkori asztma (orientpress)
A legújabb kutatások szerint megelőzhető a gyermekkori asztma és az egyéb allergiák kialakulása, ha az édesanya a terhesség ideje alatt az úgynevezett 'mediterrán diéta' szerint étkezik. Az étrend egyszerű: fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt és halat.
jan. 15
11:38
Nem nemi úton, hanem bőrükön hozták a szifiliszt Kolumbusz hajósai (MaHu)
Immár genetikai bizonyítékot nyert, hogy az Európát közel öt évszázadon át szomorító szifiliszt Kolumbusz Kristóf Amerikából hazatérő hajósai "importálták", ám feltehetően nem nemi úton, hanem a bőrükön.
jan. 15
11:40
Jobb csókot adni, mint kezet fogni influenzakórkor (MaHu)
A közhiedelemmel ellentétben jobban elkerülhetjük az influenzát, ha járvány idején üdvözléskor inkább puszit adunk, mint kezet fogunk.
jan. 15
11:42
Leszokóban II. (Borsa)
Míg az elmúlt héten a káros szenvedélyektől való szabadulás kínkeservvel meghozott fogadalmait vettük górcső alá, most megmutatjuk, hogyan lehet ezeket igazából be is tartani. II. rész
jan. 15
12:08
Golden Globe-díj-átadás sztárok nélkül (NLCafé)
A gálaműsor ezúttal elmaradt, a hollywoodi írók sztrájkja miatt csak egy rövid sajtótájékoztatón ismertették a díjazottak névsorát a Beverly Hills Hotelben. Megmutatjuk, kik lettek a győztesek!
jan. 15
12:10
Az alkohol megváltoztatja szexuális szokásainkat is (MaHu)
A Penny Sate kutatói állatokon mutatták be az alkohol hatását a hímek szexuális viselkedésére nézve, beleértve a fokozott szexuális vágyat és a csökkent gátlásokat.
jan. 15
13:08
Oláh Ibolya ismét reflektorfényben! (NLCafé)
Úgy tűnik, hogy Oláh Ibolya, a vadóc, igazán különc énekesnő megtalálta önmagát, és sikert sikerre halmoz. A Casting minden című filmben színészi tehetségét is megmutatta.
jan. 15
13:10
Irodai piranják (Borsa)
Egyeseknél bevett szokás munkahelyi előnyökért a főnök fejét elcsavarni, ám azt kevesen gondolnák, hogy vannak, akik a kifejezetten könnyű préda topmenedzserek megkopasztására specializálódtak.
jan. 15
13:12
Az 5 legdögösebb rajzfilmhős (Borsa)
Listánk a legvadítóbb és erősen sztereotipikus jegyekkel felruházott rajzfilmfigurák közül igyekezett kiválasztani a stílusban és karakterben eltérő legdögösebb ötöt. Nem reprezentatív, de nekünk bejön.
jan. 15
13:20
A rendőrség nyomoz Kaká ellen (Infostart)
A brazil és az olasz rendőrség nyomozást indított a 2007-es év legjobbjává választott futballsztár, Kaká ellen.
jan. 15
13:37
Mediterrán életmóddal megelőzhető az allergia (HVG)
A gyermekkori allergia és asztma lényegesen ritkábban fordul elő, ha a családok a mediterrán konyha remekeit fogyasztják. Egy nemzetközi kutatócsoport Görögországban - Kréta szigetén - vizsgálta 690 gyerek és a családja étkezési szokásait. Munkájuk eredményeit a légzőszervi betegségekkel foglalkozó folyóiratban, a Thorax-ban közölték.
jan. 15
13:58
A fenyőt akarta kidobni, de az nem eresztette (Infostart)
Karácsonyfájával együtt kiesett harmadik emeleti lakása ablakán egy német férfi. Lehet, hogy rosszul értett valamit?
jan. 15
14:10
Terrorizált csajok (Borsa)
Hímtagunk szociális érzékenységét ezúttal a nők elleni erőszak problémája ébresztette fel, mely az ágyban és azon kívül is elutasítandó, és erre férfitársait nem csak bíztatja, hanem egyenesen kötelezi.
jan. 15
14:24
Miért ütközik ki a stressz a bőrön? (MaHu)
Egy amerikai kutatócsoport rájött, mi a valódi oka annak, hogy stresszes időszakokban több bőrfertőzés (például pattanás) alakul ki.
jan. 15
15:02
Hivatásos partiszervező lesz a botrányos buli házigazdája (Infostart)
Könnyen megkeresheti a rendőrségi bírságként kiszabott húszezer ausztrál dollárt (hárommillió forintot) az a melbourne-i fiú, aki egy 500 fős, botrányba fulladó bulit rendezett, ugyanis partiszervezéssel bízták meg.
jan. 15
15:08
Szerelmes a Barátok közt szívtiprója (NLCafé)
A 2007-es év nagy változásokat hozott a Barátok közt jóképű szereplője, Hári Richárd életében. Bekerült az általa is nagyon kedvelt sorozatba, és úgy tűnik, a szerelem is rátalált, boldog párkapcsolatban él.
jan. 15
15:14
Szelídített minimál stílusban (Lakáskultúra)
Vízszintes és függőleges síkok rendszere. Az egyszerűség nem unalom, hanem letisztultság, bölcs célszerűség. A szépsége is ebben rejlik, a homogén felületekben és színekben. A szelídebb irányzat melegebb anyagokat és színeket, lágyabb formákat használ.
jan. 15
15:53
Szexteszt (Blikk)
Most kiderül, mennyire vagy profi az ágyban!
jan. 15
15:54
Kidmannek végre saját babája lehet (NLCafé)
A negyvenéves színésznő megvárta a kritikus időszak végét, csak ezután jelentette be, hogy gyermeket vár. Már kezdett lemondani arról, hogy valaha is átélheti a várandósság örömeit, ám a csoda mégis megtörtént.
jan. 15
15:56
Kidmannek végre saját babája lehet (NLCafé)
A negyvenéves színésznő megvárta a kritikus időszak végét, csak ezután jelentette be, hogy gyermeket vár. Már kezdett lemondani arról, hogy valaha is átélheti a várandósság örömeit, ám a csoda mégis megtörtént.
jan. 15
16:04
Életveszélyes trombózist okozhat a bokaficam (HVG)
A vérrögök kialakulásának veszélye a sérülés után még tíz hétig fennáll. Hátterében a láberek falának sérülése áll, vagy a sérült ember aktivitásának csökkenése a gyógyulásig.
jan. 15
16:41
A legszexibb edzésterv! (MaHu)
A hastánc remek módszer arra, hogy lefogyj, formásodj és feszesedj. Sőt, egyre szexibbnek és kívánatosabbnak fogod magad érezni az edzések után!
jan. 15
16:52
Allergiát okozhatnak a nikkeles mobiltelefonok (HVG)
Némely mobiltelefon felületén olyan magas a nikkel koncentrációja, hogy az akár kontaktallergiát is okozhat a berlini Tageszeitung című napilapban megjelent kutatási eredmények szerint.
jan. 15
18:19
Prosztatarákot okozott az étrend-kiegészítő (HVG)
Szexuális teljesítőképességét és izomzatát akarta fejleszteni az a két amerikai férfi, akiknél ehelyett előrehaladott prosztatarák fejlődött ki pár hónapos "növényi étrend-kiegészítő" szedése után.
jan. 15
19:40
Antibiotikumoknak ellenálló halálos baktérium terjed (HVG)
A kórházakon kívül is terjed több amerikai nagyvárosban egy antibiotikumoknak ellenálló baktériumtörzs. A mindennapi életben átadásának legnagyobb esélye a homoszexuális férfiak között van.

Keresés