2008. január 9. szerda

jan. 9
0:09
„Sohasem mertem megkérdezni…” - 19 kérdés a melegségről (NLC)
Melegekkel foglalkozó sorozatunk komoly vitát indított el olvasóink között, mind a szerkesztőségi levelesládában, mind az interneten. A legtöbb vitának az volt a tanulsága, hogy még nem tudunk eleget...
jan. 9
0:10
Makrobiotika: egyensúlyban a világgal (HáziPatika)
A makrobiotikus étkezés magyarországi meghonosítója, Kövesdi Natália évekkel ezelőtt jelentette meg először "Nagyi és Nati szakácskönyvét", amelyből azóta sok ezren ismerhették meg az egészségmegújító, egészségmegőrző...
jan. 9
0:42
Én, egyedül! (NLC)
Az a reggel más volt, mint a többi. Berohant, vissza sem nézett. A nagy sietségben hosszú másodpercekig észre sem vette, hogy szól a zene. Aztán megtorpant, elnevette magát, és táncra perdült. Karjait a levegőbe dobta, és elkezdte rázni
jan. 9
1:15
Kávéötletek - Tamással, sülve-főve (NLC)
Biztosan sokan vannak, akik az ünnepek után és a még igen távoli tavasz előtt, némi vigasztalásra szorulnak. Kis kényeztetésre… Csakhogy sütibe fojtani a bánatunkat nem okos... Tamásnak erre is van ötlete.
jan. 9
1:53
Ha nem jön álom a baba szemére... - Van segítség éjszakai felriadó gyerekeknek és szüleiknek (NLC)
Meglepően sok embert, a gyermekes családoknak például a harmadát érinti valamilyen, az éjszakai nyugalmat zavaró tünet. Keressünk együtt megoldást...
jan. 9
2:26
Szabó Eszter énekesnő arról, hol a színe és hol a fonákja - „Gyereket vállalni nem döntés kérdése” (NLC)
Ha szlogent kéne keresni az énekesnő számára, a legtalálóbb mondat az lenne: „A lány, aki a legtöbbet nyerte a Megasztárral”. Megmutatjuk nektek, miért...
jan. 9
2:58
Kovács Katit Albert Györgyi hívta kávézni - Otthon nem világítanak a reflektorok (NLC)
Melyikkel, melyikkel? „A” Kovács Katival. Albert Györgyi beszélgetése sokkal több, mint egy interjú. Irónia, önmarcangolás, életszag. Valóban kivételes élmény. Olvassátok csak!
jan. 9
3:31
Pánik után, szülés előtt Schell Judittal - Az e heti Nők Lapja címlapján (NLC)
„Az én félöcsém és köztem tizenkilenc év van. Amikor az öcsém a fiammal játszik, néha rá is úgy szólok, mint a gyerekemre, ami nem csoda, hiszen nagyjából egykorúak. Jó ez így.” Olvassátok Vig György interjúját!
jan. 9
5:39
Hiába figyelmeztették az orvosok, nem hagyta abba az ivást a világsztár (Infostart)
Paul McCartney-nál már két éve szívzörejt állapítottak meg, de hiába figyelmeztették, hogy a gyógyszerekre nem ihat, nem volt hajlandó lemodani az alkoholról.
jan. 9
5:56
Aki eséllyel pályázhat az év legbutábbja címre (Infostart)
Hamis tanúzás miatt indítottak eljárást az idei év eddigi legidiótább bűnözője ellen a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosában, Pretoriában.
jan. 9
6:17
Csak erős idegzetűeknek: tízkilós tumort távolítanak el az arcáról - képpel (Infostart)
Életmentő műtétet kell végrehajtani azon a kínai férfin, akinek tízkilós daganat torzítja el az egész arcát.
jan. 9
6:38
Influenzajárvány: ki lesz biztonságban? (HVG)
Vészesen közeleg az influenzajárvány, de még mindig érdemes védőoltást kérni. Szakemberek azt tanácsolják, erősítsük az immunrendszerünket is, így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a betegséget. Körkép a szezonális vírusról.
jan. 9
6:38
Segítség azoknak, akik nem tudták, hogy százféle orgazmus van (Infostart)
Orgazmus szótárt írt egy brit családanya, aki azt állítja: száznál többféle orgazmus van, s ezek mindegyikéről be is számol - A-tól Z-ig.
jan. 9
7:00
Uraim, az 1301-esre nem fogadhatnak! (Infostart)
Nem csitul a botrány a volt maláj egészségügyi miniszter, Chau Soi Lek körül, akiről nemrégiben szállodai szobában készült pornófelvételek kerültek nyilvánosságra. Az illegálisan működő maláj bukmékereknél arra is lehet fogadni, vajon hányas számú szobában történt az aktus, ám az 1301-esre senki nem tehet.
jan. 9
7:17
Vitamin nyersen vagy főve (MaHu)
Olasz kutatók tanulmánya szerint a nyers zöldség értékes beltartalma nem mindenképp vész el az elkészítés során. Sőt, ellenkezőleg: a sárgarépa, a cukkini és a brokkoli ún. antioxidatáns összteljesítménye, amely a rákos megbetegedések kockázatát csökkentheti, még nőtt is a főzés során.
jan. 9
7:38
Anyja karmaiból mentették ki a haláraítélt medvebocsot - képekkel és videóval (Infostart)
Kicsit későn, de meggondolták magukat a nürnbergi állatkert vezetői, és nem engedik elpusztulni az egyetlen életben maradt jegyesmedvebocsot. Az egyik nőstény jegesmedve valószínűleg megette a utódait, a másik pedig szemlátomást nem tudja, mit kell kezdeni a kicsivel.
jan. 9
8:16
A túlvilágról kaptak segítséget a rendőrök (Infostart)
Nem vár segítséget kaptak a kenyai rendőrök, akik ölbe tett kézzel nézhetik, amint sorra viszik vissza az emberek a zavargások során ellopott ágyakat, kanapékat, tévéket és egyéb használati cikkeket a tengerparti Mombasában.
jan. 9
8:21
Köhögésre, megfázásra nem kell antibiotikum (Infostart)
Köhögésre, megfázásra és torokfájásra ne írjanak fel antibiotikumot - ezt javasolja a brit orvosoknak az egészségügyi miniszter. Az antibiotikumok túlzott használata miatt ugyanis több baktérium válik ellenállóvá.
jan. 9
8:32
Halálos késelés egy pesti parkolóban (Infostart)
Belehalt sérüléseibe az a 27 éves férfi, akit szerda hajnalban megszúrtak egy Váci úti autóparkolóban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
jan. 9
8:53
Százféle orgazmus létezik! (Blikk)
Egy angol nő már több tucat fajta gyönyört élt meg
jan. 9
9:04
Köhögéscsillapító herbák (MaHu)
Sajnos, a tél egyik velejárója a köhögés, a rekedtség. Egyrészt, mert már kifogytunk a meleg hónapokban bevitt vitamintartalékainkból, így immunrendszerünk nem képes oly mértékben védekezni, mint kellene; másrészt, mert a hideg a meghűléses betegségek alapfeltétele...
jan. 9
9:06
H&M az AIDS ellen (Borsa)
A H&M is beszáll a divatcégek körében oly népszerű jótékonykodási bizniszbe. Egy speciális kollekcióval AIDS-ellenes célokra gyűjtenek, tehát hamarosan mi is jótékonykodhatunk.
jan. 9
9:06
„Sohasem mertem megkérdezni…” - 19 kérdés a melegségről (NLC)
Melegekkel foglalkozó sorozatunk komoly vitát indított el olvasóink között, mind a szerkesztőségi levelesládában, mind az interneten. A legtöbb vitának az volt a tanulsága, hogy még nem tudunk eleget...
jan. 9
9:08
2008. évi kínai horoszkóp - Következik a Patkány éve (NLC)
Milyen titkokat és lehetőségeket rejt a 2008-as év? Mire figyeljünk, mivel legyünk óvatosak, és nem utolsósorban, milyen lehetőségeket használjunk ki?
jan. 9
9:25
Film készülhet Madeleine McCann történetéből (Infostart)
Eladhatja eltűnt kislányuk történetének jogait Kate és Gerry McCann. Képviselőik nemrégiben tárgyalásokat kezdtek egy ügynökséggel, az IMG-vel, amely a becslések szerint akár 2 millió fontot is adhat a sztoriért. Az összeget a szülők a Madeleine utáni kutatás folytatására fordítanák.
jan. 9
9:42
Dráma a stúdióban: felvágta az ereit a kirúgott tévésztár (Infostart)
Amikor megtudta, hogy kirúgják, felvágta az ereit Jeff Stewart, a legnépszerűbb brit bűnügyi tévésorozat sztárja. Nem gondolhatta azonban teljesen komolyan, hogy meg akar halni, mert azonnal segítséget kért, és kórházba szállították.
jan. 9
9:48
Orosz csodamasina az infarktus előrejelzésére (HVG)
A szív- és érrendszeri megbetegedések diagnosztizálására dolgoztak ki új, az eddiginél sokkal pontosabb adatokat szolgáltató, gyorsabb vizsgálatot lehetővé tévő és könnyen szállítható műszert Oroszországban.
jan. 9
9:54
Hólánc? Gyakorold, hogyan kell felszerelni! (Blikk)
A téli időszakban célszerű minden autóban hóláncot tartani, amely mindössze néhány kilós
jan. 9
10:00
A felnőttek harmada folyamatosan fogyókúrázik (Infostart)
Háromból egy felnőtt folyamatosan diétázik Nagy-Britanniában - derül ki a Tesco áruházlánc megbízásából készült felmérésből.
jan. 9
10:06
D. Tóth Kriszta: Én, egyedül! (NLC)
Az a reggel más volt, mint a többi. Berohant, vissza sem nézett. A nagy sietségben hosszú másodpercekig észre sem vette, hogy szól a zene. Aztán megtorpant, elnevette magát, és táncra perdült. Karjait a levegőbe dobta, és elkezdte rázni...
jan. 9
10:08
A fasírt nagytesója: a vagdalt hús (NLC)
Ideje megújítani a hagyományos vagdaltreceptedet: készítsd el az egybesültek aszalt paradicsomos, áfonyás vagy gabonapelyhes verzióját. Nem fogod megbánni!
jan. 9
10:11
Kirúgták a pártvezetőt a puccos temetés miatt (Infostart)
Leváltották a pártban betöltött pozíciójáról és lefokozták a dél-kínai Kanton autópálya felügyeletének vezetőjét. Az ok: felháborítóan puccos temetést rendezett az édesanyjának.
jan. 9
10:59
Halálos autóbaleset Békés megyében - képpel (Infostart)
Életét vesztette az a sofőr, aki gépkocsijával egy fának ütközött szerda reggel Füzesgyarmat és Bucsa között - közölte a rendőrség.
jan. 9
11:08
100% nőstény projekt (NLC)
Szeretnéd kihozni magadból a benned szunnyadó nőstényt? A 100% nőstény projekt keretében tánctanfolyamok indulnak Budapesten, a Darshan Udvarban. Az órák nyitottak, január folyamán te is bekapcsolódhatsz.
jan. 9
11:10
Kávéötletek - Tamással, sülve-főve (NLC)
Biztosan sokan vannak, akik az ünnepek után és a még igen távoli tavasz előtt, némi vigasztalásra szorulnak. Kis kényeztetésre… Csakhogy sütibe fojtani a bánatunkat nem okos... Tamásnak erre is van ötlete.
jan. 9
11:19
Év eleji kiárusítás-körkép (Borsa)
A két ünnep között megkezdődtek a téli kiárusítások. Az első roham levonulta után megnéztünk, hogy érdemben mi maradt még az üzletekben. Egyáltalán nem dobtuk hanyatt magunkat a választéktól.
jan. 9
11:35
2008. évi kínai horoszkóp - Következik a Patkány éve (NLC)
Milyen titkokat és lehetőségeket rejt a 2008-as év? Mire figyeljünk, mivel legyünk óvatosak, és nem utolsósorban, milyen lehetőségeket használjunk ki?
jan. 9
11:53
Az ügyészség kezdeményezi a bírákat bántalmazó férfi letartóztatását (Infostart)
Az ügyészség kezdeményezi az előzetes letartóztatásba helyezését annak a férfinak, aki a Pest Megyei Bíróságon kedden bántalmazott két bírót és egy ügyvédet - mondta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
jan. 9
12:07
Szabó Eszter énekesnő arról, hol a színe és hol a fonákja - „Gyereket vállalni nem döntés kérdése” (NLC)
Ha szlogent kéne keresni az énekesnő számára, a legtalálóbb mondat az lenne: „A lány, aki a legtöbbet nyerte a Megasztárral”. Megmutatjuk nektek, miért...
jan. 9
12:09
Ha nem jön álom a baba szemére... - Van segítség éjszakai felriadó gyerekeknek és szüleiknek (NLC)
Meglepően sok embert, a gyermekes családoknak például a harmadát érinti valamilyen, az éjszakai nyugalmat zavaró tünet. Keressünk együtt megoldást...
jan. 9
12:09
Olasz meló: Pénzért fogyni (orientpress)
Örülhetnek Varallo Sesia lakosai: az olasz kisváros polgármestere minden olyan polgárnak 50 euró ígér, aki egy hónap alatt három kilót lefogy. Aki tartani is képes a súlyát, az további százat kaphat. Divat lesz az akcióból?
jan. 9
12:11
Brokkolival töltött reformvagdalt (NLC)
Laktovegetáriánusok is fogyaszthatják, mert nincs benne tejtermék és tojás.
jan. 9
12:23
5 flashjáték a nehéz napokra (Borsa)
Vannak, akik januárban nehezebben kezdenek el dolgozni a vitaminhiány, vagy az évkezdési sokk miatt. Anélkül, hogy bárkit munkakerülésre akarnánk bíztatni, lássuk az öt leginkább rákattanós játékot.
jan. 9
12:26
Karel Gott nem öregszik: megnősült és ismét apa lesz (Infostart)
Ismét a cseh bulvárlapok címlapján szerepel Karel Gott, a világhírű prágai énekes. A népszerű Aranycsalogány ugyanis Las Vegasban megnősült, ráadásul 68 évesen ismét apa lesz.
jan. 9
12:48
Néhány kattintással megszabadulhatunk depressziónktól (HVG)
Egy szerdán Heidelbergben nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az internetnek, ezen belül az e-maileknek vagy épp az sms-eknek mind nagyobb szerepük van a gyógyításban, nem is beszélve arról, hogy a virtuális gyógymód "kellemes hidat" biztosít a betegek számára a mindennapokba való újrabeilleszkedésre, továbbá a korábbi terápia elért eredményeinek megszilárdítására.
jan. 9
13:04
Dübörög a plasztikai turizmus (HVG)
A némi eufémizmussal „szépészeti” vagy „kozmetikai” turizmusnak is nevezett külföldi plasztikai sebészeti beavatkozások száma az elmúlt egy évtizedben a magyarok körében is megtöbbszöröződött.
jan. 9
13:08
2008. évi kínai horoszkóp - Következik a Patkány éve (NLC)
Milyen titkokat és lehetőségeket rejt a 2008-as év? Mire figyeljünk, mivel legyünk óvatosak, és nem utolsósorban, milyen lehetőségeket használjunk ki?
jan. 9
13:10
Kovács Katit Albert Györgyi hívta kávézni - Otthon nem világítanak a reflektorok (NLC)
Melyikkel, melyikkel? „A” Kovács Katival. Albert Györgyi beszélgetése sokkal több, mint egy interjú. Irónia, önmarcangolás, életszag. Valóban kivételes élmény. Olvassátok csak!
jan. 9
13:20
A zöldség főzve is éppoly egészséges? (HVG)
Olasz kutatók tanulmánya szerint a nyers zöldség értékes tartalma nem mindenképp vész el az elkészítés során. Sőt, ellenkezőleg: a sárgarépa, a cukkini és a brokkoli úgynevezett antioxidáns összteljesítménye, amely a rákos megbetegedések kockázatát csökkentheti, még nőtt is a főzés során.
jan. 9
13:55
Halottak az alagsorból (Borsa)
A belga Peeping Tom társulat legújabb bemutatója a Le Sous Sol, vagyis "az alagsor" egy igencsak megindító, abszurd remekmű. Az érzékiség birodalmába vezet és tabudöngető halálkultuszt kreál.

Keresés