2023. január 1. vasárnap

jan. 1
0:15
Így lehet fenntarthatóbb a szilveszteri buli (Zöldmánia)
Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amellyel környezettudatosabban zárhatjuk az idei évet és ennek jegyében kezdhetjük a következőt. Nem csak egy céges parti, a szilveszter is lehet környezettudatos. Ennek jegyében kiemelt szerepet kapnak az ételcsomagolások. Ha házibulit tartunk, akkor a nagy társaság miatt nagyjából öt műanyag csomagolás végezheti
jan. 1
0:19
Előretörnek a megújuló energiaforrások (Zöldmánia)
A következő öt évben annyi megújuló kerül a piacra, mint amennyi az ezt megelőző húsz évben – legalábbis a Nemzetközi Energiaügynökség szerint. Úgy vélik, hogy a növekvő energiaárak és a klímaváltozás rákényszeríti az országokat a változásra. A Nemzetközi Energiaügynökség előrejelzése szerint a megújuló energiaforrások telepítése igencsak felgyorsu
jan. 1
1:51
Alkoholfogyasztás és fogamzásgátlás - fontos tudnivalók szilveszter előtt (WebBeteg)
A kis mennyiségű alkoholfogyasztás alapvetően nem befolyásolja a fogamzásgátlás hatékonyságát, ám a rendszeres, vagy hirtelen nagy mennyiségben történő alkoholfogyasztás bizonyos esetekben közvetve hatással lehet a fogamzásgátlásra. Az alábbiakból megtudhatja, hogyan.
jan. 1
1:55
Egészségügyi és biztonsági tippek a szilveszteri ünnepléshez (WebBeteg)
A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is hajlamosabbak kilépni komfortzónájukból.
jan. 1
1:59
Mit kell tudnunk az idegbecsípődésről? (WebBeteg)
Idegbecsípődésnek azt a tünetegyüttest nevezzük, amely akkor jelentkezik, ha egy ideget a körülvevő szövetek túlságosan megnyomnak. Ezt okozhatja csont, porc, izom vagy ínszalag is, általában akkor, ha ezek a szövetek valami miatt normális helyükről elmozdulnak vagy pl. gyulladás következtében tömegesebbekké válnak.
jan. 1
2:30
Heti horoszkóp január 2-8.: az Ikrek bizalmas információt osztanak meg valakivel, a Szüzek számára zsúfoltan indul az év (Joy)
A csillagok az év első hetére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a heti horoszkópodat!
jan. 1
2:39
Mitől ennyire szerethetők a pingvinek? (Képmás)
A pingvinek univerzális, kedves, szellemes kis állatok, akikre az írók és forgatókönyvírók bátran támaszkodhatnak, hiszen a személyiségükből adódó helyzetkomikumok számos esetben élvezhetővé teszik a történeteket. Egyre gyakrabban jelennek meg pingvinábrázolások karácsonyi pulóvereken és ünnepi dekorációként is, ezért utánajártunk, mitől olyan szer
jan. 1
5:12
Egy igazi nőt arról lehet felismerni, hogy van tartása (She)
A hétvégén egy tanfolyamon jártam, ami arról szólt, hogy miként bánjunk a férfiakkal és hogyan legyünk nagybetűs nők. Mert hát az rendben van, hogy minden nő az igazi férfit keresi, de azt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ahhoz, hogy ő minket válasszon, nekünk is igazi nővé kellene válnunk.
jan. 1
5:21
Sinn kavalkád (Kronometer)
Van, hogy a Sinn megbújik a radar alatt, ám egészét tekintve egy stabil, önmagát jól ismerő márkáról van szó. A német óragyártás precíz finomságát 500 kilométerrel keletebbre, Glashüttében találjuk, míg…
jan. 1
5:24
Mennyi megalázást vagy hajlandó eltűrni a szeretet nevében? (She)
A legtöbb nőnek van egy közös vonása: már messziről ordít, ha a pasink szarul bánik velünk, mégse vesszük észre, vagy leginkább nem akarjuk észrevenni. Becsukod a szemed, mentegeted őt magad és mások előtt, reménykedsz abban, hogy megváltozik és egyszer majd úgy bánik veled, ahogy te szeretnéd.
jan. 1
5:24
Lerágott csontokat és egy üzenetet hozott a srácnak az ételfutár - sokkot kapott, mi volt rajta (Femcafe)
Nagyon várta már, hogy megjöjjön a futár, aztán most az egész világ az ő történetén döbben meg.
jan. 1
5:42
Ha látod ezt a filmet, garantáltan félni fogsz a mosolytól (She)
Azzal a vallomással kell kezdenem a cikket, hogy imádom a borzongást, azt az érzést, amikor a riadtság pillanatában a szívem vér helyett adrenalinnal vegyes félelmet pumpál az ereimben. Egy jó horrorfilmre bármikor vevő vagyok, és míg mellettem mindenki más csukott szemmel markolássza a moziszék karfáját, én ekkor vagyok elememben.
jan. 1
5:48
5 mérgező mondat, ami miatt utálhatnak a kollégáid (Femcafe)
Mindannyiunk szájából – vagy billentyűzetéből – csúsznak ki olyan mondatok, amiket automatikusan használunk. Vigyázz, ezek a mondatok passzív-agresszívnek tűnhetnek!
jan. 1
5:51
Milákban 100 pillangón is ott van a világcsúcsra (Igényesférfi.hu)
Virth Balázs úszóedző szerint Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó nemcsak 200, hanem 100 méter pillangón is képes lehet megdönteni a világcsúcsot.
jan. 1
6:21
Horvátország mától az euróövezet tagja (Igényesférfi.hu)
Horvátország január elsején huszadik országként csatlakozik az euróövezethez, valamint a schengeni övezet teljes jogú tagjává válik.
jan. 1
6:21
Ősi jókívánságok az új esztendőre (egy.hu)
Regölj te is!
jan. 1
6:24
A kómából felébredve nevezte meg támadóját ez a nő, nem akárki volt az (Femcafe)
Brutális támadás áldozata lett a nyugat-virginiai Wanda Palmer két évvel ezelőtt, most felébredt a kómából és kimondott egy nevet.
jan. 1
6:36
Ennyivel drágulnak a budapesti fürdők (AQUA)
Az tavalyi már év közben megemelt árakhoz képest további 9–33 százalékos áremelkedés várható január 2-ától, helyszíntől és jegytípustól függően. De van egy olyan fürdő is, amelyik nem drágul. A fürdőrajongóknak jó hír, hogy a Zsigmondy klubkártyával változatlan áron lehet látogatni a leginkább megdráguló történelmi fürdőinket. A Gellért és Szécheny
jan. 1
6:51
Svédország átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét (Igényesférfi.hu)
Január elsejétől fél évre Svédország veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét Csehországtól. Prioritásai között az európai és globális biztonság szavatolása, az uniós versenyképesség megőrzése, a zöld átállás és a zöld energia használatának előmozdítása, valamint a demokratikus értékek és a jogállamiság védelme szerepel.
jan. 1
7:09
Soha nem látott anyagra bukkantak rá a Holdon (Hamu és Gyémánt)
A tudósok folytatják a kínai Csang'e-5 holdjáró által hozott kőzet- és földminták elemzését, és a legújabb eredmények a bolgyó még felfedezésre és feltárásra váró régióinak újfajta geológiájára utalnak.
jan. 1
7:21
Az üveghagyma rendezője tagadja a vádakat (Igényesférfi.hu)
Az üveghagyma címmel a napokban megjelent a Tőrbe ejtve krimi várva várt folytatása, világszerte egyből az élre tört a nézettségi listákon.
jan. 1
7:24
Ciki videó: fél évvel az eltűnése után egy reptéren talált a férjére a nő - nem volt egyedül (Femcafe)
Fél éve tűnt el a férje, a telefonja azóta volt elérhetetlen, a gyereke miatt sem jelentkezett. A párjáért aggódó nő végül nem akárhogy bukkant a nyomára. Az év felvétele.
jan. 1
7:42
Ígéretes napra számíthat a Skorpió (Metropol)
Semmi másnaposság, így nyugodtan élvezheti 2023 első napját.
jan. 1
7:51
Cristiano Ronaldo egy nap alatt 4 millió követőt hozott új klubjának (Igényesférfi.hu)
Habár az ötszörös aranylabdás klasszis még pályára sem lépett, hatása máris jelentős.
jan. 1
7:51
Ahová a kommunista politikusok is eljártak imádkozni – A Fekete Madonna áldásával köszönti a magyarokat Marian Waligóra lengyel pálos szerzetes (egy.hu)
A czestochowai Fekete Madonna kegyképe az egyik leggazdagabb történeti múlttal rendelkező búcsújáróhely a világban, évente több millió látogatóval. A magyarok számára különösen fontos lelkiségi központ, ugyanis hatszáz évvel ezelőtt magyar pálos szerzetesek érkeztek ide, hogy megalapítsák a Jasna Góra kolostort. A lengyel és a magyar nép lelki és t
jan. 1
8:15
Fehér liszt és fehércukor - Mi az igazság a fogyasztásukkal kapcsolatban? (WebBeteg)
A 21. században egyre inkább ellenzik a finomított búzaliszt és kristálycukor fogyasztását a szakemberek. Ennek oka, hogy túlságos feldolgozottságuk miatt kevés értékes tápanyagot tartalmaznak, ellenben magas a kalóriatartalmuk, kis mennyiség fogyasztásával is nagy energiabevitelt érünk el.
jan. 1
8:18
13 buddhista tanítás az új esztendőre (She)
Azt mondják, hogy az egyik legfontosabb dolog az életben az, hogy miben hiszünk. Mert a nehéz időkben ez vihet minket előre.
jan. 1
8:20
Újévi fogadalom a pszichológus szerint (She)
Az újévi fogadalmak ideje lejárt. Nem működnek. De ez nem azt jelenti, hogy ne január elsején tűzz ki új célokat magad elé! De, ha rám hallgatsz, nem csak úgy ukmukfukk fogadkozol, hanem a pszichológia tudományát hívod hozzá segítségül!
jan. 1
8:21
Cristiano Ronaldo: mindent megnyertem Európában, amit elterveztem (Igényesférfi.hu)
Európában mindent megnyert, amit eltervezett – szögezte le az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki pénteken kétéves szerződést kötött az al-Nasszr labdarúgócsapatával.
jan. 1
8:22
Soha az életben nem lesz normális barátnőm (She)
Máté 29 éves, a független, jóképű férfiak életét éli. Kiváló állása van, szabadidejében sportol, sárkányrepülőzik. Azt meséli, szívesen megállapodna egy helyes lány mellett, csakhogy ez nem is olyan könnyű...
jan. 1
8:24
A legnagyobb hazugság, ami másnap elhangzik: „Soha többet nem iszom” (She)
Biztos „mindenki" ébredt már úgy, hogy még ki sem nyitotta a szemét, de máris átsuhant a gondolat a fején, hogy „soha többé nem iszom". Mert épphogy kijöttünk az alvás állapotából, már érezzük azt a borzalmas fejfájás-émelygés-hullafáradtság kombót, amit a sok-sok elfogyasztott alkoholnak köszönhetünk, amit persze így másnap reggel már borzalmasan
jan. 1
8:30
Mit tegyek, ha tönkrement az akciós termékem? (Ripost)
Attól függ, mikor hibásodik meg az akciós termék.
jan. 1
8:51
Aki éjjel legény, nappal kialvatlan és szorongó – Így néz ki a másnapos agy (WMN)
Megviselt a szilveszteri buli? Önostorozás helyett tudj meg többet a testedről és a másnapos szorongásról. Szerintünk jót fog tenni.
jan. 1
8:51
Egy okosvécé, ami nem csak zenél, de még a híreket is felolvassa nekünk (Hamu és Gyémánt)
Az amerikai vállalat, a Kohler Numi 2.0 okosvécéje hőfokszabályzó üléssel és távirányítóval rendelkezik, lejátssza kedvenc zenéidet, és nem utolsó sorban Amazon Alexa-kompatibilis.
jan. 1
8:54
Napi horoszkóp január 1.: a Bikák számára különleges a mai nap, az Ikreknek végre jut idejük a romantikára (Joy)
A csillagok az év első napjára is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!
jan. 1
8:54
Diana hercegnő 3 kedvenc táskája ma is jó befektetés - Azóta is árulják őket (Femcafe)
Negyed százada már, hogy a szívek királynője elhunyt, a nevét azóta sem felejtette el a világ. Sőt, a divatvilágra máig hatással van.
jan. 1
9:21
Mától szabad az út Horvátországba (Travelo)
A horvát-magyar határátkelőket is megállás és ellenőrzés nélkül vehetik igénybe az utazók.
jan. 1
9:51
A Vatikán közzétette XVI. Benedek lelki végrendeletét (Igényesférfi.hu)
Teológiai végrendeletet hagyott hátra XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki a hit szilárdságát emelte ki abban a dokumentumban, amelyet a Vatikán szombat este hozott nyilvánosságra.
jan. 1
10:09
Összegyűjtöttük a legjobb óévbúcsúztató és újévköszöntő fotókat! Tartsatok velünk! (Travelo)
Tűzijátéktól a jeges fürdőzésen át a szerencsét hozó oroszlánkutyatáncig, mindennel búcsúztatták az óévet és várták az újat!
jan. 1
10:15
Az Üveghagyma fényűző villájában most te is megszállhatsz! (Hamu és Gyémánt)
A Tőrbe ejtve folytatásának elbűvölő helyszíne egy valódi üdülőhely a görögországi Peloponnészoszi-régióban.
jan. 1
11:06
Kajafotót küldött a szerelmének - miután a lány megnézte, azonnal kidobta a hűtlen fiút (Femcafe)
Egy rosszul sikerült kép sok dolgot tönkretehet, ennek a fiatal lánynak a kapcsolatát egy kajafotó vágta taccsra. De még hogy...
jan. 1
11:51
10 elképesztő érdekesség, amit fogadjunk, hogy nem tudtál az esernyőről! (WMN)
Halálos fegyver vagy a hatalom jelképe? Mindkettő!
jan. 1
11:57
Több mint százan fürdőztek az év utolsó napján a Balatonban (Travelo)
A víz hőmérséklete körülbelül 3 Celsius fok volt.
jan. 1
12:21
Felismered, melyik Petőfi-versből idéztünk? Kvízezz! (egy.hu)
Petőfi Sándor verseinek egyes sorai, de akár teljes költemények a mai napig felvillannak az emlékezetünkben vagy azért, mert megtanultuk az iskolában, vagy mert olyan sokszor hallottuk az ünnepségeken. Te vajon mennyire emlékszel a versekre? Teszteld magad a kvízünk segítségével!
jan. 1
13:00
A módszer, amivel mindent bevonzol: csak saját felelősségre próbáld ki! (Femcafe)
Gondolataink teremtő erővel rendelkeznek, ezt régóta tudjuk. Tudatos teremtéssel pedig mindent bevonzhatsz az életedbe, amit csak szeretnél. Itt a módszer, amivel gyorsan és bombabiztosan vonzhatsz be bármit az életedbe.
jan. 1
13:51
Történelmi változás a horvátországi nyaralásokban – ezeket érdemes tudnod útnak indulás előtt (Spabook)
Horvátország történelmi lépéseket tett, úgy is mondhatjuk, hogy hipertérugrást hajtott végre. Ebben a cikkben azt foglaljuk össze, hogy a magyar turistáknak mit érdemes tudniuk, és mihez kezdhetnek a megmaradt kunájukkal,…
jan. 1
14:00
Éjfél után néhány másodperccel érkezett - különleges nevet kapott 2023 első babája (Femcafe)
2023 legfürgébb kisbabája Zalaegerszegen látta meg a napvilágot, éjfél után 35 másodperccel.
jan. 1
14:33
Halálos baleset történt a szilveszteri rodeóversenyen (Travelo)
A férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.
jan. 1
14:42
6 jel és 6 megoldás - így küzdd le az ünnepek utáni letargiát és depressziót (Femcafe)
Kialvatlanság, koncentrációhiány, megváltozott étvágy. Ezek mind arra utalnak, hogy többről van szó, mint ünnep utáni levertség.
jan. 1
15:03
Videó: Botrányt okozott az édesanya, aki 8 éves lányát is szoptatja (SzMo)
A 32 éves asszony elmesélte, miért hagyja, hogy nagyobbik gyereke is kapjon az anyatejből.

Keresés