2008. január 4. péntek

jan. 4
0:05
2008: a Jupiter éve - Boldog házasságok, szerencsés szövetségek ideje (NLC)
A 2008-as esztendő a Jupiter uralkodásának jegyében telik. Így az életet a megpróbáltatások ellenére is könnyebbnek érezzük majd, a problémákat lazábban kezeljük.
jan. 4
0:08
Van védelem a méhnyakrák ellen? (HáziPatika)
Az amerikai gyógyszer-engedélyezési hatóság a női egészségvédelem nagy lépésének értékelte és elsőként engedélyezte azt a méhnyakrák elleni oltóanyagot, amely megoldást jelenthet a világon évente 290 000 nőt érintő betegség ellen.
jan. 4
5:07
Eltitkolják a kórházak a gyilkos szuperfertőzéseket (Infostart)
Egyre többen gondolják úgy Nagy-Britanniában, hogy a zárójelentésekben a kórházak eltitkolják azokat a sokszor halálos fertőzéseket, amelyeket a betegek a kórtermekben kapnak meg. Korábban a kormány egészségügyi főtanácsadója a visszás gyakorlattal történő szakítást sürgette.
jan. 4
5:13
A síron túlról vádolja férjét a meggyilkolt nő (Infostart)
A síron túlról szól majd egykori férjéhez és az esküdtekhez egy asszony egy amerikai emberölési perben. A nő ugyanis, mielőtt meghalt, átadott egy levelet szomszédjának, amelyben leírta: attól tart, hogy a párja meg akarja ölni. A bíróság most úgy döntött, elfogadja a szöveget bizonyítékként.
jan. 4
5:23
Még a majmok is "fizetnek" a szexért (Infostart)
A hím makákók kurkászással és vakarással "fizetnek" a nőstényeknek a szexért - állítják szingapúri kutatók. Az "árat" több tényező határozza meg, például az, hogy a csapatban sok-e a nőstény.
jan. 4
5:33
Kövér embernek a svédasztalért is duplán kell fizetnie (Infostart)
Túlszámlázással vádolja az egyik louisianai éttermet egy elhízott amerikai férfi. Azt állítja, hogy kitiltották az étteremből, miután nem volt hajlandó kifizetni a svédasztalos vendéglátás árának a dupláját.
jan. 4
5:44
Találkozás a nagy fehér cápával: "Szerencsére csak kíváncsi volt, nem éhes" (Infostart)
Nem éppen egy könnyű kajakból szerette volna közelről tanulmányozni a nagy fehér cápákat Trey Snow tengerbiológus, de szerencséje volt: a félelmetes ragadozó inkább kíváncsi, mint éhes volt, így ép bőrrel megúszat a kalandot.
jan. 4
5:55
Félnek a sztrájkoló íróktól a Golden Globe-díjátadó szervezői (Infostart)
A január 13-i Golden Globe-díjátadót sem kímélnék a sztrájkoló forgatókönyvírók, és meg akarják zavarni a rendezvényt. Emellett nagy a félelem amiatt is, hogy a sztrájk miatt nem lesz, aki megírja a gálaműsor szövegét.
jan. 4
6:06
Nincs szükség diétára, hogy leszaladjon tíz kiló! (Infostart)
Ha Újévkor megfogadta, hogy lemond a pizzáról és a hamburgerről a lenmag és a rizssütemény javára, itt az ideje, hogy átgondolja a fogadalmát - javasolja két amerikai étkezési tanácsadó. David Zinczenko és Matt Goulding bestsellerében, az "Ezt egye, ne azt!" című könyvben azt állítja, hogy egyáltalán nincs is szükség a diétázásra.
jan. 4
6:10
Ilyen titkokat rejt a tenyered (Blikk)
Kíváncsi vagy rá, mit árulnak el tenyered barázdái?
jan. 4
6:16
Mégsem lopott a világsztár (Infostart)
Második alkalommal is megúszta az ellene indított plágiumpert Beyoncé Knowles. Az énekesnőt azzal vádolta meg a szakmai körökben egyébként teljesen ismeretlen Jennifer Armour, hogy tőle lopta 2003-mas sikere, a Baby Boy motívumát. A bíróság azonban Beyoncénak adott igazat.
jan. 4
6:43
Már 102 éves, de úgy döntött, új életet kezd (Infostart)
Egy II. világháborús brit veterán, aki nem kevesebb, mint 102 éves, úgy döntött, elhagyja Nagy-Britanniát, mert túl zsúfoltnak találja azt. A férfi Új-Zélandon akar új életet kezdeni.
jan. 4
6:54
Százezerbe kerülhet a késedelmes munkáltatói igazolás (HVG)
Mit tenne, ha az önt elbocsátó munkáltató nem adná ki időben az új állás betöltéséhez szükséges, a munkaviszonyt igazoló papírjait? A munkaügyi perek száma még mindig elenyésző a munkaerőpiaci visszásságok tömegéhez képest. A most életbe lépett törvény néhány helyen igyekszik betömni a lyukakat, sőt, a jövőben a munkavállaló is kezdeményezheti munkáltatója APEH-ellenőrzését, ha az nem fizet utána…
jan. 4
7:20
Újabb gyereket szeretne Tom Cruise és Katie Holmes (Infostart)
Újabb közös gyermeket, ezúttal fiút szeretne a Tom Cruise - Katie Holmes házaspár, ám egyelőre nem sok sikerrel próbálkoznak. A színészpár éppen ezért már orvosi segítséget kért, hogy a 2006-ban született Surinak mihamarabb testvére születhessen.
jan. 4
7:41
Sokkolta a sztárt, hogy szót fogadtak neki (Infostart)
Alaposan meglepődött a rapper Wyclef Jean, amikor New Jerseyben lévő házánál mintegy 500 fiatalt talált. Főleg, amikor kiderült, hogy ő hívta meg őket.
jan. 4
7:46
A telefonáló sofőrök feltartják a forgalmat (Infostart)
Egy kutatás jó kifogást talált a rendszeres későknek: elmaradásukat ráfoghatják a telefonáló autósokra. Ők ugyanis rendszeresen feltartják a forgalmat.
jan. 4
8:13
Az élet sója...vagy mégsem? (MaHu)
A mérsékeltebb konyhasó-fogyasztás csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát - ezt mutatta két vizsgálat.
jan. 4
8:13
Hajpántjával akasztotta fel magát a négyéves kislány (Infostart)
Felakasztotta magát a hajpántjával egy négyéves brit kislány. Lehetséges, hogy a gyerek egyik kedvenc mesefiguráját utánozta, ekkor történt a baleset.
jan. 4
8:19
Vádemelés bankkártya-hamisítók ellen (Infostart)
Bankkártya-hamisítás miatt vádemelést javasol 12 magyar állampolgár ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyanúsítottak elsősorban németországi hoteleket szemeltek ki.
jan. 4
8:24
Mit tehetnek az éjjeli műszakosok? (MaHu)
Mostantól az éjszakai műszak is a rákkeltő dolgok listáján szerepel. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Rákkutatási Intézete ugyanis nemrég hozzáadta az éjszakai munkát a rákkeltő tényezők sorához, amivel pontot tett egy 1987 óta húzódó vita végére.
jan. 4
9:06
Tippek költözködéshez - Költöztetés, hivatalos teendők (NLC)
A lakás elkelt, megvan az új otthon, a költözés azonban még hátravan. Íme néhány tipp, hogyan szervezd meg a feladatokat, hogy gördülékenyen menjenek majd a dolgok.
jan. 4
9:39
Melltartó-táska (Borsa)
A melltartó-táska sokkal értelmetlenebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Ez a tárgy ugyanis konkrét funkcióval bír, ami tulajdonképpen még hasznosnak is mondható. Szóval, ne elsőre ítélj!
jan. 4
10:07
Woody Allen megszerette Budapestet (NLC)
A szívébe zárta Magyarországot a Budapesten koncertező Woody Allen: mint utólag kiderült, állítólag soha nem játszott még akkora tömeg előtt, mint amekkora a Papp László Sportarénában fogadta.
jan. 4
10:09
Mit mondj neki? - Mese a méhecskékről és a virágokról (NLC)
A felvilágosítás már önmagában is eléggé tabutéma. Lehet, hogy nem pirulsz el, ha a csemetéd meglát téged a pároddal csókolózni, de az előfordulhat, hogy nem pont annyi ismeretet nyújtasz, amennyire a korának megfelelően szüksége van.
jan. 4
11:07
Keira Knightley többre vágyik (NLC)
Keira Knightley elégedetlen a megszokott jó kislányos szerepkörrel, és bármit megtenne azért, hogy végre egy igazán gonosz alakot személyesíthessen meg.
jan. 4
11:09
2007 trónkövetelői Hollywoodban (NLC)
Nincs megállás a film városában. 2007-ben már kilencedik alkalommal adták át a 25 éven aluliaknak szánt Young Hollywood-díjakat.
jan. 4
11:17
A spermapiac titkai (Borsa)
Ha egy nő a negyvenes éveihez közeledve még nem találta meg álmai férfiját, előbb-utóbb az egyedüli gyerekvállaláson kezd gondolkodni. Majd válogat, alkudozik, végül megveszi azt, ami kell neki?!
jan. 4
11:53
Fejfájás, fülzúgás és pokolgép ellen (HVG)
Az amerikai haderő olyan sisakra szerelhető érzékelőt fejlesztett ki, amely azt figyeli, mi történik a katonákkal robbanások közben és azt követően. Ha az ő életükre nem is vigyáznak jobban, a következő generációk életét jelentősen megkönnyítik a begyűjtött adatok.
jan. 4
11:54
Kevesebb só, több élet (Blikk)
Csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát a mérsékeltebb konyhasó-fogyasztás – mutatta ki két vizsgálat. Arra már régóta léteztek adatok, hogy a sótlanabb étrend csökkenti a vérnyomást, illetve jobban hagyja érvényesülni a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatását, de a két tanulmány azt is igazolta, hogy a kevesebb sót fogyasztók körében infarktus vagy szélütés is ritkábban fordul elő, mint…
jan. 4
12:07
Maxi Videodisco Mix - Eredeti slágerek, eredeti verzióban (NLC)
A 80-as évek slágereit a mai napig nem lehet megunni. Az egyedi albumok sorát gazdagítja ez a vadiúj válogatás-korong. Sőt, rögtön kettő, mert a CD-n kívül egy DVD-t is tartalmaz.
jan. 4
12:09
Még heges Zoltán Erika arca (NLC)
Zoltán Erika jól tudja, hogy a szépségért meg kell szenvedni, ám az énekesnő jól bírja a fájdalmat. Egy hónap pihenés után most már a nyilvánosságnak is megmutatja alaposan megszépített külsejét.
jan. 4
13:07
Így ünnepelték az újévet a sztárok – fotóval (NLC)
Sétálni az utcán a New York-i tömegben, vagy csillogó partin táncolni hajnalig? A hírességek közül többen az elit partikat keresték fel, mások inkább a tömegben érezték jól magukat szilveszter éjszakáján.
jan. 4
14:07
Olasz bőrbe bújt magyar csajok (Borsa)
Sok nő ábrándozik arról, hogy inkább tengerparton, olasz pasik között élné a mediterrán fogásokkal fűszerezett életét. Leteszteltük, hogy megérné-e dél-olasz nőnek születni, de legalábbis azzá válni.
jan. 4
14:08
Nagy Nosztalgia Disco Album (NLC)
Born to Be Alive, Una Paloma Blanca, To Be Superman…világslágerek egy albumon. Exkluzív válogatáslemez a 70-es évek második felétől, a 80-as évek első feléig tartó korszakból, amely időszakból még nem készült itthon igazán összefoglaló anyag!
jan. 4
15:07
Spermium mozgatná a nanoeszközöket (HVG)
Ha a férfi hímivarsejtek működéséért felelős biológiai motort sikerül átültetni egy chipre, az emberi szervezetbe juttatott nanokészülékeket maga a vércukor működésben tarthatja, írja a Discovery News.
jan. 4
15:12
Rendőrök vették körül Britney Spears házát - videó (Infostart)
Mentőautóval szállították kórházba Britney Spears-t csütörtök este, miután a rendőrség nagy erőkkel vonult ki az énekesnő Los Angeles-i házához. A popsztár nem tartotta be a gyermekek felügyeleti jogáról hozott bírósági döntést.
jan. 4
15:18
A boldog közhivatalnokok ritkábban kapnak infarktust (HVG)
Aki vidám szívvel, elégedetten néz a világba, annak a szíve is egészségesebb marad - ezt sugallják egy új tudományos vizsgálat eredményei.
jan. 4
15:53
Titkok és férfiak... (Blikk)
Mit jelent neki a szex és melyik a legerotikusabb testrésze?
jan. 4
17:00
Tóth Károly újra a vizitdíj ellen indul (orientpress)
Tóth Károly szocialista honatya - miután korábban visszavonta javaslatát a vizitdíj eltörlésére és megszavazta az új egészségügyi szabályozást - újra benyújtja indítványát kisebb változtatásokkal. A Fidesz bohózathoz hasonlítja az eseményeket.
jan. 4
18:54
Hányás, hasmenés, láz (MaHu)
Az elmúlt öt év legsúlyosabb, norovírus okozta járványa tombol Nagy-Britanniában: több százezer brit állampolgár szenved hasmenéstől, hányástól, láztól, izomfájdalomtól a rendkívül ragályos norovírus következtében, amelynek csúcsidőszaka a tél.
jan. 4
19:27
Drámai bejelentés a Balaton jegéről: képriport a téves riasztásról (Infostart)
Az első hírek még arról szóltak, hogy tíz ember rekedt egy sodródó jégtáblán a Balatonon, később azonban kiderült: mindez vaklárma. A hír miatt katonai helikopter érkezett a befagyott Balaton Siófok közeli szakaszához, és kivonultak a helyszínre a tűzoltók is.
jan. 4
20:21
Virágok a gyilkos tigrisnek (Infostart)
Virágokkal, képeslapokkal és fényképekkel emlékeztek meg az ismét megnyitott San Fanciscó-i állatkert első látogatói arról a tigrisről, akit a rendőrök karácsonykor lőttek agyon. A tigris szétmarcangolt egy fiatalembert, két barátját pedig súlyosan megsebesítette.
jan. 4
20:37
Rettenetes halál: a koponya és a gerinc maradt meg a férfiból (Infostart)
Megtámadta és felfalta kilenc oroszlán a gondozóját egy dél-afrikai szórakoztató parkban. A férfiból csak a koponyája és a gerince maradt meg.
jan. 4
20:53
A hollywoodi sztár esete a leláncolt kacsával (Infostart)
Egy most megjelent könyv szerint Tom Cruise-nak nevezte Nicolas Sarkozyt a francia elnökválasztás két fordulója között Dominic de Villepin akkori miniszterelnök, utalva az azóta államfővé választott politikus testalkatára és stílusára.
jan. 4
21:10
Eltűnt egy repülőgép Venezuelánál (Infostart)
Tizennégy emberrel a fedélzetén eltűnt egy kisrepülőgép Venezuela partjai közelében.
jan. 4
21:37
A rendőrök még mindig a szülőket gyanúsítják az eltűnt kislány ügyében (Infostart)
A portugál rendőrség továbbra is Kate és Gerry McCannt tartja felelősnek a Madeleine-ügyben. A helyi lapok szerint egy titkos nyomozati dosszié tartalma megerősíti, hogy a rendőrök továbbra is úgy gondolják: a szülők véletlenül ölték meg lányukat, majd megrendezték a gyerek "eltűnését".

Keresés